Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 13

QUOTE(Zaneta75 @ 2007 08 28, 19:49)
Sveikutes sodininkes gelininkes  4u.gif
Kaip cia pas jus grazu  bigsmile.gif
Kitas klausimelis susijes su svoguniniais augalais: man labai grazu pavasari vazonuose zydintys narcizai, tulpes... bet pora metu bandziau uzsiauginti terasoje ir snipstas gavosi  doh.gif Arba supudavo, arba net nezinau kas budavo, bet jie tik iskisdavo zalius lapelius ir sustingdavo... Esu dirbusi Danijoj pas ukininka, kuris augindavo narcizus pardavimui velykoms, dariau atrodo viska kaip darem ten, bet matyt kazka padariau ne taip  g.gif

Pasidalinkit info prasau  4u.gif

Spalio gale susodink į vazonus ir laikyk lauke kol pašals, tada įnešk įpatalpą, kur būtų minusas, gali būti tamsu. O pavasariop jau nešk į kambarį, statyk terasoj ar kur tau norisi.

Papildyta:
QUOTE(ilja @ 2007 08 28, 20:16)
Sveikos gražios namų aplinkos puoselėtojos smile.gif
Turiu tokį klausimuką ax.gif Artėja rudeninės sodinukų mugės ir man vis kirba mintis susipirkt ir pasodint vaismedžius: persiką, kriaušę, trešnę ir t.t. Ar ruduo būtų tam tinkamas laikas?
Beje, mano viena vyšnaitė sukvailiojo, žydėt pradėjo  doh.gif Spėju pavasarį ji jau nepražys  unsure.gif

Pats laikas vaismedžius geriau rudenį pirkt negupavasarį. Paskaitinėk anksčiau rašytas mūsų temas, ten aiškinau kodėl geriau rudenį negu pavasarį ir kaip išsirinkti.
Papildyta:
QUOTE(vida777 @ 2007 08 28, 20:42)
anksciau esu turejusi daug begoniju, bet ne svyranciu, tai kai apshaldavo lapai ishkasdavau ir gumbus su durpem i dezeles sumesdavau, laikydavau sausai ir vesiai. Tai butent taip, kaip tu ir skaitei. Shiemet turiu svyrancias, bet nezinau dar kur reiks laikyt, rusio neturiu, o lauko sandeliuke per shalta. Beje, begonijoms reikia rugscios zemes.
aha, man tai begonijos tokios puoshnios geles tongue.gif .
papildyta :
Ir as noriu klaust ax.gif - gavau is geros veisles persiko medzio ishaugusi sodinuka (is kaulo), kazi ar ir tas sodinukas tures tas pacias savybes, ar bus koks laukinis ? Nezinau nei ka daryt - mest, ar augint  g.gif .

90 %, ad bus laukinis, reikėtų į jį skiepyti, kultūrinį persiką.
Atsakyti
QUOTE(Manyka @ 2007 08 28, 19:52)
Labas! smile.gif Seniai matyta! Kaip sveikatėlė, kaip  nestuke.gif  ?

Man tai noris paklaust, ar prigijo hortenzijos???smile.gif Pas man dar trys išdygo  doh.gif

Aciu, neblogai ax.gif Dziaugiuosi atvesusiais orais lotuliukas.gif man taip lengviau nestuke.gif
O hortenzijos prigijo kuo puikiausiai, tik shunytes mano jas siek tiek aplauze doh.gif Galvoju - kazin kada jos prazys g.gif (ash labai nekantri doh.gif )
Papildyta:
[quote=Knifofija,2007 08 28, 22:02]
Spalio gale susodink į vazonus ir laikyk lauke kol pašals, tada įnešk įpatalpą, kur būtų minusas, gali būti tamsu. O pavasariop jau nešk į kambarį, statyk terasoj ar kur tau norisi.

---------------
aciu labai 4u.gif
Beje, asj tuos gumbelius tiesiog sustatydavau ant durpiu (taip mes darydavom pas ta ukininka Danijoj), ar juos reikia paslepti po zeme? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Zaneta75 @ 2007 08 28, 22:04)
Aciu, neblogai  ax.gif Dziaugiuosi atvesusiais orais  lotuliukas.gif man taip lengviau  nestuke.gif
O hortenzijos prigijo kuo puikiausiai, tik shunytes mano jas siek tiek aplauze  doh.gif Galvoju - kazin kada jos prazys  g.gif (ash labai nekantri  doh.gif  )

nelabai įsivaizduoju dėl žydėjimo, bet galiu pasakyt, kad tos, kurias mes persodinom anksti pavasarį subujojo labai puikiai, tai gal tai reiškia, kad kitą vasarą jau žydės... g.gif jos gi visai nelepios!
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2007 08 28, 21:02)
90 %, ad bus laukinis, reikėtų į jį skiepyti, kultūrinį persiką.

labai aciu, kad paprotinai, reiskia vienu augalu jau turesiu maziau irnesakyk.gif .
Atsakyti
QUOTE(Zaneta75 @ 2007 08 28, 19:49)
Kitas klausimelis susijes su svoguniniais augalais: man labai grazu pavasari vazonuose zydintys narcizai, tulpes... bet pora metu bandziau uzsiauginti terasoje ir snipstas gavosi  doh.gif Arba supudavo, arba net nezinau kas budavo, bet jie tik iskisdavo zalius lapelius ir sustingdavo... Esu dirbusi Danijoj pas ukininka, kuris augindavo narcizus pardavimui velykoms, dariau atrodo viska kaip darem ten, bet matyt kazka padariau ne taip  g.gif

Pasidalinkit info prasau  4u.gif

man pernai pavyko tulpių vazoną užsiauginti, lankeisi čia pas mus gal prisimeni rodžiau pavasarį smile.gif
aš dariau pagal žurnale apie svogūninius augalus išskaitytą patarimą: susodinau svogūnėlius į vazoną tuo pačiu metu kaip ir kitus į lauką, t.y. rudenį prieš užšalimą, ir su visu vazonu įkasiau į žemę darže. Tiesa, kai pernai žiema buvo šilta ir toks vėlyvas užšalimas pavasariop užpuolė, tai tuomet tulpės buvo jau gerokai sudygę, tai nuo šalčio gelbėjau iš daržo įnešdama į nešildomą verandą ir pavyko išsaugoti. o jei žiem normali ir pavasarį atšilinėja normaliai, tai manu kad jokio vargo ir nebūtų - pavasarį atšilus ištraukti vazoną iš daržo parsinešti į terasą ir džiaugti žiedais mirksiukas.gif beje, pernai pavykus, šiemet irgi planuoju tokį vazoną susisodinti.
Atsakyti
QUOTE(Oli_vija @ 2007 08 28, 09:48)
blakėžudė, arunkas, astilbės, rodžersijos, kai kurios viksvos (carex), epimedis, vinka, šliaužianti šilingė, šaukštis, darmera, plačialapis varpelis, himalajinis pėdlapis, ajuga, sinavadas....

iš smulkiasvogūnių - scylė, muskaris

nu atrodo daug info internete paskaitinejau api9e daugiametes geles, bet cai man beveikl visi nauji pavadinimai. Astilbes jau yra pasodintos smile.gif Aciu, visas susirasiau, tai pasiziurinesiu.
graziu foto prisiziurejau, ma irgi taip patinka su akmenim, medeliai, nors man noretusi irgi dar kokiu spalvu.

beje, dabar ziuriu madingas mulcius, tai as zadu irgi juo pasinaudot biski. Tik man klausimas iskilo, o ji kasmet reikia keist ar kaiP? ar jam per ziema nenutinka nieko (na galvojau apie toki kur tokio stambios kaip medienos drozles). kazkada diskutavot ar reikia po juo det kokia plevele, kad zpldes nedygtu, bet taip ir nesupratau kaip geriau daryt g.gif
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2007 08 28, 16:54)
Marinuok sau į sveikatą. Net jei tai ilgieji agurkai, jie tik raugimui netinka, nes minkštėja.

aciukas 4u.gif

QUOTE(vilytte @ 2007 08 28, 17:00)
Sėkmės konservuojant.

Ai dar pagalvojau, kad į tavo akmenų daržą šilokai labai tiktų, jie ir prie perkūnropių tinka. Panos Daugiamečių gėlių temoj ten juos aptarinėjo. Pati baigiu taip akmenais užsikrėsti, kaip tyčia "susiariau" vietą gėlynui ir pradėjau apie akmenus svaigti.

aciukas 4u.gif

per google pasidairiau siloku, reiks pamastyt apie pasiulyma bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Žydriausia @ 2007 08 29, 13:18)
...beje, dabar ziuriu madingas mulcius, tai as zadu irgi juo pasinaudot biski. Tik man klausimas iskilo, o ji kasmet reikia keist ar kaiP? ar jam per ziema nenutinka nieko (na galvojau apie toki kur tokio stambios kaip medienos drozles). kazkada diskutavot ar reikia po juo det kokia plevele, kad zpldes nedygtu, bet taip ir nesupratau kaip geriau daryt g.gif

jei supili tiesiai ant žemės tai mulčas bėgant metams sunyksta, supūva, įsiterpia į gruntą, tad papildyti tikrai tektų, tačiau gal ir nebūtina kasmet, priklauso nuo supilto sluoksnio. Nesu bandžius su plėvele, bet manau nors ir rečiau bet vistiek jo reikėtų papildyti.
o šiaip tai mes čia apie viską taip - padiskutuojam, pasidalinam nuomonėm ir patirtimi, o sprendžia kiekviena pati sau, vieno recepto čia tikrai nelabai kas išrašys mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2007 08 29, 13:33)
jei supili tiesiai ant žemės tai mulčas bėgant metams sunyksta, supūva, įsiterpia į gruntą, tad papildyti tikrai tektų, tačiau gal ir nebūtina kasmet, priklauso nuo supilto sluoksnio. Nesu bandžius su plėvele, bet manau nors ir rečiau bet vistiek jo reikėtų papildyti.

kiek zinau, tai jo kasmet papildyti nereikia, bet puna jis ir be pleveles ir su plevele smile.gif
Atsakyti
[quote=Zaneta75,2007 08 28, 22:06]
Aciu, neblogai ax.gif Dziaugiuosi atvesusiais orais lotuliukas.gif man taip lengviau nestuke.gif
O hortenzijos prigijo kuo puikiausiai, tik shunytes mano jas siek tiek aplauze doh.gif Galvoju - kazin kada jos prazys g.gif (ash labai nekantri doh.gif )
Papildyta:
[quote=Knifofija,2007 08 28, 22:02]

---------------
aciu labai 4u.gif
Beje, asj tuos gumbelius tiesiog sustatydavau ant durpiu (taip mes darydavom pas ta ukininka Danijoj), ar juos reikia paslepti po zeme? g.gif
[/quote]
Jei žiedus skinsi statyk , jei ne tada užkask žemėmis.
Papildyta:
QUOTE(jolaxus @ 2007 08 29, 08:35)
man pernai pavyko tulpių vazoną užsiauginti, lankeisi čia pas mus gal prisimeni rodžiau pavasarį smile.gif
aš dariau pagal žurnale apie svogūninius augalus išskaitytą patarimą: susodinau svogūnėlius į vazoną tuo pačiu metu kaip ir kitus į lauką, t.y. rudenį prieš užšalimą, ir su visu vazonu įkasiau į žemę darže. Tiesa, kai pernai žiema buvo šilta ir toks vėlyvas užšalimas pavasariop užpuolė, tai tuomet tulpės buvo jau gerokai sudygę, tai nuo šalčio gelbėjau iš daržo įnešdama į nešildomą verandą ir pavyko išsaugoti. o jei žiem normali ir pavasarį atšilinėja normaliai, tai manu kad jokio vargo ir nebūtų - pavasarį atšilus ištraukti vazoną iš daržo parsinešti į terasą ir džiaugti žiedais mirksiukas.gif beje, pernai pavykus, šiemet irgi planuoju tokį vazoną susisodinti.

bet jei užpuola dideli šalčiai, kažkodėltai vazonuose svogūnėliai peršala nors ir įkasti būtų. O jei vazonas koks "gražuolis" tai jo iš vis nesinori į žemę įkast.
Atsakyti
Mergaitės, gal galit man padėt??? ax.gif
Svaigstu nuo tokių rudeninių gėlių ir visada jų norėjau, bet neturiu supratimo nei koks jos vardas, nei kaip ji auga, dauginasi, žodžiu, nežinau NIEKO! doh.gif Atrodo ji labai paprastai ir kukliai: ant ilgo stiebelio išaugina nedidelių oranžinių varpelinių žiedelių ir ji žydi būtent dabar!
help.gif
Atsakyti
QUOTE(Manyka @ 2007 08 29, 14:41)
Mergaitės, gal galit man padėt??? ax.gif 
Svaigstu nuo tokių rudeninių gėlių ir visada jų norėjau, bet neturiu supratimo nei koks jos vardas, nei kaip ji auga, dauginasi, žodžiu, nežinau NIEKO!  doh.gif  Atrodo ji labai paprastai ir kukliai: ant ilgo stiebelio išaugina nedidelių oranžinių varpelinių žiedelių ir ji žydi būtent dabar!
help.gif

nebus montbretė? g.gif
Vaizdeliai čia
Atsakyti