įdomiai atrodo....
O kokias ten dar turejai salotas?
QUOTE(Mama_Tania @ 2005 10 13, 14:29)
KEPSNIAI SU PIEVAGRYBIAIS
Kiaulieną (jautieną) plonai išmušame, pabarstome prieskoniais. Skardą pašlakstome aliejumi. Į kepimo skardą sudedame sluoksniais: mėsa, ant jos supjaustytus pievagrybius, po to išvirtus su prieskoniais ir sumaišytus su majonezu ryžius ir gausiai pabarstome sutarkuotu sūriu. Kepame orkaitėje apie 45 min. (Aš kepu 3 lygyje iš apačios). Temperatūrą nustatau 200. Skanaus!
Kiaulieną (jautieną) plonai išmušame, pabarstome prieskoniais. Skardą pašlakstome aliejumi. Į kepimo skardą sudedame sluoksniais: mėsa, ant jos supjaustytus pievagrybius, po to išvirtus su prieskoniais ir sumaišytus su majonezu ryžius ir gausiai pabarstome sutarkuotu sūriu. Kepame orkaitėje apie 45 min. (Aš kepu 3 lygyje iš apačios). Temperatūrą nustatau 200. Skanaus!
O su kokiais prieskoniais ryziai turi buti isvirti?
QUOTE(Aurute @ 2005 11 04, 00:12)
Virdzinija, o įdaras? Ar jis griežtai toks kaip rašo Ramunne, ar gali būti įvairesnis . Kas svarbiausia įdarui ?
kalbant apie meksikietišką maistą, tai čia prie jo visur yra patiekimi dviejų rūšių namuose gaminti aitroki padažai - žalias ir raudonas. Be padažų nėra to reikiamo aitrumo
Va, vyro paklausiau - sako, pradinės buritos buvo paprasčiausiai keptas kiaušinis su pupelėm. Pupeles jie čia perverda, sutrina ir pakepa ir valgo su viskuo. Taigi pradinis variantas - į tortiliją suvyniota kiaušinienė su pupelėm - sotu ir pigu. O šiaip deda viską, ką netingi.. Ramunnes mišinys, žinoma, geras girdėjau, dar raudonųjų konservuotų pupelių dedama ir svogūnų keptų... na, pagal skonį
Teisybę pasakius, nė karto Meksikoje per pusantrų metų buritų nevalgiau, jos čia nepopuliarios tik Maximoje Vilniuje esu ragavusi
QUOTE(Pavasarinuko leliuko mama- 2006 @ 2005 12 09, 21:32)
Tortilijos buna ir Lietuvoj, Santa Marija'os, jas ir perku (8 kainuoja siek tiek virs 5 Lt, jas pakeistu 2 lavasai parduotuviniai- tai irgi apie 5 Lt gautusi), tikrai su lavasu ne taip skanu, nebet tikras lavasas butu, kur namie kepa, o ne is parduotuves
Tai ne meksikietiškos tortilijos
Čia jos gaminamos iš kukurūzų miltų, sumaišoma su vandeniu, ir pakaitinama be jokių riebalų. Kvapelis ir skonis lietuviškam liežuviui nelabai priimtinas metus jų pakęsti negalėjau.. Mama atvažiavusi į Meksiką buvo, vaišinau tacom, tai jai irgi tortilijos nepatiko Visai tikiu, kad Santa Marijos tortilijos yra pritaikytos lietuviškam liežuviui ir skanios
Beje, čia yra ir miltinių, o ne kukurūzinių tortilijų. Tik jos jau parduotuvėse parduodamos, taip gatvėje, kaip tradicinių kukurūzinių, negamina
QUOTE(Wild Flower @ 2006 04 10, 21:27)
ir aš pasigedau aktyvumo.
QUOTE(Kuzmite @ 2006 04 16, 22:44)
Sveikos,
noriu pasiūlyti vieną lengvą ir puošnų receptuką.
virtas kiaušinis, tarkuotas fermentinis sūris, juodieji ikrai, raudonieji ikrai (baltyminiai ). sumaišyti viską su majonezu. gaunasi
noriu pasiūlyti vieną lengvą ir puošnų receptuką.
virtas kiaušinis, tarkuotas fermentinis sūris, juodieji ikrai, raudonieji ikrai (baltyminiai ). sumaišyti viską su majonezu. gaunasi
atrodo!
Kad jau prisiliečiau prie meksikietiško maisto temos, ir visai neseniai nugriebus fotoaparatą nupleškinau šeštadienio pusryčių stalą, parašysiu, ką čia darom iš vakarykštės barbacoa.
Galbūt esu minėjusi (savo meksikietiškame skyrelyje tai tikrai), kas yra barbacoa ir su kuo jis valgomas, iš to skanumo dažniausiai jo per daug nusiperku kokį puskilogramį grynos troškintos avienos. Atšalusi ji sustingsta į taukų gabalą, o šildant mikrobangėje įgauną nemalonų prieskonį. Taigi kitai dienai labai tinka gaminti flautas lietuviškas atitikmjuo dūdelės. Rankomis suplėšoma mėsa (būtent čia visi viską rankom daro) plaušeliais, ir suvyniojama į tortilijas jos irgi gali būti vakarykščios. Tiesa, būtina sąlyga tortilijas pašildyti prieš vyniojant kitaip jos suplyš bevyniojant. Kiekviena šeima čia turi specialias plokščias keptuves ar skardas, and kurių šildomos tortilijos prieš jas vartojant be jokių riebalų, tik pašildomos ir tiek.
Suvyniojus dūdelę, ji sutvirtinama dantų krapštuku, t.y. mediniu pagaliuku, kad neišsivyniotų, ir pakepinama įkaitintame aliejuje. Tortilijos pasidaro traškios, o avienos mėsa vėl primena mėsą, tik greičiau reikia valgyti, kol vėl neatvėso.
Su tokiom dūdelėm visada pateikiama: salotų (plėšyti salotų lapai, pomidorai, svogūnų žiedai, avokadas), grietinė, žalias aitrus padažas.
Viskas labai paprasta ir skanu.
Galbūt esu minėjusi (savo meksikietiškame skyrelyje tai tikrai), kas yra barbacoa ir su kuo jis valgomas, iš to skanumo dažniausiai jo per daug nusiperku kokį puskilogramį grynos troškintos avienos. Atšalusi ji sustingsta į taukų gabalą, o šildant mikrobangėje įgauną nemalonų prieskonį. Taigi kitai dienai labai tinka gaminti flautas lietuviškas atitikmjuo dūdelės. Rankomis suplėšoma mėsa (būtent čia visi viską rankom daro) plaušeliais, ir suvyniojama į tortilijas jos irgi gali būti vakarykščios. Tiesa, būtina sąlyga tortilijas pašildyti prieš vyniojant kitaip jos suplyš bevyniojant. Kiekviena šeima čia turi specialias plokščias keptuves ar skardas, and kurių šildomos tortilijos prieš jas vartojant be jokių riebalų, tik pašildomos ir tiek.
Suvyniojus dūdelę, ji sutvirtinama dantų krapštuku, t.y. mediniu pagaliuku, kad neišsivyniotų, ir pakepinama įkaitintame aliejuje. Tortilijos pasidaro traškios, o avienos mėsa vėl primena mėsą, tik greičiau reikia valgyti, kol vėl neatvėso.
Su tokiom dūdelėm visada pateikiama: salotų (plėšyti salotų lapai, pomidorai, svogūnų žiedai, avokadas), grietinė, žalias aitrus padažas.
Viskas labai paprasta ir skanu.
Praėjus Velykoms, visuomet lieka įdaužtų kiaušinių, kurie taip ir mėtosi šaldytuve, kol kuri gudri šeimininkė nesugalvoja ką nors iš jų pagaminti. Siūlau tokius sumuštinius.
Ant batono riekutės užtepame sviesto ir dedam į keptuvę apteptąja puse. Kiaušinius nulupam, sutarkuojam burokine tarka, įdedam druskos, pipirų ir šiek tiek majonezo. Išmaišom.
Gauta mase aptepam atvėsusias batono riekeles, uždedam griežinėlį pomidoro ir pabarstom krapais.
SKANAUS.
Ant batono riekutės užtepame sviesto ir dedam į keptuvę apteptąja puse. Kiaušinius nulupam, sutarkuojam burokine tarka, įdedam druskos, pipirų ir šiek tiek majonezo. Išmaišom.
Gauta mase aptepam atvėsusias batono riekeles, uždedam griežinėlį pomidoro ir pabarstom krapais.
SKANAUS.
QUOTE(Carolinka @ 2006 04 17, 20:48)
O su kokiais prieskoniais ryziai turi buti isvirti?
pagal skonį - kokius turi namuose ar mėgsti, pvz. man labai nepatinka Santa Marijos prieskoniai , o kitoms
Šiandieniniai mano pietūs
Reikia:
~320 g vištienos krūtinėlės
1 kiaušinio baltymas
2 šaukštai krakmolo
2 paprikos (aš dedu geltonas)
virintas vanduo
~ 2 šaukštai sojos padažo
2 šaukštai medaus
prieskoniai
karis
pakelis (125g) ryžių
Vištienos krūtinėlę supjaustau šiaudeliais, apvolioju su kiaušinio baltymu ir krakmolu. Pabarstau vištienos prieskoniais ir dar kariu. Viską dedu į labai įkaitintą ir su daug aliejaus keptuvę. Kol vištiena skrunda, kepa ir t.t. susipjaustau šiaudeliais papriką. Kai jau vištiena normaliai apkepus, dedu tas paprikas. Tada pasiruošiu "padažiuką" - įpilu virinto vandens (nedaug), sojos padažo (apie 2 šaukštus) ir du šaukštus medaus. Ir viską pilu į keptuvę. Tada kepti belieka 5 min..tiksliau ten jau troškinas, nes skysčio daugoka
Prie vištienos - ryžiai su kario prieskoniais
Reikia:
~320 g vištienos krūtinėlės
1 kiaušinio baltymas
2 šaukštai krakmolo
2 paprikos (aš dedu geltonas)
virintas vanduo
~ 2 šaukštai sojos padažo
2 šaukštai medaus
prieskoniai
karis
pakelis (125g) ryžių
Vištienos krūtinėlę supjaustau šiaudeliais, apvolioju su kiaušinio baltymu ir krakmolu. Pabarstau vištienos prieskoniais ir dar kariu. Viską dedu į labai įkaitintą ir su daug aliejaus keptuvę. Kol vištiena skrunda, kepa ir t.t. susipjaustau šiaudeliais papriką. Kai jau vištiena normaliai apkepus, dedu tas paprikas. Tada pasiruošiu "padažiuką" - įpilu virinto vandens (nedaug), sojos padažo (apie 2 šaukštus) ir du šaukštus medaus. Ir viską pilu į keptuvę. Tada kepti belieka 5 min..tiksliau ten jau troškinas, nes skysčio daugoka
Prie vištienos - ryžiai su kario prieskoniais
[quote=kriziukė,2006 04 20, 13:24]
Šiandieniniai mano pietūs
o siaubas kaip skaniai atrodo , o vistiena gaunasi traski???
Šiandieniniai mano pietūs
o siaubas kaip skaniai atrodo , o vistiena gaunasi traski???
Kol nesupili to "padažo" būna traški. Bet gerai paskrudinus tokia išliktų
rodos, tai receptas mano mėgstamo patiekalo iš kinų virtuvės tik ten kiauliena...