QUOTE(Natalja200710 @ 2009 09 13, 21:57)
Jei į stiklainius pilti vien actą, tai galima būtų ir be pasterizacijos, o šiaip reikėtų pasterizuoti bent truputį. Aš, pvz., visas daržoves (išskyrus pomidorus) pasterizuoju, o paskui apverstus stiklainius dar apkloju šiltai maždaug 5 val, labai gerai laikosi ir skonis lieka neblogas.
Priesingai nei jus, nepasterizuoju nieko iskyrus pomidorus su svogunais drebuciuose. O siaip tai naudoju nupilinejimo principa, tiek patisonams, tiek kitoms darzovems. Sudedu viska su prieskoniais i stiklainius, uzpldu verdanciu vandeniu palakau 15-20min, nupilu ta vandeny i puoda is jo isverdu marinata, uzpilu, uzsuku ir apklojus laikau siltai visa nakty, iskyrus agurkus, agurku is viso nekloju.Pernai nenusaude nei vienas stiklainis, siemet pasitaike, bet itariu bus pavede dangteliai per tuos atidarinejimus su peiliu
QUOTE(Raile @ 2009 09 21, 13:50)
Reiktu pabandyti
Bet turiu pora klausimu:
-ar patisonus marinuojant reikia nulupti?
-is kur ganat krapu seklu? Ar yra tokio dalyko pirkti?
Siemet patisonus marinavau pirma karta bet jie mane uzveze. Mamai uzprasiau visa darzo patvory nusodinti jais, nes skaniausi jie kol yra maziukai svieziuciai, tada ju nereikia lupti ir seklu as neisimu. Man labai patinka, jau beveik visus suvalgiau nes nedaug turejau, nezinojau kaip gausis. O receptus naudojau marinatui is senu konservavivimo zurnaliuku butent patonsu marinavo receptuku, skonis gavosi