Įkraunama...
Įkraunama...

Objektyvai

QUOTE(kerolli @ 2009 11 13, 01:20)
Sigma 17-70mm f2.8-4.5 DC Macro ,norejau nuomones kam teko su juo padirbeti ar susidurti  rolleyes.gif

ir as to paties noreciau suzinot , bet dabar jau yra Sigma 17-70mm F2.8-4 DC Macro OS HSM , 4u.gif
Atsakyti
Turiu klausymuka, Nikonistem, del 50-uko 1.4f ar jis tiktu nikon d3000 arba nikon d60? kazkur skaiciau dabar neberandu kur, nes kai kur netinka, reikia ranka fokusuoti, ner automatinio fokusavimo (tikiuosi teisingai parasiau ir nenusishnekejau ax.gif )
Atsakyti
Keliu tema smile.gif reik pagalbos, tikiuosi atsiras norinciu padet ax.gif

Tai va, zadu pirkt nauja fotoaparata, kazkaip labiau linktu link Nikon D5000, tik va dilema, su kokiu objektyvu imti g.gif Reikia buitinems foto: gamta, vaikai, patalpoj, lauke. Nesu profesionale (noriu tobulet), jis nebus naudojamas kaip darbo priemone.

1. tik body, o objektyva ieskot atskirai (pirkt bent pora ju)
2. su 18-55 mm AF-S DX VR
3. su 18-105 mm VR
4. su 18-200 mm DX VR II

Na turiu pasakyt, kad sitie skaiciai kaip visai zaliai tokiuose reikaluose nieko nesako (isskrus, kad 4 variante jis universaklesnis), tik va ir kaina jo nori kandziotis (jei kartu su visu aparatu pirkt).

Ka daryt? g.gif Aciu zu pagalba 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(PŪKITAS @ 2010 08 30, 15:13)
Keliu tema  smile.gif  reik pagalbos, tikiuosi atsiras norinciu padet  ax.gif

Tai va, zadu pirkt nauja fotoaparata, kazkaip labiau linktu link Nikon D5000, tik va dilema, su kokiu objektyvu imti  g.gif  Reikia buitinems foto: gamta, vaikai, patalpoj, lauke. Nesu profesionale (noriu tobulet), jis nebus naudojamas kaip darbo priemone. 

1. tik body, o objektyva ieskot atskirai (pirkt bent pora ju)
2. su 18-55 mm AF-S DX VR
3. su 18-105 mm VR
4. su 18-200 mm DX VR II
Na turiu pasakyt, kad sitie skaiciai kaip visai zaliai tokiuose reikaluose nieko nesako (isskrus, kad 4 variante jis universaklesnis), tik va ir kaina jo nori kandziotis (jei kartu su visu aparatu pirkt).

Ka daryt?  g.gif  Aciu zu pagalba  4u.gif

Na kadangi nori mokytis, bet tuo paciu kolkas susipazinti ir priprasti reikia, tai tavo vietoje imciau su 18-105mm ir papildomai 35 arba 50mm fixiuka 1.8, kad patalpose butu daugiau sviesos ir grazus bohen...
Arba gali mti tik bodi ir tada pora fixu..... tik turesi ismokti kojom zoominti..
Atsakyti
Esu čiupinėjus visus tris objektyvus. Pirmasis visai nevertas dėmesio, trečiasi per daug universalus, todėl irgi nieko gero. Antrasis toks pusė velnio, pati dabar kaip universalų tokį naudoju. Visi trys per daug tamsūs fotografuot patalpoj, bet pradžiai tikrai užteks, kad suprastum ko nori. Rinkčiausi antrąjį variantą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Akasha @ 2010 08 30, 15:00)
Na kadangi nori mokytis, bet tuo paciu kolkas susipazinti ir priprasti reikia, tai tavo vietoje imciau su 18-105mm ir papildomai 35 arba 50mm fixiuka 1.8, kad patalpose butu daugiau sviesos ir grazus bohen...
Arba gali mti tik bodi ir tada pora fixu..... tik turesi ismokti kojom zoominti..

sita kaip alternatyva pasiule kitam forume smile.gif (paskaicius aprasyma jis kaip ir tiktu) smile.gif

QUOTE(Dilma @ 2010 08 30, 15:42)
Esu čiupinėjus visus tris objektyvus. Pirmasis visai nevertas dėmesio, trečiasi per daug universalus, todėl irgi nieko gero. Antrasis toks pusė velnio, pati dabar kaip universalų tokį naudoju. Visi trys per daug tamsūs fotografuot patalpoj, bet pradžiai tikrai užteks, kad suprastum ko nori. Rinkčiausi antrąjį variantą 4u.gif

Tas universalus ir man nepatiko (kaip sakoma, kas tinka viskam - netinka niekam).

Rudeni nusimato keleta rimtu gimtadieniu, foto bus daugiau patalpoj g.gif Gal tada geriau iskart 35mm F1.8 g.gif O su laiku ir kitoki pasiziuret g.gif

Kazkaip nesinori iskart kelis pirkt g.gif Vistiek negaliu apsisprest doh.gif

Atsakyti
Arba 30mm f1.4 smile.gif
Atsakyti
Nu gerai, dabar as pamastysiu garsiai ax.gif blush2.gif Siuo metu logiskai mastant, man reikai objektyvo, kad gaut optimaliai geras foto fotografuojant viduj, esant minimaliam apsvietimui (na tik kambary esanti lempa), siuo atveju man tiktu 35mm 1.8 arba Dilmos siulomas 30mm 1.4 g.gif

Dabar del foto lauke ax.gif Su dabar turinciu Canon'uku ixus'u tai tenka pazoominti ax.gif Bijau, kad butent zoom'o lauke galiu pasigesti blush2.gif

Nors is kitos puses gal geriau pirma ismokt su vienu, paziuret kaip seksis ir tik tada ieskot kazko mandresnio g.gif

Atsakyti
Trečia pastraipa teisingiausia drinks_cheers.gif . Tik ne išmokt, o suprast, ko reikia, ko nori, ką fotografuosi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(PŪKITAS @ 2010 08 30, 20:09)
Nu gerai, dabar as pamastysiu garsiai  ax.gif  blush2.gif  Siuo metu logiskai mastant, man reikai objektyvo, kad gaut optimaliai geras foto fotografuojant viduj, esant minimaliam apsvietimui (na tik kambary esanti lempa), siuo atveju man tiktu 35mm 1.8 arba Dilmos siulomas 30mm 1.4  g.gif 
Dabar del foto lauke  ax.gif  Su dabar turinciu Canon'uku ixus'u tai tenka pazoominti ax.gif  Bijau, kad butent zoom'o lauke galiu pasigesti  blush2.gif 

Nors is kitos puses gal geriau pirma ismokt su vienu, paziuret kaip seksis ir tik tada ieskot kazko mandresnio  g.gif

o siaip kai neturi zoomo, tai irgi labai lengvai issiverti smile.gif man kazkaip retai jo prireikia.. o kai nera, tai ir sukiesi is padeties kitais budais smile.gif bet uz tai kokybe thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Dilma @ 2010 08 30, 19:24)
Trečia pastraipa teisingiausia drinks_cheers.gif . Tik ne išmokt, o suprast, ko reikia, ko nori, ką fotografuosi 4u.gif

Nu va smile.gif dabar lieka nusprest ar perku body+objektyvas in 1 ar viska atskirai smile.gif Kazin kaip geriau finansiskai apsimoka g.gif

Dilma ax.gif tu kaip KLP patark kur geriau visko ieskot g.gif o gal geriau inernetu ax.gif Nes body tai tikrai LT noriu pirkt (del garantinio) o objektyvus manau ateity bus galima ir kitur ieskot ax.gif
Atsakyti
QUOTE(PŪKITAS @ 2010 08 30, 20:34)
Nu va  smile.gif  dabar lieka nusprest ar perku body+objektyvas in 1 ar viska atskirai  smile.gif  Kazin kaip geriau finansiskai apsimoka  g.gif 

Dilma  ax.gif  tu kaip KLP patark kur geriau visko ieskot  g.gif  o gal geriau inernetu  ax.gif  Nes body tai tikrai LT noriu pirkt (del garantinio) o objektyvus manau ateity bus galima ir kitur ieskot  ax.gif

Jei renkiesi antrąjį objektyvą iš savo išvardintųjų, tai gali pirkt ir kartu. Aš asmeniškai viską parsisiunčiau iš JAV - man taip gavosi gerokai pigiau. Bet reikia konkrečiai žiūrėti, kokios kainos gaunasi ten ir čia dabar 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(brumbrumai @ 2010 08 30, 20:29)
o siaip kai neturi zoomo, tai irgi labai lengvai issiverti smile.gif man kazkaip retai jo prireikia.. o kai nera, tai ir sukiesi is padeties kitais budais smile.gif bet uz tai kokybe  thumbup.gif

Deja, bet būna nemažai situacijų, kai tiesiog negali kitais būdais suktis iš padėties ir to zoom'o reikia mirk gyvenk tongue.gif
Atsakyti