Įkraunama...
Įkraunama...

Objektyvai

QUOTE(Stebukle @ 2007 08 08, 23:38)
o ar labai skiriasi 50mm 1.4 nuo 1.8? Ne kainos skirtumas trigubas g.gif

Aš turiu nikon 1.8. esu juo laaabai patenkinta thumbup.gif . Man to 1.8 užtenka per akis. Paprastai katinų nuotraukas darau su juos.
nemanau, kad verta mėtyt pinigus 1.4.
Atsakyti
QUOTE(bite maja @ 2007 08 09, 10:48)
Aš turiu nikon 1.8. esu juo laaabai patenkinta  thumbup.gif . Man to 1.8 užtenka per akis. Paprastai katinų nuotraukas darau su juos.

aha, jau radau labai gera diskusija siuo klausimu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Stebukle @ 2007 08 08, 23:38)
o ar labai skiriasi 50mm 1.4 nuo 1.8? Ne kainos skirtumas trigubas g.gif

Labiausiai jie skiriasi savo surinkimo kokybe bei tuo kaip piešia boke. EF 50mm f/1,8 teturi 5 diafragmos plokšteles ir dėl to jo boke yra švelniai tariant negražus. Be to, jis labai mėgsta siurbti į save dulkes.

Palyginimas:
http://photo.net/equipment/canon/ef50/

Ar verta daugiau mokėti už EF 50mm f/1,4 spręsti tau pačiai...

QUOTE(bite maja @ 2007 08 09, 10:48)
Aš turiu nikon 1.8. esu juo laaabai patenkinta  thumbup.gif . Man to 1.8 užtenka per akis. Paprastai katinų nuotraukas darau su juos.

Pastaba visiems: kai klausiat, rašykit kokiai sistemai jums objektyų reikia. Nes dabar Stebuklė klausia apie Canon, o bitė maja atsakinėja apie Nikon smile.gif Nikkor 50mm f/1,8 savo piešiamu vaizdu labiau panašus į Canon EF 50mm f/1,4, nei į f/1,8.
Atsakyti
QUOTE(fotolama @ 2007 08 09, 11:05)
Labiausiai jie skiriasi savo surinkimo kokybe bei tuo kaip piešia boke. EF 50mm f/1,8 teturi 5 diafragmos plokšteles ir dėl to jo boke yra švelniai tariant negražus. Be to, jis labai mėgsta siurbti į save dulkes.

Palyginimas:
http://photo.net/equipment/canon/ef50/

Ar verta daugiau mokėti už EF 50mm f/1,4 spręsti tau pačiai...
Pastaba visiems: kai klausiat, rašykit kokiai sistemai jums objektyų reikia. Nes dabar Stebuklė klausia apie Canon, o bitė maja atsakinėja apie Nikon smile.gif Nikkor 50mm f/1,8 savo piešiamu vaizdu labiau panašus į Canon EF 50mm f/1,4, nei į f/1,8.

taip, aciu. Sitos nuorodos nebuvau radus 4u.gif

Papildyta:
dar vienas klausimas, as sitas objektyvas tinkamas fotkint patalpoj?
http://www.vilbrafot...id=170&pid=4563 ir gal zinot jo minusus ax.gif
Atsakyti
Skaitantiems vokiskai:
http://www.photograp...d=102&tx_ttnews[tt_news]=1451&tx_ttnews[backPid]=171&cHash=038a496b63

Stebukle, visi objektyvai tinka fotografuoti patalpose. Klausimas, kiek dienos sviesos patenka i patalpa.

Atsakyti
QUOTE(Uzuolaida* @ 2007 08 09, 15:23)
Skaitantiems vokiskai:
http://www.photograp...d=102&tx_ttnews[tt_news]=1451&tx_ttnews[backPid]=171&cHash=038a496b63

Stebukle, visi objektyvai tinka fotografuoti patalpose. Klausimas, kiek dienos sviesos patenka i patalpa.

Kaip fainai, kazkas vokiska nuoroda idejo wub.gif wub.gif

Bet sitas skaitosi koks? Sviesus? Tamsus? Jauciu reik porai valandu issinuomuot ir iisbandyt, tada nekvarsinsiu cia jums galvu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Stebukle @ 2007 08 09, 15:32)
Kaip fainai, kazkas vokiska nuoroda idejo wub.gif  wub.gif

Bet sitas skaitosi koks? Sviesus? Tamsus? Jauciu reik porai valandu issinuomuot ir iisbandyt, tada nekvarsinsiu cia jums galvu smile.gif

Cia pasnekesim "moteriska" kalba smile.gif Sviesus, mano galva, yra 1; 1,4; 1,8. Na zoominiai 2,8. 3,5 zoominiui objektyvui yra gana gerai. Bet pasiziurek i ju kainas. Kiek tu nori objektyvui isleisti? Ir ka tu nori juo fotografuoti?
Atsakyti
QUOTE(Stebukle @ 2007 08 09, 10:39)
dar vienas klausimas, as sitas objektyvas tinkamas fotkint patalpoj?
http://www.vilbrafot...id=170&pid=4563 ir gal zinot jo minusus ax.gif

Patalpoj tinkamas, bet placiajam gale jo kampas per siauras, kad fotografuoti daug zmoniu arba zmogu visu ugiu. Pagal zidinio nuotoli jis labiau tinkamas portretams. Deja portretams be blykstes jis per tamsus. Turesi kelti ISO ir iki galo atidarineti diafragma (kas ryskumo nepriduoda). Kaip portretini geriau ziureti koki 50mm f/1.8 ar f/1.4 arba dar "ilgesni" - kokiu 85mm (nezinau ar toks pas Canon yra, bet panasus tikrai yra) ir didele skyle.
Fotografuoti lauke objektyvas pakankamai sviesus, o ir su stabilizatorium.
Atsakyti
QUOTE(Uzuolaida* @ 2007 08 09, 15:35)
Cia pasnekesim "moteriska" kalba smile.gif  Sviesus, mano galva, yra 1; 1,4; 1,8. Na zoominiai 2,8. 3,5 zoominiui objektyvui yra gana gerai. Bet pasiziurek i ju kainas. Kiek tu nori objektyvui isleisti? Ir ka tu nori juo fotografuoti?

Matai, as noriu su stabilizavimu, tokio ale universalaus, kad man nereiktu labai kaitaliot. O sitas 28-135 stabil. turi. placia kampa turi, priartinima irgi turi. Bet 135 jau bus f5.6. Kolkas noriu skirt apie 2000. Kad jei man nelips(kaip nelipo aparacikai), nebutu taip abydna del isleistu pinigu. aisku, su fotiku, ta sviesa galima kazkiek kompensuoti, su iso. Bet norisi kazko tokio rolleyes.gif pati nezinau ko unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(sillwio @ 2007 08 09, 15:56)
Patalpoj tinkamas, bet placiajam gale jo kampas per siauras, kad fotografuoti daug zmoniu arba zmogu visu ugiu. Pagal zidinio nuotoli jis labiau tinkamas portretams. Deja portretams be blykstes jis per tamsus. Turesi kelti ISO ir iki galo atidarineti diafragma (kas ryskumo nepriduoda). Kaip portretini geriau ziureti koki 50mm f/1.8 ar f/1.4 arba dar "ilgesni" - kokiu 85mm (nezinau ar toks pas Canon yra, bet panasus tikrai yra) ir didele skyle.
Fotografuoti lauke objektyvas pakankamai sviesus, o ir su stabilizatorium.

50 jau turiu. vyras sake nupirko.
O tada ka ziuret, kad zmogai tilptu visu ugiu blush2.gif mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(Stebukle @ 2007 08 09, 15:59)
Matai, as noriu su stabilizavimu, tokio ale universalaus, kad man nereiktu labai kaitaliot. O sitas 28-135 stabil. turi. placia kampa turi, priartinima irgi turi. Bet 135 jau bus f5.6. Kolkas noriu skirt apie 2000. Kad jei man nelips(kaip nelipo aparacikai), nebutu taip abydna del isleistu pinigu. aisku, su fotiku, ta sviesa galima kazkiek kompensuoti, su iso. Bet norisi kazko tokio rolleyes.gif pati nezinau ko unsure.gif

Turiu tave nuvilti, bet šitas objektyvas plataus kampo neturi. Ir nešviesus jis. Deja, bet šviesaus ir su stabilizatoriumi Canon objektyvo už 2000Lt negausi.
Dar galimi variantai būtų EF-S 17-85mm f/4-f/5,6 USM IS (nešviesus) arba EF-S 17-55mm f/2,8 USM IS (>3000Lt...)

Atsakyti
QUOTE(fotolama @ 2007 08 09, 16:26)
Turiu tave nuvilti, bet šitas objektyvas plataus kampo neturi. Ir nešviesus jis. Deja, bet šviesaus ir su stabilizatoriumi Canon objektyvo už 2000Lt negausi.
Dar galimi variantai būtų EF-S 17-85mm f/4-f/5,6 USM IS (nešviesus) arba EF-S 17-55mm f/2,8 USM IS (>3000Lt...)

Aciu, dabar supratau i kuria puse reik ziuret skaiciukus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Stebukle @ 2007 08 09, 14:59)
50 jau turiu. vyras sake nupirko.
O tada ka ziuret, kad zmogai tilptu visu ugiu blush2.gif mastau.gif

Na, tu paciu 17 ar 18 milimetru turetu uztekti. Norint fotografuoti zmoniu grupe patalpoje, reiketu dar platesnio kampo, bet objektyvas su dar platesniu kampu jau nebus toks universalus, kaip sakykim 17-55mm. Manau apatine riba tau turetu buti 17 ar 18 mm. Maziau neverta, kol nezinai ka ir kaip fotografuosi.
Atsakyti