Is siu slyvukiu paprastai ruosia saldzius kompotus, kurie man nepatinka O viena karta esu ragavusi marinuotu geltonu slyvukiu. Kazkaip panasiai kaip agurkeliai ruosiami. Jos pasakiskai tinka prie mesos. Kai dabar prisimenu, tai seile nutysta net Tik nezinau, kaip jas marinuoti reikia Gal kas zinot kokiu receptu?
QUOTE(Spinduliux @ 2007 08 10, 14:47)
Is siu slyvukiu paprastai ruosia saldzius kompotus, kurie man nepatinka O viena karta esu ragavusi marinuotu geltonu slyvukiu. Kazkaip panasiai kaip agurkeliai ruosiami. Jos pasakiskai tinka prie mesos. Kai dabar prisimenu, tai seile nutysta net Tik nezinau, kaip jas marinuoti reikia Gal kas zinot kokiu receptu?
Kiek žinau, geltonas slyvaites deda į agurkus, tada nereikia dėti acto arba rūgštelės, vadinasi bandyk agurkų receptu
QUOTE(GREK @ 2007 09 24, 15:34)
Kiek žinau, geltonas slyvaites deda į agurkus, tada nereikia dėti acto arba rūgštelės, vadinasi bandyk agurkų receptu
Aha,joms tinka agurku receptas,nes mano anyta jas koncervuoja kaip agurkelius
O man su tom slyvukem geltonom labai skanus kompotai su cukinija..tada cukinija igauna konserv ananaso skoni
Nu mama senai darius yr nelabai pamena to receptuko cukiniju su geltonais slyvukais, bet man rodos ka kaip ir visus kompotus reik issivirt sirupa pagal skoni, pridet i stiklainius kubeliais pjaustytu sukiniju, slyvuku, ir uzpilt verdanciu sirupu. Kiek esu gerus, labai kanu o ir paskaiu cukinijas galima valgyt vienas, kaip ananasai gaunas As tik siandien slyvukus parsinesiu tai ryt konservuosiu
Na o as tai vakar su geltonom slyvukem padariau kompota su obuoliais ir kriausiu pridejau.Manau tinka ivairiu vaisiu idet,tiesiog kas ko turi ir nesvarbu kokiom proporcijom Sirupa tai verdu is 6l vandens ir 3-3,5kg cukraus.Man taip pat butu idomu pasiskaityt kaip reikia su slyvukem marinuot agurkus Gal atsiras turinciu recepteli
Marinuoju bet tik su agurkais vietoj citrinos rugsties
manau jos vienos gal butu siaip sau ,bandykit su kuo nors
manau jos vienos gal butu siaip sau ,bandykit su kuo nors
Kadangi, šis receptas su slyvukėm(geltomom), tai įdėjau čia:
5kg slyvų(be kauliukų)
600g česnakų
800g cukraus
5 v.š. su kaupu druskos
3 ar daugiau žali pipirai.
Viską sumalti per mėsmalę(pradėti nuo česnakų ir pipirų, po to slyvos). Užpilti cukrų,druską, išmaišyti ir dėti į puodą. Nuo virimo virti 10min.,dėti į stiklainius, uždaryti bet kokiais dangteliais. Labai tinka prie mėsos, žuvies.
5kg slyvų(be kauliukų)
600g česnakų
800g cukraus
5 v.š. su kaupu druskos
3 ar daugiau žali pipirai.
Viską sumalti per mėsmalę(pradėti nuo česnakų ir pipirų, po to slyvos). Užpilti cukrų,druską, išmaišyti ir dėti į puodą. Nuo virimo virti 10min.,dėti į stiklainius, uždaryti bet kokiais dangteliais. Labai tinka prie mėsos, žuvies.
Tai vat,padariau pabandymui 1 trilitri stiklaini agurku su slyvukem.Pabandymui. Viska dejau kaip ir marinuojant paprastu receptu,ti vietoje acto esencijos dejau apie trecdali stiklainio tu slyvaiciu. Idomu,idomu kas iseis O dabar jau ir slyvukes pasibaige...
QUOTE(Medūna @ 2008 08 26, 14:20)
Kadangi, šis receptas su slyvukėm(geltomom), tai įdėjau čia:
5kg slyvų(be kauliukų)
600g česnakų
800g cukraus
5 v.š. su kaupu druskos
3 ar daugiau žali pipirai.
Viską sumalti per mėsmalę(pradėti nuo česnakų ir pipirų, po to slyvos). Užpilti cukrų,druską, išmaišyti ir dėti į puodą. Nuo virimo virti 10min.,dėti į stiklainius, uždaryti bet kokiais dangteliais. Labai tinka prie mėsos, žuvies.
5kg slyvų(be kauliukų)
600g česnakų
800g cukraus
5 v.š. su kaupu druskos
3 ar daugiau žali pipirai.
Viską sumalti per mėsmalę(pradėti nuo česnakų ir pipirų, po to slyvos). Užpilti cukrų,druską, išmaišyti ir dėti į puodą. Nuo virimo virti 10min.,dėti į stiklainius, uždaryti bet kokiais dangteliais. Labai tinka prie mėsos, žuvies.
Labai ačiū už receptą, toks keistas man jis pasirodė, bet kaip tik šiandien dėl smalsumo ir išbandžiau. Kompotų ir saldžių uogienių nelabai mėstam, tai čia pats tas Geras skonis, trūko tik kokios žuvies ar mėsytės...