Įkraunama...
Įkraunama...

kailiniai

Aurelija
865249074
tik negaliu pasakyt ar karakulius pardavineja, nezinau. atsimenu kai biologijos mokytoja manes klausia per pamoka kas yra karakulis (nes sprendem genetikos uzdavinukus, o palikuonis as ivardinau kaip karakulius biggrin.gif ), sakau gyvunai, tokie kaip ozkos biggrin.gif
Atsakyti
Siaip karakuliais dar vadinami vaiku piesiniai, kai jie pribraizo apvaliai daug wink.gif
Atsakyti
Pasižiūrėjau „Vilniaus kailių“ katalogą, man iš karakulio tik 2265 modelis patiko.
Atsakyti
Apie ta filmuka.Vieno nesuprantu,galetu uzmusti gyvuna ir dirt ta kaili,kam gyva kankint,va tai ziauru cry.gif O del tu visu gyvuliu ir zuvu kur valgom,juk juos nugalabyja ne dusina po truputi,aisku geriau nematyt tokio vaizdelio,bet uzmust maistui kaip ir normalu.
Atsakyti
QUOTE(Marzde @ 2005 09 28, 23:13)
Apie ta filmuka.Vieno nesuprantu,galetu uzmusti gyvuna ir dirt ta kaili,kam gyva kankint,va tai ziauru cry.gif  O del tu visu gyvuliu ir zuvu kur valgom,juk juos nugalabyja ne dusina po truputi,aisku geriau nematyt tokio vaizdelio,bet uzmust maistui kaip ir normalu.



nuo gyvo gyvuno nuimtas kailis labai blizga,todel ir skaitoma ,kad tokie kailiai yra patys, patys kokybiskiausi,brangiausi....gaila.... cry.gif kad ju toks likimas.... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Savūnė @ 2005 09 28, 10:08)
O kokia čia logika? Juk toji apipilta poniutė bėgs kitų kailinių pirktis – dar vienam gyvūniukui ate blink.gif


man irgi kvailai atrodo! biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ašara @ 2005 09 28, 10:34)
Taip, nuo modelio priklauso-jei įsigysi kokius apytrumpius, tiesaus pasiuvimo, tai tikrai kaip bobutės ir atrodys. Vat savo buvusią bendradarbę žiemą sutikau- apsirengusi ilgais juodais įliemenuotais  karakuliniais kailiniais, labai prašmatniai atrodė.


tai, kad dabar visi tokio modeliuko,iliemenuoti,prasmatniai,kaip tu sakai ,atrodantys wub.gif o tie senikiu,tai jo...baisus.... doh.gif ir kailiai tokie susigarbiniave nemadingi......jauno eriuko dabar labai populiarus,brangiausi, t.y dar negimusiu..... cry.gif ju kailiukai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(babarskas @ 2005 09 28, 11:07)
zinau viena moteriske kuri turguj gariunuose pardavineja is italijos siutais kailinukais, pirkau is jos audines kaktos kailinius, man jie nesiojasi super. dar izsimaniau karakuliniu ar kitokiu prabangiu kailiniu doh.gif noras kyla bevalgant doh.gif  galeciau jos telefona duot, tik reikia paieskot kur nukisau


Labas,
tai jei gali įmesk man, prašau, tos bobulytės telepono nr į mano AŽ. Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vilmike @ 2005 09 29, 11:41)
nuo gyvo gyvuno nuimtas kailis labai blizga,todel ir skaitoma ,kad tokie kailiai yra patys, patys kokybiskiausi,brangiausi....gaila.... cry.gif kad ju toks likimas....  doh.gif

Aaa... vot sito nezinojau blink.gif
Atsakyti
QUOTE(babarskas @ 2005 09 28, 12:40)
Aurelija
865249074


Atsakyti
QUOTE(Nilka @ 2005 09 29, 14:20)
Labas,
tai jei gali įmesk man, prašau, tos bobulytės telepono nr į mano AŽ. Ačiū 4u.gif

Nilka, jei susisieksi su ja, pranešk mums visoms kokios pas ją kainos, modeliai ir kokybė 4u.gif
Atsakyti
Vašingtonas. Jungtinių Tautų Humaniškos visuomenės organizacija pateikė metus trukusio tarptautinio tyrimo rezultatus, atskleidžiančius žiauraus elgesio su gyvūnais atvejus, susijusius su persų ėriuko, kitaip vadinamo karakulio, kailio gamyba. Šis kailis yra pagaminamas nužudant nėščią karakulio avį ir nudiriant kailį negimusiam ar ką tik gimusiam karakulio ėriukui. Embrioninis ėriuko kailis yra banguotas, lengvas, plokščios struktūros, panašus į suglamžytą velvetą. Naujagimių ėriukų kailis yra labai garbanotas ir žvilgantis. Embrioninis ėriuko kailis yra labiausiai vertinamas ir brangiausiai parduodamas kailių prekiautojų. Kailių industrijos atstovai skelbia, kad kailis yra antrinis mėsai auginamo gyvūno produktas arba kad vaisius yra pašalinamas iš negyvos avies kūno, patyrusio savaiminį abortą, tačiau surinktos vaizdajuostės skelbia ką kita. Įrodyta, kad šie gyvūnai Uzbekistano fermose yra auginami ir žudomi vien tik tam, kad aprūpintų Europos ir Jungtinių Tautų kailių rinką.
„Aš buvau nuvežtas į fermą šalia Bukharos, Uzbekistane, kur laikoma per 10 000 karakulinių avių, – pasakoja atliekamo tyrimo viceprezidentas. – Čia tapau absoliutaus abejingumo gyvūnų kančioms liudininku matydamas, kaip nehumaniškais metodais yra nužudomos ir nudiriamos besilaukiančios avys ir jų naujagimiai. Šie gyvūnai buvo nužudyti ne dėl maisto, bet dėl mados.“
PAGRINDINIAI TYRIMO DUOMENYS:
• Kasmet dėl kailių nužudoma maždaug nuo 4 iki 5 milijonų karakulinių ėriukų. Į šios mados aukų sąrašą įtraukus ir nėščias avis (jos be jokių skrupulų paprastai paskerdžiamos pagimdžiusios tris ar penkis ėriukus) mirčių skaičius būtų daug didesnis.
• Pagrindiniai karakulinio kailio gamintojai yra Uzbekistanas (čia pirmiausia atsirado šis verslas), Afganistanas, Kazachstanas, Namibija, Pietų Afrika ir kitos Centrinės Azijos tautos. Pagrindiniai karakulinio kailio vartotojai yra Prancūzija, Italija, Vokietija, Skandinavijos šalys ir JAV.
• Karakulio kailis plačiai naudojamas ne tik kailinių gamybai. Jie jau vartojami batų, suknelių, megztinių, kelnių ir pan. gamyboje.
• Embrioninis ėriuko kailis dėl jo švytinčio blizgesio apibūdinamas kaip šilkas. Yra apskaičiuotas net kailio ypatybių laipsniškumas, priklausantis nuo skirtingos ėriuko išsivystymo stadijos. Pvz., embriono kailis 15 dienų iki jo natūralaus gimimo yra gražesnis ir lengvesnis negu embriono, išimto kelias dienas iki natūralaus gimimo.
• Kadangi negimusių ar ką tik gimusių ėriukų kailis yra labai mažas, daugybė gyvūnų turi mirti norint pasiūti vieną apdarą. Suskaičiuota, kad vienam karakuliniam puspalčiui reikia iki 30 kailių.
Atsakyti