Įkraunama...
Įkraunama...

Objektyvai

QUOTE(Tosk @ 2009 06 15, 15:50)
Citra, fiksuoti objektyvai dazniausiai yra geriau, nei zoom. Vaiko portretus ir siaip namuose paveiksluoju tik su 50mm f1,4 (kaip ir Scrap8), nors turiu ir 10-22mm (sita naudoju tik jei noriu nupaveiksluoti kokia juokinga mazes nuotrauka, o siaip tik gamtos peizazams). Daznai ir lauke paveiksluoju dukra su tuo 50mm, tik kad nera labai patogu. Lauke, kad vaika lengviau pagauciau turiu viena zoominuka, prie kurio dabar dar tik pratinuosi.

tai vat sakau,kad matyt reikia 2 objektyvus tureti. Fiksuota (macro) ir zooma. Dabar toks amzius,kai mano vaikus sunkiai pagauti ramiai sedincius, tai sakai,man su tuo 50mm pavyktu?

Bet ziuriu 35-50mm tinka portretams, universalus.
O 50-100mm jau tinka ir ivykiams, ir makro, portretams.

Tai gal man 60mm geriau g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Citra*: 15 birželio 2009 - 15:57
Citra, prie fiksuoto objektyvo reikia priprasti mirksiukas.gif Turiu 5 objektyvus, bet tas 50mm yra mano mylimiausias ir labiausiai naudojamas. Kai mano maze jy patvarke, lekiau pirkti naujo, nes be jo jau nebemoku gyventi bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Tosk @ 2009 06 15, 17:11)
Citra, prie fiksuoto objektyvo reikia priprasti mirksiukas.gif Turiu 5 objektyvus, bet tas 50mm yra mano mylimiausias ir labiausiai naudojamas. Kai mano maze jy patvarke, lekiau pirkti naujo, nes be jo jau nebemoku gyventi bigsmile.gif

Aciu uz rekomendacijas,dabar situacija aiskesne 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*Citra* @ 2009 06 15, 13:59)
Dar man kilo klausimas, o sitas ant D80 tinka portretam fotkinkti?

O gal geriau sitas: Nikkor 60mm f/2.8 arba Nikkor 17-55mm f/2.8

Kuris is siu triju geriausias paveiksluoti vaikus,portretus, gamta?  rolleyes.gif

Pati turiu kitini 17-55, dar 55-200, bet abu tamsus, noreciau sviesaus, bet zoomai sviesus brangus doh.gif Tai tenka rinktis tarp fixu. Nors nelabai isivzd kaip prie ju priprasiu, bet zmgus prie visko pripranta rolleyes.gif butu noras biggrin.gif Tai pasirinkau 35 tuka. 50 ir juo labiau 60 tukas - tikrai kol kas ne man schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Ju.Ju @ 2009 06 16, 09:37)
Pati turiu kitini 17-55, dar 55-200, bet abu tamsus, noreciau sviesaus, bet zoomai sviesus brangus  doh.gif Tai tenka rinktis tarp fixu. Nors nelabai isivzd kaip prie ju priprasiu, bet zmgus prie visko pripranta  rolleyes.gif butu noras  biggrin.gif *Tai pasirinkau 35 tuka. 50 ir juo labiau 60 tukas - tikrai kol kas ne man  schmoll.gif

Isbandziau siandien 17-55mm f2.8 ; 50mm f/1.8
Tai visdelto zoomas yra zoomas. O ir patalpoj su juo visai normalios foto gaunasi ir portretai.
50-tukas irgi patiko raiska, bet kad fixas g.gif Tikrai tektu prie jo priprasti.

*o kodel ne tau?
Atsakyti
biggrin.gif tongue.gif
Atsakyti
Citra pasiskaityk http://www.fredmiran...o...t=28&page=1 ir http://www.fredmiran...o...t=12&page=3 . Gal kokiu nauju minciu kils.

Dar truputis mano pamastymu... As savo paskutiny objektyva rinkausi laaabai ilgai, nes niekaip negalejau apsispresti del zoominuko. As blaskiausi tarp Canon EF 24-105mm f/4.0L IS USM ir Canon EF 24-70mm f/2.8L USM. Visi vos nevienareiksmiskai reke uz antrajy. O as pasirinkau pirmajy. 1. Jei paveiksluoti lauke ir truputy atstume (na kad vaikas laisviau jaustusi) 70mm man buvo per mazai. 2. Svoris (man, ne kulturistei, eos30d su blicu kiekvienas gramas tampa svarbus! ). Nors antrasis ir sviesus, bet velnias, jis sunkesnis ir be IS.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tosk: 16 birželio 2009 - 20:47
Visad buna pliusu ir minusu,nesigailek,tai geras daiktas tiek sis tiek anas,Kuri pirkai. 1. Jis pigesnis, 2. portretukai gaunasi grazesni,o anas patogiau tada kai truksta sviesos,labiau tinka kai fotografuojama prie naturalaus apsvietimo.Bet retai kada reike f2.8 todel nuotraukos geriau gaunasi kai nustatai f4. Tai gi nieko neprarandi(beveik)kiekvienas objektyvas aisku turi savo paskirti,svarbu zinnoti ko nori, ka veiksi?Juo lab 24-70mm f2.8 labai daug broko,neduoda ryskumo.
As asmeniskai fotografuoju visai be blykstes,nesvarbu lauke ar patalpoi. smile.gif

Dar truputis mano pamastymu... As savo paskutiny objektyva rinkausi laaabai ilgai, nes niekaip negalejau apsispresti del zoominuko. As blaskiausi tarp Canon EF 24-105mm f/4.0L IS USM ir Canon EF 24-70mm f/2.8L USM. Visi vos nevienareiksmiskai reke uz antrajy. O as pasirinkau pirmajy. 1. Jei paveiksluoti lauke ir truputy atstume (na kad vaikas laisviau jaustusi) 70mm man buvo per mazai. 2. Svoris (man, ne kulturistei, eos30d su blicu kiekvienas gramas tampa svarbus! ). Nors antrasis ir sviesus, bet velnias, jis sunkesnis ir be IS.
[/quote]
Atsakyti
...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zitlali: 16 birželio 2009 - 22:04
QUOTE(Fotik @ 2009 06 16, 20:45)
Visad buna pliusu ir minusu,nesigailek,tai geras daiktas tiek sis tiek anas,Kuri pirkai. 1. Jis pigesnis, 2. portretukai gaunasi grazesni,o anas patogiau tada kai truksta sviesos,labiau tinka kai fotografuojama prie naturalaus apsvietimo.Bet retai kada reike f2.8 todel nuotraukos geriau gaunasi kai nustatai f4. Tai gi nieko neprarandi(beveik)kiekvienas objektyvas aisku turi savo paskirti,svarbu zinnoti ko nori, ka veiksi?Juo lab 24-70mm f2.8 labai daug broko,neduoda ryskumo.
  As asmeniskai fotografuoju visai be blykstes,nesvarbu lauke ar patalpoi. smile.gif

Portretinukas man vistik mieliausias lieka 50mm f1,4. O zoominuka butent ir pirkau paveikslavimui lauke 4u.gif Kainos atzvilgiu nelabai sukau galva, cia mb piniginei daugiau skaudejo lotuliukas.gif
O blica as naudoju. Vaikai megsta zaisti labai pasilenke ir sauleta vidurdieny meta per stipru sesely ant veiduko (Gran Kanarijoj blicas buvo thumbup.gif ). O ir gyvenant Norgej nekas su ta sviesa rudeny ir pavasary mirksiukas.gif

Bet vat turiu nauja problemele. Mano eos30d EV nebeina reguliuoti, pastriges ties 0. Nunesiau y parduotuve, o tie - taisymas 3sav blink.gif Taigi vasara... As be fotiko niekaip...Ir dabar mb isaziuos y zvejybine kelione tai as jo fotiko pasiskolinti negalesiu. Teks kenteti iki prastesniu oru verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tosk: 16 birželio 2009 - 23:14

Bet vat turiu nauja problemele. Mano eos30d EV nebeina reguliuoti, pastriges ties 0. Nunesiau y parduotuve, o tie - taisymas 3sav blink.gif Taigi vasara... As be fotiko niekaip...Ir dabar mb isaziuos y zvejybine kelione tai as jo fotiko pasiskolinti negalesiu. Teks kenteti iki prastesniu oru verysad.gif
[/quote]

50mm jau automatiskai gaunasi kaipportretinis objektyvas uzdetas ant 30D del matricos dydzio,o pats objektyvas labai geras,kas ji paturi pamilsta greitai smile.gif
Atsakyti
Norėjau paklausti, kas geriau 30mm 1,4 ar koks 60mm 1,4. Su kuriuo mažiau reiks "lipti į sienas", kad sutalpinti fotografuojant namuose. Kuris apims daugiau vaizdo g.gif
Dėl zoomo aš jau turbūt irgi apsisprendžiau biggrin.gif . pirksiu Tamron 17-50 f2,8.
Atsakyti