Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis

Elena, labai skaniai atrodo. O koks garnyras tiktų prie šito patiekalo? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Letta: 28 vasario 2007 - 13:10
QUOTE(Letta @ 2007 02 28, 13:09)
Elena, labai skaniai atrodo. O koks garnyras tiktų prie šito patiekalo? g.gif



Mes valgėm be garnyro ax.gif Padažą pagaminau, ir agurkėlių marinuotų...O mažoji išvis su grietinę valgė lotuliukas.gif
Atsakyti
aciu uz receptus,belieka juos isbandyti. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Elena @ 2007 02 28, 13:42)

Elena, o koki marinata darai? As dazniausiai tiesiog sumaisau cesnakiukus su visteinos prieskoniais, o paskui dar majonezu aptepu pries kepima.
Atsakyti
QUOTE(ddaivux @ 2007 01 31, 19:41)
gal žinot kaip daryt kijevo kotletus 4u.gif


Papasakosiu dar savo mamos firminį būdą, kurį ir pati sėkmingai naudoju.
Įprastai kijevo kotletai gaminami iš file, o mes darome iš vištienos faršo, taip gaunasi daug minkštesni ir sultingesni.
Tai va: sumalame vištienos krūtinėlę, padruskiname ir įmalame pipirų (geriausiai baltųjų ir kvapiųjų). Daugiau nieko į faršą dėti nereikia. Iš jo sudrėkintom rankom darom "blynus", į kuriuos įdedame sugniaužyto sviesto gabalėlį (sviestą reikia išsiimti iš šaldytuvo anksčiau, kad atšiltų ir iš anksto sugniaužyti pailgus rutulėlius). Jokiu būdu neišriebaluoti mėsos kraštų, nes nesulips gerai; sulipdyti reikia labai kruopščiai, kad bekepant sviestas nepradėtų sunktis, nes ims labai čirkšti aliejus. Kitaip tariant, darom kaip cepeliną: iš išorės mėsa, viduje sviestas. Tada paniruojame: džiūvėsiai-plaktas kiaušinis-vėl džiūvėsiai. Kepame karštame aliejuje. Galima fritiūrinėje, bet man gaila ją teršti, nes džiūvėsėlių nubyra ir jie ilgainiui pagadina aliejų. Tai turiu nedidelį seną puodą, tam skirtą, kurį statau ant viryklės, ir kaitinu, kai tik aliejus pradeda judėti, iš lėto sudedu kotletus. Kai pradeda virti, prisuku iki 1/3 stiprumo, žodžiu, nereikia, kad kunkuliuotų. Kepa apie 10 min., kol iškyla. Kai jau plaukioja paviršiuje, vadinasi iškepė.
Labai geras garnyras - keptos fri bulvės ir morkytės paruoštos taip. Supjaustom žalias morkas kubeliais, išverdam pasūdytame vandenyje, nusunkiame, užpilame puse puodelio pieno, kuriame išmaišyta apie pusė šaukšto miltų (maišykit pradžioje su labai mažu kiekiu pieno, tik paskui praskieskit, kitaip gausis miltų gurvolių) ir truputį pakaitiname, kol pienas ims tirštėti.
Žodžiu, receptas kategoriškai tarybinis, bet mūsų šeimai patinka biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(kaledukas @ 2007 02 28, 15:28)
QUOTE(Elena @ 2007 02 28, 13:42)

Elena, o koki marinata darai? As dazniausiai tiesiog sumaisau cesnakiukus su visteinos prieskoniais, o paskui dar majonezu aptepu pries kepima.


Aš taip irgi darau mirksiukas.gif Arba su sojos padažu, biški citrinos sulčių, cukraus, prieskonių vištienos.... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Elena @ 2007 02 28, 10:41)
Labai paprastas patiekaliukas  mirksiukas.gif
Vištienos (filė) gabaliukus marinuojam su prieskoniais.Paimam sluoksniuotą tešlą ( aš pirkau bemielė) supjaustom juostelėmis i r subintuojam vištą  lotuliukas.gif
Kepam orkaitėje  4u.gif

Papildyta:
4u.gif


Labas,
receptas atrodo tikrai gundanciai rolleyes.gif
Kiek laiko reiketu kepti ir kokioje temperaturoje?
Atsakyti
Gabriele, kepiau orkaitėje 200 laipsnių, kažkur 30-35 min mirksiukas.gif Tik dedant į skardą palikt vietos...
Atsakyti
QUOTE(Elena @ 2007 02 28, 12:41)
Labai paprastas patiekaliukas  mirksiukas.gif
Vištienos (filė) gabaliukus marinuojam su prieskoniais.Paimam sluoksniuotą tešlą ( aš pirkau bemielė) supjaustom juostelėmis i r subintuojam vištą  lotuliukas.gif
Kepam orkaitėje  4u.gif

Papildyta:
4u.gif

Na jau atrodo tai fantastiskai thumbup.gif jauciu tiktu svieziu darzoviu garnyras,butinai reikes pabandyti
Atsakyti
Nezinau, ar pas mus as rasiu tokios teslos pirkt. Gal zinot, kaip paciai ja pasigamint, nes atrodo labai skaniai ax.gif
Atsakyti
Aciu bonda uz RUDNOSIUKU recepta,vakar ir mano seima juos smaguriavo.Tik beda,kad man nesigavo is farso padaryti dubenelius,gavosi tik paploteliai.Bet vistiek labai skanu buvo. thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Pupuke @ 2007 03 01, 04:27)
Nezinau, ar pas mus as rasiu tokios teslos pirkt. Gal zinot, kaip paciai ja pasigamint, nes atrodo labai skaniai  ax.gif

As taip pat darau tokius suktinukus dar kartais desreles ivinioju,o man labiausiai patinka sios teslos receptas:2 saukstus sviesto istirbdome istaciusios i dubeneli su karstu vandeniu ,tada dedame 2 saukstus grietines ir tiek miltu kol tesla nebelips prie ranku,labai lengvas recepciukas ir tesla gaunas trapi 4u.gif aisku norint gauti didesni teslos kieki viska dauginam is dvieju wink.gif
Atsakyti