Meksikietiškas patiekalas
Reikės ankštinių pipirų
(kuriuos reikia apvirti, arba apsvilinti ant ugnies kad nuimtų aitrumą)
sūrio (geltono, bet geriau, kad labai netirpstantis būtų), miltų ir kiaušinio apvoliojimui, aliejaus kepimui.
Į pipirą sukišamas sūris, apvoliojama plaktame kiaušinyje ir miltuose, ir kepama... Apkepus apversti ant kitos pusės, o iškeptą valgyti su grietine.
(nuotraukoje - ne aš...)
Dar kartu su sūriu galiam dėti ir apkepintus cukinijų žiedus
Va tokius perku turgelyje
QUOTE(M_T @ 2005 10 13, 14:29)
KEPSNIAI SU PIEVAGRYBIAIS
Kiaulieną (jautieną) plonai išmušame, pabarstome prieskoniais. Skardą pašlakstome aliejumi. Į kepimo skardą sudedame sluoksniais: mėsa, ant jos supjaustytus pievagrybius, po to išvirtus su prieskoniais ir sumaišytus su majonezu ryžius ir gausiai pabarstome sutarkuotu sūriu. Kepame orkaitėje apie 45 min. (Aš kepu 3 lygyje iš apačios). Temperatūrą nustatau 200. Skanaus!
Kiaulieną (jautieną) plonai išmušame, pabarstome prieskoniais. Skardą pašlakstome aliejumi. Į kepimo skardą sudedame sluoksniais: mėsa, ant jos supjaustytus pievagrybius, po to išvirtus su prieskoniais ir sumaišytus su majonezu ryžius ir gausiai pabarstome sutarkuotu sūriu. Kepame orkaitėje apie 45 min. (Aš kepu 3 lygyje iš apačios). Temperatūrą nustatau 200. Skanaus!
Palepinau savo vyrą -
QUOTE(M_T @ 2005 10 13, 14:29)
KEPSNIAI SU PIEVAGRYBIAIS
Kiaulieną (jautieną) plonai išmušame, pabarstome prieskoniais. Skardą pašlakstome aliejumi. Į kepimo skardą sudedame sluoksniais: mėsa, ant jos supjaustytus pievagrybius, po to išvirtus su prieskoniais ir sumaišytus su majonezu ryžius ir gausiai pabarstome sutarkuotu sūriu. Kepame orkaitėje apie 45 min. (Aš kepu 3 lygyje iš apačios). Temperatūrą nustatau 200. Skanaus!
Kiaulieną (jautieną) plonai išmušame, pabarstome prieskoniais. Skardą pašlakstome aliejumi. Į kepimo skardą sudedame sluoksniais: mėsa, ant jos supjaustytus pievagrybius, po to išvirtus su prieskoniais ir sumaišytus su majonezu ryžius ir gausiai pabarstome sutarkuotu sūriu. Kepame orkaitėje apie 45 min. (Aš kepu 3 lygyje iš apačios). Temperatūrą nustatau 200. Skanaus!
Vakar dariau tą patį, tik paprastesnį varinatą. nedėjau pievagrybių ir mėsą prieštai valandai laiko marinavau su majonezu. ant viršaus dėjau ryžius sumaišytus su majonezu ir tarkuotu suriu apibarsčiau - gavosi tikrai liuks
Tortilijos
Atvėsus orams šis patiekaliukas labai tiks vakarienei
Reikės jautienos faršo, saldžios paprikos, konservuotų kukurūzų ir žinoma tortilijos blynų.
Faršą pakepinam su prieskoniais. Aš perku spec. prieskonius, bet galima ir mėgstamus jautienos prieskoniukus dėti. Pridedam supjaustytos paprikos ir konservuotų kukurūzų. Įdaras kaip ir pagamintas
Tortilijos blynus šiek tiek pašildom orkaitėje. Tuomet dedam įdarą, pabarstom tarkuotu fermentiniu sūriu ir susukam blyną. Susmeigiam smeigtuku. Orkaitėje kepam apie 30 min., kol sūris išsilydys. Skanaus
Atvėsus orams šis patiekaliukas labai tiks vakarienei
Reikės jautienos faršo, saldžios paprikos, konservuotų kukurūzų ir žinoma tortilijos blynų.
Faršą pakepinam su prieskoniais. Aš perku spec. prieskonius, bet galima ir mėgstamus jautienos prieskoniukus dėti. Pridedam supjaustytos paprikos ir konservuotų kukurūzų. Įdaras kaip ir pagamintas
Tortilijos blynus šiek tiek pašildom orkaitėje. Tuomet dedam įdarą, pabarstom tarkuotu fermentiniu sūriu ir susukam blyną. Susmeigiam smeigtuku. Orkaitėje kepam apie 30 min., kol sūris išsilydys. Skanaus
Atsiprašau, neiškenčiau neįsiterpusi, Ramunne..
Negyvenčiau Meksikoje
Tortilijos - tai tų kukurūzinių paplotėlių pavadinimas. O kai į jas tokio įdaro prikiši - tai jau Buritos
Negyvenčiau Meksikoje
Tortilijos - tai tų kukurūzinių paplotėlių pavadinimas. O kai į jas tokio įdaro prikiši - tai jau Buritos
as buritas darau su vistienos krutinele, konservuotom paprikom ir marinuotais agurkeliais. Zinoma dar Fajita ( prieskoniu misinys)ir dar aitriuju papriku prieskonis. Tortilija nevynioju, o lankstau kaip vokeli, smeigiu krapstuku ir dedu riekele surio per visa buritos dydi. Kisu i mikrobange kol issilydo suris.
8 tortilijoms pakanka vienos didesne krutineles.
8 tortilijoms pakanka vienos didesne krutineles.
QUOTE(Virdzinija @ 2005 10 24, 21:26)
Tortilijos - tai tų kukurūzinių paplotėlių pavadinimas. O kai į jas tokio įdaro prikiši - tai jau Buritos
Tiek laiko visus klausinėjau, kas per patiekalas yra Buritos (per televiziją išgirdau ir susidomėjau) . Dabar jau žinosiu .
O ar būtinai vynioti į tortiljas . Gal tinka Kvietinės tešlos blynas arba lavašas ?
QUOTE(Aurute2 @ 2005 11 03, 23:32)
Tiek laiko visus klausinėjau, kas per patiekalas yra Buritos (per televiziją išgirdau ir susidomėjau) . Dabar jau žinosiu .
O ar būtinai vynioti į tortiljas . Gal tinka Kvietinės tešlos blynas arba lavašas ?
O ar būtinai vynioti į tortiljas . Gal tinka Kvietinės tešlos blynas arba lavašas ?
Žinoma kad tinka! Kitaip ir būti negali, nes tikros tortilijos yra tik Meksikoje
Virdzinija, o įdaras? Ar jis griežtai toks kaip rašo Ramunne, ar gali būti įvairesnis . Kas svarbiausia įdarui ?
QUOTE(Virdzinija @ 2005 11 04, 00:04)
Žinoma kad tinka! Kitaip ir būti negali, nes tikros tortilijos yra tik Meksikoje
Tortilijos buna ir Lietuvoj, Santa Marija'os, jas ir perku (8 kainuoja siek tiek virs 5 Lt, jas pakeistu 2 lavasai parduotuviniai- tai irgi apie 5 Lt gautusi), tikrai su lavasu ne taip skanu, nebet tikras lavasas butu, kur namie kepa, o ne is parduotuves
Kadangi pati labai mėgstu peržiūrinėti receptukus su nuotraukytėmis, o ši tema, kaip matau, gerokai apmirė, pamaniau, gal sugebėsiu ją šiek tiek atgaivinti... Štai šiandien kepiau įdarytas vištienos krūtinėlių file, tai niam niam kaip skaniai valgiau O ir vaizdas buvo neblogas , tai pamaniau, parodysiu ir jums
Patiekaliukas visai paprastas, o ir pagaminamas labai greitai, užtat skonis
Reikės: vištienos filė, fermentinio sūrio, morkytės, svogūniuko, krapiukų, obuoliuko, druskytės, pipiriukų ir prieskonių.
Vištienos file gabaliukus pamušti kaip karbonadui, paprieskoniuoti. Kepsniukus dariau dviejų rūšių - vienus įdariau tarkuotais obuoliukais ir fermentiniu sūriu (gavosi saldesni), o kitus tarkuotų morkyčių, supjaustyto svogūniuko ir krapų bei sūrio mišiniu (tradiciškesnis skonis) Taigi, šiuos įdarus dėjau ant filė gabalėlių, sulenkiau juos ir atsargiai susmeigiau smeigtuku. Dėjau į aliejumi išteptą skardą ir viskas atrodė štai taip:
Tada kišau orkaitėn, pakepiau abi puses po 10-15min. ir vaizdelis patiekus ant stalo su šviežių kopūstų ir morkyčių salotomis buvo vat va toks vat:
Tikras niamniumėlis, patikėkit!
Patiekaliukas visai paprastas, o ir pagaminamas labai greitai, užtat skonis
Reikės: vištienos filė, fermentinio sūrio, morkytės, svogūniuko, krapiukų, obuoliuko, druskytės, pipiriukų ir prieskonių.
Vištienos file gabaliukus pamušti kaip karbonadui, paprieskoniuoti. Kepsniukus dariau dviejų rūšių - vienus įdariau tarkuotais obuoliukais ir fermentiniu sūriu (gavosi saldesni), o kitus tarkuotų morkyčių, supjaustyto svogūniuko ir krapų bei sūrio mišiniu (tradiciškesnis skonis) Taigi, šiuos įdarus dėjau ant filė gabalėlių, sulenkiau juos ir atsargiai susmeigiau smeigtuku. Dėjau į aliejumi išteptą skardą ir viskas atrodė štai taip:
Tada kišau orkaitėn, pakepiau abi puses po 10-15min. ir vaizdelis patiekus ant stalo su šviežių kopūstų ir morkyčių salotomis buvo vat va toks vat:
Tikras niamniumėlis, patikėkit!