Įkraunama...
Įkraunama...

Objektyvai

QUOTE(Tosk @ 2009 06 21, 00:20)
Vyrai... Jus cia padaret tikra bobu turgu ax.gif

Sorry. Baigiu. Tiesiog negaliu žiūrėt į tokias pasakas.
Atsakyti
QUOTE(Tosk @ 2009 06 21, 01:20)
Vyrai... Jus cia padaret tikra bobu turgu ax.gif

Taip panašu į turgų,kai vienas nori patarti, o kitas sako neee tu blogai patari,nors pats tik skaites apie tai ir bandęs,gal tik turima Sigma objektyvą,Todėl visad kartojau ir kartosiu, patarėjo reikėtų klausti.pvz Ar turėjai ta daiktą, ar bandei pats, kiek technikos, kokios turejei, ar tik skaitai testus??? Ir sąžiningas žmogus turėtų atsakyti, taip arba ne, o ne dėstyti, kas kur apie ką parašyta ir juo lab, kai pasako pats neturėjau, bet draugas turi ir sakė taip ir taip smile.gif Tai gi aš galiu pareikšti, kad turėjau pradedant Leica, Pentax, Canon ir Nikon, nuo pigiausio veidrodinio iki brangiausio profesionalaus ir dabartinių Nikon D3, D300. Jau nekalbant apie optika Sigma, Tamronai, Pentax, Canon ir Nikon. Plataus, normalaus, macro, micro, tele zidinio objektyvus. Pats bandęs, pats turejąs, pats čiupinėjąs. Tai ar būtinai reike žmogui išvardinti ką turiu, ką matęs,ką čiupinėjąs, Kokius zymius zmones tenka konsultuoti, kad neaiškintu to ko pats neturėjęs praktikoje??? O testus visi mes žinom,kokius užsakysi tokius ir parašys, todėl vien testais pasitikėti negalima.
Tai gi, kas belieka? tik ir pasiūlyti vaikams pasakėlių eiti žiūrėti per televizorių,o nepostringauti..
Atsiprašau visu ir aš, nes nepastebėjau iš karto jog čia kažkas karaliauja ir patarinėja, dabar tik paskaitinėjas pirmus postus supratau kame čia reikalas, kur čia problema, lyg duona iš ko tai atėmęs būčiau smile.gif na bet man dzin, jei kam įdomu ir klausimų bus su mielu noru patarsiu, jei nesuprasit manęs iki galo, nebijokit paklausti dar karta. Ne viska eina čia taip surašyti kaip norėtūsi, o nuorodom dalintis ir siūlyti skaityti instrukcija nesinori.Nevisi gi supranta skaitydami apie ką kalba ten eina.. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Fotik @ 2009 06 21, 19:31)
Tai gi  aš galiu pareikšti, kad turėjau pradedant Leica, Pentax, Canon ir Nikon, nuo pigiausio veidrodinio iki brangiausio profesionalaus  ir dabartinių  Nikon D3, D300. Jau nekalbant apie optika Sigma, Tamronai, Pentax, Canon ir Nikon. Plataus, normalaus, macro, micro, tele zidinio objektyvus. Pats bandęs, pats turejąs, pats čiupinėjąs.

Oho kiek turto.... blink.gif Sillwio, o tu ka turi? bigsmile.gif
Atsakyti
Atejau pasiskaityt apie objektyvus, isgirst ivairias nuomones, surast man idomius dalyku . .. .. o ciaaaa bigsmile.gif kiek verciu puslapiu atgal tiek kazkokios grumtynes, konkurencijos, kazkokie aiskinimaisi, nu nesitikejau, kad tokioje konkrecioje temoje bus tiek intrigu, plepalu karsta.gif ir viso kito hihihi.gif izvelgiau net kazkoki pavyda, kad kazkas daugiau zino ir gali patart ir labai puikiai pataria, pasako, pakomentuoja wink.gif skiria tam laiko kas svarbiausia cool.gif , o laikas siais laikais pinigai wink.gif siais laikais labai sunku gaut TIKRA patarima be savanaudisku tikslu ir paskatu biggrin.gif , o kiek perskaiciau tai neabejotinai gavo kuo geriausia, tikriausia ir issamiausia patarima del obj ir siaip foto technikos is Fotik smile.gif

Fotik labai teisingai surase, kad tik paciupinejes, pabandes ir paturejes iranga gali objektyviausiai surasyt kas kaip kada su kuo ir kodel.

labai saunu, kad atsiranda dar zmogeliu, kurie skiria laiko mums - moteriskems - kurios kaip visada turi prie vieno klausimo dar koki 100 hihihi.gif ir turi kantrybes i tuos papildomus atsakinet biggrin.gif

as tik uz tokius patarimus. labai fain, kad sia tema sefuoja Fotik wink.gif
------------------------------------------------------------------------
O dabar pasnekam konstruktyviai biggrin.gif taigi klausimas i tema:

kas geriau ir kodel -

ar canon 100 f2.8 macro ar canon 180mm f3.5L macro .
kainu skirtumas daugiau nei dvigubai. taigi pamotyvuokit man kuris geriau kainos, kokybes ir panaudojimo atzvilgiu wink.gif

fotkes ziurejau - abu piesia ziauriai gerai. tai kuri imtumet jus? smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Rasytce @ 2009 06 21, 20:15)
kas geriau ir kodel -

ar canon 100 f2.8 macro ar canon 180mm f3.5L macro .
kainu skirtumas daugiau nei dvigubai. taigi pamotyvuokit man kuris geriau kainos, kokybes ir panaudojimo atzvilgiu wink.gif

Kainos skirtumas manau pirmiausia todel, kad vienas L klases, kitas paprastas. Tuo jau daug kas pasakyta. Patart negaliu, net tik viena ju turiu ir naudoju biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(wyshnia @ 2009 06 21, 22:20)
Kainos skirtumas manau pirmiausia todel, kad vienas L klases, kitas paprastas. Tuo jau daug kas pasakyta. Patart negaliu, net tik viena ju turiu ir naudoju biggrin.gif

tai ta tai suprantu, kad vienas L klases - tinkantis fullframe smile.gif

a tai koki turi, wysnia? bigsmile.gif kaip jis tau?
Atsakyti
biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif ir kas cia taip laiupsinti pradejo,tai bent uztareju,neklausk nesakysiu ,apie objektyvus ,dabar info kainuoja taip kad zinai... biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif ai kazkaip praradau zines visai nieko neismanau pirk ta pigesni ir viskas,o geriause pasiskaityk instrukcija biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif juokauju aisku
Papildyta:
QUOTE(Rasytce @ 2009 06 21, 22:23)

a tai koki turi, wysniabigsmile.gif kaip jis tau?

Aga ir man idomu kuri turi ? smile.gif va ir pasidalink mintim kaip jis dirba ka su juo fotografuoji smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasytce @ 2009 06 21, 20:23)

a tai koki turi, wysniabigsmile.gif kaip jis tau?

Abu jie tinka pilnos matricos fotoaparatams 4u.gif As ta pigesni turiu ir esu laabai patenkinta. Ir piesia graziai, ir fokusuoja greitai, pakankamai sviesus... 180mm jau vietos daug reiktu, jei portretus fotografuot, o su 100mm dar ir namie telpu.

Bet kaip ir sakiau, eLke turbut daug mandresne smile.gif
Atsakyti
QUOTE(wyshnia @ 2009 06 21, 22:20)

Aga ir man idomu kuri turi ? smile.gif va ir pasidalink mintim kaip jis dirba ka su juo fotografuoji smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Fotik @ 2009 06 21, 20:26)
Aga ir man idomu kuri turi ? smile.gif  va ir pasidalink mintim kaip jis dirba ka su juo fotografuoji smile.gif

Na kaip dirba parasiau - esu patenkinta. O fotografuoju portretus... Na as su visias objektyvais juos fotografuoju. O va MB - geles, muses ir vabaliukus su juo iamzina biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Fotik @ 2009 06 21, 22:26)
biggrin.gif  ir kas cia taip laiupsinti pradejo,tai bent uztareju,neklausk nesakysiu ,apie objektyvus ,dabar info kainuoja taip kad zinai...  biggrin.gif    ai kazkaip praradau zines visai nieko neismanau pirk ta pigesni ir viskas, o geriause pasiskaityk instrukcija biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif  juokauju aisku

ka - kas? cool.gif o mes pazystami? cool.gif

netaupyk kitu pinigu, sakydamas pirk pigesni tongue.gif o gal L-ke vertas tu pinigu ir dar daugiau - noriu isgirst motyvu is tavo puses rolleyes.gif

pasiskaityciau ta instrukcija, jei objektyvo instrukcija man padetu issirinkt kuris geresnis biggrin.gif vis juokauji, ane? cool.gif

Wysnia - dekui uz info 4u.gif , nepasitikslinau del 100m FF doh.gif blush2.gif labai vilioja, kad ir macro ir portretus ir siaip viska galima su juo biggrin.gif, ir tikiuosi su 180mm tilpciau as namie ir siaip butu man patogiau is toliau vaika imt, nes neimanoma arti prieit doh.gif

Atsakyti
QUOTE(wyshnia @ 2009 06 21, 22:33)
Na kaip dirba parasiau - esu patenkinta. O fotografuoju portretus... Na as su visias objektyvais juos fotografuoju. O va MB - geles, muses ir vabaliukus su juo iamzina biggrin.gif

Na labai smagu, kad tai darai,o tau patinka portretukai su macro daryti,na tiesa jis ne toks astrus kaip 180mm bet vistiek pakankamai kietai piesentis stiklas ? smile.gif zinai is senu laiku pamenu toke praktika,kad geriau moteru su tokeis nefotografuoti,o tai i kupra gali gauti kai parodysi visas rauksles lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti