Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 13

QUOTE(burundu @ 2007 08 28, 11:01)
Na va, jau norėjau klaust, kas atsitinka su krokais, kai jie nužydi, bet jau matau "užbėgta įvykiams už akių" mirksiukas.gif
Tai gal ta idėja, kad sodinant "pamiksuoti" pavasarinius krokus su rudeniniais, gal ir gera g.gif ? Nužydės pavasariniai, kai jie pradės nykti-pradės lysti rudeniniai...

rudeniniai krokai pavasarį išleidžia lapus, bet nežydi, lapus numeta kartu su pavasariniais, tik paskui rugsėjo spalio mėn ( žydi gan vėlai) pradeda rodyti žiedelius.
Atsakyti
QUOTE(burundu @ 2007 08 28, 11:01)
Tai gal ta idėja, kad sodinant "pamiksuoti" pavasarinius krokus su rudeniniais, gal ir gera g.gif ? Nužydės pavasariniai, kai jie pradės nykti-pradės lysti rudeniniai...

nu irgi ne iš geriausių ta idėja smile.gif
mat tie rudeniniai krokai (arba vėlyviai, nebent dar kažkokie kiti rudeniniai krokai yra, nesu įsigilinusi pakankamai... g.gif ) pavasarį išleidžia lapelius, panašaus ūgio kaip pakalnučių, o forma irgi panaši, tik viršus lapelių užapvalintas, ir tie lapeliai irgi nunyksta vasarai prasidėjus, o rudenį iš tos vietos išlenda vėlyvio žiedas, tik jau be jokių lapelių. Tiegi tiek vieni tiek kiti vasaros metu neduoda jokio reginio ir juos geriausia mixuoti su kažkokiais vasarą žalioujančiais daugiamečiais, nes vienmečius vėlgi sodinant judinsis krokų svogūnėliai, kas jiems bus ne į sveikatą
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolaxus: 28 rugpjūčio 2007 - 10:12
QUOTE(jolaxus @ 2007 08 28, 11:10)
mat tie rudeniniai krokai (arba vėlyviai, nebent dar kažkokie kiti rudeniniai krokai yra, nesu įsigilinusi pakankamai... g.gif ) pavasarį išleidžia lapelius, panašaus ūgio kaip pakalnučių, o forma irgi panaši, tik viršus lapelių užapvalintas, ir tie lapeliai irgi nunyksta vasarai prasidėjus, o rudenį iš tos vietos išlenda vėlyvio žiedas, tik jau be jokių lapelių. Tiegi tiek vieni tiek kiti vasaros metu neduoda jokio reginio ir juos geriausia mixuoti su kažkokiais vasarą žalioujančiais daugiamečiais, nes vienmečius vėlgi sodinant judinsis krokų svogūnėliai, kas jiems bus ne į sveikatą

Vėlyvis ir rudeninis krokas du visai skirtingi augalai. Jie net ne giminaičiai. Miksuoti jų napatarčiau, vėlyviai viską užgoš. Jų lapai iki30 cm aukščio, platūs, svogūnai vištos kiaušinio dydžio.
Vėliau nufotkinsiu svogūnus, dabar lekiu į miestą reikaliukų tvarkyti. Pas mus ištisai lyja, jaučiu iš naujo skęst pradėsim.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Knifofija: 28 rugpjūčio 2007 - 10:16
QUOTE(Knifofija @ 2007 08 28, 11:15)
Vėlyvis ir rudeninis krokas du visai skirtingi augalai. Jie net ne giminaičiai. Miksuoti jų napatarčiau, vėlyviai viską užgoš. Jų lapai iki30 cm aukščio, platūs, svogūnai vištos kiaušinio dydžio.
  Vėliau nufotkinsiu svogūnus, dabar lekiu į miestą reikaliukų tvarkyti. Pas mus ištisai lyja, jaučiu iš naujo skęst pradėsim.

nu va įdomu, lauksiu fotkių, nes sakau, kad nesu kažkaip sutikusi matyt tų rudeninių krokų, o vėlyvių turiu
Atsakyti

Ačiū, mergaitės, be jūsų pas mane "makalai-tabalai" būtų lotuliukas.gif noriu vaizdo nuo pavasario iki rudens, taigi tikrai galvosiu iš naujo, kaip iš tų krokų maksimalų grožį išspaust 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2007 08 28, 11:20)
nu va įdomu, lauksiu fotkių, nes sakau, kad nesu kažkaip sutikusi matyt tų rudeninių krokų, o vėlyvių turiu

Rudeninio kroko svogūnas toks pats, kaip ir pavasarinio, niekuo nesiskiria, tik žydi rudenį.
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2007 08 28, 10:47)
tikrai nereikia iškasinėti, keletą metų augdami vienoj vietoj jie kaip tik pasidaugina ir geriau atrodo kai sužysta tankiu ploteliu
nebent iškasti ir praretinti po ilgesnio laiko, kai pastebi, kad kai labai susmulkėja ir mažiau žydėti pradeda

aciuks.gif

QUOTE(jolaxus @ 2007 08 28, 11:10)

na as noriu mixsuoti krokus su tom ropem, tai kai jas reiks praretint ar man tie krokai nesusijudins g.gif ar tu perkunropiu saknys negilios g.gif

Pas mus ištisai lyja, jaučiu iš naujo skęst pradėsim.

pas mus irgi palija ir vel saule sviecia, ir taip puse dienos doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2007 08 28, 10:15)
Vėlyvis ir rudeninis krokas du visai skirtingi augalai.

QUOTE(jolaxus @ 2007 08 28, 10:20)

blink.gif va tai tau, as irgi pirma karta girdziu apie rudeninius krokus, vis galvojau, kad cia taip liaudishkai velyvius vadina.

QUOTE(rena @ 2007 08 28, 11:23)
aciuks.gif
na as noriu mixsuoti krokus su tom ropem, tai kai jas reiks praretint ar man tie krokai nesusijudins g.gif ar tu perkunropiu saknys negilios g.gif

negilios rena, negilios - matai, kad ir ant akmens auga, ir lekshtej biggrin.gif , o krokus gali ir giliau ikisht.
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2007 08 28, 12:32)
negilios rena, negilios - matai, kad ir ant akmens auga, ir lekshtej  biggrin.gif , o krokus gali ir giliau ikisht.

nu tai jau nuspresta bigsmile.gif mixsuosiu su krokais, noreciau ir rudeniniu ju gauti g.gif nu jauciu reiks man ikalbineti MB, kad tik i Kauna mane nuveztu, na ta paroda ar kas ten bus g.gif

na ziuriu tu cia viena prijaucianti prie to japoniskumo hihihi.gif tai galiu biski fotkiu imesti is aplinkos su akmenim mirksiukas.gif cia pas vienus irgi kazkas panasaus kaip pas mane rolleyes.gif aisku jei nori
Atsakyti
QUOTE(rena @ 2007 08 28, 12:41)
na ziuriu tu cia viena prijaucianti prie to japoniskumo hihihi.gif tai galiu biski fotkiu imesti is aplinkos su akmenim mirksiukas.gif cia pas vienus irgi kazkas panasaus kaip pas mane rolleyes.gif aisku jei nori

ne viena, ne viena tongue.gif Man taip pat gražu wink.gif
Pas save tokio stiliaus netaikau tik todėl, kad esu maximalistė ir pilnam pasitenkinimui reiktų net namuką japonišką su pergamentinėm durelėmis darytis hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(Sraunius @ 2007 08 28, 12:44)
ne viena, ne viena tongue.gif Man taip pat gražu wink.gif
Pas save tokio stiliaus netaikau tik todėl, kad esu maximalistė ir pilnam pasitenkinimui reiktų net namuką japonišką su pergamentinėm durelėmis darytis  hihihi.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif
na namo tai jau as tikrai nekeisiu schmoll.gif bet jei dar stoga lygu pasidaryt ir ten soda japoniska pasidaryt (kaip cia vida777 idejom metesi hihihi.gif ) tai manau mano MB nupustu lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(rena @ 2007 08 28, 12:54)
<...> tai manau mano MB nupustu lotuliukas.gif

už tai neliūdna gyvent vyrui su tavim tongue.gif
Pažiūrėk, kažkaip panašu labai į taviškį pasirinkimą wink.gif
user posted image
Atsakyti