QUOTE(ARasytee @ 2007 08 14, 16:46)
jolaxus,
baseinelis.
Pingviniuk, man giminaite patare - jei nezinai kada ka sodint, tai sodink pavasari, ypac brangius augaliukus, nes neaisku kokio saltumo ziema bus.Ji beja apzeldinimu uzsiima tai vat ir bandau klausyti, labai noriu obels ir serbentu juodu - labai rupi rudeni sodint.....Vis tas nekantrumas....beto vietos tikrai jau apgalvotos siems sodinukms
Obelaites ir serbentus geriau pirkti rudenį, nes pavasarį tikimybė nusipirkti rudenį neparduotis ir tik žiemai prikastus medelius. O perkant rudenį žiūrėkit kad lapai būtų šviežiai pašalinti (ant šakų lieka lapkočiai, jei jų nebėra arba labai sudžiūvę, vadinasi medelis iškastas senai).
Papildyta:
QUOTE(ARasytee @ 2007 08 14, 16:58)
Vat taip pat manau lekt i ta muge, dabar rinksiu info apie rusi...Siaip mano krikstatevis turi gal kokias 5 rusis, tai sako galiu duot saldesniu, didesniu, rugstesniu....Bet tie krumai kazkaip bais dideli
As noreciau tokiu skiepytu kur kaip medelis..., bet gal ten vaisiu nedaug...Net nezinau.
Skiepyti serbentai tik pavalgymui, jų nebūna daug, o rūšys geriausios yra "Jedriona" ir "Lentiaj" stambios uogos, saldžios sunoksta vienu kartu, o Jedriona dargi savidulkė. Šitos veislės nebus iš pigiųjų, bet tikrai verta "Lentiaj auginu kokie 5 metai (tik nedauginu) tikrai esu patenkinta, nuo krūmo kibiras uogų ir daugiau. Vieno krūmo šeimai per akis, nebent labai mėgstate juos. Kai eisit pirkti klauskit kokias veisles turi, o ne pavadinimus sakykit, nes atsiranda paskui tokių, kurie "pakrikštija". Man buvo, kad ieškojau draugei vienos obelaitės mugėje, niekas neturėjo, o rytojaus dieną vienas iš tų kuris sakė pirmą kartą girdi tokį pavadinimą jau turėjo ją, jaučiuper naktį užaugino