Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 13

QUOTE(Knifofija @ 2007 08 20, 20:16)
Reikia sėti iš sėklos. Ryt nufotkinsiu kaip mano gražuolės atrodo.

Tikrai nebūtinai schmoll.gif Aš dauginu daigais (turiu virš 20 veislių) ir tik dviejų veislių perku sėklas (kitų, kiek teko auginti, nepatinka krūmų forma). Bet kolekcija kasmet pasipildo biggrin.gif Svarbu daigelius tinkamai paskabyti iki žydėjimo.
Atsakyti
QUOTE(išdykėlė @ 2007 08 20, 23:11)
Tikrai nebūtinai  schmoll.gif  Aš dauginu daigais (turiu virš 20 veislių) ir tik dviejų veislių perku sėklas (kitų, kiek teko auginti, nepatinka krūmų forma). Bet kolekcija kasmet pasipildo  biggrin.gif  Svarbu daigelius tinkamai paskabyti iki žydėjimo.

o kaip surfinijas tu daigais daugini g.gif
Atsakyti
QUOTE(rena @ 2007 08 20, 22:19)
o kaip surfinijas tu daigais daugini g.gif

Neturint žiemą šildomo šiltnamio - labai sunku, bet įmanoma (šiaip galima pavasarį prekybos centruose nusipirkti daigų). Motiminį augalą, prieš prasidedant šalnoms, parsinešti į vėsią patalpą, patrumpinti šakas ir beveik nelieti (tik kad neperdžiūtų). Kai dienos pradeda ilgėti, surfinijas pradėi gausiau lieti, patręšti, o kai pradės leisti jaunus ūgliukus, juos nupjauti ir sukišti į durpių substratą. Per pora savaičių išleidžia šakneles. Va tada ir pradedu formuoti krūmelį. Jos nuo genėjimo tik tankėja lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(rena @ 2007 08 20, 14:29)
as jau cia ideju pasisemiau ir tarp tu akmenu mastau pasisodint, o man pradejo aiskinti, kad su jom neverta prasideti schmoll.gif tipo jos po ziemos nyksta, na zo nieko gero g.gif

sodink ir dziaukis 4u.gif :

user posted image;user posted image

user posted image;

user posted image

pas mus kaip tik siuo metu pats pardavinejimas - nuo maziausiu iki didziausiu doh.gif .

Pirma karta i opunsijas is arciau pasiziurejau, gi visa laika galvojau, kad ten paprasciausi kambariniai kaktusai, isneshti per vasara i lauka blush2.gif . Na tai ju irgi ir smulkiu, ir stambiu, ir ivairiu spalvu, pasirodo yra g.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 20 rugpjūčio 2007 - 22:42
QUOTE(Knifofija @ 2007 08 20, 15:33)
Šilropė tarmiškas perkūnropės pavadinimas  4u.gif

Yra toks žurnalas "Sukulentai alpinariumams". Taigi va ką radau parašyta:
"Pastaruoju metu perkūnropės skirstomos į dvi gentis - Jovibarba (siūloma vadinti perkūnropėmis) ir Sempervivum (siūloma vadinti šilropėmis). Jovibarba genčiai priskiriamos 5 rūšys (...), o prie Senpervivum genties šiuo metu priskiriamos 56 rūšys, daug tarprūšinių hibridų ir daugybė veislių."
Bet kuo jos galų gale skiriasi - taip ir nepaaiškina, tik tikrai ten ne tarmiškas pavadinimas. O žurnalas man labai patiko - net nežinojau, kad tokių įvairių perkūnropių yra ir labai patiko alpinariumai induose.

Vida777, tokios nuotraukos tikrai užkrečia lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo išdykėlė: 20 rugpjūčio 2007 - 23:00
QUOTE(rena @ 2007 08 20, 20:14)
o tos lekstes tiktu prie mano japonu lotuliukas.gif  tongue.gif

štai čia pažiūrėk kokius panašius esu pirkusi vazonėlius Tokiuose dabar pora perkūnropių ir gyvena smile.gif

QUOTE(išdykėlė @ 2007 08 20, 23:56)
Yra toks žurnalas "Sukulentai alpinariumams". Taigi va ką radau parašyta:
"Pastaruoju metu perkūnropės skirstomos į dvi gentis - Jovibarba (siūloma vadinti perkūnropėmis) ir Sempervivum (siūloma vadinti šilropėmis). Jovibarba genčiai priskiriamos 5 rūšys (...), o prie Senpervivum genties šiuo metu priskiriamos 56 rūšys, daug tarprūšinių hibridų ir daugybė veislių."
Bet kuo jos galų gale skiriasi - taip ir nepaaiškina, tik tikrai ten ne tarmiškas pavadinimas. O žurnalas man labai patiko - net nežinojau, kad tokių įvairių perkūnropių yra ir labai patiko alpinariumai induose.

drinks_cheers.gif va va, va šitą ir turėjau omenyje, kai sakiau, kad kažkur skaičiau jog yra du skirtingi pavadinimai. Atgijo atmintis, kad būtent šitą tekstą skaitydama ir užfiksavau apie tuos skirtingus pavadinimus
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2007 08 21, 08:23)

Jolaxus, atskleisk paslapti, ko nepaklausi, tu visad duodi nuoroda i senesnes temas thumbup.gif Tu viska saugoji? Kur laikai nuorodas visas doh.gif g.gif

Na ka bandysiu kitamet tada formuoti ir as krumeli, kai sudygs ispikiuosiu kiekviena daigeli atskirai o ne i didedne daigykla, bus patogiau formuot, ir vietos sakojimuisi bus daugiau rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Ju.Ju @ 2007 08 21, 09:34)
Jolaxus, atskleisk paslapti, ko nepaklausi, tu visad duodi nuoroda i senesnes temas  thumbup.gif Tu viska saugoji? Kur laikai nuorodas visas  doh.gif  g.gif .

biggrin.gif baik tu, nesaugau, tiesiog prisimenu kad kažkada kažką į tą temą esu rašiusi, pasileidžiu googlą ir susirandu pvz pagal "erbi vazonai"
burtai burtai, štai kur jie umn.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2007 08 21, 08:40)
"erbi vazonai"
burtai burtai, štai kur jie umn.gif  biggrin.gif

jolaxus, kur tas ERBI yra, leksiu as po menesio Vilniun, noreciau pasiziuret, kas ten gero. O prekes buna labiau sezonines, ar visada visko yra. As jau pripratau, kad D reikia skubiai viska pirkt sezonui atejus, nes po to jau gali daug ko iki kitu metu ir nebegaut, tai uztat ir klausiu tongue.gif .
Atsakyti
ech vaikai su jumis susidejus ziu ir perkunropes pamegsiu ax.gif kuriu anksciau nemegau blush2.gif pasiziurejau yra pirkti visokiu rusiu bigsmile.gif tik kainos tai kandziojasi
Atsakyti
QUOTE(Wolke @ 2007 08 21, 08:57)
tik kainos tai kandziojasi

ta tai as jau seniai pastebejau tongue.gif , kur LT kaimo patvoriuos geles auga, kur kruvom i siukslyna meta, tai tos cia yra brangios. O graziausi medziai ir krumai - visai pigiai thumbup.gif .
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2007 08 21, 09:56)
jolaxus, kur tas ERBI yra, leksiu as po menesio Vilniun, noreciau pasiziuret, kas ten gero. O prekes buna labiau sezonines, ar visada visko yra. As jau pripratau, kad D reikia skubiai viska pirkt sezonui atejus, nes po to jau gali daug ko iki kitu metu ir nebegaut, tai uztat ir klausiu  tongue.gif .

ERBI- tai tokia krautuvėlė, kur sukrauta visokios papigiaiskos prekės, tipo su pažeistom pakuotėm, mažai naudotos, nuo baldų, indų iki žaislų ir pan. pažiūrėk http://www.erbi.lt arba čia tokia temelė SM apie ERBI buvo Vilniuje ji yra visai netoli vadinamosios kuro aparatūros gamyklos.

QUOTE(Wolke @ 2007 08 21, 09:57)
ech vaikai su jumis susidejus ziu ir perkunropes pamegsiu  ax.gif kuriu anksciau nemegau  blush2.gif pasiziurejau yra pirkti visokiu rusiu  bigsmile.gif tik kainos tai kandziojasi

va dėl kainų tai tikrai brangokai gaunasi perkant po vieną augalėlį, dėl to ir sakiau, kad verta pasiieškoti kas jų turi prisidauginęs ir galėtų geranoriškai praretinti savo sąžalynus.
Atsakyti