Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 13

QUOTE(Knifofija @ 2007 08 27, 12:34)
Tiek rudeniniai, tiek pavasariniai krokai ir vėlyviai sodinami rudenį. Nesamonė, kad pavasarį sodinami rudeniniai. dabar jie visi be šaknų ir šaknydintis pradės tik kai žemės temperatūra nukris iki 10 laipsnių šilumos. O pavasarį jie visi jau su šaknim ir persodinant nukenčia šaknys, o svogūnams jos neatauga.

Kaip gerai, kad "apšvietėt", kad dar ir rudeninių krokų būna, tai gal apsiribosu vien tik krokais (be vėlyvių), o tai ir taip nedaug vietos yra...
Atsakyti
Jolaxus, cia visa pamoksla pavarei lotuliukas.gif
Atsakyti
Nu užkabliavot čia mane su tais krokais ax.gif Užsinorėjau labai.... Kadangi neturiu baisiai daug laisvos žemės, tai mąstau: ar tiks man juos susodinti palei didelį akmenį? Tarp to akmens ir trinkelių yra laisvas siauras plotelis, kuriame veja normali neauga, tik piktžolės renkasi... Ar sudygs krokai tokiam plotelyje? Ar geriau šilropes paleisti? Žemė gana smėlėta, saulės ten nėra daug.
Atsakyti
QUOTE(rena @ 2007 08 27, 14:10)
Jolaxus, cia visa pamoksla pavarei lotuliukas.gif

O ką daryt, ką daryt?! doh.gif
vis pamintiju, kad jau trys metai sėdžiu čia, matyt laikas dingti, nes vis sukasi ir sukasi viskas ratu "nuo ko pradėti", doh.gif
nors pačiai atrodo, kad ir aš dar tik pradėjusi, bet žiū gi jau kur-ne-kur ir pasistūmėta ax.gif
Atsakyti
nu as ir vel su klausimais apie savo veja doh.gif
vasara tokia, kad taip ir nepasodinom. Dukart buvau suruosus dirva, bet kai uzplauke liutys, tai butu nuplove visas seklas. Nu tai nutariau, kad siai vasaerai jau vejos neturesiu, tai sodziniu pavasari g.gif o is tikro kada geriau veja sodint-rudeni ar pavasari, kad kitamet jis butu grazesen ir tvirtesne. nes gal jei is rudesn geriau tai gal dar oras susimyletu kada duot proga pasodint g.gif iur paziurejau, kad mano seklos galioja tik iki 2007-12-30. tai ar jos pavasariui dar butu tinkamos/

kalbejot cia apie krokus, nu paziurejau, kad grazios geles, nelepios ir kaip supratau zydi velai rudeni. O kokio aukscio uzauga" ir ar gerai auga 'amzinam pavesyje' g.gif
Atsakyti
QUOTE(Žydriausia @ 2007 08 27, 14:56)
...paziurejau, kad mano seklos galioja tik iki 2007-12-30. tai ar jos pavasariui dar butu tinkamos...

bus tinkamos, neturėtų atsitikt, kad ims ir visai nedygs, tiesiog tam galiojimo laikui baigiantis daigumas gali pradėti šiek mažėti, tai sėjant reikia sėklas tankiau išbarstyt ir viskas. Ir žiemos metu sėklas sausai laikykit, kad nesudrėgtų ir pelyt nepradėtų, nes tada jau tikrai nelabai dygtų...
Atsakyti
nu pasiziurinejau daugiameciu geliu. Bet dauguma geriausiai auga sauletose vietoese. O pas mani ten kampas toks, kad saules nebuna niekad, kaip as akau "amzinas pavesis". ir todel jei lyja, tai ten ir dregmes daug buna. Vis mintyse kuriu kokiu ten augalu noreciau ir kaip ka sudeliot, nes tik medeliai kol kas auga, bet turbut nelabai didelis pasirinkimas is daugiameciu, kurios gerai augtu be saules g.gif
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2007 08 27, 14:25)
vis pamintiju, kad jau trys metai sėdžiu čia, matyt laikas dingti, nes vis sukasi ir sukasi viskas ratu "nuo ko pradėti", doh.gif

nu tokie klausimai ir mane biesina doh.gif taip ir noris parasyt, as uzsimaunu gumines pirstines ir pradedu tongue.gif

QUOTE(Žydriausia @ 2007 08 27, 14:56)
kalbejot cia apie krokus, nu paziurejau, kad grazios geles, nelepios ir kaip supratau zydi velai rudeni. O kokio aukscio uzauga" ir ar gerai auga 'amzinam pavesyje' g.gif

cia nuo kroku dar priklauso, yra rudeniniai, pavasariniai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Žydriausia @ 2007 08 27, 15:20)
nu pasiziurinejau daugiameciu geliu. Bet dauguma geriausiai auga sauletose vietoese. O pas mani ten kampas toks, kad saules nebuna niekad, kaip as akau "amzinas pavesis". ir todel jei lyja, tai ten ir dregmes daug buna. Vis mintyse kuriu kokiu ten augalu noreciau ir kaip ka sudeliot, nes tik medeliai kol kas auga, bet turbut nelabai didelis pasirinkimas is daugiameciu, kurios gerai augtu be saules g.gif

Nu kad žinok visai nemažai yra ir pavėsiukui tinkamų gėlių, tikrai galima kažką tikrai gražaus susikurti.
Keletas ekspromtu šaunančių į galvą variantų: melsvė, gebenė, pachisandra, rododendras.
Beje, jei pas tave ten gerokai drėgna, tai rinkdamasi labiau žiūrėk ne tiek į apšvietimo kiek į drėgmės poreikius, nes negaudamos pakankamai šviesos gėlės gyvens, tik gal ne taip intensyviai žydės, o štai, jei pasodinsi į drėgną vietą kokią gėlę, mėgstančią sausesnį gruntą, tai tikrai labiau skurs ir gal net visai pūti pradės, nei negaudama pakankamai apšvietimo.
Atsakyti
QUOTE(smalsute99 @ 2007 08 27, 12:01)
na tokio patarimo nesitikėjau..... unsure.gif  unsure.gif Liūdna kai žmonės per daug užsiėmę savimi.Siūlyčiau pačiai akmenų dykai pasiinkti

tu be reikalo isizeidei console.gif, cia nebuvo nei patarimas, nei atsakymas, tai buvo epizodas is mano asmeninio gyvenimo ax.gif , kaip matai, kartais mes ir pajuokaujam biggrin.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 27 rugpjūčio 2007 - 15:11
QUOTE(vida777 @ 2007 08 27, 17:11)
tu be reikalo isizeidei  console.gif, cia nebuvo nei patarimas, nei atsakymas, tai buvo epizodas is mano asmeninio gyvenimo  ax.gif , kaip matai, kartais mes ir pajuokaujam biggrin.gif .

Vida777, nu sužavėjau tu mane. Sakau, jau kaip skels atgal, jau ir taip šiokios tokios aistros sukilo. O čia tokiu ramiausiu tonu mažiausias įžeidžiantis atsakymas thumbup.gif

Aš kadagius renkuosi ir dabar galvoju: ar tie užvežti iš Lenkijos ar Olandijos pas mus normaliai peržiemos ar ne? Sodinot gal kas? Mano patirtis su atvežtiniais kukmedžiais tai labai nekokia, reikėjo apie trečdalį augalų po metų atsodinti (čia akmuo į Kika Flora daržą). Nors šiandien vienoj augalų aikštelėj aiškino, kad jau kadagiai tai tikrai atlaikys. g.gif Taip tingiu į kokį medelyną trenktis...
Atsakyti
QUOTE(vilytte @ 2007 08 27, 16:21)
...Aš kadagius renkuosi ir dabar galvoju: ar tie užvežti iš Lenkijos ar Olandijos pas mus normaliai peržiemos ar ne? Sodinot gal kas? Mano patirtis su atvežtiniais kukmedžiais tai labai nekokia, reikėjo apie trečdalį augalų po metų atsodinti (čia akmuo į Kika Flora daržą). Nors šiandien vienoj augalų aikštelėj aiškino, kad jau kadagiai tai tikrai atlaikys. g.gif Taip tingiu į kokį medelyną trenktis...

1. abejonių dėl atvežtinių visada yra
2. kadagiai tikrai yra vieni iš atsparesnių spygliuočių
3. jei vistik atvežtinius rinkčiausi, tai ko gero sodinčiau ne dabar, o pavasarį, kad jie per vasarą turėtų laiko rimtai užsikabint ir bent kiek rudeniop vėstant orams šaknys adaptuotųsi vėstančiame grunte
Atsakyti