As tikiu, kad uztektu ir dar pigesnio,bet firminis yra firminis,jis visad bus geresnis patogesnis,patvaresnis spalvu atzvilgiu skaidresnis jokio raudonio nemusa ir dar daug kitu niuansu,bet cia kaip sakantis kiekvienam pagal kisene kogero.Jei neziureti i tai ka isvardinau tai galima piskinti ir nekreipti demesio, bet kai susiduri su koregavimu ir visokiais kitokiais niuansais tada pradedi suprasti,kad firminis yra firminis :)Ir anksciau ar veliau ,mokama antra karta
Va as labai noreciau savo Canoniukams L serijos objektyvu, ju kokybe tai liuksusine, bet vat kaineles... Tad galima noreti ir svajoti, o banko saskaitos dydis padaro savo, ypac kai tai liecia pomegius o ne butiniausius daiktus
QUOTE(Fotik @ 2009 06 12, 17:15)
As tikiu, kad uztektu ir dar pigesnio,bet firminis yra firminis,jis visad bus geresnis patogesnis,patvaresnis spalvu atzvilgiu skaidresnis jokio raudonio nemusa ir dar daug kitu niuansu,bet cia kaip sakantis kiekvienam pagal kisene kogero.Jei neziureti i tai ka isvardinau tai galima piskinti ir nekreipti demesio, bet kai susiduri su koregavimu ir visokiais kitokiais niuansais tada pradedi suprasti,kad firminis yra firminis :)Ir anksciau ar veliau ,mokama antra karta
palyginimui, mano Nikkor 55-200 žymiau "raudonesnis" nei Sigma . Bet čia, matyt, dar ir nuo kiekvieno pbjektyvo priklauso
QUOTE(Dilma @ 2009 06 12, 19:10)
palyginimui, mano Nikkor 55-200 žymiau "raudonesnis" nei Sigma . Bet čia, matyt, dar ir nuo kiekvieno pbjektyvo priklauso
Taip kiekvienas objektyvas yra specifinis ,kaip ir zmogaus akys, juk ne visu vienodai mato o jei rimtai ,tai daug priklauso ,nuo praskaidrinimu ir kiek lesiu
aš noriu to, ka čia visi rūkot
QUOTE(Fotik @ 2009 06 12, 14:59)
Vienpusiskai Nikon
aciu uz nuomones Laukiu pinigeliu ir keliones i lenkija
QUOTE(Ju.Ju @ 2009 06 10, 08:51)
arba Nikon AF-S DX Nikkor 35mm f/1.8G , kuris butu geresnis
Dar man kilo klausimas, o sitas ant D80 tinka portretam fotkinkti?
O gal geriau sitas: Nikkor 60mm f/2.8 arba Nikkor 17-55mm f/2.8
Kuris is siu triju geriausias paveiksluoti vaikus,portretus, gamta?
QUOTE(*Citra* @ 2009 06 15, 13:59)
Nu Citra gera cia klausima uzdavei
QUOTE(*Citra* @ 2009 06 15, 06:59)
*17-55 ar ne plačiakampis? 'wide angle' placiakampiai nepritaikyti portretams kadangi gaunasi bruožų iškraipymai...labiau patarčiau pirkti 60mm.
(portretam aš naudoju 50mm f1,4)
QUOTE(inesaS @ 2009 06 15, 14:03)
Nu Citra gera cia klausima uzdavei
QUOTE(Scrap8 @ 2009 06 15, 14:06)
*17-55 ar ne plačiakampis? 'wide angle' placiakampiai nepritaikyti portretams kadangi gaunasi bruožų iškraipymai...labiau patarčiau pirkti 60mm.
aciu. Tai jis kaip supratau labiau kokiems peizazams tiktu.
Ir dar klausimas, o kuom skiriasi 35mm, 50mm, 60mm. Cia vaizdo, plotis (arba diapozonas),kuri suteikia objektyvas? (Siaubas,turbut kazkaip nesamoningai parasiau,cia taip ukiskai bandziau, bet gal supratot ).
Del f tai man viskas aisku.
QUOTE(*Citra* @ 2009 06 15, 15:11)
aciu. Tai jis kaip supratau labiau kokiems peizazams tiktu.
Ir dar klausimas, o kuom skiriasi 35mm, 50mm, 60mm. Cia vaizdo, plotis (arba diapozonas),kuri suteikia objektyvas? (Siaubas,turbut kazkaip nesamoningai parasiau,cia taip ukiskai bandziau, bet gal supratot ).
Del f tai man viskas aisku.
Pas mus temoje,pirmam puslapyje yra lentele su mm paaiskinimais
Citra, fiksuoti objektyvai dazniausiai yra geriau, nei zoom. Vaiko portretus ir siaip namuose paveiksluoju tik su 50mm f1,4 (kaip ir Scrap8), nors turiu ir 10-22mm (sita naudoju tik jei noriu nupaveiksluoti kokia juokinga mazes nuotrauka, o siaip tik gamtos peizazams). Daznai ir lauke paveiksluoju dukra su tuo 50mm, tik kad nera labai patogu. Lauke, kad vaika lengviau pagauciau turiu viena zoominuka, prie kurio dabar dar tik pratinuosi.