Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 13

Dėl petunijų laistymo ax.gif
Daba Sodo spalvose parodytas nupjautas plastikinis buteliukas įkištas kakliuku į vazoną ir pripiltas vandens. Tipo laistymui. Turbūt turi jau rugpjūčio nr-pažiūrėk prie pinigus taupančių idėjų-gal tiks toks variantas g.gif
Atsakyti
user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(crocus @ 2007 08 12, 09:34)
Dėl petunijų laistymo ax.gif
Daba Sodo spalvose parodytas nupjautas plastikinis buteliukas įkištas kakliuku į vazoną ir pripiltas vandens. Tipo laistymui. Turbūt turi jau rugpjūčio nr-pažiūrėk prie pinigus taupančių idėjų-gal tiks toks variantas g.gif

sodo sp. skaičiau ,kad yra tokios granolės kurios prisigeria vandens ir išlaiko drėgmę
Atsakyti
QUOTE(uršulė @ 2007 08 12, 15:01)
sodo sp. skaičiau ,kad yra tokios granolės kurios prisigeria vandens ir išlaiko drėgmę

Tos granulės vadinasi - hidro gelis. Bet jas įterpti į žemę reikia sodinant augalą.
Atsakyti
Pas mus sode jau nuo ano rudens nekasta žemė... Žolė tokia tvirta suaugo... Šiais metais negalėjau nieko daryti, nes statėme...

Gal man patarsite smile.gif Ar dabar galiu viską nupurkšti rondapu? Tada užsakyti juodžemio ir viską užpilti smile.gif

p.s. Noriu ir aš į jūsų būrelį user posted image
Atsakyti
QUOTE(Pingvinukas @ 2007 08 12, 19:21)
Pas mus sode jau nuo ano rudens nekasta žemė... Žolė tokia tvirta suaugo... Šiais metais negalėjau nieko daryti, nes statėme...

Gal man patarsite smile.gif Ar dabar galiu viską nupurkšti rondapu? Tada užsakyti juodžemio ir viską užpilti smile.gif
p.s. Noriu ir aš į jūsų būrelį  user posted image

Sveika prisijungus, kuo daugiau tuo smagiau. O tavo planai labai protingi, tik žemėm užpilk kai praeis nuo nupurškimo nemažiau kaip 2 savaitės, nebent purkštum rundap gold, tada galima po trijų keturių dienų užpilt.
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2007 08 12, 20:24)
Sveika prisijungus, kuo daugiau tuo smagiau. O tavo planai labai protingi, tik žemėm užpilk kai praeis nuo nupurškimo nemažiau kaip 2 savaitės, nebent purkštum rundap gold, tada galima po trijų keturių dienų užpilt.

Ačiū aciuks.gif

O gal galite man paaiškinti kaip tuo rondapu naudotis ax.gif Ar jis nepakenks krūmams, vaismedžiams???
Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Wolke @ 2007 08 12, 12:31)

ir vel akmenai ..., ach wub.gif.
Atsakyti

QUOTE(Ju.Ju @ 2007 07 17, 13:10)
Gal taip ir buvo  g.gif Gal peiliai jau ne viena ara mate  unsure.gif Nu bet vistiek...nenoriu elektrines jokiu budu  schmoll.gif O benzinine juk sunkesne, tai kaip su ja laviruot  g.gif

Tiesiog smalsu kol taip pries elektrine?As ja labai patenkinta, pas man pievute su slaitelais - ji lengva todel nepavrgstu stumdyt i kalnelius smile.gif Ir prie laido taip ipratau- visai netrugdo.

Siaip as sioj srity zalia... blush2.gif Tad skubu pagalbos prasyt, na mes naujakuriai tad po truputi tvarkomes...Pieva turim, gelyneli toki kuklu t.p, patvori kalninem puselem pavasari uzssodinau.Dabar noriu baseinelio...nediduko.Kazi pati sugebeciau?Duobe jau iskasta (kitu tikslu smile.gif), bet man krastus pasiformavus butu super, tik vat klausimukas - pas mus smelis, kaip sutvrtinti slaiteli?Kad man tas smeliukas nebiretu?

Kazka maciau apie raktazoles raset - as ju taip pat labai noriu ax.gif ax.gif Jas sodint reikia kada?Ar geriau set, jei tai imanoma blush2.gif
Na va,as kaip tikra blondine smile.gif
Atsakyti
beja i mano pievute simete dirvoninis dobilas, kaip man jo atsikratyti? blush2.gif
Atsakyti
sveikos, įsijungusios į mūsų diskusijas 4u.gif smagu, kad būrelis plečiasi thumbup.gif
QUOTE(Pingvinukas @ 2007 08 12, 19:29)
O gal galite man paaiškinti kaip tuo rondapu naudotis  ax.gif Ar jis nepakenks krūmams, vaismedžiams???
Ačiū  4u.gif

skaityk ir vykdyk instrukcijas ant buteliuko mirksiukas.gif gali pakenkti bet kuriems kultūriniams augalams, ant kurių patektų purškalo, todėl pagrindinės rekomendacijos:
- purkšti kuo mažiau vėjuotu oru, kad neužpūstų kur nereikia to purškalo
- nepurkšti labai karštu oru, nes žymiai mažėja efektyvumas
- derinti, kad po nupurškimo neužlytų lietus kaip įmanoma ilgiau, bet minimum pusę paros
- herbicidai veikia per lapus, todėl jei purškiamas plotas yra pjaunamas, tai purkšti reikia kai žolė ūgtelėjusi, o ne ką tik nupjauta

QUOTE(ARasytee @ 2007 08 13, 01:25)
....Dabar noriu baseinelio...nediduko.Kazi pati sugebeciau?Duobe jau iskasta (kitu tikslu smile.gif), bet man krastus pasiformavus butu super, tik vat klausimukas - pas mus smelis, kaip sutvrtinti slaiteli?Kad man tas smeliukas nebiretu?

"atkasiau" seną kaip pasaulis temą. kur pasakojau kaip darėm baseiniuką, paskaitinėk aplink tą vietą, gal pravers mirksiukas.gif

QUOTE(ARasytee @ 2007 08 13, 01:44)
beja i mano pievute simete  dirvoninis dobilas, kaip man jo atsikratyti?  blush2.gif

nuo pašalinių augalų vejoje reikia purkšti specialiais herbicidais, kurie nekenkia vejos žolei, tačiau naikina daugumą pašalinių plačialapių augalų - gysločius, kiaulpienes ir t.t. populiariausias laisvai parduodamas sodo skyriuose - Banvel. Irgi skaityk instrukciją kaip ir kiek mirksiukas.gif
Atsakyti
jolaxus, ačiū už atsakymą mirksiukas.gif

O kurį rondapą pirkti???

Juo nupurškus reikia žolę nugrėbti ir tada jau iš karto galima juodžemiu užpilti, ar reikia žemę sukasti?
Atsiprašau, jei klausimai nevykę, bet aš čia žalia esu blush2.gif Niekados tuos rondapu nesinaudojau ax.gif
Atsakyti