Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis

QUOTE(Brigi @ 2006 12 02, 02:20)
gaminau, laaaaaaaaaaabai patiko ir man ir MB thumbup.gif ačiū už receptuką 4u.gif kadangi aš sūrio mėgėja, tai ant viršaus vietoj majonezo dėjau sūrio ax.gif

aciuks.gif Džiaugiuosi, kad patiko rolleyes.gif

QUOTE(b3b @ 2006 12 01, 18:36)
VALIUTE,
o zirneliai kaip ten "apdoroti"- keptuvej patroskinti su kokiu nors sviestu? g.gif


QUOTE(Katu @ 2006 12 02, 14:52)
Manau, kad zirneliai tiesiog sumaisyti su majonezu...

Teisingai, ten žirneliai su smulkintais svogūnais ir majonezu ax.gif Skanu ir greita
Atsakyti
QUOTE(valiute @ 2006 12 02, 23:47)
aciuks.gif Džiaugiuosi, kad patiko rolleyes.gif
Teisingai, ten žirneliai su smulkintais svogūnais ir majonezu ax.gif Skanu ir greita



man dar labai skanu i tuos žirnelius su majonezu česnako įpjaustyti. nors karta svečiuose valgiau žirnelius maišytus su majonezu ir daug daug svogunu. visai nieko mirksiukas.gif
Atsakyti
upsikaz, man labiausiai patinka žirnelius su porais ir majonezu daryti... o paprastų svogūnų dedu labai mažai, kai padaugini, kažkaip per aštriai gaunasi rolleyes.gif
Atsakyti
patiekals fantastinis.o zirneliai su majonezu man laaaaaaabai patinka
Atsakyti
QUOTE(valiute @ 2006 12 04, 23:11)
upsikaz, man labiausiai patinka žirnelius su porais ir majonezu daryti... o paprastų svogūnų dedu labai mažai, kai padaugini, kažkaip per aštriai gaunasi rolleyes.gif


labai keista, bet niekadanepagalvojau apie tuos porus... labai sauni ideja, kaip tik turiu poru, pabandysiu siandien g.gif o del astrumo - mes su draugu esam tokie "astruoliai", jei ruosiu maista sveciams, tai visada stengiuosi, kad butu "preskas", nes jei darau pagal savo skoni - vargsiukai tik raukosi, nespeju gaiviuju gerimu pilstyti megalol.gif megalol.gif megalol.gif
Atsakyti
Vakar gaminau mėsos "tulpes"

Karbonadinę mėsytę reikia pamušti, ir pabarstyti prieskoniais.
Įdarui supjaustyti į keturias dalis vidutinius pevagrybius, pakepinti kartu su smulkintais svogūnais iki auksinės spalvos, pabarstyti druska, sutarkuoti fermentinį sūrį

Į mėsytės vidų įdėti vieną valgomąjį šaukštą grybų, ant viršaus šaukštą sūrio, mesytės kraštus suspausti. Dėti ant pateptos aliejumi skardos, suglaudžiant vieną prie kitos "tulpes", viršų patepti majonezu. Kepti įkaitintoj iki 180 laipsnių orkaitėj apie 30-40 minučių. Kepant mėsytė prasiskleidžia taprsi tulpės essen.gif:
Pomidorai pabarstyti saldvos salotų prieskoniais
user posted image
Atsakyti
Bulvių apkepas su kariu


Patiekalui reikės:
600 g. bulvių
šaukšto sviesto
125 ml giretinės
125 ml pieno
šaukšto kario prieskonių
3 šaukštai tarkuoto Parmezano sūrio
druskos
pipirų

Žalias nuplautas bulves supjaustykite 3 mm storio griežinėliais. Forma ištepkite aliejumi ir išdėliokite bulves. Ištirpinkite sviestą ir jame pakepkite kario miltelius. Supilkite pieną ir grietinę. Padažą paskaninkite druska, pipirais ir supilkite ant bulvių. Apibarstykite sūriu ir įkaitinę orkaitę iki 180 C temperatūros, kepkite 45 min.

Skanaus! biggrin.gif

P.S. nemoku prisegti paveiksliuko g.gif
Atsakyti
Sveikos,

Nutariau parodyti ką mes vakar pietums valgėm 4u.gif
Čia labai paprasti kotletukai, bet gal kam patiks tongue.gif
user posted image
Šiam kotletukui reikia faršo, kapotų arba maltų apvirtų grybų.
Grybų dedu ne daugiau kaip trečdalį.
Viską ruošiu kaip paprastiems kotletams, tik kepti reikia orkaitėje, nes jie gaunas truputį minkštesni ir sunku būtų juos apversti keptuvėje.
Taigi skanaus, toms kurios išbandys thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Betse @ 2006 12 09, 12:20)
Sveikos,

Nutariau parodyti ką mes vakar pietums valgėm  4u.gif
Čia labai paprasti kotletukai, bet gal kam patiks  tongue.gif
user posted image
Šiam kotletukui reikia faršo, kapotų arba maltų apvirtų grybų.
Grybų dedu ne daugiau kaip trečdalį.
Viską ruošiu kaip paprastiems kotletams, tik kepti reikia orkaitėje, nes jie gaunas truputį minkštesni ir sunku būtų juos apversti keptuvėje.
Taigi skanaus, toms kurios išbandys  thumbup.gif

Esu kazka panasaus su grybais ir as gaminus,tikrai,kad -skanu,reikes pabandyt kept orkaitej,o tu pyli koki vandenuka?ar ka? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kravciukaite @ 2006 12 10, 11:06)
Esu kazka panasaus su grybais ir as gaminus,tikrai,kad -skanu,reikes pabandyt kept orkaitej,o tu pyli koki vandenuka?ar ka?  4u.gif

Nieko nepyliau. Dejau ant kepimo popieriaus. wub.gif
Atsakyti
Varskes apkepas
user posted image

user posted image

25x33cm pogiliai keptuvei sunaudojau:
6 kiausinius (galima ir daugiau)
1800g varskes (galima maziau, nes as naudojau grudeta varske)
~600g ryziu (siaip virtu ryziu ir varskes 1:1(turio) panasiai stengiuosi deti)
puodelis grietines (ir daugiau, bet pas mane ir taip jau skysta buvo nuo grudetos varskes)
~120g sviesto
pora sauju razinu (si karta naudojau geltonas)
3a.s. sodos (be kaupo)
druska pagal skoni
riebalai keptuvei istepti

Pirmiausia isverdu ryzius. Kiausinius isplaku kartu su druskos ziupsniu, sumaisau su varske. Dar ant karstu ryziu istirpinu sviesta, sumaisau su varskes ir kiausiniu mase. Imaisau razinas. Grietine isplaku su soda ir imaisau i mase. Pasaunu i jau karsta orkaite, ~180C temperaturoje kol graziai apskrunda.

Skanaus!! essen.gif
Atsakyti
O aš parodysiu savo patiekalą biggrin.gif Kažkur knygoj rastą bet mano perdarytą hihihi.gif bet skonis good.gif
Tai gi reikės

Virtų makaronų grąžtų
1 žalio kiaušinio
50g grietinėlės
200g parūkyto sūrio
200g faršo
miltų
1 svogūno
sviesto jam pakepti
1-1,5 v.š. pom padažo
prieskonių

Smulkintą svogūną pakepti svieste, sudėti žalią faršą prieskonių, sudėti pom padažą, įpilti vandens ir troškinti apie 15min pamaišant kad faršas nesušoktų į gabalus. Išvirti makaronus. Kiaušinio baltymą atskirti nuo trynio ir išplakti supilti ant ką tik išvirtų makaronų ir greit išmaišyti, uždėti tarkuoto sūrio ir vėl išmaišyti.
Makaronus padalinti į 2 lygias dalis. Viena dalim iškloti skardą, ant jo uždėti faršą ir užkloti likusiais makaronais.

Padažas
ant sviesto pakepti miltus pilti vandens truputį pavirti sudėti tarkuoto sūrio ir įpilti išplaktą kiaušinio trynį su grietinėlė. Užvirti. Jei faršą padarau stiproką na gana sūroką tai į padažą nebededu jokių prieskonių.

Padažą užpilti ant makaronų apkepo ir apibarstyti tarkuotu sūriu. Kepti arkaitėjė kokį 15 min
Skanaus biggrin.gif




user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dalbara: 10 gruodžio 2006 - 23:04