Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 13

QUOTE(linuke_ @ 2007 08 14, 14:45)
Sveikos, mergaitės smile.gif
Na aš irgi esu pradedanti gėlininkė, pirmą vasarą bandau apsitvarkyti namo aplinką  smile.gif
Tikiuosi priimsit mane į savo būrį  4u.gif

imsim imsim, junkis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(linuke_ @ 2007 08 14, 14:45)
Tikiuosi priimsit mane į savo būrį  4u.gif

jamam 4u.gif
Atsakyti
o ka reikia pirma darytseti veja ar augaliukus sodinti ir tik tada veja? blush2.gif
pas mane sklypas mazas-jokiu ten taku nebus-tik veja ir medeliai su gelynais... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sraunius @ 2007 08 14, 13:58)
galiu tik vieną patarti: nesodink daržų sėklų pokeliais ir užsipirkdama daug daug daigų. Gaila buvo tėvų, kuomet prisisodina, vargsta su laistymu, ravėjimu, vėliau nežino kur visą gėrį padėti; Gaila ir kaimynų, kur vos ne visas plotas daržams skirtas, o vėliau visiems iš eilės "iškišinėja" krapus, salotas, cukinijas ir t.t. Apmąstyk, kiek šeimyna sugebės suvalgyti iki kito sezono, tada pamatysi, kad daržui ne tiek ir daug ploto reikia wink.gif

pasimetus-laike
, gyvatvorių ir tvorų klausimus galima labai "gražiai" apeiti  biggrin.gif  mirksiukas.gif

Ačiū labai už patarimą. Kokį kiekį daržovių sėti jau žinau, nes sode, vis su tėvais pasisėjam. Mes turim atskiras lysveles, tad žinau, kiek ko sėti, kad užtektų daržovių ir nebūtų per daug mūsų šeimynai. tad ir savam sodo sklypely , žinosiu, kiek sėti. Bet va, kaip viską susitvarkyti. kur gėlyčių , kokių sodinti. Kaip daržą paslėpti,l kad nesimatytų pro svetainės langus. gal tiesiog daržą apsodinti aplinkui tarkim rudbekijų juosta , nes jų turiu nemažai. o rudbekijos žydi gana ilgai
Atsakyti
jolaxus, thumbup.gif baseinelis.

Pingviniuk, man giminaite patare - jei nezinai kada ka sodint, tai sodink pavasari, ypac brangius augaliukus, nes neaisku kokio saltumo ziema bus.Ji beja apzeldinimu uzsiima tai vat ir bandau klausyti, labai noriu obels ir serbentu juodu - labai rupi rudeni sodint.....Vis tas nekantrumas....beto vietos tikrai jau apgalvotos siems sodinukms blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(ARasytee @ 2007 08 14, 17:46)
Pingviniuk, man giminaite patare - jei nezinai kada ka sodint, tai sodink pavasari, ypac brangius augaliukus, nes neaisku kokio saltumo ziema bus.Ji beja apzeldinimu uzsiima tai  vat ir bandau klausyti, labai noriu obels ir serbentu juodu - labai rupi rudeni sodint.....Vis tas nekantrumas....beto vietos tikrai jau apgalvotos siems sodinukms blush2.gif

Tai va, ir aš galvoju, kad šiemet tik serbentų nusipirksiu ir dar agrastų, o visa kitą pavasarį.
Lėksiu į tą mugę, ten manau, viską rasiu 4u.gif

O gal tu žinai kokią gerą juodųjų serbentų rūšį?
Papildyta:
QUOTE(une @ 2007 08 14, 17:02)
o ka reikia pirma darytseti veja ar augaliukus sodinti ir tik tada veja? blush2.gif 
pas mane sklypas mazas-jokiu ten taku nebus-tik veja ir medeliai su gelynais... 4u.gif

Man atrodo, kad pirma augaliukus susodinti reikia, o tada - veją 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Pingvinukas @ 2007 08 14, 16:52)
Tai va, ir aš galvoju, kad šiemet tik serbentų nusipirksiu ir dar agrastų, o visa kitą pavasarį.
Lėksiu į tą mugę, ten manau, viską rasiu  4u.gif

O gal tu žinai kokią gerą juodųjų serbentų rūšį?

Vat taip pat manau lekt i ta muge, dabar rinksiu info apie rusi...Siaip mano krikstatevis turi gal kokias 5 rusis, tai sako galiu duot saldesniu, didesniu, rugstesniu....Bet tie krumai kazkaip bais dideli smile.gif As noreciau tokiu skiepytu kur kaip medelis..., bet gal ten vaisiu nedaug...Net nezinau.
Atsakyti
QUOTE(ARasytee @ 2007 08 14, 16:46)
jolaxus,  thumbup.gif  baseinelis.

Pingviniuk, man giminaite patare - jei nezinai kada ka sodint, tai sodink pavasari, ypac brangius augaliukus, nes neaisku kokio saltumo ziema bus.Ji beja apzeldinimu uzsiima tai  vat ir bandau klausyti, labai noriu obels ir serbentu juodu - labai rupi rudeni sodint.....Vis tas nekantrumas....beto vietos tikrai jau apgalvotos siems sodinukms blush2.gif

Obelaites ir serbentus geriau pirkti rudenį, nes pavasarį tikimybė nusipirkti rudenį neparduotis ir tik žiemai prikastus medelius. O perkant rudenį žiūrėkit kad lapai būtų šviežiai pašalinti (ant šakų lieka lapkočiai, jei jų nebėra arba labai sudžiūvę, vadinasi medelis iškastas senai).
Papildyta:
QUOTE(ARasytee @ 2007 08 14, 16:58)
Vat taip pat manau lekt i ta muge, dabar rinksiu info apie rusi...Siaip mano krikstatevis turi gal kokias 5 rusis, tai sako galiu duot saldesniu, didesniu, rugstesniu....Bet tie krumai kazkaip bais dideli smile.gif As noreciau tokiu skiepytu kur kaip medelis..., bet gal ten vaisiu nedaug...Net nezinau.

Skiepyti serbentai tik pavalgymui, jų nebūna daug, o rūšys geriausios yra "Jedriona" ir "Lentiaj" stambios uogos, saldžios sunoksta vienu kartu, o Jedriona dargi savidulkė. Šitos veislės nebus iš pigiųjų, bet tikrai verta "Lentiaj auginu kokie 5 metai (tik nedauginu) tikrai esu patenkinta, nuo krūmo kibiras uogų ir daugiau. Vieno krūmo šeimai per akis, nebent labai mėgstate juos. Kai eisit pirkti klauskit kokias veisles turi, o ne pavadinimus sakykit, nes atsiranda paskui tokių, kurie "pakrikštija". Man buvo, kad ieškojau draugei vienos obelaitės mugėje, niekas neturėjo, o rytojaus dieną vienas iš tų kuris sakė pirmą kartą girdi tokį pavadinimą jau turėjo ją, jaučiuper naktį užaugino lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2007 08 14, 19:33)
Obelaites ir serbentus geriau pirkti rudenį, nes pavasarį tikimybė nusipirkti rudenį neparduotis ir tik žiemai prikastus medelius. O perkant rudenį žiūrėkit kad lapai būtų šviežiai pašalinti (ant šakų lieka lapkočiai, jei jų nebėra arba labai sudžiūvę, vadinasi medelis iškastas senai).
Papildyta:

Skiepyti serbentai tik pavalgymui, jų nebūna daug, o rūšys geriausios yra "Jedriona" ir "Lentiaj" stambios uogos, saldžios sunoksta vienu kartu, o Jedriona dargi savidulkė. Šitos veislės nebus iš pigiųjų, bet tikrai verta "Lentiaj auginu kokie 5 metai (tik nedauginu) tikrai esu patenkinta, nuo krūmo kibiras uogų ir daugiau. Vieno krūmo šeimai per akis, nebent labai mėgstate juos. Kai eisit pirkti klauskit kokias veisles turi, o ne pavadinimus sakykit, nes atsiranda paskui tokių, kurie "pakrikštija". Man buvo, kad ieškojau draugei vienos obelaitės mugėje, niekas neturėjo, o rytojaus dieną vienas iš tų kuris sakė pirmą kartą girdi tokį pavadinimą jau turėjo ją, jaučiuper naktį užaugino  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

o čia jeriodna ir Lentiaj ,ar tai neskiepyti, didelėm uogom tai juodieji serbentai?
Atsakyti
QUOTE(staselė @ 2007 08 14, 19:41)
o čia jeriodna ir Lentiaj ,ar  tai neskiepyti, didelėm uogom tai juodieji serbentai?

Tai juodieji serbentai (pamiršau parašyti) jie neskiepyti, tai pakankamai naujos veislės ir nelabai kas jas turi, bet verta paieškoti. Žinoma pardavėjai siūlys visokių kitokių ir net geresnių, bet bent jau aš geresnių nežinau, o esu išbandžiusi apie 20 veislių.
Atsakyti
Knifofija, ačiū, dabar ieškosiu tų dviejų rūšių serbentų 4u.gif

Dar agrastų gal gali patarti gerų ax.gif
Atsakyti
Knifofija - o gal kaune kur bus netoli kokia rudenine muge? atlekciau labai jau visko noriu.... blush2.gif jau susitvarkiau zemes alpinariumui ir dabar lyg reiktu uzsodinti kuom nors kas ziemoja, pavasari aisku daugiau visko bus, visa ziema pamastymui... mirksiukas.gif

jolaxus - aciu uz ats

tiesa,gal zinot ka daryti su pieriu? as ji vasaros pradzioj nusipirkau, lyg sodinti dar negalejau ar jis ziemos jei i zeme dabar pasodinsiu ar laikyti vazone iki pavasario? nu tiesiog pasimetusi esu g.gif blink.gif aciu
Atsakyti