Įkraunama...
Įkraunama...

Patisonai

QUOTE(goldens @ 2009 08 30, 12:23)
Uzdaryti stiklainius ir nesterilizuoti


Patisonai turi storą luobą, tad manau, jiems būtina sterilizacija, nes patisonų "perkaitimas" vyksta ilgiau, tad vien dėl to gali iššaudyti stiklainius. O jei dar bus nesterilizuoti stiklainiai, tai rizika dar labiau padideja.
Atsakyti
Aš,užtikau internete,kad patisonų sultys yra sveika labai gerti su medumi.
Gal kuri jau esate gerusi.?
4u.gif pasidalinkite.
Atsakyti
QUOTE(goldens @ 2009 08 30, 12:23)
Uzdaryti stiklainius ir nesterilizuoti


Jei į stiklainius pilti vien actą, tai galima būtų ir be pasterizacijos, o šiaip reikėtų pasterizuoti bent truputį. Aš, pvz., visas daržoves (išskyrus pomidorus) pasterizuoju, o paskui apverstus stiklainius dar apkloju šiltai maždaug 5 val, labai gerai laikosi ir skonis lieka neblogas.
Atsakyti
Dariau siandien pagal sita receptuka ---------Su obuolių sultimis marinuoti patisonai

3 kg patisonų, 2 paprikos, 1 poras, 2 šaukšteliai krapų sėklų.

Marinatui: 2 l obuolių sulčių, 4 šaukštai druskos, 4 šaukštai cukraus.

Patisonus supjaustykite nedideliais gabalėliais, susmulkinkite porą bei paprikas, užbarstykite krapų sėklų ir išmaišykite. Marinatui užvirinkite obuolių sultis, suberkite druską, nugraibykite putas ir suberkite cukrų. Į marinatą sudėkite daržoves, nukelkite nuo ugnies, uždenkite ir laikykite 3 val. Tada sudėkite į stiklainius ir kaitinkite 0,5 l stiklainius 20 min., o 1 l — 30 min.---------------marinato skonis ir kvapas thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif ,tikiuosi,kad ir skonis toks bus.
Atsakyti
QUOTE(Dakora @ 2009 09 14, 19:00)
Dariau siandien pagal sita receptuka  ---------Su obuolių sultimis marinuoti patisonai

3 kg patisonų, 2 paprikos, 1 poras, 2 šaukšteliai krapų sėklų.

Marinatui: 2 l obuolių sulčių, 4 šaukštai druskos, 4 šaukštai cukraus.

Patisonus supjaustykite nedideliais gabalėliais, susmulkinkite porą bei paprikas, užbarstykite krapų sėklų ir išmaišykite. Marinatui užvirinkite obuolių sultis, suberkite druską, nugraibykite putas ir suberkite cukrų. Į marinatą sudėkite daržoves, nukelkite nuo ugnies, uždenkite ir laikykite 3 val. Tada sudėkite į stiklainius ir kaitinkite 0,5 l stiklainius 20 min., o 1 l — 30 min.---------------marinato skonis ir kvapas thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif ,tikiuosi,kad ir skonis toks bus.



Aš biški ne į temą blush2.gif ax.gif

Imu 4 vidutinio dydžio(mes 4 asmenų šeima) patisonus.Nuplovus atsargiai nupjaunu viršų(jis bus dangtelio vietoje).Tada atsargiai išgremžiu vidurį(išimam minkštimą su sėklomis),paliekant sieneles.Tada i gautą "dubenėlį sudedu sutarkuotas morkytės, smulkintą svogūnėlį,faršą ar dešrigalį,virtų ryžių ar smulkiai supjaustytas bulytes,viską apibarstau prieskoniais,truputi druska,uždengiu "dangeteliu" ir į įkaitintą orkaitę.Kepame apie 35-40min.Jei su bulvėmis darau tai pasižiūrau pagal bulves ar jos jau minkštos.Jei patisonų žievė dar žalsva tada įsuku į foliją.Skanaus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Dakora @ 2009 09 14, 19:00)
Dariau siandien pagal sita receptuka  ---------Su obuolių sultimis marinuoti patisonai

3 kg patisonų, 2 paprikos, 1 poras, 2 šaukšteliai krapų sėklų.

Marinatui: 2 l obuolių sulčių, 4 šaukštai druskos, 4 šaukštai cukraus.

Patisonus supjaustykite nedideliais gabalėliais, susmulkinkite porą bei paprikas, užbarstykite krapų sėklų ir išmaišykite. Marinatui užvirinkite obuolių sultis, suberkite druską, nugraibykite putas ir suberkite cukrų. Į marinatą sudėkite daržoves, nukelkite nuo ugnies, uždenkite ir laikykite 3 val. Tada sudėkite į stiklainius ir kaitinkite 0,5 l stiklainius 20 min., o 1 l — 30 min.---------------marinato skonis ir kvapas thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif ,tikiuosi,kad ir skonis toks bus.

Reiktu pabandyti g.gif Bet turiu pora klausimu:
-ar patisonus marinuojant reikia nulupti?
-is kur ganat krapu seklu? Ar yra tokio dalyko pirkti? g.gif
Atsakyti

 i 
PROFILAKTINIS FORUMO TAISYKLIŲ PRIMINIMAS:

1. Temos pavadinimą prašome rašyti tik lietuviškomis raidėmis (ą, č, ę, ė, į, š, ų, ū, ž). Nerašykite didžiosiomis raidėmis!

2. Prieš paskelbdami naują temą, visada pasinaudokite "Paieška" ir įsitikinkite, ar anksčiau forume nebuvo rašyta Jus dominančia tema.

3. Draudžiamos temos, kuriose klesti šlamtlaiškiai ir reklama, komerciniai pasiūlymai (pvz. gaminu-parduodu, "turiu-parduodu", "aš neplatinu, platina kiti", "kur nusipirkti?", "kas galit parduoti?", "atsakiau į AŽ" ir pan.). Radus tokio pobūdžio temas /  žinutes, jos ištrinamos be išankstinio perspėjimo.

4. Draudžiamas tarpininkavimas, organizuojant masinius pirkimus. Išimtis: tokia veikla leidžiama tik skyrelyje "Internetinės parduotuvės", kai įvykdomos skyrelio taisyklėse numatytos sąlygos.

5. Norėdami pacituoti žinutę (-es) , necituokite pačių nuotraukų (cituojamoje žinutėje (-ėse) tiesiog ištrinkite nuotraukos nuorodą su kodu [ img ] [ /img ] ) , taip forumas bus neapkrautas.

6. Jei keliate patiekalų nuotraukas, tai ne didesnes nei 500- 600 pikselių. Didesnio formato nuotraukos papildomai apkrauna Forumą ir iškraipo Forumo langą.

7. Draudžiami bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume.

Komercinio pobūdžio reklamos pasiūlymus rašykite adresu: info@supermama.lt, reklama@supermama.lt  
Atsakyti
QUOTE(Natalja200710 @ 2009 09 13, 21:57)
Jei į stiklainius pilti vien actą, tai galima būtų ir be pasterizacijos, o šiaip reikėtų pasterizuoti bent truputį. Aš, pvz., visas daržoves (išskyrus pomidorus) pasterizuoju, o paskui apverstus stiklainius dar apkloju šiltai maždaug 5 val, labai gerai laikosi ir skonis lieka neblogas.


Priesingai nei jus, nepasterizuoju nieko iskyrus pomidorus su svogunais drebuciuose. O siaip tai naudoju nupilinejimo principa, tiek patisonams, tiek kitoms darzovems. Sudedu viska su prieskoniais i stiklainius, uzpldu verdanciu vandeniu palakau 15-20min, nupilu ta vandeny i puoda is jo isverdu marinata, uzpilu, uzsuku ir apklojus laikau siltai visa nakty, iskyrus agurkus, agurku is viso nekloju.Pernai nenusaude nei vienas stiklainis, siemet pasitaike, bet itariu bus pavede dangteliai per tuos atidarinejimus su peiliu doh.gif

QUOTE(Raile @ 2009 09 21, 13:50)
Reiktu pabandyti g.gif  Bet turiu pora klausimu:
-ar patisonus marinuojant reikia nulupti?
-is kur ganat krapu seklu? Ar yra tokio dalyko pirkti? g.gif


Siemet patisonus marinavau pirma karta bet jie mane uzveze. Mamai uzprasiau visa darzo patvory nusodinti jais, nes skaniausi jie kol yra maziukai svieziuciai, tada ju nereikia lupti ir seklu as neisimu. Man labai patinka, jau beveik visus suvalgiau nes nedaug turejau, nezinojau kaip gausis. O receptus naudojau marinatui is senu konservavivimo zurnaliuku butent patonsu marinavo receptuku, skonis gavosi thumbup.gif
Atsakyti
man kaip pradedamciai paaiskinkit, kaip jus ten pasterizuojat? pirmi mano vakavimo metai tai dar isvis nesigaudau blush2.gif

dekui jau radau net sukurta tema apie tai ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kepuryte: 31 liepos 2011 - 20:52
Sveikos 4u.gif šiandien prisikynėm patisonų labai didelių, oda kaip riešuto su peiliu neįmanoma nulupti ar įpjauti, kaip reikia juos supjaustyti doh.gif
Atsakyti
Labas visiems 4u.gif
Noriu paklausti kaip jus darot su peraugusiais patisonais, ju oda labai kieta net ipjaut neiseina, juos mesti lauk, ar yra koks budas nulupti blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(lavazia @ 2011 09 18, 15:47)
Labas visiems  4u.gif
Noriu paklausti kaip jus darot su peraugusiais patisonais, ju oda labai kieta net ipjaut neiseina, juos mesti lauk, ar yra koks budas nulupti  blush2.gif



Man rodos, užtektų nuplikyti karštu vandeniu. Visada vakavau didelius patisonus, supjaustytus gabaliukais. Ir viskas ok.
Atsakyti