Sveikos gyvos, kaukazo slyvaičių pilna, gal kas dar receptukų turit, konservuotų slyvaičių.
mane irgi domina receptukas su slyvukais,tik nelabai supratau, noriu jas marinuoti kartu su agurkais....rasote,kad nebereikia acto ,ar rugsties tj jei teisingai suprantu,darome viska kaip marinuotiems agurka,s,tik be acto
i | PROFILAKTINIS FORUMO TAISYKLIŲ PRIMINIMAS: 1. Temos pavadinimą prašome rašyti tik lietuviškomis raidėmis (ą, č, ę, ė, į, š, ų, ū, ž). Nerašykite didžiosiomis raidėmis! 2. Prieš paskelbdami naują temą, visada pasinaudokite "Paieška" ir įsitikinkite, ar anksčiau forume nebuvo rašyta Jus dominančia tema. 3. Draudžiamos temos, kuriose klesti šlamtlaiškiai ir reklama, komerciniai pasiūlymai (pvz. gaminu-parduodu, "turiu-parduodu", "aš neplatinu, platina kiti", "kur nusipirkti?", "kas galit parduoti?", "atsakiau į AŽ" ir pan.). Radus tokio pobūdžio temas / žinutes, jos ištrinamos be išankstinio perspėjimo. 4. Draudžiamas tarpininkavimas, organizuojant masinius pirkimus. Išimtis: tokia veikla leidžiama tik skyrelyje "Internetinės parduotuvės", kai įvykdomos skyrelio taisyklėse numatytos sąlygos. 5. Norėdami pacituoti žinutę (-es) , necituokite pačių nuotraukų (cituojamoje žinutėje (-ėse) tiesiog ištrinkite nuotraukos nuorodą su kodu [ img ] [ /img ] ) , taip forumas bus neapkrautas. 6. Jei keliate patiekalų nuotraukas, tai ne didesnes nei 500- 600 pikselių. Didesnio formato nuotraukos papildomai apkrauna Forumą ir iškraipo Forumo langą. 7. Draudžiami bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume. Komercinio pobūdžio reklamos pasiūlymus rašykite adresu: info@supermama.lt, reklama@supermama.lt |
aga arteja slyvuku nokimo metas, labai noreciau kompot receptelio, aciu
Kaukazo slyvaičių kompotas
Slyvaites nuplauti, sudėti į stiklainį 3-litrinį mažiau negu pusę. Į stiklainį įberti 0,500kg. cukraus, užpilti verdančiu vandeniu, palikti 15-kai minučių. Nupilti dar kartą užvirti ir užpilt vėl ant slyvaičių, užvakuot ir aukštyn kojom.
Kompotas saldus, todėl mes kai atidarom jį skiedžiam su virintu vandenuku. Bet slyvaičių skonis nerealus, vaikas tuoj pat iškrapšto.
Slyvaites nuplauti, sudėti į stiklainį 3-litrinį mažiau negu pusę. Į stiklainį įberti 0,500kg. cukraus, užpilti verdančiu vandeniu, palikti 15-kai minučių. Nupilti dar kartą užvirti ir užpilt vėl ant slyvaičių, užvakuot ir aukštyn kojom.
Kompotas saldus, todėl mes kai atidarom jį skiedžiam su virintu vandenuku. Bet slyvaičių skonis nerealus, vaikas tuoj pat iškrapšto.
QUOTE(hilin @ 2010 07 28, 19:20)
Kaukazo slyvaičių kompotas
Slyvaites nuplauti, sudėti į stiklainį 3-litrinį mažiau negu pusę. Į stiklainį įberti 0,500kg. cukraus, užpilti verdančiu vandeniu, palikti 15-kai minučių. Nupilti dar kartą užvirti ir užpilt vėl ant slyvaičių, užvakuot ir aukštyn kojom.
Kompotas saldus, todėl mes kai atidarom jį skiedžiam su virintu vandenuku. Bet slyvaičių skonis nerealus, vaikas tuoj pat iškrapšto.
Slyvaites nuplauti, sudėti į stiklainį 3-litrinį mažiau negu pusę. Į stiklainį įberti 0,500kg. cukraus, užpilti verdančiu vandeniu, palikti 15-kai minučių. Nupilti dar kartą užvirti ir užpilt vėl ant slyvaičių, užvakuot ir aukštyn kojom.
Kompotas saldus, todėl mes kai atidarom jį skiedžiam su virintu vandenuku. Bet slyvaičių skonis nerealus, vaikas tuoj pat iškrapšto.
aciu labai uz greita atsakyma
tikrai vakuosiu, nes va siemet ko tai pasinesiau ant vakavimu, tiek alyvinuku, tiek kriausikiu, daba slyvukai laukia eiles
Nėra už ką, skanaus konservavimo
Jau pas mano mamą byra pirmos slyvaitės... tai šeštadieniui darbo turėsiu, bet mes vieną medį turime kuris noksta apie rugsejo pradžią, kai kitos slyvaitės jau būna subirėjusios ir supuvusios... tai jai kartai nepataikau į pirmą traukinį konservuoju antrąjame....
Sandien pasidaraiu tris stiklainius slyvaiciu su cukinijom, man labai skanu
Litrui vandens dedu 400- 500 gramus cukraus,isverdu sirupa ir uzpilu slyvaites su cukinijom ir uzsuku.
Litrui vandens dedu 400- 500 gramus cukraus,isverdu sirupa ir uzpilu slyvaites su cukinijom ir uzsuku.
QUOTE(Medūna @ 2008 08 26, 12:20)
Kadangi, šis receptas su slyvukėm(geltomom), tai įdėjau čia:
5kg slyvų(be kauliukų)
600g česnakų
800g cukraus
5 v.š. su kaupu druskos
3 ar daugiau žali pipirai.
Viską sumalti per mėsmalę(pradėti nuo česnakų ir pipirų, po to slyvos). Užpilti cukrų,druską, išmaišyti ir dėti į puodą. Nuo virimo virti 10min.,dėti į stiklainius, uždaryti bet kokiais dangteliais. Labai tinka prie mėsos, žuvies.
5kg slyvų(be kauliukų)
600g česnakų
800g cukraus
5 v.š. su kaupu druskos
3 ar daugiau žali pipirai.
Viską sumalti per mėsmalę(pradėti nuo česnakų ir pipirų, po to slyvos). Užpilti cukrų,druską, išmaišyti ir dėti į puodą. Nuo virimo virti 10min.,dėti į stiklainius, uždaryti bet kokiais dangteliais. Labai tinka prie mėsos, žuvies.
Mergaites gal kuri darete pagal si recepta? niekaip nesuprantu, ka reiskia "3 ar daugiau žali pipirai", tai cia paprika ar kaip suprasti, nes kiti tai paprikas pipirais vadina .
Visai susibalamutinau, o taip visas kibiras slyvaiciu rekte rekia "sutvarkykite mus".