troskinukas300g liesos mesos, supjaustytos juostelemis
150g raudonos papirkos
100g raudonojo svoguno
200g jaunos cukinijos
100g koncervuotu kukuruzu
100g koncervuotos ar virtos morkos
20g miltu
prieskoniu: vegetos, baziliko, mairuno, raudonelio, cesnako granuliu
50g cili padazo
1 sauksto aliejaus
alieju pilam i ikaitinta keptuve, dedam mesa, kepam pamaisydamos apie 5 min, tada papirka, vel kepam 5 min, tada svoguna, dar po keliu minuciu cukija.
uz keleto minuciu uzpilam kokius 200-300ml vandes, sudedam morkas ir kukuruzus ir toskiname uzdenge dangciu apie 20 min ant letos ugnis, dapilti vandens jei pernelyg isseks. miltus sumaisom su 100ml vandens, isplakam, kad neliktu grumuliuku, tada is leto pilam i troskini, nuolat maisydamos, sudedam cili padaza ir vis pamaisydamos patroskinam 5 min. atrodo paruostas taip
patiekiame su salotomis, galima su ryziais, bulvemis. labai tinka braskiu uogiene
skanaus
Papildyta:MENKES KOTLETAI
400g menkes farso
150g virtu arba koncervuotu, smulkiai smulkiai supjaustytu morku
100g papirkos (dejau raudona) irgi smulkiai smulkiai supjausciau
1 plaktas kiausinis
20g krakmolo
20g greito paruosimo aviziniu dribsniu
kefyro 4 saukstai, arba naturalaus jogurto
cesnako (kas nemegsta, nedekit)
bazilikas, raudonelis, daug krapu, zuvies priskoniu, vegetos
viska sumaisom, isminkom gerai, formuojam kotletus ir dedam i skarda isklota svietiniu popieriumi ir patepta vandens aliejaus misiniu, as naudojau kelis lasus aliejaus
cia paruosti kepimui
kepiau apie 40min 210 temperaturoje,
stai iskepe
o cia paruosti valgymui
SKANAUS
Papildyta:800g bulviu *nuskustas sveriau
200ml lieso pieno
200g saldytu brokoliu
4 nedideli vistos sparneliai
4 saukstai kefyro
truputis citrinos sulciu
1 valg.saukstas aliejaus l
prieskoniai: vegeta, bazilikas, cesnako granules, dziovinti krapai, raudonelis
vistos sarnelius padalinti perpjauti ar perkirpri i 3 dalis, as galiuku nededu, panaudoju sriubytei virti svalkiete paprieskoniuoti, uzpilti kefyru, paslakstyti citrinos sultimis ir pamarinuoti min pusvalanduka.
bulves sutarkuoti, nusunkti, ne visai sausai taip. uzvirinti piena, uzpilti ant tarkiu, ideti prieskoniu, ismaisyti.
i skarda, patepta aliejumi, sudeti vistiena, brokolius
ant virsaus tarkius, as dar ir delnu paspaudziu, kad oro tarpu neliktu
kepti 220 temperaturoje apie 30min, paskui primanzint iki 190-200 laipsniu ir kepti dar kokias 45-60min
iskepes atrodo taip
skanaus
Startas 04.04.2016