vienintelis dalykas vertingas iš kaukazinių slyvukių, tai mano tetos padažiukas. Litras kaukazinių slyvukių, stiklinė česnako ir viską sumalti pridėti cukraus, druskos ir pakaitinti. Labai gerai į sriubas,troškinius tinka. Dabar nežinau tikslių cukraus/druskos/proporcijų, bet mano teta viską iš akies daro ir gerai gaunas.
mamkaa
prasau labai man recepteli tikslu sio kompoto ,skanumelis jo mmmmmmmmmmmmmmm esu ragavusi,noreciau pati pasidaryti
prasau labai man recepteli tikslu sio kompoto ,skanumelis jo mmmmmmmmmmmmmmm esu ragavusi,noreciau pati pasidaryti
QUOTE(myliuvasara @ 2011 07 29, 19:41)
mamkaa
Aš tai visus kompotus darau vienodu cukraus vandens sirupu. 1 stiklinė cukraus 1 litrui vandens. Uogas ar vaisiu nublanširuoju verdančiam vandeny, tada dedu apie trečdalį stiklainio. Užpilu sirupu ir užsuku.
O slyvutes dėjau pusiau su cukinijomis ir labai
QUOTE(bartukas @ 2013 08 19, 23:05)
sveiki,
patarkit, ka, be kompoto ir dzemo, galima padaryt is geltonu kaukaziniu slyvaiciu?
patarkit, ka, be kompoto ir dzemo, galima padaryt is geltonu kaukaziniu slyvaiciu?
http://www.supermama...?...07959&st=12
antra zinute
Ananasu skoniu agurociai
1kg agurociu
500 g kaukaziniu slyvu
sirupui:
1l vandens
3oog cukraus
Kiek maziau nei puse stiklainio uzpildyti plautom slyvaitem, likusi dalis nuluptu ir siaudeliais pjaustytu agurociu. Uzplikyti verdanciu vandeniu. Kai vanduobeveik atves, nupilti ji i puoda, berti cukru, uzvirti, pilti i stiklainius ir uzsukti.
1kg agurociu
500 g kaukaziniu slyvu
sirupui:
1l vandens
3oog cukraus
Kiek maziau nei puse stiklainio uzpildyti plautom slyvaitem, likusi dalis nuluptu ir siaudeliais pjaustytu agurociu. Uzplikyti verdanciu vandeniu. Kai vanduobeveik atves, nupilti ji i puoda, berti cukru, uzvirti, pilti i stiklainius ir uzsukti.