Įkraunama...
Įkraunama...

Metinuko meniu

QUOTE(laukinukė @ 2007 11 15, 14:47)
Reiks išbandyti šitą troškintą žuvį ir įdarytas bulves (o jas tiesiog dėti į puodą ir troškinti ant ugnies, ar kišti į orkaitę?). O šiandien pusryčiams iškepiau mums abiems kiaušinienės. Išplakiau kiaušinius su pienu ir šiek tiek miltų, po to įmaišiau burokine tarka sutarkuotos parūkytos mėsytės ir fermentinio sūrio. Druskos nedėjau - užteko iš priedų. Buvo tikrai skaniau, nei ant pakepintos mėsos pilti kiaušinį.

As dedu i puoda ir ipilu vandens biskiuka, prieskoniu idedu arba tiesiog sultinuko galima ipilt. Morkyciu, svoguniuko, giretines, kas kaip megsta mirksiukas.gif
o jeigu apie mano zuvyte kalbejai, tai rinkis file, ir pirma uzmarinuok pusvalandukui (puse spaustos citrinos, prieskoniu) o veliau keptuveje miltuose apkepk. Tada sudek i inda, supilk giretinele ir i orkaite. Pakepink, sudek pomidorus pjaustytus ir dar truputi pakepink ax.gif (Mazyle nelabai valge, cia MB visa inda sulapnojo lotuliukas.gif Labai patiko rolleyes.gif )
Atsakyti
QUOTE(Amiletta @ 2007 11 15, 21:18)
As dedu i puoda ir ipilu vandens biskiuka, prieskoniu idedu arba tiesiog sultinuko galima ipilt. Morkyciu, svoguniuko, giretines, kas kaip megsta mirksiukas.gif

Pasidariau, tik kišau į orkaitę - man taip paprasčiau. Labai labai skanu visai šeimynai buvo thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(laukinukė @ 2007 11 16, 18:19)
Pasidariau, tik kišau į orkaitę - man taip paprasčiau. Labai labai skanu visai šeimynai buvo  thumbup.gif

Tai saunu thumbup.gif
Atsakyti
labutis. prisijungsiu prie jusu ir pora receptuku parasysiu. mano mazyliui 1.7m. jam verdu rytais ar vakarienei varsketukus: varske, kiausinio trynys, miltai, cukrus ir druska. o neseniai isradau dar viena patiekala: stambia trintuve (tarka) patarkuoju moliugo, imusu tryni, iberiu miltu, bet ju berti tiek, kad dar tesla prie ranku liptu,bet verdant ir neisskystetu. maniski ta pati valge ilga laika. siaip su maistu yra problemu, varganai valgo, o siuos patiekaliukus mielai. taip pat pakepu blyneliu mazu kaip sagutes, juos padedu ant mazo staliuko ir begiodamas viena kita suvalgo neprasomas. lauksiu dar idomiu jusu pasiulymu smile.gif
Atsakyti
mamytes cia rase apie MIAU varskytes. maniski baisingai berdavo, ir berdavo butent nuo miau varskyciu. nors ir skirtos vaikams, deja, jos kvapu, dazikliu turi ne ka maziau nei visos kitos... kai atradau, nuo ko beria, nustojau jas pirkti, o panasias varskytes darau labai paprastai pati - perku gryna varske (kokiu 9 ar 15 proc riebumo), pilu jogurto, dedu banana, kartais idedu dar uogu (turiu prisisaldziusi) ir viska su blenderiu gerai sutrinu. jei reikia, dar pasisaldinam. greita, skanu ir maziau konservantu. kertam visa seima smile.gif
Atsakyti
QUOTE(madaja @ 2007 11 21, 21:22)
varsketukus: varske, kiausinio trynys, miltai, cukrus ir druska. siaip su maistu yra problemu, varganai valgo, o siuos patiekaliukus mielai. taip pat pakepu blyneliu mazu kaip sagutes, juos padedu ant mazo staliuko ir begiodamas viena kita suvalgo neprasomas. lauksiu dar idomiu jusu pasiulymu  smile.gif

Aš kai verdu varškėtukus, tai maišau su manų kruopom, labai minkštučiai gaunasi.
Maniškė nevalgi buvo tik kol tas daržovienes-mėsienes trintas reikėjo kišti. Dabar dar gauna Cevikap vitamino C, tai nuo ryto iki vakaro - niam niam ir niam niam thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(junga @ 2007 11 22, 02:02)
mamytes cia rase apie MIAU varskytes. maniski baisingai berdavo, ir berdavo butent nuo miau varskyciu. nors ir skirtos vaikams, deja, jos kvapu, dazikliu turi ne ka maziau nei visos kitos...  kai atradau, nuo ko beria, nustojau jas pirkti, o panasias varskytes darau labai paprastai pati - perku gryna varske (kokiu 9 ar 15 proc riebumo), pilu jogurto, dedu banana, kartais idedu dar uogu (turiu prisisaldziusi) ir viska su blenderiu gerai sutrinu. jei reikia, dar pasisaldinam. greita, skanu ir maziau konservantu.  kertam visa seima smile.gif

Ir aš tokią varškę darau, tik kartais su grietine. Nepalyginamai skaniau už visokias gatavas varškytes, ir laiko nedaug užima. Na, kiek daugiau, nei pakelį prplėšti, bet rezultatas thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(laukinukė @ 2007 11 22, 16:02)
Aš kai verdu varškėtukus, tai maišau su manų kruopom, labai minkštučiai gaunasi.
Maniškė nevalgi buvo tik kol tas daržovienes-mėsienes trintas reikėjo kišti. Dabar dar gauna Cevikap vitamino C, tai nuo ryto iki vakaro - niam niam ir niam niam  thumbup.gif
Papildyta:

Ir aš tokią varškę darau, tik kartais su grietine. Nepalyginamai skaniau už visokias gatavas varškytes, ir laiko nedaug užima. Na, kiek daugiau, nei pakelį prplėšti, bet rezultatas  thumbup.gif

O jus tuos varsketukus verdat ar kepat?
Ir taip be grietines duodat valgyt?
Atsakyti
QUOTE(Joleks @ 2007 11 22, 17:11)

Varsketukus mes valgom geriau virtus, su truputi cukrum apibarstau ir su sviestuku smile.gif
Ka skanaus pietums jus valgote ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Joleks @ 2007 11 22, 16:11)

Šiaip aš dažniau kepu blush2.gif , nelabai ji virtus garbina. O grietinė pas mus privaloma yra visur
Atsakyti
QUOTE(natasonok @ 2007 11 22, 23:59)
Varsketukus mes valgom geriau virtus, su truputi cukrum apibarstau ir su sviestuku smile.gif
Ka skanaus pietums jus valgote ax.gif

Na maniskis virtais nebuvo suzavetas. Keptu irgi is mano lekstes kokius 5 kasnius tik suvalgo.
Valgom pietums valgom zuvi su morkom, svogunais ir ryziais. Daznai buna mesa kokia nors su moliugu, bulvem ir morkom.
Atsakyti
QUOTE(Gytr @ 2007 08 14, 16:24)
Metinuko skrandis nera toks jautrus, kad negaletu valgyt kepto.

O čia kaip kokio metinuko. Pavyzdžiui aš savo dukrytei kažkada atpjovusi IŠVIRIAU karbonadinės kiaulienos gabaliuką su daržovėmis. Suvalgė skaniai. Bet kai po 3,5 valandų daviau pieniškos košės, tai išvėmė ir ją, ir dar nesuvirškinta daržovienę su visu "karbonadu". Tai apie keptą maistą net baisu pagalvoti.

Paskaitau aš čia, kaip metinukai kemša cepius, kotletus ir kitokius "gardumynus"... Na, jei viskas gerai vaikiukams - tai į sveikatą. Bet mes kol kas liekame prie homogeniškai suplaktų virtų tyrių. mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(laukinukė @ 2007 11 15, 14:47)
po to įmaišiau burokine tarka sutarkuotos parūkytos mėsytės ir fermentinio sūrio.

Aš tokių "priedų" nežadu duoti be mokyklos. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Laumiux @ 2007 11 25, 18:53)
1. Paskaitau aš čia, kaip metinukai kemša cepius, kotletus ir kitokius "gardumynus"... Na, jei viskas gerai vaikiukams - tai į sveikatą. Bet mes kol kas liekame prie homogeniškai suplaktų virtų tyrių.  mirksiukas.gif
Papildyta:

2. Aš tokių "priedų" nežadu duoti be mokyklos.  g.gif

1. Pas mus būtų bado streikas, jei bandyčiau tyrės pasiūlyti schmoll.gif . Toks, koks buvo, kai reikėjo privalomai jomis maitinti doh.gif . Nenoriu net prisiminti tų nuolatinių skandalų. Mūsų vaikas pasidarė valgus, tik kai gavo normalaus neprimarmaliuoto maisto. Kotletukus kepu ir patroškinu jau seniai. Pas močiutes porą kartų ragavo ir cepų (tai nėra mūsų duona kasdieninė biggrin.gif ) ir visokių kitokių gardumynų.
Man tik klausimas, kaip vaikas išmoks kramtyti, jei beveik metukų dar tyrėm maitinasi g.gif
2. Kiekvieno teisė rinktis mirksiukas.gif . Porą kartų per mėnesį gaunant kiaušinienės su tokiais priedais tikrai mirtis negresia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laukinukė: 25 lapkričio 2007 - 19:45