Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 13

QUOTE(jolaxus @ 2007 08 27, 17:31)
1. abejonių dėl atvežtinių visada yra
2. kadagiai tikrai yra vieni iš atsparesnių spygliuočių
3. jei vistik atvežtinius rinkčiausi, tai ko gero sodinčiau ne dabar, o pavasarį, kad jie per vasarą turėtų laiko rimtai užsikabint ir bent kiek rudeniop vėstant orams šaknys adaptuotųsi vėstančiame grunte

Nu ir aš taip manau, tik visa bėda, kad nagai niežti juos nusipirkti. Nu bet gal kaip nors susiturėsiu.
O šiaip tai tuos atvežtinius turbūt niekad neprotinga pirkti, aš pavasarį ant kapų lenkiškus tris pirkau, du nužuvo. Betgi atsilaikyk tu toms pagundoms, o dar tos pardavėjos amžinai gi meluoja blink.gif

Atsakyti
o tai ką joms vargšėms daryt, tik meluot ir belieka biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Žydriausia @ 2007 08 27, 14:56)
nu as ir vel su klausimais apie savo veja doh.gif
vasara tokia, kad taip ir nepasodinom. Dukart buvau suruosus dirva, bet kai uzplauke liutys, tai butu nuplove visas seklas. Nu tai nutariau, kad siai vasaerai jau vejos neturesiu, tai sodziniu pavasari g.gif  o is tikro kada geriau veja sodint-rudeni ar pavasari, kad kitamet jis butu grazesen ir tvirtesne. nes gal jei is rudesn geriau tai gal dar oras susimyletu kada duot proga pasodint g.gif  iur paziurejau, kad mano seklos galioja tik iki 2007-12-30. tai ar jos pavasariui dar butu tinkamos/

kalbejot cia apie krokus, nu paziurejau, kad grazios geles, nelepios ir kaip supratau zydi velai rudeni. O kokio aukscio uzauga" ir ar gerai auga 'amzinam pavesyje' g.gif

Tikrai joms nieko nenutiks. sėk drąsiai, pavasarį geriau sėti nei rudenį. Kai tik pašalas išeis. Pamatysi kiek dar rasi akmenų ir duobučių, pati nustebsi.
Krokai yra rudeniniai ir pavasariniai. Rudeniniųlabai nedaug. O pavasariniai ryškesni ir žydi balandžio mėn. Ūgis jų max 10 - 15 cm.
Papildyta:
QUOTE(Žydriausia @ 2007 08 27, 15:20)
nu pasiziurinejau daugiameciu geliu. Bet dauguma geriausiai auga sauletose vietoese. O pas mani ten kampas toks, kad saules nebuna niekad, kaip as akau "amzinas pavesis". ir todel jei lyja, tai ten ir dregmes daug buna. Vis mintyse kuriu kokiu ten augalu noreciau ir kaip ka sudeliot, nes tik medeliai kol kas auga, bet turbut nelabai didelis pasirinkimas is daugiameciu, kurios gerai augtu be saules g.gif

Krokai pavėsį bus negražūūs. O daugiamečių yra nemažai kurios auga pavėsį.
Papildyta:
QUOTE(vilytte @ 2007 08 27, 16:21)
Vida777, nu sužavėjau tu mane. Sakau, jau kaip skels atgal, jau ir taip šiokios tokios aistros sukilo. O čia tokiu ramiausiu tonu mažiausias įžeidžiantis atsakymas  thumbup.gif

Aš kadagius renkuosi ir dabar galvoju: ar tie užvežti iš Lenkijos ar Olandijos pas mus normaliai peržiemos ar ne? Sodinot gal kas? Mano patirtis su atvežtiniais kukmedžiais tai labai nekokia, reikėjo apie trečdalį augalų po metų atsodinti (čia akmuo į Kika Flora daržą). Nors šiandien vienoj augalų aikštelėj aiškino, kad jau kadagiai tai tikrai atlaikys. g.gif Taip tingiu į kokį medelyną trenktis...

Pirk augintus Lietuvoje, jie nebus tokie gražūs, bet pasodinti pradės augti, o atvežtiniai( dauguma išauginti šiltnamiuose) 2-3 metus vargs ir tik tada pradės augti.
Atsakyti
Na štai tinklinių vilkdalgių foto 4u.gif 4u.gif 4u.gif

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Knifofija, kas per grožis! thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(staselė @ 2007 08 27, 21:01)
Knifofija, kas per grožis!  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif

Ryte kažkuri svarstė ar verta pirkti svogūninius vilkdalgius, tai įmečiau kelias foto kad žinotų kaip atrodo. Jie žydi balandžio mėn.
Atsakyti
QUOTE(Reklamiste @ 2007 08 27, 14:16)
Nu užkabliavot čia mane su tais krokais ax.gif Užsinorėjau labai....

tai kad grožis jų nepaprastas!!:) ypačpavasarį, kai dar nėra spalvų ir net piktžolės nedygsta! lotuliukas.gif
user posted image
Papildyta:
QUOTE(Knifofija @ 2007 08 27, 12:31)
Gali pakoreguoti augimą, tačiau genėti nebūtina.  4u.gif

o šiemet išaugusių šakelių galima daug nurėžt??? jos kai išstypsta plonos, per žiemą vistiek nušąla, tai gal galima joms palenvinti gyvenimą?? aišku, ir sau, nes žiemai ją neišmanau kaip uždengti! g.gif
Atsakyti
QUOTE(Manyka @ 2007 08 27, 22:53)
tai kad grožis jų nepaprastas!!:) ypačpavasarį, kai dar nėra spalvų ir net piktžolės nedygsta!  lotuliukas.gif
user posted image
Papildyta:
o šiemet išaugusių šakelių galima daug nurėžt??? jos kai išstypsta plonos, per žiemą vistiek nušąla, tai gal galima joms palenvinti gyvenimą?? aišku, ir sau, nes žiemai ją neišmanau kaip uždengti!  g.gif

Gali karpyti kaip tau patinka. Jis genėjimo nebijo, tačiau jei per daug nukarpysi kitais metais mažiau žydės. Užtai ir rašau, kad pakoreguok, vadinasi pašalink tas šakas kurios trugdo, negražiai nuaugo, per tankiai sužėlė, nusviro ant žemės, nesumedėjo ir t.t.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Knifofija: 27 rugpjūčio 2007 - 22:16
QUOTE(Knifofija @ 2007 08 27, 23:14)
Gali karpyti kaip tau patinka. Jis genėjimo nebijo, tačiau jei per daug nukarpysi kitais metais mažiau žydės. Užtai ir rašau, kad pakoreguok, vadinasi pašalink tas šakas kurios trugdo, negražiai nuaugo, per tankiai sužėlė, nusviro ant žemės, nesumedėjo ir t.t.

ačiū labai, Knifofija! aciuks.gif
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2007 08 27, 20:37)
Na štai tinklinių vilkdalgių foto  4u.gif  4u.gif  4u.gif
user posted image

sita tai mane suzavejo wub.gif wub.gif

QUOTE(Manyka @ 2007 08 27, 22:53)
tai kad grožis jų nepaprastas!!:) ypačpavasarį, kai dar nėra spalvų ir net piktžolės nedygsta!  lotuliukas.gif
user posted image

tokiu spalvu as ir nusipirkau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(rena @ 2007 08 27, 23:34)
sita tai mane suzavejo wub.gif  wub.gif
tokiu spalvu as ir nusipirkau ax.gif

tai ten pat pirkta smile.gif tik aš pernai pirkau. Ir šiemet neiškasiau nei jų, nei hiacintų, tai daba su baime lauksiu pavasario.. wacko.gif
Atsakyti
savaitele nebuvau, tai kol perskaiciau viska doh.gif
Atsakyti