Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis

QUOTE(Sonatina @ 2006 05 29, 18:11)
user posted image




Fantastiškas apkepas. Mano išrankiesiems vyručiams patiko mirksiukas.gif Ačiū, Sonatina 4u.gif
Atsakyti
AS SIANDIEN KEPIAU RUDNOSIUKUS RECEPTAS TIESIOG thumbup.gif TIK DARIAU TRUPUTI KITAIP DEJAU SAMPINJONUS IR SURI MAISYTA SU MAJONEZU GAVOS MMMMMM PASAKA bigsmile.gif ACIU UZ PUIKU RECEPCIUKA
Atsakyti
QUOTE(Elena @ 2007 02 28, 12:41)
Labai paprastas patiekaliukas  mirksiukas.gif
Vištienos (filė) gabaliukus marinuojam su prieskoniais.Paimam sluoksniuotą tešlą ( aš pirkau bemielė) supjaustom juostelėmis i r subintuojam vištą  lotuliukas.gif
Kepam orkaitėje  4u.gif

Papildyta:
4u.gif


Oi kaip skaniai atrodo,itariu ne tik skaniai atrodo bet ir skanu labai. thumbup.gif
Kaip tik ziurinejau ka cia savaidgaliui valgyt padaryt,reik butinai pabandyt si receptuka. wub.gif
Atsakyti
Aš irgi dariau RUDNOSIUKUS .Nieko gero neturėjau tai pakepiau morkų su svogūnais. Labai patiko.Įsivaizduoju pridėjus visokių daržovyčių iš viso liuks.Dar mastau reiktų grybų įkomponuot.
Atsakyti
QUOTE(lorespa @ 2007 03 09, 16:35)
pekino kopustas,tai toks pailgas kaip kopustas,kaip salotos,lapai plonesni uz kopusto,skanus bigsmile.gif


Aciu 4u.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
Siandien gaminau lazanija ax.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Nonna @ 2007 03 12, 21:09)
Siandien gaminau lazanija  ax.gif
user posted image

Tai papasakok smulkiau, kaip ir ką dėjai thumbup.gif .
Aš irgi kartais kepu lazaniją, gal ko nors naujo atskleisi mirksiukas.gif .
Atsakyti
QUOTE(Aurute @ 2007 03 13, 09:56)
Tai papasakok smulkiau, kaip ir ką dėjai  thumbup.gif .
Aš irgi kartais kepu lazaniją, gal ko nors naujo atskleisi  mirksiukas.gif .



matyt niekjo naujo neatrasiu ax.gif
tik vietoj parmezano dedu mocarella ax.gif

Prasom LAZANIJA
Reikia:
1 pakelio lazanijos lakštų (500 g.) as dedu 250g.
300 g. Parmezano sūrio; as dedu mocarellos
Bolonese padažui:
1 didesnis svogūnas (as nededu, beriu prieskonius maltai mesai)
1 didelė morka (is vis nededu )
skiltelė česnako,
300 g. faršo (galima 150 g. kiaulienos ir 150 g. jautienos),
15 g. džiovintų grybų arba 200 g. pievagrybių, (ju irgi nededu)
0.5 stiklinės balto vyno, ir be jo gerai iseina lotuliukas.gif
0.5 stiklinės vandens,
3 šaukštai pomidorų pastos,
75 g. sviesto, prieskonių ir druskos;
Bechamel padažui:
50 g. sviesto, 50 g. miltų, 900 ml pieno, malto muskato.

Bolonese padažas gaminamas taip: gilesnėje keptuvėje ar vidutinio didumo
puode svieste pakepinamas svogūnas, sutarkuota per burokinę trintuvę
morka, susmulkintas česnakas. Daržovėms apkepus, sudedamas faršas,
susmulkinti grybai (džiovintus grybus prieš tai reikia derai išmirkyti
vandenyje). Viskas šiek tiek apkepama. Tada atskirai į
stiklinę įpilama puse stiklinės balto vyno, beveik tiek pat vandens ir
sumaišoma su 3 valgomaisiais šaukštais pomidorų pastos. Gautas skystis
supilamas į puodą su
daržovėmis ir mėsa, viskas pagardinama prieskoniais (baziliku, pipirais,
druska, raudonąja paprika ir kt.) ir leidžiama nugaruoti vandens
pertekliui (t.y. neuždengiant puodo), viskas kepama apie 30-45 minutes.
Padažas turi būti tirštas.

Bechamel padažas gaminamas taip : Ištirpinamas sviestas, jame apkepinami
miltai, tada palaipsniui, nuolat maišant pilamas pienas. Padažas
pagardinamas muskatu ir nuolat maišant užvirinamas. Keletą minučių
pavirinamas. Padažas turi būti truputį skystesnis už kondensuotą pieną.
Lazanijos lakštai paverdami apie 2 minutes vandenyje, ištraukti dedami po
vieną (kad nesuliptų) ant drėgno rankšluosčio ar ant lėkščių.
Aliejumi ar sviestu ištepamas kepimo indas, prieš tai įsitikinus, kad
tilps lazanijos lakštai.

Dedami lazanijos lakštai, kurie ištepami pirma Bechamel, o po to Bolonese
padažu, pabarstoma tarkuotu sūriu. Taip sutepami 4 sluoksniai, sudedant po
5 lazanijos lakštus. Ant viršutinio lakšto storu sluoksniu tepamas
Bechamel padažas ir gausiai apibarstomas sūriu, bei uždedama po mažą
gabalėlį sviesto, kad sūris nesudžiūtų. Indas dedamas į 250 laipsnių C
įkaitintą orkaitę ir kepama apie 20 minučių, po to dar paliekama 10 minučių
pastovėti, kad į lakštus geriau įsigertų padažai.

As lazanijos lakstus verdu tik po kokius 5, apie 3min, nes jeigu sudesu visa pakeli iskart man jie sulimpa. O istraukus dedu atskirtai, kol pagaminu visus padazus lazanijos lakstai jau buna isvirti.
Atsakyti
QUOTE(Nonna @ 2007 03 13, 09:43)

Bolonese padažas gaminamas taip: gilesnėje keptuvėje ar vidutinio didumo
puode svieste pakepinamas svogūnas, sutarkuota per burokinę trintuvę
morka, susmulkintas česnakas.


nu va šitaip padažo dar nedariau, reiks pamėgint ax.gif aš į faršą įmaišau šv. pomidorų bigsmile.gif
Atsakyti
Sakykite merginos,o koks sūris dar tiktų lazanijai be Parmezano ar mocarellos?Nes matote gyvenu mažame mistelyje kur tokie produktai nepaklausūs tai jų ir į pardes neveža.Gal tiktų koks lietuviškas ax.gif
Atsakyti
QUOTE(noir1 @ 2007 03 15, 09:12)
Sakykite merginos,o koks sūris dar tiktų lazanijai be Parmezano ar mocarellos?Nes matote gyvenu mažame mistelyje kur tokie produktai nepaklausūs tai jų ir į pardes neveža.Gal tiktų koks lietuviškas ax.gif


Manau, rasi kokio Džiugo (vietoj Parmezano), vietoj Mocarelos iš bėdos tiktų Šilutės Picarela.
Atsakyti
QUOTE(noir1 @ 2007 03 15, 08:12)
Sakykite merginos,o koks sūris dar tiktų lazanijai be Parmezano ar mocarellos?Nes matote gyvenu mažame mistelyje kur tokie produktai nepaklausūs tai jų ir į pardes neveža.Gal tiktų koks lietuviškas ax.gif

aš visada dedu paprastą fermentinį sūrį, pvz. olandų, ar baltijos
Atsakyti