Įkraunama...
Įkraunama...

Objektyvai

Brumbrumai, jei tau sunkus 50mm objektyvas, tai nusiteik kad geras zoominis svers ryskiau daugiau tongue.gif Aciu, kad uzmetei aki i mano blogga. Atrodo tau bus patikusios kalnu nuotraukos. Kalnuose mano mylimukas objektyvas Canon EF-S 10-22mm f/3,5-4,5 USM. Tai mano sugyventinio pagrindinis objektyvas ant jo fotoaparato (jis pas mane zvejys-manjakas lotuliukas.gif ). Man sunkiai einasi sutarti su kompais, tai kompiuterinem programom nuotraukas koreguoju tik truputuka (truputuka paslenku Saturation). Graziom sauletom dienom visada naudoju blendery (nezinau kaip lietuviskai tai vadinas) ir poliarizuota filtra (duoda tokias sodresnes spalvas). Ir aisku pagrindine salyga - oro salygos biggrin.gif

Emigrante, va va... sportas sveikata lotuliukas.gif Koky blica nusipirkai? As labai dziaugiuosi isigijus toki daikciuka.

Na va... kaip visoms skirtingai - Rarity megsta svory tongue.gif
Atsakyti
Noriu durnai paklaust-ar Pentax kx tiks tik Pentaxo objektyvai ar ir kitu firmu irgi?
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2010 09 01, 16:16)
Noriu durnai paklaust-ar Pentax kx tiks tik Pentaxo objektyvai ar ir kitu firmu irgi?

Tiks ir kitų firmų, pvz. Sigmos, Tamron ir kt, bet turi būti pritaikyti pentax. Na, nusukus nuo canono taip paprastai ant pentax neužsuksi wink.gif

brumbrumai - aš labai norėjau šito stiklo, svaigau kokį pusmetį. Tai matyt galvojau, kad kažkokie stebuklai bus su juo pradėjus fotkinti. Deja, deja, jokių stebuklų. Bokeh pvz. kur kas gražesnis 50'tuko
Atsakyti
Tosk, kaip tavo tik II

Ir sutinku su rarity, kad 50tuko bokeh daug grazesnis nei zoomo 24-70 f2.8
Atsakyti
QUOTE(<emigrante> @ 2010 09 01, 18:03)
Tosk, kaip tavo tik II

Ir sutinku su rarity, kad 50tuko bokeh daug grazesnis nei zoomo 24-70 f2.8

Pas mane irgi II, puikus zaisliukas, bet velgi... nemazas doh.gif lotuliukas.gif

Butent del grazaus bokeh, as ir pyskinu sav o maze daugiausia su 50mm.

Tai gal pasidalinsiu ir savo dialema. Noriu telezoomo. Svaigau apie Canon EF 70-200 f/2.8L IS USM, bet dzievuleliau objektyvas sveria 1,5kg doh.gif Tad dabar blaskausi tarp Canon EF 70-200 f/4.0L IS USM ir Canon EF 70-300mm f/4,5-5,6 DO IS USM. Pirmasis turi labai gerus yvertinimus. Bet... 300mm bepamaisytu, o ir filtru nauja paketa tektu susipirkti jei pirmasis objektyvas... Antrasis vilioja savo kompaktiskumu ir zoomu. Bet jis vertinamas tipo kad megejams jis geras, bet kaina per auksta kokybei... Tai va ir neapsisprendziu...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tosk: 01 rugsėjo 2010 - 20:05
QUOTE(Tosk @ 2010 09 01, 19:04)
Pas mane irgi II, puikus zaisliukas, bet velgi... nemazas doh.gif  lotuliukas.gif

Butent del grazaus bokeh, as ir pyskinu sav o maze daugiausia su 50mm.

Tai gal pasidalinsiu ir savo dialema. Noriu telezoomo. Svaigau apie Canon EF 70-200 f/2.8L IS USM, bet dzievuleliau objektyvas sveria 1,5kg doh.gif Tad dabar blaskausi tarp Canon EF 70-200 f/4.0L IS USM ir Canon EF 70-300mm f/4,5-5,6 DO IS USM. Pirmasis turi labai gerus yvertinimus. Bet... 300mm bepamaisytu, o ir filtru nauja paketa tektu susipirkti jei pirmasis objektyvas... Antrasis vilioja savo kompaktiskumu ir zoomu. Bet jis vertinamas tipo kad megejams jis geras, bet kaina per auksta kokybei... Tai va ir neapsisprendziu...

jamk 70-300, nes as turiu 70-200, tai man kartais pritruksta lotuliukas.gif
arba 70-200 ir konverteri biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(<emigrante> @ 2010 09 01, 20:58)
jamk 70-300, nes as turiu 70-200, tai man kartais pritruksta  lotuliukas.gif
arba 70-200 ir konverteri  biggrin.gif

g.gif Konverteris tai extender? Extenderi irgi planuoju ateity pirkti, nes man macro 100mm neveza kiek noretusi, o 180mm macro nemanau kad pribresiu nusipirkti. Laiko apsispresti del telezoomo turiu iki pavasario, nes tada mb isvaziuos zvejoti i Prancuzija, ir mano sazine bus rami lotuliukas.gif
Atsakyti
Sveiki!
Gal galit pakomentuoti apie šitą objektyvą?
http://compare.ebay....p_id=2135766283
Kažkoks įtartinas man jis ir kaina keista, jei iš viso čia objektyvas. Gal kas turit tokį filtrą . Kaip jis?
http://www.amazon.co...T/ref=pd_cp_p_1
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lutpede: 04 rugsėjo 2010 - 08:04
Pagal viską čia viso labo konverteris, platinantis matymo kampą (tą rodo 0,45x). Ir... nepatartinas būdas kokybės atžvilgiu tą daryti smile.gif

QUOTE(Lutpede @ 2010 09 04, 08:58)
Sveiki!
Gal galit pakomentuoti  apie šitą objektyvą?
http://compare.ebay....p_id=2135766283
Kažkoks  įtartinas man jis ir kaina keista, jei iš viso čia objektyvas. Gal kas turit tokį  filtrą . Kaip jis?

Papildyta:
Vienas geresnių variantų būtų kažkas iš Hoya HMC, SHMC ar PRO. Dėl Sigmos nežinau.

QUOTE(Lutpede @ 2010 09 04, 08:58)
Gal kas turit tokį  filtrą . Kaip jis?
http://www.amazon.co...T/ref=pd_cp_p_1

Atsakyti
QUOTE(Tosk @ 2010 09 01, 21:04)
Tad dabar blaskausi tarp Canon EF 70-200 f/4.0L IS USM ir Canon EF 70-300mm f/4,5-5,6 DO IS USM. Pirmasis turi labai gerus yvertinimus. Bet... 300mm bepamaisytu, o ir filtru nauja paketa tektu susipirkti jei pirmasis objektyvas... Antrasis vilioja savo kompaktiskumu ir zoomu. Bet jis vertinamas tipo kad megejams jis geras, bet kaina per auksta kokybei... Tai va ir neapsisprendziu...

Antro neimčiau, nes tas DO tikrai neatidirba savo kainos.

Geriau jau tada paprastas 70-300 4-5,6 IS USM - irgi nedidelis ir lengvas. Ir nebrangus. Turiu tokį, visai tiko (su juo padarytų nuotraukų gali pasižiūrėti nuorodose mano paraše), bet dabar jau noriu dar ilgesnio, tegu ir be zoom'o. Tad šį gal reiks parduoti.

Tik ką pasirodė ir šito objektyvo L versija - turėtų būti dar geresnis, bet, žinoma, ir brangesnis.
Atsakyti
Norėčiau pasiklausti, ar Nikkor 70-300mm objektyvas tinka ir Canon foto aparatams? blush2.gif Konkrečiai Canon 550D 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(-Jzh- @ 2010 09 10, 15:56)
Norėčiau pasiklausti, ar Nikkor 70-300mm objektyvas tinka ir Canon foto aparatams?  blush2.gif  Konkrečiai Canon 550D  4u.gif

Ne.
Atsakyti