Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 13

QUOTE(burundu @ 2007 08 28, 14:49)
Dar spalvas kompensuoju pakabinusi ant namo sienos kokį krepšelį žydinčių gėlyčių (pvz.-sprigių), gal čia ir šiek tiek nusižengiama japoniško sodo idėjai, bet vaizdo tikrai negadina tongue.gif

jei kabini spriges, tai turbut pas tave shiaurine puse g.gif . Pavesy labai gerai auga ir begonijos, svyrancios ypac puoshniai atrodo, ir per ziema ishlaikyt galima, kad nauju pirkt nereiketu. Pas mane shiemet zydi be perstojo thumbup.gif, esu labai patenkinta, ir visai neshiukslina (ko labiausiai bijojau blush2.gif ).
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2007 08 28, 16:07)
jei kabini spriges, tai turbut pas tave shiaurine puse g.gif . Pavesy labai gerai auga ir begonijos, svyrancios ypac puoshniai atrodo, ir per ziema ishlaikyt galima, kad nauju pirkt nereiketu. Pas mane shiemet zydi be perstojo  thumbup.gif, esu labai patenkinta, ir visai neshiukslina (ko labiausiai bijojau blush2.gif ).

o as kazkaip pabijojau siemet su begonijom blush2.gif
sake kad lb daug prieziuros reik, bet siaip noreciau svyranciu bigsmile.gif
na kitamet reiks pameginti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(rena @ 2007 08 28, 15:18)
o as kazkaip pabijojau siemet su begonijom blush2.gif
sake kad lb daug prieziuros reik, bet siaip noreciau svyranciu bigsmile.gif
na kitamet reiks pameginti ax.gif

svarbiausia, neperlaistyt, nes tuoj nuo gumbo nupuna verysad.gif . MB karta pasishove geles palaistyt, tai kaip uzlaiste doh.gif - dziovinau paskui saulej kelias dienas.
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2007 08 28, 16:22)
svarbiausia, neperlaistyt, nes tuoj nuo gumbo nupuna  verysad.gif . MB karta pasishove geles palaistyt, tai kaip uzlaiste  doh.gif  - dziovinau paskui saulej kelias dienas.

siaip mama ant tevo kapo praeitais metais buvo pasodinus, tai augo ir zydejo thumbup.gif
na nieko kitamet nusipirksiu ir info pasirankiosiu rolleyes.gif

na vsio varau bulviniu blynu kepti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2007 08 28, 16:07)
jei kabini spriges, tai turbut pas tave shiaurine puse g.gif . Pavesy labai gerai auga ir begonijos, svyrancios ypac puoshniai atrodo, ir per ziema ishlaikyt galima, kad nauju pirkt nereiketu. Pas mane shiemet zydi be perstojo  thumbup.gif, esu labai patenkinta, ir visai neshiukslina (ko labiausiai bijojau blush2.gif ).

Aha. Vakarinė-šiaurinė pusė, tai jos pas mus bujoja... mirksiukas.gif
Begonijų nemėgstu schmoll.gif
Bulviniai blynai...njam... tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2007 08 28, 15:24)
japonishko sodo fragmentai. Kazin ar cia tie patys irisai - kur Knifofija rode - auga vandenyje?

user posted image

user posted image

user posted image

Ne čia visai kitos rūšys. Svogūniniai augalai nei vienas nemėgsta drėgmės.
Papildyta:
QUOTE(rena @ 2007 08 28, 15:20)
tai uztai ir sakau, kad spalvu cia trukumas, nors gal gyvai ir gerai atrodo, nu nzn schmoll.gif jau man ir pas mane trukumas spalvu, o cia tai tik zalia, juoda ir akmuo g.gif norisi zydinciu augaliuku rolleyes.gif

nu merginos negi niekas nzn kaip su tais siltnaminiais agurkais g.gif

Marinuok sau į sveikatą. Net jei tai ilgieji agurkai, jie tik raugimui netinka, nes minkštėja.
Atsakyti
Rena,

Mes agurkus auginam tik šiltnamy ir kuo sėkmingiausiai ne pirmi metai konservuojam. Esmė ne tame ar lauko ar šiltnaminis agurkėlis, o veislėj. Būna tokių vadinamų salotinių, kurie konservuot netinkami. Bet jei daigai pirkti iš turgaus tai turbūt agurkėliai ne salotiniai, nes nelabai jie pas jus populiarūs.

Sėkmės konservuojant.

Ai dar pagalvojau, kad į tavo akmenų daržą šilokai labai tiktų, jie ir prie perkūnropių tinka. Panos Daugiamečių gėlių temoj ten juos aptarinėjo. Pati baigiu taip akmenais užsikrėsti, kaip tyčia "susiariau" vietą gėlynui ir pradėjau apie akmenus svaigti.

Vida777, o kaip tu tas begonijas peržiemą laikai, taip vazone ir palieki? Rojaus sodose ką tik skaičiau, kad reik laikyt 5-10 šilumoj sausose durpėse. O pavasariop į drėgną durpę kišt ir daigint ir tik tada sodint vazonan. O tu kaip darai?
Atsakyti
QUOTE(burundu @ 2007 08 28, 16:30)
Begonijų nemėgstu schmoll.gif

Uoj...nusišnekėjau blush2.gif pelargonijų nemėgstu, o ne begonijų 4u.gif
Atsakyti
Sveikutes sodininkes gelininkes 4u.gif
Kaip cia pas jus grazu bigsmile.gif

As vat dziaugiusi atvesusiu oru, nes man nestuke.gif toks laabai patinka thumbup.gif
Nors savo kieme laiko dirbdama praleidziu vis maziau, bet turiu pora ramybes man neduodanciu klausimeliu blush2.gif
Musu veja uzpuole grybai doh.gif neturiu zalio supratimo kaip juos isnaikinti g.gif Bandysiu dar cia forume pasiknaisiot info, bet prie kompo irgi laiko praleidziu nedaug, tad busiu laaabai dekinga jei nepasykstesit kuri informacijos 4u.gif

Kitas klausimelis susijes su svoguniniais augalais: man labai grazu pavasari vazonuose zydintys narcizai, tulpes... bet pora metu bandziau uzsiauginti terasoje ir snipstas gavosi doh.gif Arba supudavo, arba net nezinau kas budavo, bet jie tik iskisdavo zalius lapelius ir sustingdavo... Esu dirbusi Danijoj pas ukininka, kuris augindavo narcizus pardavimui velykoms, dariau atrodo viska kaip darem ten, bet matyt kazka padariau ne taip g.gif

Pasidalinkit info prasau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Zaneta75 @ 2007 08 28, 19:49)
Sveikutes sodininkes gelininkes  4u.gif

Labas! smile.gif Seniai matyta! Kaip sveikatėlė, kaip nestuke.gif ?

Man tai noris paklaust, ar prigijo hortenzijos???smile.gif Pas man dar trys išdygo doh.gif
Atsakyti
Sveikos gražios namų aplinkos puoselėtojos smile.gif
Turiu tokį klausimuką ax.gif Artėja rudeninės sodinukų mugės ir man vis kirba mintis susipirkt ir pasodint vaismedžius: persiką, kriaušę, trešnę ir t.t. Ar ruduo būtų tam tinkamas laikas?
Beje, mano viena vyšnaitė sukvailiojo, žydėt pradėjo doh.gif Spėju pavasarį ji jau nepražys unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(vilytte @ 2007 08 28, 16:00)
Vida777, o kaip tu tas begonijas peržiemą laikai, taip vazone ir palieki? Rojaus sodose ką tik skaičiau, kad reik laikyt 5-10 šilumoj sausose durpėse. O pavasariop į drėgną durpę kišt ir daigint ir tik tada sodint vazonan. O tu kaip darai?

anksciau esu turejusi daug begoniju, bet ne svyranciu, tai kai apshaldavo lapai ishkasdavau ir gumbus su durpem i dezeles sumesdavau, laikydavau sausai ir vesiai. Tai butent taip, kaip tu ir skaitei. Shiemet turiu svyrancias, bet nezinau dar kur reiks laikyt, rusio neturiu, o lauko sandeliuke per shalta. Beje, begonijoms reikia rugscios zemes.

QUOTE(burundu @ 2007 08 28, 18:22)
Uoj...nusišnekėjau blush2.gif pelargonijų nemėgstu, o ne begonijų 4u.gif

aha, man tai begonijos tokios puoshnios geles tongue.gif .

papildyta :
Ir as noriu klaust ax.gif - gavau is geros veisles persiko medzio ishaugusi sodinuka (is kaulo), kazi ar ir tas sodinukas tures tas pacias savybes, ar bus koks laukinis ? Nezinau nei ka daryt - mest, ar augint g.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 28 rugpjūčio 2007 - 19:48