Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 13

QUOTE(rena @ 2007 08 15, 14:45)
as turiu klausima apie tresnes ax.gif gal ir esam snekejusios bet dabar ir nepamenu mastau.gif na zo...
zinau kad tresnes turi buti pora, kad nestu vaisius, o jos ten tipo tik dvi ir viskas ar tipo yra kaip ir lytis- vyr., mot. g.gif (gal supratot ka norejau paklausti blush2.gif )

Ne trešnes reikia sodinti dvi, nes tada joms lengviau susidulkinti, gali trešnė augti pas kaimynus už kokių 200-300 metrų, tada reikės tik vienos
Atsakyti
Mielos merginos,

Labai prašau jūsų patarimo. Nusipirkom vieno hektaro sklypeli. Tuščias, lygus, žemė ne kokia kieta, molinga. Norime 1,5 m. aukščio gyvatvorės, o ilgis kaip suprantate 400 metrų. Tujų atsisakiau iš karto, brangios, o ir turi tendenciją plotais išgelsti. Dabar paskaičius literatūrą apsistojau ties Ligustru. Kokius dar augalus parekomenduotumėte. Žemės ūkyje esu profanė, bet su laiku tikiuosi išmokti.
Atsakyti
Noreciau paklausti ar galiu nugeneti kriause, bet taip nugeneti kad neliks nei vienos sakos ,nes labai sena ir serga. Tai kazkur skaiciau kad galima nugeneti ir taip atnaujinsiu medeli. Pas mane taip buvo nugeneta obelis, bet aisku kaip pirkau tai nezinau ar pavasary ar rudeny. Kad butu aiskiau tai kaip miestuose nugeni iki kamieno. Aisku aptepsiu sodo tepalu ir panasiai nes jei ji zus tai ir taip manau ilgai negyvens,nes zieve trukus per koki srindy verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2007 08 15, 16:30)
Ne trešnes reikia sodinti dvi, nes tada joms lengviau susidulkinti, gali trešnė augti pas kaimynus už kokių 200-300 metrų, tada reikės tik vienos

tai va bigsmile.gif pas mane tas variantas, pas kaimynu uz tvoros kaip tik ir auga viena tresne, ir as noriu ax.gif tai manau pasodinciau pas save, tai ir jie nesupyktu, kad vaisiu atsirastu rolleyes.gif
Atsakyti
Ir man reikia vienos kriaušės, nes sodinome dvi prieš kelis metus, bet viena neprigijo... Tai jau mugėje ieškosiu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2007 08 15, 19:00)
Mielos merginos,

Labai prašau jūsų patarimo. Nusipirkom vieno hektaro sklypeli. Tuščias, lygus, žemė ne kokia kieta, molinga. Norime 1,5 m. aukščio gyvatvorės, o ilgis kaip suprantate 400 metrų. Tujų atsisakiau iš karto, brangios, o ir turi tendenciją plotais išgelsti. Dabar paskaičius literatūrą apsistojau ties Ligustru. Kokius dar augalus parekomenduotumėte. Žemės ūkyje esu profanė, bet su laiku tikiuosi išmokti.

Kiek suprantu jūsų žemė užmiestyje, tai sodinkit gudobeles, kaukazines slyvaites (tik jas reikės dažnai karpyti) Dar galima sodinti žvilgantyjį kaulenį (šis auga lėčiau, tai ir karpymo mažiau.
Papildyta:
QUOTE(jolita123 @ 2007 08 15, 19:25)
Noreciau paklausti ar galiu nugeneti kriause, bet taip nugeneti kad neliks nei vienos sakos ,nes labai sena ir serga. Tai kazkur skaiciau kad galima nugeneti ir taip atnaujinsiu medeli. Pas mane taip buvo nugeneta obelis, bet aisku kaip pirkau tai nezinau ar pavasary ar rudeny. Kad butu aiskiau tai kaip miestuose nugeni iki kamieno. Aisku aptepsiu sodo tepalu ir panasiai nes jei ji  zus tai ir taip manau ilgai negyvens,nes zieve trukus per koki srindy verysad.gif

Nemanau, kad tai gera išeitis, žinoma galima taip nugenėti, bet tik labai ankstyvą pavasarį, tada medis per vasarą iš miegančių pumpurų išaugins naujus vilkūglius, na, o iš jų jau tektų formuoti naują medelį, bet pradedančiam tai sunkoka. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Pingvinukas @ 2007 08 15, 21:44)
Ir man reikia vienos kriaušės, nes sodinome dvi prieš kelis metus, bet viena neprigijo... Tai jau mugėje ieškosiu  4u.gif

Suklydau blush2.gif Ne kriaušės, o trešnės man reikia bigsmile.gif
Atsakyti
O pas mus geltona trešnė kad prileidžia atžalų doh.gif Kai kurios ir tos jau dera. Apdalinom visus kas norėjo, smulkesnes iškapojom, o dabar ten šienaujam su traktoriuku, tai daugiau jau nebus tokios gausybės. Uogos tai jų labai saldžios thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(išdykėlė @ 2007 08 16, 00:01)
O pas mus geltona trešnė kad prileidžia atžalų  doh.gif Kai kurios ir tos jau dera. Apdalinom visus kas norėjo, smulkesnes iškapojom, o dabar ten šienaujam su traktoriuku, tai daugiau jau nebus tokios gausybės. Uogos tai jų labai saldžios  thumbup.gif

O pas mus dar jokių uogų nebuvo, dar kažin ar bus doh.gif

O kokia veislė???
Atsakyti
QUOTE(pushis @ 2007 08 15, 11:33)
.. negražiai beatrodo nužydėję flioksai ir spalvotosios kraujažolės. Ar galima nukirpt ir jei taip, kiek palikt stiebo?  g.gif

aš vakar kaip tik apkarpiau flioksus ir karpydama užmačiau, kad kai kur iš pažastų leidžia naujus ūgliuku, o kai kurie iš jų jau ūgtelėję ir naujus žiedukus krauna... sakau, gal dar vieną kartą sužydės, tegul ir ne taip gausiai, bet visgi ne pliki stiebai rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolaxus: 16 rugpjūčio 2007 - 07:15
Nupurskiau lontreliu pievute, bet kolkas sureagavo tik usnes ir dar kazkokia piktzole. Pieniu nepaveike unsure.gif gal dar suveiks unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2007 08 16, 09:19)
Nupurskiau lontreliu pievute, bet kolkas sureagavo tik usnes ir dar kazkokia piktzole. Pieniu nepaveike  unsure.gif  gal dar suveiks  unsure.gif

labai jau karšta karsta.gif ar nenorėjai luktelėti? herbicidų poveikis gerokai silpnėja esant aukštai temperatūrai... aš dar nepurškiau, laukiu atvėsimo bent iki 20-25 laipsnių ax.gif šiemet velėna sutankėjusi, iš pavasario visai neblogai atrodė veja, tai panašu, kad prieš rudenį kartą nupurkšiu ir šiam sezonui bus per akis cool.gif
Atsakyti