Įkraunama...
Įkraunama...

Objektyvai

QUOTE(Nikkė @ 2009 06 26, 17:48)
Sveiki,
ar kas nors galite pasakyti, keliais stopais uztamsina poliarizacinis filtras?  g.gif Ir kodel teigiama, kad jis neitin tinkamas portretams?  g.gif

vo, geras klausimas ir man įdomu smile.gif

ir dar... o UV filtriuką apsimoka pirkti? reali ir reikalinga jo apsauga ar tik reklama, kaip manot?

ir dar toks kvailas klausimas blush2.gif ar nusipirkus bent vieną filtriuką reikės objektyvui naujo dangtelio? unsure.gif nes kai kur siūlo pirkti porą filtriukų ir dangtelį...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vicious Vici: 26 birželio 2009 - 17:41
QUOTE(Nikkė @ 2009 06 26, 16:48)
Sveiki,
ar kas nors galite pasakyti, keliais stopais uztamsina poliarizacinis filtras?  g.gif Ir kodel teigiama, kad jis neitin tinkamas portretams?  g.gif

Niekada neuždaviau sau tokio klausimo. Kai užsuki filtrą, eksponometras matuoja per jį, taigi nieko kompensuoti nereikia. Tai reikia žinoti fotografuojant fotoaparatu, kuriame ekspozicija matuojama ne per objektyvą, bet tai, manau, negresia smile.gif Šiaip rašo, kad kompensuoti reikėtų 1,3-1,5 stop'o.

Nežinau, ar jis "neitin tinkamas portretams", bet kad naudos neduoda, tai tikrai. Poliarizacinis filtras paryškina dangų ir nuima atspindžius nuo nemetalinių paviršių (pvz. vandens). Aišku, kad portretui naudos neduoda kaip ir neduoda, tik tamsina. Šiaip galima pabandyt, nei kamera, nei filtras nuo to nesuges.

QUOTE(Vicious Vici @ 2009 06 26, 17:11)
ir dar... o UV filtriuką apsimoka pirkti? reali ir reikalinga jo apsauga ar tik reklama, kaip manot?

ir dar toks kvailas klausimas blush2.gif ar nusipirkus bent vieną filtriuką reikės objektyvui naujo dangtelio? unsure.gif nes kai kur siūlo pirkti porą filtriukų ir dangtelį...

UV šiaip labiau marketingas ant skaitmenos. Jis labiau reikalingas objektyvo apsaugai, nors aš pats nenaudoju - kiekvienas papildomas stiklas tarp objektyvo ir fotografuojamo objekto mažina kokybę.

Neturėtų taip nutikti. Įsukus filtrą paprastai galima uždėti standartinį dangtelį. Nesu garantuotas, kad nėra filtrų, ant kurių to padaryti negalima.
Jei yra tokia tikimybė, patariu nužygiuot į parduotuvę ir pasimatuot. Tik po to pirkt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sillwio: 26 birželio 2009 - 22:01
Sillwio, aciu! 4u.gif
Man sitas uztamsinimo klausimas iskilo, kai pastebejau, kad su mano Marumi filtru netgi prie puikaus apsvietimo aparatas parenka labai jau itartinai ilgus islaikymus (prie diafragmos prioriteto). Vat ir dabar pasibandziau prie skirtingu apsvietimu - uztamsina 3-7 stopais. doh.gif Bet nei internete neradau, nei pas pardavejus negavau info, kiek gi turetu tamsinti. O kadangi fotografuoju daugiausiai zmones - 7 stopai yra labai daug. Taip, dangus gaunasi labai grazus, bet visgi ne dangus mano pagrindinis objektas... doh.gif
Atsakyti
Portretam tikrai netinkamas smile.gif nebent nori matiniu akiu smile.gif pati klaida va savaitgali padariau pyskindama su CPL portretus, pamirsau nusisukti... tai visi portretai lyg leliu smile.gif akyse atspindziu nera, ziburiuku, net raineles nelabai matos ( o as su makro fotkinu, niekad nebuvo tokios bedos jau ko ko, bet akys BUVO smile.gif ) dar asmeninis pastebejimas, kad oda padaro siek tiek tokia netikra, plastikine. Matyt del to paties, kad nelieka jokio spindesio smile.gif labai gaila... o siaip diena sauleta fotografuojant yra puikus dalykas smile.gif bet ne portretukam smile.gif

UV kaip UV, pas man jis visad on smile.gif kaip apsauga objektyvui, skirtumo didelio nedaro smile.gif arba nepastebiu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zitlali: 29 birželio 2009 - 22:08
QUOTE(Nikkė @ 2009 06 29, 16:37)
Sillwio, aciu!  4u.gif
Man sitas uztamsinimo klausimas iskilo, kai pastebejau, kad su mano Marumi filtru netgi prie puikaus apsvietimo aparatas parenka labai jau itartinai ilgus islaikymus (prie diafragmos prioriteto). Vat ir dabar pasibandziau prie skirtingu apsvietimu - uztamsina 3-7 stopais.  doh.gif Bet nei internete neradau, nei pas pardavejus negavau info, kiek gi turetu tamsinti. O kadangi fotografuoju daugiausiai zmones - 7 stopai yra labai daug. Taip, dangus gaunasi labai grazus, bet visgi ne dangus mano pagrindinis objektas...   doh.gif

o man kita bėda doh.gif
fotkinau dar be jokio filtro, nes dar nenusipirkau
ežerą - palyginus puiku, vanduo kaip vanduo, su spalva ir t.t.
tuomet žmogų šalia to ežero - siaubas... žmogus matosi normaliai, o vanduo kaip koks stiklinis, nebėra mėlynumo/žalumo, kaip koks ledas sakytum saulė apšviestas... unsure.gif doh.gif

tai vat ir dilema: gal visgi bent jau mano fotikui idealiai tiktų filtras g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vicious Vici: 30 birželio 2009 - 11:45
QUOTE(Vicious Vici @ 2009 06 30, 11:44)
o man kita bėda doh.gif
fotkinau dar be jokio filtro, nes dar nenusipirkau
ežerą - palyginus puiku, vanduo kaip vanduo, su spalva ir t.t.
tuomet žmogų šalia to ežero - siaubas... žmogus matosi normaliai, o vanduo kaip koks stiklinis, nebėra mėlynumo/žalumo, kaip koks ledas sakytum saulė apšviestas... unsure.gif  doh.gif

tai vat ir dilema: gal visgi bent jau mano fotikui idealiai tiktų filtras g.gif

As manau, kad ne filtre beda. Gali parodyt pavyzdziu?
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2009 06 30, 12:50)
As manau, kad ne filtre beda. Gali parodyt pavyzdziu?

daug darbo įkėlinėti, neturiu susikėlusi neto albume...

bet nustatymai juk buvo vienodi, padarytas tiesiog SP režimas su nustatytu palūdimiu, nes nemoku dar ten parinkti diafragmų ir kitų dalykų... tik kodėl ežeras pavyksta, o jau tas pats ežeras su žmogum ne... gal čia mano nemokšiškumas... skaitau instrukciją, mėginu viską, bet ant kitos dienos vėl viską pamirštu, nebeatrenku doh.gif blush2.gif be to fokusavimas pagal instrukciją apskritai nepavyko...

p.s. net užrakto paleidimo greičio neįkertu doh.gif unsure.gif nors verk... tarkim randu rekomenduota būtent su mano fotiku fotkinti tarkim gėlę su nustatymais: xxxx, xxxx ir 1/801s, tai tuos xxx, xxx suprantu (todėl net nerašiau kokie jie), o tas 1/801s nė neįkertu kas per daiktas ir kaip jį nustatyti...
Atsakyti
QUOTE(Vicious Vici @ 2009 06 30, 14:45)

bet nustatymai juk buvo vienodi, padarytas tiesiog SP režimas su nustatytu palūdimiu, nes nemoku dar ten parinkti diafragmų ir kitų dalykų... tik kodėl ežeras pavyksta, o jau tas pats ežeras su žmogum ne... gal čia mano nemokšiškumas... skaitau instrukciją, mėginu viską, bet ant kitos dienos vėl viską pamirštu, nebeatrenku doh.gif  blush2.gif be to fokusavimas pagal instrukciją apskritai nepavyko...

p.s. net užrakto paleidimo greičio neįkertu doh.gif  unsure.gif nors verk... tarkim randu rekomenduota būtent su mano fotiku fotkinti tarkim gėlę su nustatymais: xxxx, xxxx ir 1/801s, tai tuos xxx, xxx suprantu (todėl net nerašiau kokie jie), o tas 1/801s nė neįkertu kas per daiktas ir kaip jį nustatyti...

Tokius dalykus gali kitoje temoje isisaiskinti. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Vicious Vici @ 2009 06 30, 14:45)

bet nustatymai juk buvo vienodi, padarytas tiesiog SP režimas su nustatytu palūdimiu, nes nemoku dar ten parinkti diafragmų ir kitų dalykų... tik kodėl ežeras pavyksta, o jau tas pats ežeras su žmogum ne... gal čia mano nemokšiškumas... skaitau instrukciją, mėginu viską, bet ant kitos dienos vėl viską pamirštu, nebeatrenku doh.gif  blush2.gif be to fokusavimas pagal instrukciją apskritai nepavyko...

p.s. net užrakto paleidimo greičio neįkertu doh.gif  unsure.gif nors verk... tarkim randu rekomenduota būtent su mano fotiku fotkinti tarkim gėlę su nustatymais: xxxx, xxxx ir 1/801s, tai tuos xxx, xxx suprantu (todėl net nerašiau kokie jie), o tas 1/801s nė neįkertu kas per daiktas ir kaip jį nustatyti...

Sakau, beda ne filtre smile.gif Ant auto taip ir turi gautis. Jei pasirinkti pvz. fejerverku fotografivo rezima, tai fejerverkai iseis, o zmogus ne. Reiketu pastudijuoti nors siek tiek fotografija, o tik tada mastyti apie filtru, objektyvu, blyksciu ir kitu priedu pirkima.
Nors reikalas kaip ir ne mano, juk ne is mano pinigines.
Atsakyti
Sveiki gal kas gali parekomenduoti koki objektyva pirkt
noreciau macro pas man Nikon D300
galvoju apie tokius

Tokina AT-X M35 PRO DX 35mm f2.8 Macro
Tokina AT-X M100 AF PRO D 100mm f/2.8

Kainos panasios o
Židinio nuotolis nuo 35 -100mm katra pasirinkt g.gif labiau noreciau 35 mm
noreciau fotkint netik augaliukus ir vabaliukus bet ir kad tiktu portretukams stambiu planu blush2.gif
na gal supratot ko as noriu ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Padangė: 30 birželio 2009 - 20:42
QUOTE(Padangė @ 2009 06 30, 21:23)
Sveiki gal kas gali parekomenduoti koki objektyva pirkt
noreciau macro pas man Nikon D300
galvoju apie tokius

Tokina AT-X M35 PRO DX 35mm f2.8 Macro
Tokina AT-X M100 AF PRO D 100mm f/2.8

Kainos panasios o
Židinio nuotolis nuo 35 -100mm katra pasirinkt  g.gif labiau noreciau 35 mm
noreciau fotkint netik augaliukus ir vabaliukus bet ir kad tiktu portretukams stambiu planu  blush2.gif
na gal supratot ko as noriu ax.gif

100mm. Kito net negalvočiau. Tai idealus židinio nuotolis portretam. Su 35mm jei norėsi artimus portretus fotografuoti, reikės labai į akis lįsti su fotoaparatu, o 100mm jau galėsi iš tolėliau fotografuoti, tai gerokai labiau priimtina fotografuojamam. Makro fotografijai 100mm irgi puikus židinio nuotolis. Pasibandyk kokioj Vilbroj ar pan. Labai aiškiai pamatysi skirtumą.
Atsakyti
sveiki noreciau nuomoniu apie canon EF 28-135mm f/3.5-5.6 IS USM

4u.gif
Atsakyti