Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 13

O kam skirtas tas "lontrelis"?
Ačiū smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Pingvinukas @ 2007 08 16, 09:31)
O kam skirtas tas "lontrelis"?
Ačiū smile.gif

herbicidas, naikinantis iš vejos plačialapes piktžoles - kiaulpienes, gysločius ir pan. pašalines žoles, nepuošiančias puoselėjamos vejos smile.gif
Atsakyti
gali but kad nugaravo ... reiks kartot.
Atsakyti
Viename iš "Mano ūkis" strapsnių štai ką rašo: "Lontrelas - sisteminis herbicidas, į augalus patenka per lapus ir šaknis. Vienas lontrelas naikina nedaug piktžolių rūšių, todėl jį geriausia maišyti su kitais herbicidais."
Galiu aprašyt savuosius piktžolių naikinimo eksperimentus:
Garšvą purškiau prieš 1-1,5 mėn. Požymiai po kelių savaičių - nedidelės geltonos dėmelės. Rodės, kad šiuo reiškiniu ir pasibaigs augalo "nunykimas". Nei mechaniškai, nei dar kartą nepurškiau ir po ~1,5 mėn jau pradeda matytis "nykstanti" garšva bigsmile.gif
Kažkur prieš 3 savaites purškiau nemenką plotą piktžolių Roundup'u ir Dalgiu. Purkšta buvo vakare ir naktį stipriai lijo. Maniau, kad nuplovė lietus visą brudą, nykimo požymių nesimatė gal 10 dienų. Vėliau po kiekvienos nakties ( kai temperatūra laikosi 16-18 laipsnių ) rudavo vis stipriau ir stipriau. Krienas ir tas neatlaikė.
Taigi, kantrybės linkiu kovoje su piktosiomis žolėmis tongue.gif
P.S. tiesa, vėliau parudavusį plotą sukasiau ir pasėjau v. miežius, b. garstyčias. Gal šių kultūrų sėklos labai gajos, bet sudygo ir tokiame, herbicidais nunaikintame, plote. ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sraunius: 16 rugpjūčio 2007 - 09:30
QUOTE(Sraunius @ 2007 08 16, 10:12)
Viename iš "Mano ūkis" strapsnių štai ką rašo: "Lontrelas - sisteminis herbicidas, į augalus patenka per lapus ir šaknis. Vienas lontrelas naikina nedaug piktžolių rūšių, todėl jį geriausia maišyti su kitais herbicidais."
Galiu aprašyt savuosius piktžolių naikinimo eksperimentus:
Garšvą purškiau prieš 1-1,5 mėn. Požymiai po kelių savaičių - nedidelės geltonos dėmelės. Rodės, kad šiuo reiškiniu ir pasibaigs augalo "nunykimas". Nei mechaniškai, nei dar kartą nepurškiau ir po ~1,5 mėn jau pradeda matytis "nykstanti" garšva bigsmile.gif
Kažkur prieš 3 savaites purškiau nemenką plotą piktžolių Roundup'u ir Dalgiu. Purkšta buvo vakare ir naktį stipriai lijo. Maniau, kad nuplovė lietus visą brudą, nykimo požymių nesimatė gal 10 dienų. Vėliau po kiekvienos nakties ( kai temperatūra laikosi 16-18 laipsnių ) rudavo vis stipriau ir stipriau. Krienas ir tas neatlaikė.
Taigi, kantrybės linkiu kovoje su piktosiomis žolėmis tongue.gif
P.S. tiesa, vėliau parudavusį plotą sukasiau ir pasėjau v. miežius, b. garstyčias. Gal šių kultūrų sėklos labai gajos, bet sudygo ir tokiame, herbicidais nunaikintame, plote.  ax.gif

garsva mes ir nupurskem roundapu ir ji po keliu dienu geltona pasidare o poto ir nudziuti pradejo, bet kai prasidejo tie lietus, tai ji vel pradejo zaliuoti doh.gif dabar vel roundapu nupurksta, tai vel lyg ir procesas kartojas, dabar reikia sukati tazeme, o poto vel norim pakartoti roundapu smile.gif
Atsakyti
[quote=pushis,2007 08 15, 10:33]
ax.gif
aš irgi smile.gif (iš Šilutės rajono)
quote]

aš irgi 4u.gif
Atrodo, tos šilutškės labai jau gamtininkės didelės biggrin.gif
Atsakyti
klausykit, šilutiškės, čia jau klanas formuojasi, mafija tieisog ph34r.gif
jūs aišku džiūgaukit, džiūgaukit, bet žinokit ir kitur po vieną kitą "žaliąją" veisiasiuser posted image
o man visais laikais Šilutė ir Šilalė buvo du viename ax.gif ir sugalvok tu man du miestus greta vienas kito pasodinti ir pavadinti tik su dviejų raidžių skirtumu blink.gif kaip tokius subjektus atskirti, tarkim, išbridusiems iš Molėtų ežeryno doh.gif
Atsakyti
QUOTE(rena @ 2007 08 16, 11:40)
garsva mes ir nupurskem roundapu ir ji po keliu dienu geltona pasidare o poto ir nudziuti pradejo, bet kai prasidejo tie lietus, tai ji vel pradejo zaliuoti doh.gif dabar vel roundapu nupurksta, tai vel lyg ir procesas kartojas, dabar reikia sukati tazeme, o poto vel norim pakartoti roundapu  smile.gif

o jūs grašvą apipurškėt ar tepėt? Pas mus ji kraštuose, iš kaimynų teritorijų besiplečianti, tai manyčiau su laiku pasiseks išgyvendint ją ( per šaknų sistemą gal ir pas kaimynus apmažės, tada nebesiplės ji taip aršiai blush2.gif )
jolaxus, iš gražaus krašto esi kilus 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sraunius: 16 rugpjūčio 2007 - 11:11
QUOTE(jolaxus @ 2007 08 16, 11:08)
jūs aišku džiūgaukit, džiūgaukit, bet žinokit ir kitur po vieną kitą "žaliąją" veisiasiuser posted image
o man visais laikais Šilutė ir Šilalė buvo du viename ax.gif ir sugalvok tu man du miestus greta vienas kito pasodinti ir pavadinti tik su dviejų raidžių skirtumu blink.gif  kaip tokius subjektus atskirti, tarkim, išbridusiems iš  Molėtų ežeryno doh.gif

Jolaxus, reikia vieną kartą abu tuos miestus aplankyti, tada nebesipainios :)Ir nieko ten tarp jų panašaus nėra, Šilutė daug geriau ir gražiau biggrin.gif Ventės ragas, Rusnė, ... smile.gif

ups, tikiuosi, neskaito čia šilališkės... Jei ką, tai ir Šilalė visai nieko lotuliukas.gif thumbup.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo naminuke: 16 rugpjūčio 2007 - 11:18
QUOTE(jolaxus @ 2007 08 16, 08:15)
aš vakar kaip tik apkarpiau flioksus ir karpydama užmačiau, kad kai kur iš pažastų leidžia naujus ūgliuku, o kai kurie iš jų jau ūgtelėję ir naujus žiedukus krauna... sakau, gal dar vieną kartą sužydės, tegul ir ne taip gausiai, bet visgi ne pliki stiebai rolleyes.gif

Daug gėlių sukvailioja ir sužysta rudenį, bet tai tik "pasimaivymas"
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2007 08 16, 12:08)
o man visais laikais Šilutė ir Šilalė buvo du viename ax.gif ir sugalvok tu man du miestus greta vienas kito pasodinti ir pavadinti tik su dviejų raidžių skirtumu blink.gif  kaip tokius subjektus atskirti, tarkim, išbridusiems iš  Molėtų ežeryno doh.gif

Šilutiškės :
Pasimetus laike
Knifofija
uršulė
Wolke
Cypcyp
pushis
naminukė

Štai kiek mūsų daug lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Knifofija: 16 rugpjūčio 2007 - 11:45
QUOTE(naminuke @ 2007 08 16, 12:17)
Jolaxus, reikia vieną kartą abu tuos miestus aplankyti, tada nebesipainios :)Ir nieko ten tarp jų panašaus nėra, Šilutė daug geriau ir gražiau biggrin.gif Ventės ragas, Rusnė, ... smile.gif

bingo, pasirodo buvau ten clap.gif tik dėl tos pačios priežasties, kad pavadinimai maišosi, nebuvau tikra kur buvau biggrin.gif kaip tik pernai su šeima per Ventės ragą iš Palangos grįžinėjom ir per Šilutę dar prasukom smile.gif Fantastiškos vietos thumbup.gif o žuvis vietinio rūkymo kokiaaaa wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolaxus: 16 rugpjūčio 2007 - 11:55