Įkraunama...
Įkraunama...

Objektyvai

QUOTE(californiagirl @ 2007 10 02, 04:56)
As turiu klausimuka, ne apie objektyvus, bet apie blykse...tai jauciu sioje temoje ir galima klausti ax.gif
Kas galit patarti kokia pirkti? Sillwio, suprantu nusipirkai savo Nikonui blykse, ar yra atitinkama ir Canonui? Ar patenkintas savaja?
Wyshnia, gal tu turi? Jei taip, tai kokia? Ar patinka? ax.gif
Aciu is anksto 4u.gif

Nusipirkau. Daiktas nepamainomas. Žinoma yra ir Canon'ui. Kiek žinau yra 2 alternatyvos: Speedlite 420EX ir Speedlite 550EX. 420 paprastesne. 550 turi belaidžio kitų blyksčių valdymo funkciją. Patart, kuri geresne, negaliu. Gal kas turi, papasakos daugiau.
Atsakyti
QUOTE(Uzuolaida* @ 2007 10 01, 19:09)
Tai va, Bite Maja, rinkis dabar smile.gif

QUOTE(sillwio @ 2007 10 01, 20:08)
smile.gif Bite maja, rinkis dabar smile.gif

laugh.gif laugh.gif laugh.gif
o daugiau variantų turbūt jau nebėr? mane kažkodėl traukia Tamron labiau, nors Nikon ir neblogas..... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(californiagirl @ 2007 10 02, 05:56)
As turiu klausimuka, ne apie objektyvus, bet apie blykse...tai jauciu sioje temoje ir galima klausti ax.gif
Kas galit patarti kokia pirkti? Sillwio, suprantu nusipirkai savo Nikonui blykse, ar yra atitinkama ir Canonui? Ar patenkintas savaja?
Aciu is anksto 4u.gif

Turiu naujausia EX 580 II esu labai patenkintas. Spalvos natūralios, užtenka galingumo kalant i lubas. Išbandytas lietaus sąlygomis thumbup.gif jei turi atliekama kapeiką, tai geresnio varianto nežinau smile.gif
Atsakyti
fuuuu, vos pasivijau.

bendra pastaba paskaičius visą temą - nuolat painiojamos sistemos. vienas klausia apie canon, kitas jam atsako apie nikon.... tie patys "skaičiukai" sistemose duoda skirtumus ir nebūtinai šiokius tokius.

aš pats išpažįstu canon religiją (bet nesu ortodoksas ir nepeikiu nikon ar kitų). paskutinis klausimas buvo dėl blyksčių. turiu ex420 (kurios dabar naujos nelabai ir gausi), bandžiau naujasnę ex430. mano nuomone megėjams ex430 yra per akis. naujasnis TTL režimas, rankinis valdymas yra. kam penkišimtoji serija megėjui? paleidinėti slave blykstes? tai už jos vienos kaina galima falconeyes studijinių komplektą paimti. vedantysis skaičius didesnis? na taip - bažnyčioj į lubas šviečiant bus pranašumas prieš ex430. bet ir kaina anos dviguba. man tai ir ex420 dabar pakanka (ją turiu jau du metus ir kartais pagalvoju apie perėjimą į 5 kategoriją, bet vis atidedu, nes nėra aštraus poreikio).

objektyvai - turiu 50/1.8 ir 70-200 L4. šią vasarą fotografuodamas pažįstamiems vestuves išbandžiau visokius 50/1.4, 50/1.2 L, 85/1.2 L, 17-40 L4. pasakysiu taip - labiausiai patinka mano 70-200 L4. iš nuomuotų 50/1.2 L. didelio skirtumo tarp penkesdešimtukų žiūrint foto kompe ar darant nuotraukas 10x15 tikrai nebus. L-kes superkonstruktyvas ir greitis.
mažiausiai patiko 85/1.2 L didelė ir lėta linzė. sunki. reportažui visiškai netinka, bet puiki studijinė darbininkė. labiausiai nuvyle 17-40 L4. prisijungiu prie tos pusės canonistų, kurie sako, kad didelio skirtumo nuo kitinio 18-55 (išskyrus konstruktyvą ir raudoną juostelę) nėra. 18-55 privėrus iki f8 arba kiek daugiau visai geras, ypač įvertinus jo kainą. ir nematau tikslo pirkti sigmą ar ką panašaus už 1000 lt. "kažko tokio" tikrai negausite. jau tada geriau kokį fiksą originalų (kad ir nenaują).

na čia tik mano nuomonė. žinau, kas yra apgreidomanija. pats ja sunkiai sergu ir labai kovoju. atrodo, kad nusipirkus kitą objektyvą ar aparatą pradėsi kalt šedevrus. gerai, kad skaitmenos srityje dabar ligos regresas. mėgstu fotografuoti portretus ir reportažą, tai man tusimos technikos per akis (nors labai norisi apgreidinti savo 70-200 iki L2.8, bet kol kas rimtas vaistas yra pastarojo kaina ir suvokimas, kad dukart geriau fotografuoti nepradėsiu). taigi, apsisprendžiam ką fotografuojas ir kokio židinio nuotolio objektyvo mums labiausiai reikia, paskaičiuojam finansus ir perkam apvalindami į didesnę pusę (t.y. artimiauisą pagal turimus finansus objektyvą bet brangesnį, nei planavome:). jei su pinigais striuka - pirkit canon 50/1.8. kaina >300 Lt ir kiekvienas litas atidirbs savo. tikrai nesigailėsite. bent jau kiek pažįstu žmonių jį turinčių - nei vienas nesigaili ir tik geru žodžiu mini (o tai, kad dulkes siurbia - na visi jie siurbia. ir nuotraukom tai ne ką ir atsiliepia. nebent sugebate pamatyti tokį dalyką, kaip mikrokontrastas. o čia jau man iš vynų degustacijos srities su visokiais šieno poskoniais ir aviečių pokvėpiais....)
Atsakyti
QUOTE(californiagirl @ 2007 10 02, 04:56)
Aciu is anksto 4u.gif

kažkada interneto tyruose radau patarimą ( apie blykstę) smile.gif l. patiko, nors dėl autentiškumo galvos nededu, bet šiaip jau gali būti mirksiukas.gif

„Nedaryk sumaišties ir bruzdesio, lygiai kaip netaškytum vandens žvejodamas. Nesinaudok blykste iš pagarbos tikram, natūraliam apšvietimui, net jeigu tokio visai nėra. Jei šių taisyklių nesilaikoma, fotografas ima nepakenčiamai pats sau trukdyti. "
Henri - Cartier Bresson
Atsakyti
QUOTE(fanda @ 2007 10 03, 17:51)
kažkada interneto tyruose radau patarimą ( apie blykstę)  smile.gif l. patiko, nors dėl autentiškumo galvos nededu, bet šiaip jau gali būti mirksiukas.gif

„Nedaryk sumaišties ir bruzdesio, lygiai kaip netaškytum vandens žvejodamas. Nesinaudok blykste iš pagarbos tikram, natūraliam apšvietimui, net jeigu tokio visai nėra. Jei šių taisyklių nesilaikoma, fotografas ima nepakenčiamai pats sau trukdyti. "
Henri - Cartier Bresson

Aciu, fanda 4u.gif Patiko ir man tos mintys. Siaip as isvis blykses nenaudoju ir vengsiu manau, kad ir turesiu ax.gif Bet artejant tamsiajam metu laikui noriu isigyti, nes pvz. man Kaledines nuotraukos pernai nelabai isejo. Be blykses sunkiai...o su ta "winkflash"(fotoaparato blykse) patys zinom kas gaunas doh.gif (isvis jos nenaudoju, nebent sauleta diena seseliams susvelninti).

Dekui visiems uz nuomones. As rinksiuosi pigesne(EX 430 turbut), nes nematau reikalo, vis tik, tiek isleisti galingajai(EX 580 II) mirksiukas.gif Kol kas baznyciose fotografuoti nesiruosiu ax.gif Man mano namuose, kaimyno namuose...ir t.t. uzteks ir silpnesnes, jei reikalas prispirs ja pasinaudoti ax.gif Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(californiagirl @ 2007 10 03, 18:10)
Dekui visiems uz nuomones. As rinksiuosi pigesne(EX 430 turbut), nes nematau reikalo, vis tik, tiek isleisti galingajai(EX 580 II) mirksiukas.gif  Kol kas baznyciose fotografuoti nesiruosiu ax.gif Man mano namuose, kaimyno namuose...ir t.t. uzteks ir silpnesnes, jei reikalas prispirs ja pasinaudoti ax.gif  Aciu 4u.gif

tik dabar perskaiciau doh.gif na bet matau jau issirinka biggrin.gif mes taip pat 430 turim. man uztenka, galingumas reguliuojasi (ten dar funkciju yra tokiu, kuriu neisiaiskinau, o MB nepapasakoja - tipo pati mokinkis smile.gif ), manau tokiems, kaip musu fotografavimams, tikrai geras pasirinkimas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(californiagirl @ 2007 08 08, 22:34)
Labai noreciau, kad maniskis butu 2,8 biggrin.gif  Mano yra sigma 17-70mm f2.8-4.5
Placiajam gale atsidaro iki 2.8, bet va 70mm jau 4.5...man cia jau minusas, bet nieko. Siaip neblogas, nesiskundziu ax.gif

Tavo nuomone - ka geriausia fotografuoti su tokiu objektyvu? Portretai ir tai kas netoli?
Atsakyti
Noriu patarimo, vyras paprašė pasidomėti jo darbui fotoaparato ir objektyvo, biudžetas iki 3500Lt, man pasirodė tinkamas variantas Canon 400D bet kit'o +SIGMA 24-70/2.8 EX DG MACRO nes specifika fotografavimo - portretai ir operacinis laukas, dantys, tam reikalingas macro, šio objektyvo atsiliepimai neblogi. Ką gal dar pasiūlysit?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pupeliukas: 12 gruodžio 2007 - 15:09
pratęsiant apie macro objektyvus. Kokios nuomonės apie Sigma 150mm f/2.8 APO EX DG Macro HSM?
Atsakyti
Pagaliau anonsuotas senai lauktas Nikkor 16-85 http://www.dpreview....ikkor1685vr.asp
Belieka sulaukti testu rezultatu ir priimti sprendima ar verta juo keisti mano nuostabiaja sigma smile.gif
Atsakyti
sveiki,labai idomi ir man aktuali tema smile.gif dar nevisai susigaudziau su visais skaiciukais, bet jau daugmaz blush2.gif
noriu paklausti ir as . turiu Nikon D80 su kitiniu objektyvu. Koki patartumet objektyva fotografavimui studijoj (zinoma noretusi, kad butu kuo universalesnis, bet pagrindinis rodiklis visgi studija)

aciu labai is anksto 4u.gif
ir tikiuosi greitai perkasiu ta kruva skaiciuku iki galo 4u.gif
Atsakyti