Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis

QUOTE(immm @ 2007 03 20, 14:24)
g.gif , kuris psl?

18 berods... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sonatina @ 2006 05 10, 19:07)
Vakarienei gaminau štai tokį patiekalą smile.gif

user posted image

KEPENYS KARALIŠKAI

1 kg kepenų
7 svogūno galvutės
5 morkos
5 kiaušiniai
3 v. š. manų kruopų
0,5 a. š. sodos
druskos
juodųjų pipirų
krapų
0,5 st. grietinės
0,5 st majonezo

Kepenis nuplauti, pašalinti plėvę. Sumalti kartu su 3 svogūno galvutėmis.  Dėti kiaušinius, manų kruopas, sodą ir druską. Gerai išplakti. Įkaitintame aliejuje iš šios masės iškepti blynelius. Kepti po 3 - 4 minutes iš abiejų pusių, gol gražiai apskrus.
Morkas supjaustyti plonais šiaudeliais, likusius svogūnus supjaustyti pusžiedžiais. Apkepinti aliejuje, kol suminkštės. pasūdyti, įberti pipirų.
Kepenų blynelius dėti į gilų kepimo indą sluoksniuojant su kepintomis daržovėmis. Užpilti majonezo - grietinės mišiniu.
Kepti iki 200C įkaitintoje orkaitėje 35 min.
Prieš patiekiant pabarstyti krapais.

P. S. dariau iš vištų kepenėlių. Kita kartą sluoksniuočiau taip - kepenėlių kotletai, daržovės, majonezo - grietinės plakinys, vėl kepenėlės ir t. t. Bet šiaip jei mėgstate kepenėles, tai labai skanu rolleyes.gif  Per klaidą įdėjau tik 3 kiaušinius, bet manau, kad skonis nuo to nei kiek nenukentėjo... Vietoj majonezo - grietinės galima užpilti pomidorų padažu... smile.gif

user posted image

thumbup.gif na tai padariau as vakar kepenys karaliskai-gavosi super!!!!! dabar visalaik,kai noresim kepeneliu kotletu,darysiu taip.gavosi daug,tai dar ir siandien pietums valgem,o vakarui darysiu rudnosiukus,dar niekad nebandziau,tikiuosi gausis... g.gif
Atsakyti
wub.gif 4u.gif thumbup.gif na panos receptu prisiskaiciau...bijau ka ir pamirsti:) sian gaminsiu vistiena jogurtu padaze(Turi mano seimai patikti), o po 2 savaiciu dukros 2 tortadienis ir krikstynos, tai gal kotletus eziukus pagamninsiu, sumustinius laivelius ir tikriausiai "saslyka" is vistienos su suriu ir paprika, apvoliota kiausinyje ir dziuvesiose, graziai atrodo ir turi buti skanu smile.gif ACIUUUUUU
Atsakyti
QUOTE(Aurute @ 2007 03 19, 13:24)
Eisiu ir aš bintuot  thumbup.gif

Na ir kaip, ar patiko? mirksiukas.gif Kokį padažą darei? Aš tai baravykų su grietinėle, nu tai super skanu buvo, bent jau man ir svečiams biggrin.gif O Tu gal kokį kitokį bigsmile.gif

Atsakyti
куриные котлетки по-министерски...

Užjau pirmą kartą į šitą skyrelį blush2.gif nes valgyt daryt mėgstu tik ypatingom progom, ir pasidariau šituos kotletukus - negaliu atsidžiaugt, paprasta, skanu ir užtruko lygiai 5 minutes clap.gif
Atsakyti
oi kokios cia visos profes, vai vai kokiu tik receptu neprisigraibsciau kaip desiu kaikada daryt tai ir as parodysiu kas gavosi, nerealiai daug sauniu receptu radau, saunuoles merginos taip ir toliau 4u.gif thumbup.gif
Atsakyti
Raday delfyje ax.gif

Sūrio pyragas

Tešlai reikės:

2 stiklinės miltų,
120 g sviesto,
2 valg. šaukšt. vandens,
žiupsnelio druskos.

Įdarui:

1 svogūno galvos,
150 g Žementalio sūrio,
2 valg. šaukšt. aliejaus,
¼ arbat. šaukšt. raudonųjų maltų pipirų,
2 kiaušinių,
125 ml grietinėlės (22-30% riebumo),
125 ml pieno,
1 valg. šaukšt. miltų,
žiupsnelio druskos.

Papuošimui:

Smulkintų graikinių riešutų.


Gaminame tešlą:


Miltus ir druską suberiame į didelį dubenį, sudedame atšaldytą sviestą ir kapojame dideliu peiliu iki mažų trupinių. Minkome, kad tešla “susirištų”, įpilame kelis šaukštus vandens. Tešlą suminkome į rutulį, suvyniojame į polietileninę plėvelę ir padedame valandai šaltai.
user posted image

Po valandos tešlą išimame ir iškočiojame. Išklojame tešla kepimo formą, ant viršaus patiesiame kepimo popierių ir užpilame slėgais – žirniais arba pupelėmis (jie reikalingi tam, kad kepdama tešla neprarastų formos ir neišsipūslėtų). Dedame į 190С įkaitintą orkaitę ir kepame maždaug 10 min. Išimame iš orkaitės, kad truputį pravėstų, nuimame slėgus.
user posted image

Gaminame įdarą:

Svogūną nulupame, supjaustome smulkiais kubeliais ir pakepiname aliejuje, paskui pabarstome raudonąja paprika.

Žementalio sūrį sutarkuojame burokine trintuve.
user posted image

Orkaitę įkaitiname iki 175°. Pusę sūrio užbarstome ant apkepto tešlos pagrindo, paskui suberiame pakepintą svogūną ir užberiame likusį sūrį. Kiaušinius išplakame, gerai išmaišome su pienu ir miltais bei grietinėle. Pagardiname druska ir supilame ant pyrago įdaro.
user posted image


Kepame pyragą orkaitėje: 10 min. 175° temperatūroje, paskui padidiname iki 220° ir kepame dar 15-20 min. Iškepusį pyragą išimame iš orkaitės ir papuošiame smulkintais graikiniais riešutais.
user posted image

user posted image






Atsakyti
Sūrio pyragas atrodo nuostabiai. bigsmile.gif Reikės pabandyti iškepti. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Atgaja @ 2007 03 16, 15:53)
o kur tuos lazanijų lakštus galima nusipirkti wub.gif

Galima pasigaminti"supapratintą lazaniją".Tam reikia-Caneloni makaronų(tai tie tokie vamzdeliai), paruošto faršo,bešamelio padažo,kepintų daržovių su pomidoru padažu ir tarkuoto sūrio. Kepimo formą ištepi bešameliu,sudedi makaronus prikimštus faršu vėl aptepi bešameliu,tada daržoves ir pabarstai sūriu.Kepi orkaitėj uždengus folija ar kepimo popierium,o įpabaigą atidengi,kad sūris gražiai apskrustų
Atsakyti
Lazaniju lakstu yra pirkti Maximoje, prie visu makaronu, apie 6-7 lt atrodo kainuoja 4u.gif Siaip ju galima rasti ko gero beveik visuose didesniuose prekybos centruose
Atsakyti
Aš čia tiki pastebėjimą dėl lazanijos kepimo 4u.gif :
makaronu niekada neverdu, jie man puikiai suminkštėja ir taip. Žinoma kepti reikia kur kas ilgiau, ne 20 minučių, o kažkur apie valandą. Bet manau jau geriau truputi ilgiau pakepti nei žaisti su makaronais po kelis apverdant 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(JULIENĖ @ 2007 04 04, 13:51)
Sūrio pyragas atrodo nuostabiai. bigsmile.gif  Reikės pabandyti iškepti. thumbup.gif


ir man kirba mintis bandyti pasigaminti shi skanesta thumbup.gif
Atsakyti