Na stai, dabar jau praejo daugiau nei du metai, kaip vartoju AD, bet nutraukti tikrai nera lengva.. Man jau paskyre mazinti dozes, bet, kai pabandziau sumazinti, pasijutau negerai. Panasu, kad mazinti teks labai pamazu, niekaip neissiteksiu i 2 menesius, kaip cia kazkas rase labai jau jautriai mano nervu sistema reaguoja i vaistu dozes pokycius.
Beje, man iskilo toks klausimelis - kaip jums, mergaites, vartojancioms AD, su svoriu? mane gydytoja ispejo, kad nuo mano vartojamo "doxepin" gali padideti apetitas, o svori gali tekti net dietom mazinti.. Is pradziu man tai nerimo nekele, nes kaip tik buvau ziauriai sukudusi, tai svorio priaugimas man buvo butinas, bet pamazu pasiekusi iprastini savo svori, veliau priaugau ir keleta papildomu kg virssvorio. Ir niekaip ju negaliu nusikratyti nors siaip jau man svorio svyravimai nebudingi, tad, speju, jog kalti vartojami vaistai. Nesmagu, kai tenka atsisakyti puses savo turimo garderobo, nes nebetelpu..
Ar jums irgi iskilo panasiu svorio problemu vartojant AD?
Dėl svorio...
kai sirgau irgi buvau sukūdusi, atrodė keli kg nepamaišys, bet geriant vaistus net nepajutau kaip užlipo visas 15 kg, palengva po 1 kg į mėnesį. Klausiau gydytojo, kodėl taip yra ar vaistai čia kalti, tai amn pasakė jog kalti ne vaistai, o apetitas, mano atveju buvo taip, jog iš neturėjimo ką veikt ir geros sveikatos kirtai viską iš eilės . dabar laikausi dietos tai po biškį viso to atsikratau. Šiaip vis dar jaučiuosi neblogai, aišku ruoduo, nuotaikos svyruoja, bet juk tai normalu
kai sirgau irgi buvau sukūdusi, atrodė keli kg nepamaišys, bet geriant vaistus net nepajutau kaip užlipo visas 15 kg, palengva po 1 kg į mėnesį. Klausiau gydytojo, kodėl taip yra ar vaistai čia kalti, tai amn pasakė jog kalti ne vaistai, o apetitas, mano atveju buvo taip, jog iš neturėjimo ką veikt ir geros sveikatos kirtai viską iš eilės . dabar laikausi dietos tai po biškį viso to atsikratau. Šiaip vis dar jaučiuosi neblogai, aišku ruoduo, nuotaikos svyruoja, bet juk tai normalu
jungiuosi ir as prie jusu...nezinau patarkit...ar rei kreiptis i gydytoja viskas prasidejo pries koki menesi...vien vakara pradejo svaigt galva pykint...buvo aukstas spaudimas...kreipiausi i gydytoja isras vaistu.spaudimas neblogas bet buna dienu kad uzkyla ir tada prasidejo...spaudimas aukstas tuoj tuoj man bus insultas ar infrktas...skauda galva -smegenu auglys,suskausta pilva zarnyno vezys...ir taip toliau.nerimas nuolat kas bus su vikais kai numirsiu ir pnasiai...daznai duria krutine.svaigsta galva...nzn ar kreiptis i gydytoja ar savaime praeis. patarkit
o kaip issimiegoti, jei negali gert vaistu del miego, nes vaika maitini?
QUOTE(Adele @ 2010 09 15, 17:23)
o kaip issimiegoti, jei negali gert vaistu del miego, nes vaika maitini?
Adele nieko tada nepadarysi,tenka kentėti arba nutraukti maitinima ir gerti vaistus. Ir dar toks pastebėjimas dėl vaikiuko maitinimo...Kas geriau mamos "pavargusis ir nervuotas" pienukas ar laiminga ir pailsėjusi mama
kartais moterys neskiria nuovargio nuo depresijos... Man taip budavo anksciau, pakakdavo gerai pailseti ir vel gyvenimas puikus!!
sveikos, jungiuosi kartu prie jusu man tik 19m, o jau metus sergu depresija..puse metu geriau eglonyl, tada meciau, po menesio grizo depresija kartu su nerimu, israse xanaxo, bet nuo jo mane pykindavo, db geriu vel eglonyl. lankausi pas psixologe, bet ji niekuo nepadeda..ir nzn ka daryt, eglonyl nuo depresijos tik, o ne nuo nerimo..depresija vel praeis, o nerimas tai lix..
QUOTE(Fragileme @ 2010 10 10, 16:51)
sveikos, jungiuosi kartu prie jusu man tik 19m, o jau metus sergu depresija..puse metu geriau eglonyl, tada meciau, po menesio grizo depresija kartu su nerimu, israse xanaxo, bet nuo jo mane pykindavo, db geriu vel eglonyl. lankausi pas psixologe, bet ji niekuo nepadeda..ir nzn ka daryt, eglonyl nuo depresijos tik, o ne nuo nerimo..depresija vel praeis, o nerimas tai lix..
o tu pabandyk nueiti i privacia pschikos sveikatos centra, ten sake 120 lt seansas, bet gal pasitaupysi pinigeliu ir pades tau kazkiek.
Man irgi depresija ir nerimas ir nervingumas daug susimeta ligu, bet as niekur neinu nes neturiu dabar pinigu bet eisiu tikr koki gruodi tikrai.
o tu pas psichologe eini i poliklinika?
Liūdna, kad tiek daug žmonių serga depresija....ir gydosi tik vaistais, kurie slopina simptomus, bet visiškai negydo ligos.
Depresija tai agresija nukreipta prieš save.
Gydymą labai palengvina vaistažoliniai papildai, arbatos, homeoptija ir mitybos korekcija....o svarbiausia darbas su savimi ir nesavanaudiška artimo ir jūsų pačių kitiems teikiama pagalba.
Gydymą labai palengvina vaistažoliniai papildai, arbatos, homeoptija ir mitybos korekcija....o svarbiausia darbas su savimi ir nesavanaudiška artimo ir jūsų pačių kitiems teikiama pagalba.
QUOTE(jujuste @ 2009 11 04, 10:41)
jungiuosi ir as prie jusu...nezinau patarkit...ar rei kreiptis i gydytoja viskas prasidejo pries koki menesi...vien vakara pradejo svaigt galva pykint...buvo aukstas spaudimas...kreipiausi i gydytoja isras vaistu.spaudimas neblogas bet buna dienu kad uzkyla ir tada prasidejo...spaudimas aukstas tuoj tuoj man bus insultas ar infrktas...skauda galva -smegenu auglys,suskausta pilva zarnyno vezys...ir taip toliau.nerimas nuolat kas bus su vikais kai numirsiu ir pnasiai...daznai duria krutine.svaigsta galva...nzn ar kreiptis i gydytoja ar savaime praeis. patarkit
man lygiai tas pats, tas nerimas ,kad sergu kokia nors nepagydoma liga tiesiog baigia isvaryt is proto
QUOTE(Ajurweda @ 2010 11 23, 23:08)
Liūdna, kad tiek daug žmonių serga depresija....ir gydosi tik vaistais, kurie slopina simptomus, bet visiškai negydo ligos.
taip tikra tiesa, bat mums visoms" tokioms" reikia vedlio, pačioms labai sunku, gal galėtumėte konsultuoti forume?
QUOTE(Rasyte80 @ 2007 10 05, 07:05)
Mergaitės, dar noriu paklausti, kaip jūs jaučiatės tarp tų vadinamų duobių: laimingos, apatiškos ar dar kaip?
Na man dabar, kai nėra duobės, jaučiasi apatija, o kas yra tikras džiaugsmas tai jau senai nebežinau. Ir po kiekvienos duobės, ta apatija vis stipresnė, jausmai vis labiau atbunka. gerai kad tos duobės gan retos, vos porą kartų per metus po kokį mėnesį. Tai svarstau, gal čia man net ne depresija, gal šiaip koks įgimtas nepagydomas asmenybės sutrikimas...
Na man dabar, kai nėra duobės, jaučiasi apatija, o kas yra tikras džiaugsmas tai jau senai nebežinau. Ir po kiekvienos duobės, ta apatija vis stipresnė, jausmai vis labiau atbunka. gerai kad tos duobės gan retos, vos porą kartų per metus po kokį mėnesį. Tai svarstau, gal čia man net ne depresija, gal šiaip koks įgimtas nepagydomas asmenybės sutrikimas...
O ar su depersija ir nerimu kam nors is jusu pasireiske sanariu skausmai?man skauda desines puses sanariai:/ nebezinau kur detis,jie tokie nelakstus,atrodo kad sunku net judeti...