Elena, labai skaniai atrodo. O koks garnyras tiktų prie šito patiekalo?
QUOTE(Letta @ 2007 02 28, 13:09)
Elena, labai skaniai atrodo. O koks garnyras tiktų prie šito patiekalo?
Mes valgėm be garnyro Padažą pagaminau, ir agurkėlių marinuotų...O mažoji išvis su grietinę valgė
aciu uz receptus,belieka juos isbandyti.
QUOTE(Elena @ 2007 02 28, 13:42)
Elena, o koki marinata darai? As dazniausiai tiesiog sumaisau cesnakiukus su visteinos prieskoniais, o paskui dar majonezu aptepu pries kepima.
QUOTE(ddaivux @ 2007 01 31, 19:41)
gal žinot kaip daryt kijevo kotletus
Papasakosiu dar savo mamos firminį būdą, kurį ir pati sėkmingai naudoju.
Įprastai kijevo kotletai gaminami iš file, o mes darome iš vištienos faršo, taip gaunasi daug minkštesni ir sultingesni.
Tai va: sumalame vištienos krūtinėlę, padruskiname ir įmalame pipirų (geriausiai baltųjų ir kvapiųjų). Daugiau nieko į faršą dėti nereikia. Iš jo sudrėkintom rankom darom "blynus", į kuriuos įdedame sugniaužyto sviesto gabalėlį (sviestą reikia išsiimti iš šaldytuvo anksčiau, kad atšiltų ir iš anksto sugniaužyti pailgus rutulėlius). Jokiu būdu neišriebaluoti mėsos kraštų, nes nesulips gerai; sulipdyti reikia labai kruopščiai, kad bekepant sviestas nepradėtų sunktis, nes ims labai čirkšti aliejus. Kitaip tariant, darom kaip cepeliną: iš išorės mėsa, viduje sviestas. Tada paniruojame: džiūvėsiai-plaktas kiaušinis-vėl džiūvėsiai. Kepame karštame aliejuje. Galima fritiūrinėje, bet man gaila ją teršti, nes džiūvėsėlių nubyra ir jie ilgainiui pagadina aliejų. Tai turiu nedidelį seną puodą, tam skirtą, kurį statau ant viryklės, ir kaitinu, kai tik aliejus pradeda judėti, iš lėto sudedu kotletus. Kai pradeda virti, prisuku iki 1/3 stiprumo, žodžiu, nereikia, kad kunkuliuotų. Kepa apie 10 min., kol iškyla. Kai jau plaukioja paviršiuje, vadinasi iškepė.
Labai geras garnyras - keptos fri bulvės ir morkytės paruoštos taip. Supjaustom žalias morkas kubeliais, išverdam pasūdytame vandenyje, nusunkiame, užpilame puse puodelio pieno, kuriame išmaišyta apie pusė šaukšto miltų (maišykit pradžioje su labai mažu kiekiu pieno, tik paskui praskieskit, kitaip gausis miltų gurvolių) ir truputį pakaitiname, kol pienas ims tirštėti.
Žodžiu, receptas kategoriškai tarybinis, bet mūsų šeimai patinka
QUOTE(kaledukas @ 2007 02 28, 15:28)
QUOTE(Elena @ 2007 02 28, 13:42)
Elena, o koki marinata darai? As dazniausiai tiesiog sumaisau cesnakiukus su visteinos prieskoniais, o paskui dar majonezu aptepu pries kepima.
Aš taip irgi darau Arba su sojos padažu, biški citrinos sulčių, cukraus, prieskonių vištienos....
QUOTE(Elena @ 2007 02 28, 10:41)
Labai paprastas patiekaliukas
Vištienos (filė) gabaliukus marinuojam su prieskoniais.Paimam sluoksniuotą tešlą ( aš pirkau bemielė) supjaustom juostelėmis i r subintuojam vištą
Kepam orkaitėje
Papildyta:
Vištienos (filė) gabaliukus marinuojam su prieskoniais.Paimam sluoksniuotą tešlą ( aš pirkau bemielė) supjaustom juostelėmis i r subintuojam vištą
Kepam orkaitėje
Papildyta:
Labas,
receptas atrodo tikrai gundanciai
Kiek laiko reiketu kepti ir kokioje temperaturoje?
Gabriele, kepiau orkaitėje 200 laipsnių, kažkur 30-35 min Tik dedant į skardą palikt vietos...
QUOTE(Elena @ 2007 02 28, 12:41)
Labai paprastas patiekaliukas
Vištienos (filė) gabaliukus marinuojam su prieskoniais.Paimam sluoksniuotą tešlą ( aš pirkau bemielė) supjaustom juostelėmis i r subintuojam vištą
Kepam orkaitėje
Papildyta:
Vištienos (filė) gabaliukus marinuojam su prieskoniais.Paimam sluoksniuotą tešlą ( aš pirkau bemielė) supjaustom juostelėmis i r subintuojam vištą
Kepam orkaitėje
Papildyta:
Na jau atrodo tai fantastiskai jauciu tiktu svieziu darzoviu garnyras,butinai reikes pabandyti
Nezinau, ar pas mus as rasiu tokios teslos pirkt. Gal zinot, kaip paciai ja pasigamint, nes atrodo labai skaniai
Aciu bonda uz RUDNOSIUKU recepta,vakar ir mano seima juos smaguriavo.Tik beda,kad man nesigavo is farso padaryti dubenelius,gavosi tik paploteliai.Bet vistiek labai skanu buvo.
QUOTE(Pupuke @ 2007 03 01, 04:27)
Nezinau, ar pas mus as rasiu tokios teslos pirkt. Gal zinot, kaip paciai ja pasigamint, nes atrodo labai skaniai
As taip pat darau tokius suktinukus dar kartais desreles ivinioju,o man labiausiai patinka sios teslos receptas:2 saukstus sviesto istirbdome istaciusios i dubeneli su karstu vandeniu ,tada dedame 2 saukstus grietines ir tiek miltu kol tesla nebelips prie ranku,labai lengvas recepciukas ir tesla gaunas trapi aisku norint gauti didesni teslos kieki viska dauginam is dvieju