Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 13

QUOTE(rena @ 2007 08 27, 10:06)
vat rudeniniu ir as noriu, ...pavasarinius tai reik rudeni sodint, o rudeninius pavasari (na cia kai man aiskino, geriausias toks sodinimas), siaip man patinka, kai dar i pieva buna prikaisiota thumbup.gif
bet as taip pamasciau i darzeli prikisiu, ir dar noreciau tarp akmenu rolleyes.gif nu reiktu dar ju nusipirkti g.gif

velyviai sodinami rugpjucio pabaigoje, bet nieko neatsitiks, jei ir pavasari pasodinsi 4u.gif
pirmiausia, tai manau, kad perkunropiu tu dar tiek nepasisodinsi, kad is karto apzeltu visas tavo akmenu takas, todel gali pametyt kur nekur uz kokio akmens ir kroku.
Atsakyti
QUOTE(Wolke @ 2007 08 27, 11:18)
brangu  g.gif treciadieni pas mane maciau bus kroku pirkt 25vnt - 0,99cnt,tulpes 20vnt,narcizu 20vnt ir irisu 50svoguneliu ir viskas po 99cnt varysiu pirkt  bigsmile.gif o kaip tie irisai - ar grazios gelytes ,kada zydi  g.gif

Tai svogūniniai vilkdalgiai. Buna reticulatus - tinkliniai, iki 20 cm, žydi pavasarį, ir būna angliški vilkdalgiai, jie žydi birželio mėn ir iki 50 cm.
Papildyta:
QUOTE(rena @ 2007 08 27, 11:19)
as vis mastau mastau.gif o man tiktu tarp savo akmenu tu ropiu (perkunropiu) prisodint ir prikisciau kroku, nesusipjautu jie ten g.gif

gali drąsiai sodinti, krokai išlys pro perkūnropes, kad ir kaip jos suželtų. Tik žinoma po keleto metų reikia persodinti, nes krokų svogūnėliai prisidaugina, susmulkėja ir nustoja žydėti arba žiedai susmulkėja.
Papildyta:
QUOTE(Wolke @ 2007 08 27, 12:34)
niu cia kur gyvenu  ax.gif Vokietija - Aldi parduotuveje ( gal kazkas panausaus kaip Maxima  mirksiukas.gif  g.gif )

o tu irisu-vilkdalgiu tikriausiai nepirksiu,kazkaip nelabai man jie  schmoll.gif prisimenu viena meta prisodinau,nei vienas neprazydo  rolleyes.gif

Svogūniniai vilkdalgiai kitokie tuoj įmesiu foto.
Atsakyti
kaip užkabino krokodilas,,perkūninis,, doh.gif biggrin.gif žolę jau nupūčiau su glyfos,dairysimes smeliuko ax.gif tik kažin ar pavyks toks grakštus krokodilas nupiešt g.gif
Atsakyti
QUOTE(Wolke @ 2007 08 27, 10:18)
brangu  g.gif treciadieni pas mane maciau bus kroku pirkt 25vnt - 0,99cnt,tulpes 20vnt,narcizu 20vnt ir irisu 50svoguneliu ir viskas po 99cnt varysiu pirkt  bigsmile.gif o kaip tie irisai - ar grazios gelytes ,kada zydi  g.gif

psio, eisiu pirkt, veshiu i LT i kapines sodint, kazkur skaiciau, kad labai tinka retai lankomiems kapams - nelepus, nereiklus, auga sausoj smeletoj zemej, anksti zydi - ko daugiau noret biggrin.gif .
Atsakyti
krokų buvau pasodinus prie kadagio tai matyt kaimynystė netiko unsure.gif po antro sezono išnyko verysad.gif arba kurmis pavogė verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(siaudukes @ 2007 08 27, 12:46)
krokų buvau pasodinus prie kadagio tai matyt kaimynystė netiko unsure.gif  po antro sezono išnyko  verysad.gif arba kurmis pavogė verysad.gif

Pas mane krokai auga ir po kadagiais ir po kitais medžiais. O kurmis mėsėdis, jis krokų tikrai nepaėmė. Gal po kadagiu rūgšti dirva ir krokai sunyko. Visi svogūniniai augalai nepakenčia rūgščios dirvos ir per pora metų sunyksta.
Atsakyti
vat vat vat doh.gif matyt šita bėda pas mani verysad.gif
Atsakyti
[quote=vida777,2007 08 24, 17:37]
na nebent is tu nukarpytu shaku lotuliukas.gif .
lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif , man kai pinigai pasibaigia, tai einu akmenu uz dyka pasirinkt.

na tokio patarimo nesitikėjau..... unsure.gif unsure.gif Liūdna kai žmonės per daug užsiėmę savimi.Siūlyčiau pačiai akmenų dykai pasiinkti
Atsakyti
QUOTE(Wolke @ 2007 08 27, 11:18)

na man dabar i vokiecius del kroku tikrai neapsimoka schmoll.gif pigiau iseis is maximos pirkti lotuliukas.gif
o siaip tai tikrai brangu doh.gif gerai, kad daugiameciai smile.gif

QUOTE(jolaxus @ 2007 08 27, 11:24)
ir vieni ir kiti su metais vaikučius leidžia ir tankėja. nesu labai jau tikra, tačiau, manau, kad gali pradėti krokai perkūnropes kilnoti prisidauginę ieškodami kur išlysti. o gal ir prasibrautų, kiek ten to stiebelio tėra... g.gif

tai va, apie tai ir mastau mastau.gif ir tuos reikia retint ir anuos, na jauciu pameginsiu vienus metus, jei vargas persodinsiu kitaip bigsmile.gif

QUOTE(Wolke @ 2007 08 27, 12:34)
o tu irisu-vilkdalgiu tikriausiai nepirksiu,kazkaip nelabai man jie  schmoll.gif prisimenu viena meta prisodinau,nei vienas neprazydo  rolleyes.gif

vat apie juos irgi mastau, sodinti i gelyna ar ne g.gif nors man jie nelabai schmoll.gif

QUOTE(Knifofija @ 2007 08 27, 12:34)
Tiek rudeniniai, tiek pavasariniai krokai ir vėlyviai sodinami rudenį. Nesamonė, kad pavasarį sodinami rudeniniai. dabar jie visi be šaknų ir šaknydintis pradės tik kai žemės temperatūra nukris iki 10 laipsnių šilumos. O pavasarį jie visi jau su šaknim ir persodinant nukenčia šaknys, o svogūnams jos neatauga.

na va, ka as daryciau be taves user posted image pasirodo vel kazkokia babule prsinekejo nesamoniu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(smalsute99 @ 2007 08 27, 13:01)
na tokio patarimo nesitikėjau..... unsure.gif  unsure.gif Liūdna kai žmonės per daug užsiėmę savimi.Siūlyčiau pačiai akmenų dykai pasiinkti

bet labai jau jautriai ir sureagavai mirksiukas.gif esu tikra, kad niekas čia nė nebandė tavęs įžeisti, tiesiog pabajeravo ir tiek, o tu taip iš karto užlanklstei jautriai... blink.gif
visos mes čia ne milijonus vartom ir savo rankom kuriam kaip mokam ir kaip sugebam, nepergyvenk, dar ir tu ir suprasi ir išmoksi ir sužinosi kai pradėsi domėtis stipriau mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2007 08 27, 12:44)
psio, eisiu pirkt, veshiu i LT i kapines sodint, kazkur skaiciau, kad labai tinka retai lankomiems kapams - nelepus, nereiklus, auga sausoj smeletoj zemej, anksti zydi - ko daugiau noret  biggrin.gif .

cia irgi nebloga ideja numetei, reiks man ir tetukui ant kapu bigsmile.gif

QUOTE(Knifofija @ 2007 08 27, 12:51)
Gal po kadagiu rūgšti dirva ir krokai sunyko. Visi svogūniniai augalai nepakenčia rūgščios dirvos ir per pora metų sunyksta.

unsure.gif reiks man jauciu dirva pakalkint g.gif
Papildyta:
QUOTE(jolaxus @ 2007 08 27, 13:07)
visos mes čia ne milijonus vartom ir savo rankom kuriam kaip mokam ir kaip sugebam, nepergyvenk, dar ir tu ir suprasi ir išmoksi ir sužinosi kai pradėsi domėtis stipriau mirksiukas.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(smalsute99 @ 2007 08 27, 13:01)
...na tokio patarimo nesitikėjau..... unsure.gif ...

o dėl patarimų, tai skirk laiko pasiieškoti patarimų senesnėse temose, nuorodos į jas pirmajame temos poste. Tikrai rasi daug patarimų ir kaip veją įrengti ir kokias sėklas kas rinkosi ir kaip darė.
Suprask, kad tai, ką tu sugaiši ieškodama, kai kurioms tektų gaišti n-tąjį kartą rašant tą patį. Tam ir duodam nuorodas, kad nepatingėtumėt paieškoti mirksiukas.gif
o kai turėsi labai konkrečių klausimų - kokie augalai mėgsta tą aną, ar patartumėt sodinti tą ar kitą augalą, kada sodinti tą ąną ir t.t. tai tikrai niekas neatsaisakys patarti, tiesiog visada sunkiausia atsakinėti į abstrakčius klausimus, tipo "nuo ko pradėti"
Perfrazuojant vieną posakį, galima pasakyti, kad "pradžioje buvo mintis", taigi reikia pradėti galvoti, piešti, dėliotis mintis ir vaizdus mirksiukas.gif
Atsakyti