Įkraunama...
Įkraunama...

Objektyvai

QUOTE(Agniulyte @ 2009 06 25, 21:29)
Sveikos, reikia patyrusiu pagalbos blush2.gif  Isigijom Tamron SP AF70-200mm F/2.8 Di LD(IF) MACRO. Ziurint i nuotraukas atrodo, kad jis labai minkstas (soft) g.gif  Kadangi tai pirmas musu teleobjektyvas, nelabai turim su kuo palygint unsure.gif  Sakau, gal kuri galetumet zvilgtelt i nuotraukas ir pakomentuot? Atsiusciau emailu 4u.gif

Įmesk čia geriau.
Atsakyti
Nezinau ar kas nors matysis tiek kartu sumazinus g.gif Bet tarkim priartinus orginalaus dydzio nuotrauka, ant masinos nr. esancios ES zvaigzdutes matosi sunkiai unsure.gif O gal cia kaltos mano rankos, t.y. jos sudreba? blush2.gif

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agniulyte: 25 birželio 2009 - 21:59
QUOTE(Agniulyte @ 2009 06 25, 21:57)
Nezinau ar kas nors matysis tiek kartu sumazinus g.gif  Bet tarkim priartinus orginalaus dydzio nuotrauka, ant masinos nr. esancios ES zvaigzdutes matosi sunkiai unsure.gif  O gal cia kaltos mano rankos, t.y. jos sudreba? blush2.gif

O nemažintos nuotraukos niekur negali įdėt, o čia tik linką? Taip pat būtų gera žinoti konkretaus kadro diafragmą ir išlaikymą.
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2009 06 25, 21:18)
Aparatas lyg ir top savo klasėje, bet asmeniškai aš nepirkčia prie jo sistemos iš papildomų lešių, filtrų ir t.t., nes aparatas nėra "sisteminis", jei taip galima išsireikšt. Ta prasme, kad visi filtrai, objektyvukai ir t.t. greičiausiai netiks tau prie sekančio tokios pat klasės fotiko, o sensta jie (morališkai) labai greitai. Čia tik mano nuomonė.
Iš kitos pusės raynox labai smarkiai kerta per kokybę. Tai visiškai suprnatama, nes tie close-up lęšiai, tai elementarūs didinimo stiklai. Taip, jie priartina vaizdą, bet labai smarkiai kenčia kokybė, ypač kadro kraštuose.

nu bet aš nefotografė, aš tik mėgstu daryti gražias foto sau ar tam, kas galbūt paprašys su laiku, ir vis noriu iš nuotraukos daugiau ir daugiau... nu bet realiai daugiau, pagal fotiko galimybes, todėl ir kilo noras jį 'tiuninguoti', nes tikrai artimiausius 5 metus neturiu minčių jo keisti g.gif
Papildyta:
QUOTE(inesaS @ 2009 06 25, 22:08)
Pas mane irgi pagerinta muiline.Turiu as toki objektyvuka,nu zinok man asmeniskai tai visiskai niekam tikes dalykas,kuris metosi kazkur nenaudojamas.Close-up filtrus panaudoju gelytem fotografuoti,bet del kokybes tai visiskai pritariusillwio.Siulau geriau nusipirkti viena gera poliarizacini filtra,va tas tai tikrai geras daiktas.Jei noresi galesiu su tuo Wide lens padaryti foto,kad mazdaug isivaisduotum kas ir kaip atrodo. mirksiukas.gif

tai aš kaip suprantu visi tie objektyvai tik gėlytėm, macro'ui ta prasme? o portretų, šiaip gamtos, tarkim miškų, kalnų, jūrų kokybei apart artinimo nieko neduos? tiesiog noriu pasitikslinti, nes pas tuos, kurie parduoda, tai labai skurdūs aprašymai, galima sakyti, kad jų nėra, o visokių forumų dar nespėjau atkasti, persiskaityti, o ir sunkoka aptikti...

o poliariukas tai jau planuose, greitu metu pirksiu ir nepagailėsiu pinigėliu geresniam mirksiukas.gif
Atsakyti
Hm, o patarkit kur ikelt galeciau, i photobucket'a neleidzia g.gif Pirmos nuotraukos f2.8 1/64 ir 139mm iso1600, antros - f2.8 1/395 ir 128mm iso100.

Atsakyti
Vicious Vici,gerai supratai.Na,as neisivaizduoju kaip galima portretus,ar gamta fotografuoti su tuo Wild objektyvu.Aisku,kol nebandziau tai labai norejau doh.gif Na rytoj vakare,ar sestadieni as pabandysiu pafotografuoti su juo.Polerizacinis tai tikrai gamtoje labai man patiko,dangus labai grazus su juo gaunasi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo inesaS: 25 birželio 2009 - 22:26
QUOTE(Vicious Vici @ 2009 06 25, 22:15)
nu bet aš nefotografė, aš tik mėgstu daryti gražias foto sau ar tam, kas galbūt paprašys su laiku, ir vis noriu iš nuotraukos daugiau ir daugiau... nu bet realiai daugiau, pagal fotiko galimybes, todėl ir kilo noras jį 'tiuninguoti', nes tikrai artimiausius 5 metus neturiu minčių jo keisti g.gif
Papildyta:

tai aš kaip suprantu visi tie objektyvai tik gėlytėm, macro'ui ta prasme? o portretų, šiaip gamtos, tarkim miškų, kalnų, jūrų kokybei apart artinimo nieko neduos? tiesiog noriu pasitikslinti, nes pas tuos, kurie parduoda, tai labai skurdūs aprašymai, galima sakyti, kad jų nėra, o visokių forumų dar nespėjau atkasti, persiskaityti, o ir sunkoka aptikti...

Visi mes čia tokie smile.gif

Miškus, kalnus ir portretus taviškis ir taip smagiai fotografuoja. Joks papildomas stiklas/lęšis/filtras kokybės neprideda, taigi stenkis jų vengti, kur tik gali. Patikėk, visi papildomi priedai, išskyrus gal poliarizacinį ir kokį uv (objektyvo apsaugai) filtrus, pinigų metimas į balą. Aprašymai dėl to ir skurdūs, kad nieko gero tuose prieduose nėra.
Papildyta:
QUOTE(Agniulyte @ 2009 06 25, 22:21)
Hm, o patarkit kur ikelt galeciau, i photobucket'a neleidzia g.gif  Pirmos nuotraukos f2.8 1/64 ir 139mm iso1600, antros - f2.8 1/395 ir 128mm iso100.

Pamoka numeris vienas - f/2.8 naudok tik tada, kai tai labai būtina (pvz. portretui). Pateiktuose pavyzdžiuose tai nebūtina. Kaip žinom, prie tokios diafragmos ryškumo zona labai siaura, taigi jeigu fotikas prašaus nors truputį su fokusu, gausi muilą ir galvosi, kad kaltas objektyvas.

Pamoka numeris du - prie f/2.8 muilina net pro objektyvai. Ką jau kalbėt apie tamron.

Pamoka numeris trys - reikėtų atlikti keletą testų arba pasitikėti kitų atliktais testais, kad suprasti, prie kokių židinio nuotolių ir kokių diafragmų kiekvienas objektyvas pradeda rodyti maksimalią kokybę (sweet spot). Pvz. review čia puikiai matosi, kad prie 135 mm ir 2.8 diafragmos ryškumas ne itin didelis. Užtai jau prie f/4 muilo smarkiai sumažėja.

Pamoka numeris keturi - pabandyk atspausti vieną kitą iš tų neryškių foto ir pamatysi, kad nuotraukose iki formato A4 imtinai nesimatys jokio muilo.
Papildyta:
Pasižiūrėjau tavo atsiųstos nuotraukos exif. Jei fotografavai iš rankos, tai muilas gali būti ne dėl objektyvo, o dėl sujudinimo.

Pamoka numeris penki - jei objektyvas be optinio stabilizatoriaus, išlaikymas turi būti atvirkščiai proporcingas židinio nuotoliui. Židinio nuotolis 139 mm, taigi išlaikymas turėjo būti bent jau 1/139 sekundės, o geriau kokios 1/200 sekundės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sillwio: 25 birželio 2009 - 23:09
Zinau, kad pateiktose foto nebuvo butina, taciau 2.8 tam ir pasirinkau, kad paziuret kaip jis susitvarko su tokia diafragma g.gif Siaip megstu maza ryskumo gyli. Truputi muilo suprantu, bet ne visiska isplaukima. Beto tamron tikrai pakankamai profesionalus ir gerai ivertintas televykas, jau nekalbant apie kainos ir kokybes santyki. Jeigu dar jo fokusas butu tylus ir greitas - butu isvis fantastiska bigsmile.gif

Apie dviguba islaikyma zinau, todel ir kilo dvejoniu del ranku drebejimo g.gif Gal reiketu pameginti fotografuoti su stovu?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agniulyte: 25 birželio 2009 - 23:00
QUOTE(Agniulyte @ 2009 06 25, 22:57)
Issiunciau. Zvilgtelkit, kai galesit.

Zinau, kad pateiktose foto nebuvo butina, taciau 2.8 tam ir pasirinkau, kad paziuret kaip jis susitvarko su tokia diafragma g.gif  Siaip megstu maza ryskumo gyli. Truputi muilo suprantu, bet ne visiska isplaukima. Beto tamron tikrai pakankamai profesionalus ir gerai ivertintas televykas, jau nekalbant apie kainos ir kokybes santyki. Jeigu dar jo fokusas butu tylus ir greitas - butu isvis fantastiska bigsmile.gif

Jau žvilgtelėjau. Žr. aukščiau.

Nesakiau, kad tamronai blogi objektyvai smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Agniulyte @ 2009 06 25, 22:57)
Apie dviguba islaikyma zinau, todel ir kilo dvejoniu del ranku drebejimo g.gif  Gal reiketu pameginti fotografuoti su stovu?

Gal. O galima ir su trumpesniu išlaikymu.

Šiaip smagiai jis piešia. Jeigu nežiūrėt į nuotrauką prie 100%, tai labai gražus piešinys, sakyčiau portretams netgi pats tas. Spalvas tvarkingai jis perteikia, kontrastą irgi. Daiktas vertas savo kainos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sillwio: 25 birželio 2009 - 23:08
QUOTE(Agniulyte @ 2009 06 25, 23:57)
Zinau, kad pateiktose foto nebuvo butina, taciau 2.8 tam ir pasirinkau, kad paziuret kaip jis susitvarko su tokia diafragma g.gif  Siaip megstu maza ryskumo gyli. Truputi muilo suprantu, bet ne visiska isplaukima. Beto tamron tikrai pakankamai profesionalus ir gerai ivertintas televykas, jau nekalbant apie kainos ir kokybes santyki. Jeigu dar jo fokusas butu tylus ir greitas - butu isvis fantastiska bigsmile.gif

Apie dviguba islaikyma zinau, todel ir kilo dvejoniu del ranku drebejimo g.gif  Gal reiketu pameginti fotografuoti su stovu?

Kalbi lyg noretum pateisinti savo gera pirkini.Jis tikrai kogero neblogas tiek kiek ten tau reike,Bet turi suprasti kad kuo geresni ryskuma objektyvas duoda tuo geriau.Muila tu visad padaryti gali bet kokiu budu,bet va su ryskumu sunkiau.Joks sarpas nepades kai noresi.Todel ir sako tau kad f2.8 tik reikalui esant reike naudoti. smile.gif darbuokis ,meginka bandyk,nenuleisk ranku ir viskas pavyks .. kadangi jis be stabilizatoriaus tai labai praverstu bent jau monopodas(vienkojis stovas)
Atsakyti
Ryškus jis kaip velnias, jei diafragmą vos vos pridaryt http://a.img-dprevie...ls/img_0502.jpg

http://a.img-dprevie...ls/4i6q0788.jpg
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sillwio: 25 birželio 2009 - 23:15
QUOTE(sillwio @ 2009 06 26, 00:11)

Oho zinai ,sakyciau super net..
Atsakyti