as irgi dabar nusprendziau jau nebekreipti demesio i tuos pasakymus,neva tai per daug, kiek bus tiek, o po to savaime manau kristi svoris prades, juk manksta turesim nebloga-supuosim mazycius leliukus
sveikos tai as pati nelabai suku sau galva del to svorio pagimdisiu ir numesiu kai bus laikas bet giditoja vis tai kojos tins tai lasiniu sluoksnis bus tai cukralige tai dar koks velnes palei je prikips oi ji mane vis bara bet as nepasiduosiu
QUOTE(Agneja @ 2007 10 11, 13:46)
O man dabar 34 savaites ir priaugau 13kg. Pradedu jausti psichologinį spaudimą iš savo ginės, nes kiekvieną kartą pasvėrus mane palinguoja galvą ir sako"galėtų būti ir mažiau"...nu žinot nuteikia tai nelabai maloniai, stengiuosi neimt į galvą, bet vistiek..
O aš jokio spaudimo iš saviškės nejaučiu, netgi pati pasakau, nu va kiek daug Bet dabar kai man vos ne gulima srežimas, negalima nei sportuot, nei vaikščiot daug, tai sako, akd jau ne nuo manęs priklauso, kaip yra taip, kitos ir visą nėštumą praguli. O turiu apie penkiolika kilų jau. Man 28,3 sav.Papildyta:
QUOTE(joločka @ 2007 10 08, 18:57)
Kaip keista, o kiek teko skaityti, tai, kaip tik kuo lieknesnė, tuo daugiau rekomenduojama priaugti Nesakau, kad 20 kg, bet +13 kg tai tikrai rekomenduoja
Nea. Daugiausiai gali priaugt normalaus svorio moterys. Per kūdos arba per storos mažiau.
QUOTE(Abo @ 2007 10 13, 15:30)
Nea. Daugiausiai gali priaugt normalaus svorio moterys. Per kūdos arba per storos mažiau.
patvirtinu
Buvau visada 1,70 ūgio ir 59-60 kg svorio (atrodo, tai normalių normaliausias). Per nėštumą priaugau 30 (jokių tortų ar traškučių nekirtau)
--
O šiaip, mano ginė išaiškino, kad kai yra gausios mmm pas moterį, reiškia jos organizmas linkęs kaupti skysčius. Ir per nėštumą tokios moterys priauga išties daugiau nei įprastai. Beje, profesionali ginė gali ir pagal kažkokius gimdos požymius (echoskopu) nustatyti ar gausios mmm būna
Gausias mmm nustato echoskopiškai žiūrėdamos endometriumą- ar kaip ten tiksliai.Tiesiog prasidėjus mmm jis turėtų plonėti, o jei gausios jis ilgai vis dar storo sluoksnio.Čia pas mane taip buvo ir yra- dabar bandau taisyti padėti Mirena.
Su pirma kūda buvau, nedaug priaugau, ir kūda palikau.
Su antru kūda buvau, daug priaugau, bet viskas nukrito.
Su trečiu +35 kg per neštumą, kažkur 10-12kg nukrito.
Ir prie šitų likusių dar +33 kg nešiojant ketvirtą - vat dabar tai turiu bėdų- atrodau kaip spurga, nekrenta nė velnio.... nors vis dar maitinu MP.
Su pirma kūda buvau, nedaug priaugau, ir kūda palikau.
Su antru kūda buvau, daug priaugau, bet viskas nukrito.
Su trečiu +35 kg per neštumą, kažkur 10-12kg nukrito.
Ir prie šitų likusių dar +33 kg nešiojant ketvirtą - vat dabar tai turiu bėdų- atrodau kaip spurga, nekrenta nė velnio.... nors vis dar maitinu MP.
QUOTE(jola24 @ 2007 10 09, 16:43)
nemanau, kad tu čia priaugau tuos 2 kg.per tris dienas, o paprasčiausiai skysčių organizme prisikaupė, o kad juos pašalinti kaip bebūtų kesta, gerk daugiau vandens.
na jei dar daugiau vandens gersiu, tai turesiu kraustytis gyvent i tualeta nes ir taip laaaabai jau daznai ten lakstau
per pirma nestuma priaugau 22kg... pries nestuma tada sveriau 47kg. svoris grizo iki 49kg.
dabar turiu jau +3 kg , del svorio labai nenoriu tiek daug priaugt kiek praeita karta... nes ir paeit sunku, ir kvepuot... butu gerai iki 60kg issisukt, bet saves neriboju, valgau ka ir kiek noriu, juk leliukas svarbiausia
dabar turiu jau +3 kg , del svorio labai nenoriu tiek daug priaugt kiek praeita karta... nes ir paeit sunku, ir kvepuot... butu gerai iki 60kg issisukt, bet saves neriboju, valgau ka ir kiek noriu, juk leliukas svarbiausia
Iki nestumo sveriau 54 kg, o 30 nestumo savaite - 64 kg. Vienu tarpu buvau pradejusi pergyventi, bet daktare nuramino. Manau, apie 20 kg galiu priaugti, bet nebijau, nes auga tik pilvas.
Sveikutes,
as norejau pasiteirauti, ar kam nors atsitiko tokia stebuklinga istorija, kad iki nestumo buvo storuliukes, pagimde ir tapo plonos (po kurio tai laiko). Mano ugis 178 ir sveriu 84kg... Isties labai bijau gimdyti vaikeli vien todel, kad visos formos isvis iseis is rikiuotes. Dabar irgi esu storuliuke, bet bent jau pilvas, kaip pilvas ir t.t. Nes mano teta, kuri nebuvo sportiska iki nestumo, tai po gimdymo taip issinese, nukaro pilvas kaip maisas ir ji nieko nebegali padaryti... Nes jau kai busiu nescia tai tikrai pasieksiu 100kg... O kaip paskiau numesti... ir taip visa gyvenima nesugebu prisiversti laikytis dietos... Ir nesakykit, kad paziuret i mama, nes mano mama visa gyvenima buvo liekna, o as atsigimiau i teti.... kuris tikrai kresnas vyrukas:)
as norejau pasiteirauti, ar kam nors atsitiko tokia stebuklinga istorija, kad iki nestumo buvo storuliukes, pagimde ir tapo plonos (po kurio tai laiko). Mano ugis 178 ir sveriu 84kg... Isties labai bijau gimdyti vaikeli vien todel, kad visos formos isvis iseis is rikiuotes. Dabar irgi esu storuliuke, bet bent jau pilvas, kaip pilvas ir t.t. Nes mano teta, kuri nebuvo sportiska iki nestumo, tai po gimdymo taip issinese, nukaro pilvas kaip maisas ir ji nieko nebegali padaryti... Nes jau kai busiu nescia tai tikrai pasieksiu 100kg... O kaip paskiau numesti... ir taip visa gyvenima nesugebu prisiversti laikytis dietos... Ir nesakykit, kad paziuret i mama, nes mano mama visa gyvenima buvo liekna, o as atsigimiau i teti.... kuris tikrai kresnas vyrukas:)
QUOTE(Ievuze23 @ 2007 10 16, 14:39)
Sveikutes,
dar nesi pasiruošusi tapti mama...jeigu visų pirma mąstai apie savo svorį, o ne apie vaikelį. Viską įmanoma atsatyti į savo vietas, aišku nereikia tikėtis kad patapsi tokia pat kokia buvai, vienoms gimdymas duoda moterišką grožį ir spindesį kad ir su keliais kg daugiau, kitoms kaip tik nukrenta svoris.
Taip kad jeigu kol kas bijai minties dėl svorio nemanau kad dar laikas patapti mama.
Aš esu 174 cm ūgio, pradėjau nėštumą su 74 kg, dabar turiu 78 kg ir nesuku galvos, su pirma priaugau 22 kg ir numečiau, nu liko apie 5 kg, bet tie 5 kg per 10 metų nemanau, kad čia daug.
Nereikia žiūrėtyi į savo mamą, mano mamos po dviejų gimdymų svoris tik didėjo, sesuo pagimdžiusi kaip tik sulieknėjo.
Tiesiog tu negali dabar nuspėti kaip bus ir ką daryti, kai subręsi kūdikiui, nebus tokių minčių. Sėkmės
As jau +6 turiu
30 savaitės pradžia +7kg, per savaitę priaugau 1 kg.