Įkraunama...
Įkraunama...

Objektyvai

QUOTE(Loreli @ 2009 06 17, 08:24)
Norėjau paklausti, kas geriau 30mm 1,4  ar koks 60mm 1,4. Su kuriuo mažiau reiks "lipti į sienas", kad sutalpinti fotografuojant namuose. Kuris apims daugiau vaizdo  g.gif

nono.gif greit i pradziamoksles teorijos skaityti tongue.gif
Atsakyti
Be abejones 30mm sis skaicius ir nurodo apimamo vaizdo ploti,kuo jis mazesnis tuo daugiau matysite vaizdo iskiklyje smile.gif O 60mm objektyvas tai turi savo paskirti. Jis yra macro objektyvas, tinkamas fotografuoti babaliukam gelytem. smile.gif todel portretam netinkamas,nebent jus numate pabrezti zmogaus amziu rauksles ant veido ir p.Tai objektyvas vadinamas (kieto ryskumo) portretiniai objektyvai yra 85mm .kalbu apie fiksus,50mm tampa neblogais portretiniais ant nepilnos matricos aparatu.. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Loreli @ 2009 06 17, 07:24)
Norėjau paklausti, kas geriau 30mm 1,4  ar koks 60mm 1,4. Su kuriuo mažiau reiks "lipti į sienas", kad sutalpinti fotografuojant namuose. Kuris apims daugiau vaizdo  g.gif
Dėl zoomo aš jau turbūt irgi apsisprendžiau biggrin.gif . pirksiu Tamron  17-50 f2,8.

Na bent as labai patenkinta savo tamron 17-50 f2.8 tik fokusuoja letokai verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Loreli @ 2009 06 17, 09:24)

Dėl zoomo aš jau turbūt irgi apsisprendžiau biggrin.gif . pirksiu Tamron  17-50 f2,8.

O ką jis tau prizoomins g.gif ? Praktiškai tas pats, kas kitinis, tik šviesesnis.
Atsakyti
Tai cia ir yra optikos privalumas arba beda,su vienu lyg ir neblogai gaunasi,bet va letas fokusavimo greitis ,kitas gal ir greitesnis bet tamsus,As visad patariu neskubeti,visada geras objektyvas kainuoja brangiau,bet pigiau nei blogas, nes kaip taisyskle nusipirkus netinkama arba nefirmini norisi greitai parduoti ir vel jau tada pirkti geresni,tada mokam antra karta.Ne paslaptis, kad dabartinej fotografijoj mes norim greicio is technikos ir is paciu saves operatyvumo.Todel jei objektyvas letas o dar ir tamsus,tiesiog nemazai prarandam smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ju.Ju @ 2009 06 17, 10:50)
nono.gif greit i pradziamoksles teorijos skaityti  tongue.gif

Tiesiog norėjau iššaukti diskusiją biggrin.gif ir gavau neblogų patarimų

QUOTE(Dilma @ 2009 06 17, 13:42)
O ką jis tau prizoomins g.gif ? Praktiškai tas pats, kas kitinis, tik šviesesnis.

Pas mane kitinis 18-135mm. ax.gif , o aš ieškau dabar universalaus šviesaus zoomo, tai apsistojau ties Tamron 17-50 arba Sigma 18-55. Tik kažkaip apie Sigmą daug blogų atsiliepimų.
Dar turiu 50mm 1,8 Nikkor. tai visai norėčiau pakeisti jį į dar šviesesnį. (kada nors) namuose ištisai tamsu.

Fotik, ačiū už pastabas. Tai tas 30 1.4 turėtų būti gerai fotografuoti tamsiuose namuose vaikus? Dėl firmų pritariu, bet deja Nikono objektyvai per brangu . Todėl teks tenkintis Sigma ar Tamron

ir šiaip kažkaip prdėjau abejoti dėl savo Nikon D80 fokusavimo. Nes dažniausiai akyse fokuso nerasta (visad maniau, kad aš pati ir kalta), bet savaitgalį turėjau kitą fotiką, tai su juo tos problemos nebuvo unsure.gif (aišku tai aukštesnės klasės fotikas buvo). kažin kur galėčiau tą dalyką savo fotiko patikrinti g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Loreli: 17 birželio 2009 - 14:13

Fotik, ačiū už pastabas. Tai tas 30 1.4 turėtų būti gerai fotografuoti tamsiuose namuose vaikus? Dėl firmų pritariu, bet deja Nikono objektyvai per brangu . Todėl teks tenkintis Sigma ar Tamron

ir šiaip kažkaip prdėjau abejoti dėl savo Nikon D80 fokusavimo. Nes dažniausiai akyse fokuso nerasta (visad maniau, kad aš pati ir kalta), bet savaitgalį turėjau kitą fotiką, tai su juo tos problemos nebuvo unsure.gif (aišku tai aukštesnės klasės fotikas buvo). kažin kur galėčiau tą dalyką savo fotiko patikrinti g.gif
[/quote]

Prasom smile.gif su malonumu patarimus dalinu

Tiesiog paziurek,gal vaizdo ieskiklio dioptrijos nusuktos netinkamai,todel ir nera ryskumo.Ten sale akuliaro turetu buti toks ratukas,jis skirtas nusireguliuoti zmogui kurem reikelingi akinia,tai gi kad nedeveti akiniu nustatomos dioptrijos smile.gif

O kas del optikos,galima tikrai nebrangiai nusipirkti senesniu Nikkor objektyvu 20mm 2.8, 24mm f2.8 35mm f2 man vakar pavyko isigyti 24mm f2.8 tai juk seni bet profiniai objektyvai ,kadangi ta turiu tai savo 20mm 2.8 parduodu smile.gif nors gal ir gaila siek tiek,jis labai gera kampa ima,na bet man retai prireike,tai gaunasi kad tik stovi dazniau nei naudoju smile.gif
Atsakyti
Fotik, o kuo dioptrijos susiję su fokuso vieta fotografijoje?
Atsakyti
QUOTE(raige @ 2009 06 17, 20:39)
Fotik, o kuo dioptrijos susiję su fokuso vieta fotografijoje?

Su fokusu visai nesusija,dioptrijos vaizdo ieskiklyje yra tam, kad zmogui nesiojanciam akinius butu patogiau ziureti,galetu fotografuoti nusiemes akinius.Nes cia klausimas iskilo,kad ziurint per akuliara mato tarytum neryskiai,tai tas pat ka zmogus sveikom akim uzsidetu kokius stipriu akinius.Nezinau ar sugebejau paaiskinti,manau kas zino kur tai yra ,suprato smile.gif
Atsakyti
Fotik, klausime buvo ironija. Čia tu nelabai supratai.
Skaitydama Loreli postą supratau, kad ji savo fotografuojamų objektų akyse (kur norėtų matyt fokusą) jo "neranda". Na, nebent ji ne tai turėjo galvoje smile.gif
Atsakyti
norėjau paklausti su Nikon D90 - 18-55VR KIT būtų įmanoma fotografuoti tiek portretus, tiek peizažus? ax.gif fotografuoti ketinu tiek viduje tiek lauke, norėtūsi kad ir ten ir ten eitų kokybės išspausti. kaina švedijoj ~ 3500 lt, tik kolkas nerandu pasirinkimų su kitokiu objektyvu, visur šita kitinį kiša..
Atsakyti
QUOTE(raige @ 2009 06 17, 21:54)
Fotik, klausime buvo ironija. Čia tu nelabai supratai.
Skaitydama Loreli postą supratau, kad ji savo fotografuojamų objektų akyse (kur norėtų matyt fokusą) jo "neranda". Na, nebent ji ne tai turėjo galvoje smile.gif

Aha, Raige teisingai supratai tongue.gif . Nesigauna man ryškių akių dažniausiai
Atsakyti