Įkraunama...
Įkraunama...

Objektyvai

QUOTE(wite @ 2009 01 20, 20:57)
Keliu temą į viršų  4u.gif
Turiu Canon 450D ir kitinį objektyvą.
Toliau paskendau apmąstymuose.... Pirkom kartu su tėčiu, naudojuosi beveik tik aš, kartais jis išsitraukia "nepakartojamiems kadrams"..
Ir pasimetėm tarp penkiasdešimtuko ir teleobjektyvo. Jei konkrečiau: Canon Lense EF 50 mm F1.8 II VS Canon objektyvas EF 4.5-5.6 / 75-300mm USM-3  blush2.gif

Fotografuoju viską  biggrin.gif
Daugiausiai makro ir gamtovaizdžius, kelionių vaizdus... (taip, labai panašios sferos  blush2.gif  lotuliukas.gif )

Na, gamtovaizdziams, makro ar kelioniu vaizdams 50-tukas visai netinka (geras objektyvas, bet siauras jo naudojimas). Fotografuoti aisku galima, bet cia labiau tiktu labiau universalus daiktas. 50-tukas ant skaitmenos net nevisai 50-tukas, o labiau trumpas portretinis. Jei norisi klasikinio 50-tuko kampo (itariu butent del to tetis butent jo ir nori), reiketu ziureti i ~30mm objektyva.
Kai jau yra kitinis, manau tele objektyvas jam butu racionaliausias papildymas. Ypac kelionems.
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2009 01 17, 00:35)
NIKON AF-D 85 mm f 1.4 D (IF)
idealu  wub.gif

1.4 D NEfokusuoja automatiškai ant D40. Tik 1.4 G, bet kaina - apie 1300 (o ir nėra dar Lietuvoj).
Fokusuoja Sigma 50 mm 1.4. Tik kartais tas fokusavimas prastokai pataiko :-)
Atsakyti
QUOTE(wite @ 2009 01 20, 20:57)
Keliu temą į viršų  4u.gif
Turiu Canon 450D ir kitinį objektyvą.
Toliau paskendau apmąstymuose.... Pirkom kartu su tėčiu, naudojuosi beveik tik aš, kartais jis išsitraukia "nepakartojamiems kadrams"..
Ir pasimetėm tarp penkiasdešimtuko ir teleobjektyvo. Jei konkrečiau: Canon Lense EF 50 mm F1.8 II VS Canon objektyvas EF 4.5-5.6 / 75-300mm USM-3  blush2.gif

Fotografuoju viską  biggrin.gif
Daugiausiai makro ir gamtovaizdžius, kelionių vaizdus... (taip, labai panašios sferos  blush2.gif  lotuliukas.gif )
As turiu ir ta ir ana objektyva ax.gif
50 nenusiimu nuo fotiko. O tele labai gerai gamtoje( fotkinau portretus), bet reikalingas labai geras apsvietimas, sauleta diena. Man vos pakelus ISO islenda negrazus triuksmai unsure.gif muilina daznai nuotraukas. Nors turiu ir visai nieko nuotraukas darytas su juo rolleyes.gif Bokeh man jo patinka.
Atsakyti
Sveiki turiu Nikon D 300 renkuosi objaktyva Nikkor AF-S 50mm f/1,4G
ka manot ar verta moket uz ji 1200 lt
ir dar noreciau kokio zuminio sviesaus tinkamo fotografuoti gamtai, kelionems gal galit ka pasiulyt blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Padangė: 13 kovo 2009 - 10:35
QUOTE(Padangė @ 2009 03 13, 11:33)
Sveiki turiu Nikon D 300 renkuosi objaktyva Nikkor AF-S 50mm f/1,4G
ka manot ar verta moket uz ji 1200 lt
ir dar noreciau kokio zuminio sviesaus tinkamo fotografuoti gamtai, kelionems gal galit ka pasiulyt  blush2.gif

Su D300 siulyciau naujaji Nikkor AF-S 35mm f/1.8 DX. Dvigubai pigesnis ir kampas normalus, bet dar nera prekyboje pas mus. Jei vis delto nori butent 50mm, geriau rinkis Nikkor AF 50mm f/1.8. Kokybe praktiskai ta pati, o kaina zymiai mazesne - apie 400-500 Lt naujas.

Sviesus zoominis kainuoja. Gamtai kelionems tiktu Nikkor AF-S 17-55mm f/2.8 DX, bet 5000 Lt nes sviesus. Jei biudzetas tiek netraukia, tuomet Nikkor AF-S 18-70 f/3.5-4.5 DX arba Nikkor AF-S 18-200 f/3.5-5.6 DX.

Nerekomanduoju ziureti i treciuju gamintoju (Sigma, Tamron t.t.) produktus.
Atsakyti
QUOTE(espi @ 2009 03 13, 13:31)

leiskit su šituo nesutikt... aš turiu sigma 10-20 mm. esu labai patenkinta.
Atsakyti
QUOTE(bite maja @ 2009 03 13, 14:56)
leiskit su šituo nesutikt... aš turiu sigma 10-20 mm. esu labai patenkinta.

Leidziu nesutikti smile.gif Tai tik mano nuomone. Zmogus prase nuomones, as ir pasakiau. Suprantu, kad yra daug kitaip mananciu (kitaip tos kompanijos neegzistuotu).
Atsakyti
QUOTE(espi @ 2009 03 13, 13:31)
Su D300 siulyciau naujaji Nikkor AF-S 35mm f/1.8 DX. Dvigubai pigesnis ir kampas normalus, bet dar nera prekyboje pas mus. Jei vis delto nori butent 50mm, geriau rinkis Nikkor AF 50mm f/1.8. Kokybe praktiskai ta pati, o kaina zymiai mazesne - apie 400-500 Lt naujas.

Sviesus zoominis kainuoja. Gamtai kelionems tiktu Nikkor AF-S 17-55mm f/2.8 DX, bet 5000 Lt nes sviesus. Jei biudzetas tiek netraukia, tuomet Nikkor AF-S 18-70 f/3.5-4.5 DX arba Nikkor AF-S 18-200 f/3.5-5.6 DX.

aciu uz patarimus 5000 leisti objaktyvui g.gif schmoll.gif nemano kisenei ax.gif i tuos treciuju gamintoju objaktyvus tai istikro manes jie nedomina blush2.gif jau geriau 1 kart brangiau bet gera , nei kelis kart uz ta pacia ar net gi permokant 2 netinkamus pirkt blush2.gif
Atsakyti
sveiki. paskaitinejau cia biski, tai kaip japonu kalba man. esu visiska megeja, bet su daug laisvalaikio ir daznai fotika tampausi su savim. turiu pentax kitini obj ir sigma teleobjektyva. noreciau macro, bet nesinori daug investuoti (o jie mano kisenei brangoki). radau pora makrokonverteriu :
Raynox Makro konverteris DCR-150 (150 lt.)
Raynox Super Makro konventeris DCR-250 (172 lt)
o super macro - tai labiau priartinantis lesis? ar kuo jie cia skiriasi?
jie abu turi universalu adapteri, tad lengvai tvirtinasi prie bet kokio objektyvo.
dar karta primenu, kad as tik megeja blush2.gif 4u.gif
lauksiu atsakymu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jurgitaru @ 2009 03 15, 19:14)
sveiki. paskaitinejau cia biski, tai kaip japonu kalba man. esu visiska megeja, bet su daug laisvalaikio ir daznai fotika tampausi su savim. turiu pentax kitini obj ir sigma teleobjektyva. noreciau macro, bet nesinori daug investuoti (o jie mano kisenei brangoki). radau pora makrokonverteriu :
Raynox Makro konverteris DCR-150 (150 lt.)
Raynox Super Makro konventeris DCR-250 (172 lt)
o super macro - tai labiau priartinantis lesis? ar kuo jie cia skiriasi?
jie abu turi universalu adapteri, tad lengvai tvirtinasi prie bet kokio objektyvo.
dar karta primenu, kad as tik megeja  blush2.gif  4u.gif
lauksiu atsakymu smile.gif

laba. Turiu ir naudoju raynox makro konverterį DCR - 150. Seniau naudodavau su Canon powershot s3, dabar kartais su Pentax macro objektyvu, kad labiau pritrauktų vaizdą.
Nėra blogas stiklas, aišku makro objektyvo nepakeis, bet kažkokia alternatyva bent pradžiai gali būti. Žiūrint kas planuojama fotografuoti, nes reikia gana arti prikišti prie fotografuojamo objekto (na gėlytėms pats tas). Tiek ant kitinio, tiek ant sigmos tinka (išbandyta), kiek "muilina" vaizdą ir pageidautina turėti trikojį smile.gif
Antrasis paminėtas labiau didina.
Atsakyti
QUOTE(dejavu @ 2009 03 15, 22:32)
laba. Turiu ir naudoju raynox makro konverterį DCR - 150. Seniau naudodavau su Canon powershot s3, dabar kartais su Pentax macro objektyvu, kad labiau pritrauktų vaizdą.
Nėra blogas stiklas, aišku makro objektyvo nepakeis, bet kažkokia alternatyva bent pradžiai gali būti. Žiūrint kas planuojama fotografuoti, nes reikia gana arti prikišti prie fotografuojamo objekto (na gėlytėms pats tas). Tiek ant kitinio, tiek ant sigmos tinka (išbandyta), kiek "muilina" vaizdą ir pageidautina turėti trikojį smile.gif
Antrasis paminėtas labiau didina.

labai dekavoju 4u.gif ko gero isigysiu, nes bakteriju ir mikrobu fotografuoti ir nesiruosiu ax.gif tik norisi kazko dar didesnio, negu kol kas galiu "nutraukti" sokiai.gif
Atsakyti
Sveiki,

gal kas turite ir norit parduoti Canon EF 50mm f/1.4? biggrin.gif
Arba gal zinote kur pigiausiai galima nusipirkt?
Aciu 4u.gif
Atsakyti