FARŠU ĮDARYTOS PAPRIKOS
4 didelės žalios paprikos
400g jautienos ir kiaulienos faršo(per pusę)
1 kiaušinis
200g šutintų ilgagrūdžių ryžių
1 didelis svogūnas
1 šaukštelis druskos
2 česnako skiltelės
1/2 šaukštelio džiovintų rozmarinų
100g pievagrybių
2 šaukštai kapotų petražo
Nupjaunamas paprikų drūtgalis, išimamos sėklos ir pertvaros. Paprikos išplaunamos, vidus pasūdomas. Svogūnas ir česnakas nulupami ir susmulkinami. Pievagrybiai nuvalomi, nuplaunami ir supjaustomi rėžiukais. Aliejus įkaitinamas. Svogūnai ir česnakai kepinami, kol pasidaro skaidrūs. Tada į keptuvę sudedamas faršas, pievagrybiai ir viskas kiek pakepinama. Ryžiai, kiaušinis, druska, rozmarinai ir petražolės sudedamos į mėsą su pievagrybiais ir viskas gerai išmaišoma. Paprikos prikemšamos paruošto įdaro. Įdarytos paprikos sudedamos į puodą, užpilamos sultiniu ir 40 minučių troškinamos uždengtos.
Ištroškintos paprikos išimamos ir dedamos šiltai.Puode likęs skystis paskaninamas pomidorų tyre, grietine ir gerai išmaišomas. Į paruoštą padažą suberiame prieskonius. Patiekiant į padažą sustatomos paprikos.
Dar vienas, beveik toks pats, receptas su paprika:
FARŠIRUOTA SALDŽIOJI PAPRIKA
4 dideli saldžiosios paprikos pipirai
250 g maltos kiaulienos
250 g maltos jautienos
125 g ryžių
1 didelis svogūnas
1 didelė morka
2 šaukštai kečiupo
2 šaukštai grietinės
buljono, pipirų, mėsos prieskonių mišinio
Paprikos kotas išpjaunamas ir pašalinamos sėklos. Ryžiai išverdami. Mėsa sumaišoma su virtais ryžiais, paskaninama pipirais, mėsos prieskonių mišiniu, pagal skonį įdedama druskos. Paruošta masė sukemšama į paprikos vidų. Morka sutarkuojama burokine tarka, svogūnas supjaustomas kubeliais ir sumaišoma. Kimšta paprika sustatoma į troškinimui skirtą puodą, į tarpus suberiamas morkos ir svogūno mišinys. Viskas užpilama sultiniu, sudedama grietinė, kečiupas, paskaninama mėgstamais prieskoniais ir troškinama kol paprika suminkštės. Skanu valgyti su karštomis virtomis bulvėmis.
FARŠIRUOTA SALDŽIOJI PAPRIKA
4 dideli saldžiosios paprikos pipirai
250 g maltos kiaulienos
250 g maltos jautienos
125 g ryžių
1 didelis svogūnas
1 didelė morka
2 šaukštai kečiupo
2 šaukštai grietinės
buljono, pipirų, mėsos prieskonių mišinio
Paprikos kotas išpjaunamas ir pašalinamos sėklos. Ryžiai išverdami. Mėsa sumaišoma su virtais ryžiais, paskaninama pipirais, mėsos prieskonių mišiniu, pagal skonį įdedama druskos. Paruošta masė sukemšama į paprikos vidų. Morka sutarkuojama burokine tarka, svogūnas supjaustomas kubeliais ir sumaišoma. Kimšta paprika sustatoma į troškinimui skirtą puodą, į tarpus suberiamas morkos ir svogūno mišinys. Viskas užpilama sultiniu, sudedama grietinė, kečiupas, paskaninama mėgstamais prieskoniais ir troškinama kol paprika suminkštės. Skanu valgyti su karštomis virtomis bulvėmis.
mano mamukas praeitą svaitgalį labai panašiai darė, tai aš kai nemėgėja paprikų, tai jos man kažkokį kartumą davė(tai įsigudrinau papriką nuimti ir skanauti turinį ), bet teveliui ir maniškiui tai labai patiko
QUOTE(Waiworyksciuke @ 2005 10 11, 08:51)
mano mamukas praeitą svaitgalį labai panašiai darė, tai aš kai nemėgėja paprikų, tai jos man kažkokį kartumą davė(tai įsigudrinau papriką nuimti ir skanauti turinį ), bet teveliui ir maniškiui tai labai patiko
Gerai pastebėjai . Pamiršau pasakyti, kad paprika kartumo neduotų, reikia ja iš pradžių apvirti 1-2 min. verdančiame vandenyje.
O šiaip, skaniausiai šis patiekalas gaminamas iš paprikų, išaugintų savo sode
Paplotėlis su česnakais
Tešlai:
sausos mielės 11gr.
miltai 500gr.
aliejus - 2 šaukštai
druska - 1 arb. šaukštelis
cukrus - 1 šaukštas
kiaušinis - 1
vanduo arba pienas - 1 stiklinė
Česnakų padažas:
česnakai (kuo daugiau)
aliejus - 2 šaukštai
vanduo - 2 šaukštai
druska pagal skonį.
Gaminimas:
Paplotėliai su česnakais labai skanus papildymas prie ukrainiečių barščių. Sumaišykite miltus su mielėmis. Įpilkite aliejų, šilto vandens arba pieno, suberkite cukrų, druską. Viską maišykite, kol pasidarys vientisa tešla ir nelips prie rankų. Tešlą palaikykite šiltoje vietoje apie 1 val.
Paruoštą mielinę tešlą supjaustykite į nedidelius rutuliukus ir sudėkite glaustai ant sviestu pateptos skardos ir vėl 40 min. palaikykite šiltai.
Suplakite kiaušinį ir aptepkite paplotėlius. Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 250 laipsnių, 30 minutes. Kol paplotėliai kepasi, paruoškite padažą.
Išspauskite česnakus, Įpilkite aliejaus, vandens, suberkite druską ir rūpestingai sumaišykite (blenderiu). Padažas turi būti tirštas, kaip grietinė. Gatavus dar karštus paplotėlius sudėkite į dubenėlį ir užpilkite padažu.
Tešlai:
sausos mielės 11gr.
miltai 500gr.
aliejus - 2 šaukštai
druska - 1 arb. šaukštelis
cukrus - 1 šaukštas
kiaušinis - 1
vanduo arba pienas - 1 stiklinė
Česnakų padažas:
česnakai (kuo daugiau)
aliejus - 2 šaukštai
vanduo - 2 šaukštai
druska pagal skonį.
Gaminimas:
Paplotėliai su česnakais labai skanus papildymas prie ukrainiečių barščių. Sumaišykite miltus su mielėmis. Įpilkite aliejų, šilto vandens arba pieno, suberkite cukrų, druską. Viską maišykite, kol pasidarys vientisa tešla ir nelips prie rankų. Tešlą palaikykite šiltoje vietoje apie 1 val.
Paruoštą mielinę tešlą supjaustykite į nedidelius rutuliukus ir sudėkite glaustai ant sviestu pateptos skardos ir vėl 40 min. palaikykite šiltai.
Suplakite kiaušinį ir aptepkite paplotėlius. Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 250 laipsnių, 30 minutes. Kol paplotėliai kepasi, paruoškite padažą.
Išspauskite česnakus, Įpilkite aliejaus, vandens, suberkite druską ir rūpestingai sumaišykite (blenderiu). Padažas turi būti tirštas, kaip grietinė. Gatavus dar karštus paplotėlius sudėkite į dubenėlį ir užpilkite padažu.
parsiveziau viena receptuka is anglijos,patinka ir vaikams ir suaugusiems...
taigi...:
reikia visu ingredientu,kuriuos naudojat darant bulviu kose.
(as dariau is mazdaug 8-9 dideliu bulviu,tai uzteko 4 zmonems valgyti 2 dienoms)
toliau reiks:
apie 500-600 g farso
puse svoguno
cesnako skilteles
prieskoniu mesai
aliejaus mesai apkepti
na ir reiktu spec.padazo mesai,nezinau dabar kaip lt atitikmuo vadinasi,na kur idedi tokiu kaip granuliu,uzpili karstu vandeniu ir ismaisai (angl.GRAVY),tikrai turetu buti ir musu parduotuvese,as tiesa pasakius cia nepirkau,dar naudoju is ten parsivezta,tai tiksliai ir nezinau
ir saldytu zirneliu 2 sauju
ir saldytu morku supjaustytu gabaliukais ir apie 2 saujas arba galima deti sviezias 1-2 supjaustytas
t.p.pagal skoni,dar galima ideti saliero stiebus kelis
darbo eiga:
verdame bulves bulviu kosei,o tuo tarpu supilame alieju i keptuve,sudedame farsa ir prieskonius ir kepame keptuveje ant mazos ugnies,galima ipilti truputi vandens,kad nedegtu.kepame apie 15-20 min.tada sudedame visas darzoves ir vel pakepame apie 5 min.tada supilame ta padaza,ismaisome ir dar kokia minute pakaitiname,mesa dar gali buti neissitroskinus pilnai,nes dar keps orkaitej.
padarome bulviu kose,tokia nelabai skysta geriau.
kai jau mesa paruosta paimti gilesne skarda,supilti ta mesa i skarda,priklauso kiek desit padazo,bet mesa g.b.tokia skystoka,kad padazas butu.tada ant virsaus uzdedame visa bulviu kose,nu taip graziai islyginame ant virsaus,tik nesumaisyti! ir dedame i orkaite,neuzdengta mazdaug 20 minuciu,apie 180 laipsniu arba kol bulviu kose igis grazu auksiniu atspalvi.
buna,kad tas padazas "lipaï virsu per bulviu kose,bet tai nieko blogo,kose igauna dar skanesni skoni.
na ir dedame i lekstes ir valgome...
Skanaus:)
nezinau ar cia aiskiai aprasiau,bet jau berasant uzsimaniau,nes tikrai skanu...man paruosti iseina apie 1 val.ir dar kepa apie 20 min.
taigi...:
reikia visu ingredientu,kuriuos naudojat darant bulviu kose.
(as dariau is mazdaug 8-9 dideliu bulviu,tai uzteko 4 zmonems valgyti 2 dienoms)
toliau reiks:
apie 500-600 g farso
puse svoguno
cesnako skilteles
prieskoniu mesai
aliejaus mesai apkepti
na ir reiktu spec.padazo mesai,nezinau dabar kaip lt atitikmuo vadinasi,na kur idedi tokiu kaip granuliu,uzpili karstu vandeniu ir ismaisai (angl.GRAVY),tikrai turetu buti ir musu parduotuvese,as tiesa pasakius cia nepirkau,dar naudoju is ten parsivezta,tai tiksliai ir nezinau
ir saldytu zirneliu 2 sauju
ir saldytu morku supjaustytu gabaliukais ir apie 2 saujas arba galima deti sviezias 1-2 supjaustytas
t.p.pagal skoni,dar galima ideti saliero stiebus kelis
darbo eiga:
verdame bulves bulviu kosei,o tuo tarpu supilame alieju i keptuve,sudedame farsa ir prieskonius ir kepame keptuveje ant mazos ugnies,galima ipilti truputi vandens,kad nedegtu.kepame apie 15-20 min.tada sudedame visas darzoves ir vel pakepame apie 5 min.tada supilame ta padaza,ismaisome ir dar kokia minute pakaitiname,mesa dar gali buti neissitroskinus pilnai,nes dar keps orkaitej.
padarome bulviu kose,tokia nelabai skysta geriau.
kai jau mesa paruosta paimti gilesne skarda,supilti ta mesa i skarda,priklauso kiek desit padazo,bet mesa g.b.tokia skystoka,kad padazas butu.tada ant virsaus uzdedame visa bulviu kose,nu taip graziai islyginame ant virsaus,tik nesumaisyti! ir dedame i orkaite,neuzdengta mazdaug 20 minuciu,apie 180 laipsniu arba kol bulviu kose igis grazu auksiniu atspalvi.
buna,kad tas padazas "lipaï virsu per bulviu kose,bet tai nieko blogo,kose igauna dar skanesni skoni.
na ir dedame i lekstes ir valgome...
Skanaus:)
nezinau ar cia aiskiai aprasiau,bet jau berasant uzsimaniau,nes tikrai skanu...man paruosti iseina apie 1 val.ir dar kepa apie 20 min.
QUOTE(pamaivux @ 2005 10 06, 12:10)
vakar padariau, tai buvau labai gerai įvertinta dėkui, kad įdėjot šį receptą
Pažiūrėjau, kad labai daug įvertinimų ir pasistengiau pagaminti. Tai vyras paprašė dar karta pagaminti. Super
KEPSNIAI SU PIEVAGRYBIAIS
Kiaulieną (jautieną) plonai išmušame, pabarstome prieskoniais. Skardą pašlakstome aliejumi. Į kepimo skardą sudedame sluoksniais: mėsa, ant jos supjaustytus pievagrybius, po to išvirtus su prieskoniais ir sumaišytus su majonezu ryžius ir gausiai pabarstome sutarkuotu sūriu. Kepame orkaitėje apie 45 min. (Aš kepu 3 lygyje iš apačios). Temperatūrą nustatau 200. Skanaus!
Kiaulieną (jautieną) plonai išmušame, pabarstome prieskoniais. Skardą pašlakstome aliejumi. Į kepimo skardą sudedame sluoksniais: mėsa, ant jos supjaustytus pievagrybius, po to išvirtus su prieskoniais ir sumaišytus su majonezu ryžius ir gausiai pabarstome sutarkuotu sūriu. Kepame orkaitėje apie 45 min. (Aš kepu 3 lygyje iš apačios). Temperatūrą nustatau 200. Skanaus!
[quote=Scarlett,2005 03 03, 19:53]
куриные котлетки по-министерски
Котлетки готовятся очень быстро
СОСТАВ
500г куриного филе, 1 яйцо, 2~3 ст ложки майонеза, 1 ст ложка крахмала, соль, перец, при желании 1 зубчик чеснока
Darau juos labai senai, labai skanu niam niam... , ir pagaminti labai lengva, čia kai tingiu ką galvoti ar daryti darau juos
куриные котлетки по-министерски
Котлетки готовятся очень быстро
СОСТАВ
500г куриного филе, 1 яйцо, 2~3 ст ложки майонеза, 1 ст ложка крахмала, соль, перец, при желании 1 зубчик чеснока
Darau juos labai senai, labai skanu niam niam... , ir pagaminti labai lengva, čia kai tingiu ką galvoti ar daryti darau juos
QUOTE(Joalin @ 2005 10 14, 08:46)
As irgi tuos kotletukus padariau. Biski per daug vistienos idejau Ir jie pas mane sviesesni
Jei lygini su mano , tai spalva duoda naminiai kiaušiniai (filė buvo 800 gr, tai įmušiau 2 kiaušinius)