Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 13

QUOTE(Knifofija @ 2007 08 14, 19:46)
Tai juodieji serbentai (pamiršau parašyti) jie neskiepyti, tai pakankamai naujos veislės ir nelabai kas jas turi, bet verta paieškoti. Žinoma pardavėjai siūlys visokių kitokių ir net geresnių, bet bent jau aš geresnių nežinau, o esu išbandžiusi apie 20 veislių.

o jie krūmo, ar medžio formos? įdomu , kokia vieno kaina
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2007 08 14, 19:33)
Obelaites ir serbentus geriau pirkti rudenį, nes pavasarį tikimybė nusipirkti rudenį neparduotis ir tik žiemai prikastus medelius. O perkant rudenį žiūrėkit kad lapai būtų šviežiai pašalinti (ant šakų lieka lapkočiai, jei jų nebėra arba labai sudžiūvę, vadinasi medelis iškastas senai).
Papildyta:

Skiepyti serbentai tik pavalgymui, jų nebūna daug, o rūšys geriausios yra "Jedriona" ir "Lentiaj" stambios uogos, saldžios sunoksta vienu kartu, o Jedriona dargi savidulkė. Šitos veislės nebus iš pigiųjų, bet tikrai verta "Lentiaj auginu kokie 5 metai (tik nedauginu) tikrai esu patenkinta, nuo krūmo kibiras uogų ir daugiau. Vieno krūmo šeimai per akis, nebent labai mėgstate juos. Kai eisit pirkti klauskit kokias veisles turi, o ne pavadinimus sakykit, nes atsiranda paskui tokių, kurie "pakrikštija". Man buvo, kad ieškojau draugei vienos obelaitės mugėje, niekas neturėjo, o rytojaus dieną vienas iš tų kuris sakė pirmą kartą girdi tokį pavadinimą jau turėjo ją, jaučiuper naktį užaugino  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

Aciu labai uz info. aciuks.gif

QUOTE(staselė @ 2007 08 14, 21:39)

manau kad krumo, nes lyg ir minejo kad nuo KRUMO kibiras mirksiukas.gif
Atsakyti
Tie medžio formos yra daugiau dekoratyviniai. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(DENARA @ 2007 08 14, 21:07)
Knifofija - o gal kaune kur bus netoli kokia rudenine muge? atlekciau labai jau visko noriu.... blush2.gif  jau susitvarkiau zemes alpinariumui ir dabar lyg reiktu uzsodinti kuom nors kas ziemoja, pavasari aisku daugiau visko bus, visa ziema pamastymui... mirksiukas.gif

jolaxus - aciu uz ats

tiesa,gal zinot ka daryti su pieriu? as ji vasaros pradzioj nusipirkau, lyg sodinti dar negalejau ar jis ziemos jei i zeme dabar pasodinsiu ar laikyti vazone iki pavasario? nu tiesiog pasimetusi esu  g.gif  blink.gif aciu

Bus prie Agro Balt paroda-mugė prie Akademijos. Rugsėjo 13-14-15-16 d. O pierį sodink drąsiai, tik jis mėgsta rūgščią dirvą, pasiskaityk rododendruose, viskas tas pats tinka ir pieriui, tik duobes reikia kast mažesnes.
Papildyta:
QUOTE(staselė @ 2007 08 14, 21:39)

Serbentai auga tik krūmu, o jei medžio formos tai jau skiepytas. Galėtų kainuoti apie 10 litų (neskiepyti).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Knifofija: 14 rugpjūčio 2007 - 21:51
QUOTE(Knifofija @ 2007 08 14, 19:50)
Bus prie Agro Balt paroda-mugė prie Akademijos. Rugsėjo 13-14-15-16 d. O pierį sodink drąsiai, tik jis mėgsta rūgščią dirvą, pasiskaityk rododendruose, viskas tas pats tinka ir pieriui, tik duobes reikia kast mažesnes.

4u.gif jo kad duobe negilia tai gerai doh.gif jau prisikasiau rankomis... blush2.gif reiks uzsukti. o kaip ta knifolija atpazinti reiks,juk geriau is "savo" ax.gif zmogaus pirkt negu is svetimo lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(uršulė @ 2007 08 11, 18:42)
sveikos , aš ir iš Šilutės

cha as ir is ten pat
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Tikiuosi priimsit i savo bureli? smile.gif
Vis pasiskaitau jusu tema,nes esam naujakuriai ir visas aplinkos tvarkymas dar laukia.Prisiziurejau daug geru ideju pas jus ir nuostabiai sutvarkytu aplinku.
Rudeni planuoju jau pasisodinti keleta vaismedziu ir vaiskrumiu,todel labai idomus jusu patarimai. Augintojai dazniausiai giria tas veisles ,kurias turi patys pardavimui,todel busiu labai dekinga,jei patarsit kazka is savo patirties.

Aciu Knifofijai-juoduju serbentu veisles jau zinosiu.
Gal patartu kas ir agrastu,obelaiciu ir kriesaiciu klausimu? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2007 08 14, 22:50)
Papildyta:

Serbentai auga tik krūmu, o jei medžio formos tai jau skiepytas. Galėtų kainuoti apie 10 litų (neskiepyti).

ačiū už informaciją rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(cypcyp @ 2007 08 15, 05:25)
cha as ir is ten pat

ax.gif
aš irgi smile.gif (iš Šilutės rajono)

šiek tiek į temą: negražiai beatrodo nužydėję flioksai ir spalvotosios kraujažolės. Ar galima nukirpt ir jei taip, kiek palikt stiebo? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pushis: 15 rugpjūčio 2007 - 10:34
QUOTE(pushis @ 2007 08 15, 11:33)
ax.gif
aš irgi smile.gif (iš Šilutės rajono)

šiek tiek į temą: negražiai beatrodo nužydėję flioksai ir spalvotosios kraujažolės. Ar galima nukirpt ir jei taip, kiek palikt stiebo?  g.gif

Stenkis nukirpti taip, kad liktų kuo daugiau lapų. Per juos augalas kvėpuoja.
Papildyta:
QUOTE(DENARA @ 2007 08 15, 00:59)
4u.gif    jo kad duobe negilia tai gerai  doh.gif  jau prisikasiau rankomis... blush2.gif reiks uzsukti. o kaip ta knifolija atpazinti reiks,juk geriau is "savo"  ax.gif zmogaus pirkt negu is svetimo  lotuliukas.gif

Prieš mugę parašyk į AŽ duosiu savo telefoną.
Papildyta:
QUOTE(cypcyp @ 2007 08 15, 08:25)
cha as ir is ten pat

Kaip faina, greit Šilutiškės forumą okupuos lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif O jei rimtai, labai malonu sutikti žemietes, kad ir virtualiai 4u.gif
Atsakyti
Kokia grazi shluoteline hortenzija "Grandiflora" wub.gif, o ypac forma :

user posted image

O kaip uzsinorejau situ kalniniu raganiu (Clematis montana) tongue.gif - nukopinau is anglisko psl. Kazin ar LT tokiu yra pirkt, kas zinot 4u.gif ? Bet man atrodo, kad tos kalnines trumpiau zydi g.gif, bet uztat l.gausiai. Turejau pries daug metu balta, tai tokia baisingai didele kriause buvo apaugus thumbup.gif , patiko , kad l.atspari ir veshli nuo pat shaknu :

user posted image

user posted imageuser posted image

user posted imageuser posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 15 rugpjūčio 2007 - 13:44
QUOTE(Knifofija @ 2007 08 15, 13:02)
Kaip faina, greit Šilutiškės forumą okupuos  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif 

bijosim ir zodi tarstelt lotuliukas.gif

as turiu klausima apie tresnes ax.gif gal ir esam snekejusios bet dabar ir nepamenu mastau.gif na zo...
zinau kad tresnes turi buti pora, kad nestu vaisius, o jos ten tipo tik dvi ir viskas ar tipo yra kaip ir lytis- vyr., mot. g.gif (gal supratot ka norejau paklausti blush2.gif )

QUOTE(vida777 @ 2007 08 15, 14:42)
Kokia grazi shluoteline hortenzija "Grandiflora" wub.gif, o ypac forma :

user posted image

sita, tai ir man lb lb wub.gif wub.gif thumbup.gif
tokios ir as neatsisakyciau schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rena: 15 rugpjūčio 2007 - 13:47