Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 13

QUOTE(rena @ 2007 09 03, 13:05)
tai as jau nusipirkau, plastmasiniai, skirti bonsams siaip, bet man paaiskino, kad krokams neuzteks aukscio g.gif

neisivaizduoju tavo vazoniku, nes bonsinius zinau tik molinius. O krokams, kaip as suprantu, reiketu bent min 10-12 cm, kiek esu macius vazonuose pardavinejamus. Palaukim daugiau nuomoniu.
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2007 09 03, 14:21)
neisivaizduoju tavo vazoniku, nes bonsinius zinau tik molinius. O krokams, kaip as suprantu, reiketu bent min 10-12 cm, kiek esu macius vazonuose pardavinejamus. Palaukim daugiau nuomoniu.

nu mazius atsibudes, gal aprims, nubegsiu i ukini nufotkinsiu tuos vazoncikus ax.gif
n man jie siaip pats as, tarp akmenu eina iterpt thumbup.gif nu didesni netilps, o tokio dydzio gilesniu kazkaip ir nebuvo schmoll.gif , bet as vis galvoju, juk jie tai bus be dugno, tai koks skitumas kokio gilio vazonelis g.gif
na palauksim kitu nuomones rolleyes.gif
Atsakyti
o ar neužmatė akis tokių vazonų nelabai gilių bet plačių ir skyletu dugnu specialiai svogūninėms gėlėms būna? Dugnas skylėtas, kad šaknys galėtų pralįsti į gilesnius žemės sluoksnius, taigi jų augimas lyg neribojams, o patys svogūnėliai ir apsaugomi nuo visokių graužikų ir lengviau juos išrauti, neišsibarsto neišsiplečia į šalis nevaldomai.
Atsakyti
Kaip jūs manot, ar teisinga tokia įdėja: pasodinti krokus palei vejos pakraščius prieš žiemą, jie pavasarį išdygs ir pradės anksti žydėti, kol dar veja pati neauga taip sparčiai, o nužydėjus juos būtų galima nupjauti su visa žole.... ar taip normalu?
Atsakyti
QUOTE(Reklamiste @ 2007 09 03, 14:35)
Kaip jūs manot, ar teisinga tokia įdėja: pasodinti krokus palei vejos pakraščius prieš žiemą, jie pavasarį išdygs ir pradės anksti žydėti, kol dar veja pati neauga taip sparčiai, o nužydėjus juos būtų galima nupjauti su visa žole.... ar taip normalu?

labai normalu - daug kas ir ankstyviausiomis tulpėmis taip pat paįvairina veją. o krokai taigi tikrao žydi tokiu metu, kai apie vejos pjovimą dar nė negalvoji. net esu skaičiusi rekomendacijas, kad nereikia labai purenti žemės, jie sėkmingai pradygsta per velėną. Būna tokie spec. sodintuvai svogūnėliams, toks lyg cilindriukas kiauru dugnu su rankena - įsmeigi jį į velėną, iškeli, įtupdai svogūnėlį ir atgal įmontuoji tą velėnos gabalą, nė žymės nelieka, kad kažkas ten vyko, pasimatys tik pavasarį smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2007 09 03, 14:31)
o ar neužmatė akis tokių vazonų nelabai gilių bet plačių ir skyletu dugnu specialiai svogūninėms gėlėms būna? Dugnas skylėtas, kad šaknys galėtų pralįsti į gilesnius žemės sluoksnius, taigi jų augimas lyg neribojams, o patys svogūnėliai ir apsaugomi nuo visokių graužikų ir lengviau juos išrauti, neišsibarsto neišsiplečia į šalis nevaldomai.

nu tokiu vazoneliu nemaciau schmoll.gif
ir abejoju, kad musu kaime ju butu rolleyes.gif
reikia greiciau man minti i gimtne pasisveciuot, tai nors apsipirkciau kaip zmogus rolleyes.gif

QUOTE(Reklamiste @ 2007 09 03, 14:35)

visai normaliai, kiti pieva visa krokais uzvaro, lb grazu pavasari, ir poto jau pjauna ja be jokio vargo mirksiukas.gif
drasiai sodink smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rena @ 2007 09 03, 14:57)
nu tokiu vazoneliu nemaciau schmoll.gif ...

štai radau senukų kataloge, žiūrėk kaip atrodo, gal matei tik dėmesio nekreipei:

user posted image

kadangi jie yra specialios paskirties būtent svogūniniams augalanms, tai gal ir žiemą nesuskiltų, gal plastmasė pritaikyta šalčiams... g.gif tiesiog svarstau, nesu bandžiusi... ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolaxus: 03 rugsėjo 2007 - 14:13
QUOTE(jolaxus @ 2007 09 03, 15:10)
štai radau senukų kataloge, žiūrėk kaip atrodo, gal matei tik dėmesio nekreipei:

nemaciau schmoll.gif nu reiks atidziau praziuret lentynas, nors ir taip jau mintinai zinau,kur koks vazncikas guli, nes pastoviai ten tunau tongue.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2007 09 03, 14:10)
user posted image

kadangi jie yra specialios paskirties būtent svogūniniams augalanms, tai gal ir žiemą nesuskiltų, gal plastmasė pritaikyta šalčiams...  g.gif tiesiog svarstau, nesu bandžiusi... ax.gif

o as galvoju, kazin ar tas indas nebus per daug atviras, nes rena ji kish ne i zeme, o i akmenis, tai nei kiek nesusilaikys nei vanduo, nei "maisto" medziagos g.gif, nes kaip supratau, jei akmenu sluoksnis nemazas, tai kroku shaknys jokios kitos zemes nepasieks, o maitinsis is tos, kur vazone.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 03 rugsėjo 2007 - 15:05
QUOTE(Knifofija @ 2007 09 03, 09:02)
Kojelavičiaus gatvėje. Lauko gėlininkystės bandymo stotis.

:norwortthy:

QUOTE(mamytukas04 @ 2007 09 03, 11:49)
Sveikos sodininkės - gėlininkės  4u.gif  Gal kuri matėt ar žinot kur yra pirkti dėkoratyvinių molinių ąsočių, puodynių , tokių kurios guli ant šono... Aš mačiau jų parduotuvėse IKI bet labai jau mažos, man reiktų didesnių... Pasidariau šiokį tokį darželį su akmenais ir spygliuočiais tai dabar vaizdui atgaivinti ir pagyvinti sugalvojau ant kokio ploščio akmens tokia puodynę įguldyti su žydinčia gėle....
O gal žinot kas gamina ???

jei is Vln tu tai maciau emitaze, ir ukmerges senukuose, bet anksciau....
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2007 09 03, 16:02)
o as galvoju, kazin ar tas indas nebus per daug atviras, nes rena ji kish ne i zeme, o i akmenis, tai nei kiek nesusilaikys nei vanduo, nei "maisto" medziagos  g.gif, nes kaip supratau, jei akmenu sluoksnis nemazas, tai kroku shaknys jokios kitos zemes nepasieks, o maitinsis is tos, kur vazone.

siaip idomu, kokio tas indas aukscio g.gif nors jei kas juk galma ir biski ikasti i zeme g.gif
Atsakyti
QUOTE(mamytukas04 @ 2007 09 03, 11:49)
Sveikos sodininkės - gėlininkės  4u.gif  Gal kuri matėt ar žinot kur yra pirkti dėkoratyvinių molinių ąsočių, puodynių , tokių kurios guli ant šono... Aš mačiau jų parduotuvėse IKI bet labai jau mažos, man reiktų didesnių... Pasidariau šiokį tokį darželį su akmenais ir spygliuočiais tai dabar vaizdui atgaivinti ir pagyvinti sugalvojau ant kokio ploščio akmens tokia puodynę įguldyti su žydinčia gėle....
O gal žinot kas gamina ???
Jei gyveni netoli Klaipedos tai anksciau gamindavo
Priekulei, dabar nezinau ar dar dirba
mastau.gif
          o as galvoju, kazin ar tas indas nebus per daug atviras, nes rena ji kish ne i zeme, o i akmenis, tai nei kiek nesusilaikys nei vanduo, nei "maisto" medziagos , nes kaip supratau, jei akmenu sluoksnis nemazas, tai kroku shaknys jokios kitos zemes nepasieks, o maitinsis is tos, kur vazone.

as taip pat galvoju , gal bandyk sodinti i bloga plastmasini kibira , skyliu pribadyk - turetu buti gerai
Atsakyti