Įkraunama...
Įkraunama...

Objektyvai

QUOTE(norma @ 2010 12 16, 16:46)
As ir turiu Pentax, bet K10D - senesnis modelis  mirksiukas.gif
Prie jo turiu:
Pentax 18-55 mm
Pentax  60-250 mm F4 smc DA*
SIGMA 70mm f/2.8 EX DG MACRO

Nu turi ziuret kuo sviesesni, arba pirkti blykste  rolleyes.gif
Ziurint kiek finansai leidzia ..

aga, as jau pasirinkau sau 3, vienas is ju kitinukas 18-55/f3,5...
fiksas pentax DA 40mm f/2.8 ir vienas zuminukas, tik vat tiksliai nezinau kokio noriu ax.gif norisi kokio sviesesnio rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(delaine @ 2010 12 16, 20:33)
Sveiki,
Kadangi neturiu didelio biudžeto, tai renkuosi iš pigesnių, kaip manot ar geras pasirinkimas(buvo svarbu, kad turėtų stabilizatorių: televykas

Na, kito pasirinkimo turbut ir neturit, jei biudzetas ribotas.
As turejau Sigmos 70-300 mm televyka, pardaviau ir nusipirkau originalu Pentax obj. 60-250 mm F4 smc DA*, net nera ka lygint ...
Jus renkates patys ekonomiskiausia varianta.
Papildyta:
QUOTE(Adrinėja @ 2010 12 16, 21:18)
aga, as jau pasirinkau sau 3, vienas is ju kitinukas 18-55/f3,5...
fiksas pentax DA 40mm f/2.8 ir vienas zuminukas, tik vat tiksliai nezinau kokio noriu  ax.gif  norisi kokio sviesesnio  rolleyes.gif

-
Na 18-55 mm pakankamai neblogas thumbup.gif
o kokio zuminuko norit? Tele? ar universalaus?
Atsakyti
QUOTE(norma @ 2010 12 16, 21:22)
As turejau Sigmos  70-300 mm televyka, pardaviau ir nusipirkau originalu  Pentax obj. 60-250 mm F4 smc DA*, net nera ka lygint ...

kuo pasireiske tas skirtumas, labai idomu, siaip apie Sigma atsiliepimai labai jau ivairus buna g.gif
Papildyta:
QUOTE(norma @ 2010 12 16, 21:24)

Na 18-55 mm pakankamai neblogas  thumbup.gif
o kokio zuminuko norit? Tele? ar universalaus?

dar 40 pagal atsiliepimus labai ispudi gera padare, rase kad labai astrus, o zuminuko tai kokio universalesnio, nu is manes ten toks ir fotografas lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(norma @ 2010 12 16, 20:24)
As turejau Sigmos  70-300 mm televyka, pardaviau ir nusipirkau originalu  Pentax obj. 60-250 mm F4 smc DA*, net nera ka lygint ...

QUOTE(Adrinėja @ 2010 12 16, 20:32)
kuo pasireiske tas skirtumas, labai idomu, siaip apie Sigma atsiliepimai labai jau ivairus buna  g.gif

Na aš ir girdėjau, kad paėmus du vienodus sigmos objektyvus, jie veiks skirtingai - čia dėl surinkimo kokybės, nes atseit pigesnių modelių labai jau nekontroliuoja, o brangesni tai neblogi.
Ačiu, Norma, už pasisakymą, aš ir panašiai mąstau, tik norėjau patvirtinimo savo mintim smile.gif Labai kažko ypatingo nefotkinsiu su televyku, bet turėti noris, na kartais sportą gal teks papleškint. L objektyvai yra mano svajonė rolleyes.gif (svajot niekas nedraudžia).
Atsakyti
Sveikos merginos 4u.gif
reikia Jūsų pagalbos, o tiksliau pamąstymų, apsvarstymų, patirties blush2.gif
nusprendžiau, kad savo pentax'ui noriu 50-uko, pradėjau ieškoti, atrodo apsistojau prie pentax 50mm F1,4, bet pasikalbėjus su vienu žmogum jis man pasiūlė atkreipti dėmesį į sigma 50 mm F 1,4. Kainų skirtumas apie 300 Lt. Bet ne kainoje esmė. Gal kuri turi kažkurį iš šių objektyvų ir gal gali pasidalinti savo įspūdžiais 4u.gif Beja nei vieno nesu išbandžius, nes nėra iš ko pasiskolinti schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(viktorija09 @ 2010 12 17, 11:21)
Sveikos merginos  4u.gif
reikia Jūsų pagalbos, o tiksliau pamąstymų, apsvarstymų, patirties  blush2.gif
nusprendžiau, kad savo pentax'ui noriu 50-uko, pradėjau ieškoti, atrodo apsistojau prie pentax 50mm F1,4, bet pasikalbėjus su vienu žmogum jis man pasiūlė atkreipti dėmesį į sigma 50 mm F 1,4. Kainų skirtumas apie 300 Lt. Bet ne kainoje esmė. Gal kuri turi kažkurį iš šių objektyvų ir gal gali pasidalinti savo įspūdžiais  4u.gif  Beja nei vieno nesu išbandžius, nes nėra iš ko pasiskolinti  schmoll.gif

As tik originalius dabar pirksiu, nezinau .... turejau irtele Sigma, turiu 70 mm Sigma, kazkokie man jie keisti ... schmoll.gif dabar tele pirkau Pentax thumbup.gif , astrumas, greitis, nera ka lyginti. Sigma man ,,muilino" labai , nepatinka.
Atsakyti
QUOTE(norma @ 2010 12 17, 10:35)
As tik originalius dabar pirksiu, nezinau .... turejau irtele Sigma, turiu 70 mm Sigma, kazkokie man jie keisti ...  schmoll.gif dabar tele pirkau Pentax  thumbup.gif , astrumas, greitis, nera ka lyginti. Sigma man ,,muilino" labai , nepatinka.

Aš turėjau sigmos 70-300 makro, tai man jis žiauriai nepatiko, bet esu bandžiusi Sigma 17-70 mm F 2,8-4,5, tai man jis patiko, o 50-uko nei vieno nesu bandžiusi, tai dėl to ir reikia patarimo blush2.gif Jei turėčiau iš ko pasiskolint ir išbandyt būtų super
Atsakyti
gal kias gali patart canon 10 - 22 f/ 3.5 - .. ar tokina 11 - 16 f/2.8?

atsiliepimų skaičiau įvairiausių, gal dar čia kas gali padėt?
Atsakyti
QUOTE(ypač @ 2010 12 17, 21:02)

o tai tu gaudaisi apie tuos mm ir f, siaip?smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ypač @ 2010 12 17, 21:02)

Bandžiau tokina, labai labai geras objektyvas wink.gif
pavyzdžiai
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2010 12 17, 21:45)
o tai tu gaudaisi apie tuos mm ir f, siaip?smile.gif

na, tiesą sakant įdomus klausimas. ta prasme gaudausi?
ar suprantu ką jie reiškia? taip, tikrai taip.

delaine - ačiū
Atsakyti
QUOTE(ypač @ 2010 12 19, 18:43)
na, tiesą sakant įdomus klausimas. ta prasme gaudausi?
ar suprantu ką jie reiškia? taip, tikrai taip.

delaine - ačiū

na, tai tada as imciau sviesesni smile.gif
Atsakyti