As zinau tik tiek, kad vaikuciui gimus bus dar sunkiau nei dabar Kazkada ir as taip galvojau, bet vis tik nusprendziau atsokti vestuves anksciau nei planavom ir mazyte kukli svente buvo kai man suejo 6 men. Dabar del to dziaugiuos, tiesa tada dar nebuvo tevelio atostogu, bet poziuris visu kitoks, o galu gale gimus kleckui nebuvo nei finansu per daug nei jokio noro dar ir sventej dalyvauti... Bemieges naktys, neramus vaikutis, tada tik dziaugies kad turi galimybe ramiai pailseti Ka jau apie sventes galvot ir papildomai nerimauti kas ir vel persiduoda maziukui
Matau cia panos nuo temos nukrypo, niu ir as biski nukrypsiu...
Galiu pasakyti, kaip as pati priimciau savo nestuma.... Turbut labai susinervinciau ir labai daug verkciau, nes tikrai vaikucio db neplanuoju ir jis laaaaaabai jau pakoreguotu mano ateities planus... Visu pirma tai as pati jo dabar nepriimciau.. O tevai... Tetis tolerantishkas zhmogus labai, viduje aisku dziaugtusi anuka turesiantis, bet zinantis, kad as dar savo pajamu per daugiausiai neturiu, prades daugiau del to dirbti ir mano seimai babkes kalti, ko jau tikrai nenoreciau. O mama is proto issikraustytu, kad jei pastociau ir istekejus nebuciau... Manau net iki sirdies smugio ja tokia naujiena gali priversti - labai jau ji senovisku paziuru siuo atveju...
Tai mama ohoho kaip apie mano netekejusias ir taip pagimdziusias atsiliepia... Oi nenoreciau as but ju vietoj...
Galiu pasakyti, kaip as pati priimciau savo nestuma.... Turbut labai susinervinciau ir labai daug verkciau, nes tikrai vaikucio db neplanuoju ir jis laaaaaabai jau pakoreguotu mano ateities planus... Visu pirma tai as pati jo dabar nepriimciau.. O tevai... Tetis tolerantishkas zhmogus labai, viduje aisku dziaugtusi anuka turesiantis, bet zinantis, kad as dar savo pajamu per daugiausiai neturiu, prades daugiau del to dirbti ir mano seimai babkes kalti, ko jau tikrai nenoreciau. O mama is proto issikraustytu, kad jei pastociau ir istekejus nebuciau... Manau net iki sirdies smugio ja tokia naujiena gali priversti - labai jau ji senovisku paziuru siuo atveju...
Tai mama ohoho kaip apie mano netekejusias ir taip pagimdziusias atsiliepia... Oi nenoreciau as but ju vietoj...
QUOTE(idea fix @ 2007 08 09, 08:38)
Matau cia panos nuo temos nukrypo, niu ir as biski nukrypsiu...
kai jau atsitiktų taip, tai gal viskas kitaip būtų. Vaikas ne daiktas, sakai nepriimsi , o ką darysi? O tėvai yra tėvai, tokioje situacijoje padėt savo vaikams turi, o ne pažiūrų vaikytis, tikriausiai taip ir būtų, nes kūdikis nekaltas
QUOTE(kice @ 2007 08 07, 13:27)
as turbut labai senamadiska;))) Man atrodo, kad per 3-4 menesius nuo pastojimo galima spet puikias vestuves issikelt Nes jei jau busimas kudikelis nera priezastis vestuvems, tai kas tada bus priezastis?
Tos greitos vedybos leidzia vyrams pajusti, ar jie pasiryze prisiimti atsakomybe uz seima, busima vaikeli. Manau svarbiau , kad mama tetis ir vaikutis butu viena pavarde, negu susituokti 08.08.08.
Bet kaip sakiau cia tik senamadiska mano nuomone )
Tos greitos vedybos leidzia vyrams pajusti, ar jie pasiryze prisiimti atsakomybe uz seima, busima vaikeli. Manau svarbiau , kad mama tetis ir vaikutis butu viena pavarde, negu susituokti 08.08.08.
na sutikciau jei sitas vaikelis butu netyciukas taciau jis yra planuotas, ir mes stengemes pastoti ir puikiai matau jog tevelis pasiruosias sei atsakomybej.vestuves taip pat neturi buti priezastis kad atsiras vaikas.jos bus, tik bus tada kada nuspresta, cia ne del datos, del galimybiu.kitaip sakant finansai neleidzia.o vaikelis iskart gaus tevelio pavarde.cia del to tai nieko tokio, man tik nesmagu kad va mano mociute vienintele is seimos tokios nuomones kaip tu
Papildyta:
QUOTE(rimimita @ 2007 08 07, 14:33)
tai jeigu taip mociute nori kad butumet susituoke tai galit metrikacijoj susirasyt o didziaja svente baznycioj atsvesti kada tik norit ir puota tada iskelsit,juk dar vyras gautu menesi atostogu kai gims leliukas jei busit susituoke
sita minty mes dar svarstom, nes kaip sakant i metrika keliaujant daug pinigeliu isleist nereikia, bet jei ir nuspresim taip daryt tai dar turim keleta menesiu apgalvot visus uz ir pries bet mintis gera, dekui
Papildyta:
QUOTE(me_gustas_tu @ 2007 08 07, 16:45)
Suprantu kaip jautiesi...bet manau, kad mociute susitaikys su ta mintimi:) tevai ir seneliai savo vaikams ir anukams linki tik paties geriausio, o tos senamadiskos paziurros cia butent koja ir kisa - jiems atrodo, kad geriausia butent tai, kaip buvo ju laikais...
gal pabandyk paaiskint, kad jus vienas kita labai mylit ir kad vaikelis yra planuotas, tad kaip ir nesvarbu kada ivyks tos vestuves...
o siaip galeciau patart padaryt kaip mes padareme su vyru - taip pat suplanavome vaikeli, nors dar nebuvome susituoke - kazkaip net i galva nesove mintis tuoktis, atrode toks antraeilis dalykas:) kai nestumas buvo 4 menesiu mes issipuosem, dviese su liudytojais nuejom i santuokos rumus, norejom patyliukais, nieko nekvietem (nors aisku netiketu sveikintoju sulaukem:) bet nuo to tik geriau, nes buvo labai malonus siurprizas:) nekelem jokiu baliu, tik grazius pietus, ir jau ta pati vakara susikrovem lagaminus ir kita diena isskridom medaus menesio:) buvo viskas o baznytine santuoka bus, ja taip pat jau suplanavom su balta suknele ir visais kitais vestuviskais priedais, nors velgi tradiciniu nenorim:)
beje, kuo daugiau seimos svenciu - tuo geriau. as manau, kad jei zmones tuokiasi veliau, jei svencia medines, sidabrines, auksines ir t.t. vestuves, tai tik parodo koks stiprus ir neblestantis rysys tarp ju:)
Sekmes ir meiles:)
Ir nesinervink dabar del tokiu menkniekiu, nes cia tik gyvenimo detales, dabar turi buti rami, nes esi atsakinga uz mazuti zmoguti:)
gal pabandyk paaiskint, kad jus vienas kita labai mylit ir kad vaikelis yra planuotas, tad kaip ir nesvarbu kada ivyks tos vestuves...
o siaip galeciau patart padaryt kaip mes padareme su vyru - taip pat suplanavome vaikeli, nors dar nebuvome susituoke - kazkaip net i galva nesove mintis tuoktis, atrode toks antraeilis dalykas:) kai nestumas buvo 4 menesiu mes issipuosem, dviese su liudytojais nuejom i santuokos rumus, norejom patyliukais, nieko nekvietem (nors aisku netiketu sveikintoju sulaukem:) bet nuo to tik geriau, nes buvo labai malonus siurprizas:) nekelem jokiu baliu, tik grazius pietus, ir jau ta pati vakara susikrovem lagaminus ir kita diena isskridom medaus menesio:) buvo viskas o baznytine santuoka bus, ja taip pat jau suplanavom su balta suknele ir visais kitais vestuviskais priedais, nors velgi tradiciniu nenorim:)
beje, kuo daugiau seimos svenciu - tuo geriau. as manau, kad jei zmones tuokiasi veliau, jei svencia medines, sidabrines, auksines ir t.t. vestuves, tai tik parodo koks stiprus ir neblestantis rysys tarp ju:)
Sekmes ir meiles:)
Ir nesinervink dabar del tokiu menkniekiu, nes cia tik gyvenimo detales, dabar turi buti rami, nes esi atsakinga uz mazuti zmoguti:)
tai jus tik metrikoj susiraset, o vestuves su baltom sukniom atidejot velesniam laikui, taip? va su tokia santuoka ir as sutikciau! aciu kad tu tokia sauni ir protinga mamyte, man tokiu zodeliu ir reikejo kad nusiraminciau, kad ir atrodo negalvoji apie tai, bet vistiek nesmagu prisiminus kokia cia pas mus situacija
Papildyta:
QUOTE(Severute @ 2007 08 08, 14:00)
sveikos, mamytes, mes suvyru kukliai susirasem, o dabar jau 2m su puse, kaip niekaip negalim suplanuoti iskilmingu vestuviu su visais giminaiciais, nes: tai laikas netinkamas, tai galimybiu nera. na bet jusu truputi kitokia situacija jus jau esat suplanave tikslia data, o mes taip pasnekeje, kad lyg ir gerai butu uz metu atsvesti vestuves baznycioje, dabar planuojam po 5 vedybiniu metu baznycioj, nezinia kaip ten gausis, gal vel kas netaip bus, taip ir nesusituoksim baznycioj, o as labai noriu sekmes tau sveiko vaikucio, susituoksit ar ne, svarbiausia, kad vaikelis meileje augtu
zinokit susiseskit, su vyru, ir grieztai sutarkit data, kad ir uz metu, tada praneskit zmonem kuriuos norite matyti savo vestuvese i vsio, ir tada turint metus laiko galesit graziai neskubant, pasitaupant susiplanuot viska.tikrai sakau jei noresit kad jos butu jos ir bus, tik susitarkit tikslia data
o vaikiukas tai jau dabar mylimas, as tai kaip as, as juk mama, as jy besalygiskai mylesiu, bet musu tevelis, tai jau dabar vis pilvuka glosto ir mykia man, nu kada kada, paimsiu ant rankuciu matosi is akiu kad vaikelio laukia labiau nei vaikas kaledu senelio, hehe del to tai esu rami,ir manau mes taip ir padarysim, paimsim ir tik susirasysim
Nu sakyciau keistokas planavimas.. vaikeli planavom, o va seima kurti - ne.. Man atrodo truputi nuo kito galo kai kas pradeda )
QUOTE(Chenelle @ 2007 08 07, 14:53)
o as pasakysiu is praktines puses. Tevelis negaus atostogu tevystes, kurios priklausytu esant santuokai Ir siaip visokiu popierizmu papildomu turesit. Geriau susituokit anskciau, o baliu kelkit kada tik norit..
Svarstomas įstatymas, kad ir sugyventiniams duotų, nes daug žmonių nenori tuoktis.
Papildyta:
QUOTE(kice @ 2007 08 09, 20:57)
Nu sakyciau keistokas planavimas.. vaikeli planavom, o va seima kurti - ne.. Man atrodo truputi nuo kito galo kai kas pradeda )
Aha. Suprantu, kad išvis nenorėtų tuoktis. Ir dar dėl kažkokios kvailos datos
Auryte, jei pirmiau suplanvot vaiką, tai jo pirmiau ir susilaukit. Po to vestuvės. O bobučių visada buvo ir bus, kiekvienas žmogus laisvas rinktis savo gyvenimo kelią.
Man svarbu šeima, o ne jos kurimo eiliškumas. Dėl šios priežasties teko daryti dvejas vestuves - civilines ir bažnyčioj. Į pastarasias ėjau jau nebe viena. Visi tai žinojo, kai kas apkalbinėjo. O man patinka, kai apkalbinėja - reiškia galvoja apie mane
Dabar tos "bobutės" karksi dėl antro vaiko "Su pirmu vos nepasimirė, tai antro jau tikrai nebeišgimdys". Ok, tegul viskas būna demokratiška
Man svarbu šeima, o ne jos kurimo eiliškumas. Dėl šios priežasties teko daryti dvejas vestuves - civilines ir bažnyčioj. Į pastarasias ėjau jau nebe viena. Visi tai žinojo, kai kas apkalbinėjo. O man patinka, kai apkalbinėja - reiškia galvoja apie mane
Dabar tos "bobutės" karksi dėl antro vaiko "Su pirmu vos nepasimirė, tai antro jau tikrai nebeišgimdys". Ok, tegul viskas būna demokratiška
O pas mus gavosi, kad padavėm pareiškimą rugpjūčio 7d., o rugpjūčio 18 d. sužinojau, kad laukiuosi ir nemažai buvo tokių, kurie sakė, kad susituokėm iš reikalo. Na ir nusispjauti, tegul taip ir galvoja, svarbiausia, kad mes laiminga ir mylinti šeima
QUOTE(kice @ 2007 08 09, 18:57)
O kas pasake, kad nuo kito galo??? Del to, kad taip priimta?
Mes taip pat pirma planuojam vaikeli, o vestuves atsokt kartu su krikstynom
QUOTE(kice @ 2007 08 07, 14:27)
as turbut labai senamadiska;))) Man atrodo, kad per 3-4 menesius nuo pastojimo galima spet puikias vestuves issikelt Nes jei jau busimas kudikelis nera priezastis vestuvems, tai kas tada bus priezastis?
o kodel gi ir nepalaukt su vestuvem? jeigu ji patys taip nori.o teketi nesciai,tai manau,nieko gero.nei atsipalaiduosi,nei paselsi normaliai,tik pavargsi labiau.o go norisi per savo vestuves pasijusti tikra karaliene.
jei ji myli vienas kita,tai ir veliau apsizenis.o vaikui tevo pavarde duot nera problemu.
cia mano nuomone.(gal irgi senamadiska )
Papildyta:
QUOTE(*Rita* @ 2007 08 11, 12:20)
Auryte, jei pirmiau suplanvot vaiką, tai jo pirmiau ir susilaukit. Po to vestuvės. O bobučių visada buvo ir bus, kiekvienas žmogus laisvas rinktis savo gyvenimo kelią.
as pilnai su tavim sutinku.reikia daryti tai,ka patiems priimtina,o ne klausyti kitu nuomones.praejo tie laikai kai viska reikejo daryt "pagal plana".
kai buvo musu vestuves tai irgi apkalbinejo,nors nebuvau nescia.ir dar apkalbinejo,kad vede du metus o dar vaiku neturim.nejaugi turiu eit per gatve ir visiems sakyt kokia mano padetis,ir kada ka noriu daryt? .nesuprantu,koks kieno reikalas?
QUOTE(kice @ 2007 08 09, 20:57)
nu labas rytas, mes jau kovo menesy pareiskimus nunesem i metrika, tik vaiko ankciau uzsimanem nei numatyta buvo tuoktis. taip kad del panu tai shhh.... viskas suplanuota
Papildyta:
QUOTE(Abo @ 2007 08 10, 15:33)
Svarstomas įstatymas, kad ir sugyventiniams duotų, nes daug žmonių nenori tuoktis.
Papildyta:
Papildyta:
prie ko cia ta data, jei nezinot smulkmenu tai ir nedarykit isvadu, ta data paskutinej vietoj