Mūsų šeimynos mėgstamiausi blynai, įdaryti kalakutienos faršu.
Pirmiausiai pasiruošiam įdarą. Reikės tik 400 gramų kalakutienos faršo, Maggi prieskonių ir 20 gramų sviesto.
Faršą pakepiname svieste, užbarstome Maggi prieskoniais. Kepiname 10 - 15 minučių.
Iš 1 kiaušinio, 250 ml pieno ir 2 valgomų šaukštų miltų iškepame lietinius blynus.
Ant kiekvieno blyno dedame šaukštą faro:
Sulankstome štai taip:
Sulankstytus blynus iš abiejų pusių apkepiname aliejuje.
Linku išbandyti ir paragauti.
Skanu be galo.
QUOTE(valiute @ 2006 11 14, 09:16)
Daroma labai paprastai: karbonadas atmušamas ir ištrinamas prieskoniais, pagal skonį: su česnakais(aš dariau be jų), pipirais, druska arba vegeta, aš naudojau tradicinius lietuviškus prieskonius mėsai SantaMaria.
Išplakamas vienas kiaušinis, pamirkomas jame karbonadas ir apvoliojamas tarkuotame sūryje (vietoj džiūvesėlių). Kepti aliejuje, kaip paprastą karbonadą...
P.S. Geriausiai kepti tefloninėje keptuvėje, nes sūris gali prilipti
Skanaus :
man tai tie karbonadai pati gaminau
o taip pat ir rudnosiukai labai skaniai iskepe
QUOTE(kriziukė @ 2006 04 20, 14:24)
Šiandieniniai mano pietūs
Reikia:
~320 g vištienos krūtinėlės
1 kiaušinio baltymas
2 šaukštai krakmolo
2 paprikos (aš dedu geltonas)
virintas vanduo
~ 2 šaukštai sojos padažo
2 šaukštai medaus
prieskoniai
karis
pakelis (125g) ryžių
Vištienos krūtinėlę supjaustau šiaudeliais, apvolioju su kiaušinio baltymu ir krakmolu. Pabarstau vištienos prieskoniais ir dar kariu. Viską dedu į labai įkaitintą ir su daug aliejaus keptuvę. Kol vištiena skrunda, kepa ir t.t. susipjaustau šiaudeliais papriką. Kai jau vištiena normaliai apkepus, dedu tas paprikas. Tada pasiruošiu "padažiuką" - įpilu virinto vandens (nedaug), sojos padažo (apie 2 šaukštus) ir du šaukštus medaus. Ir viską pilu į keptuvę. Tada kepti belieka 5 min..tiksliau ten jau troškinas, nes skysčio daugoka
Prie vištienos - ryžiai su kario prieskoniais
Reikia:
~320 g vištienos krūtinėlės
1 kiaušinio baltymas
2 šaukštai krakmolo
2 paprikos (aš dedu geltonas)
virintas vanduo
~ 2 šaukštai sojos padažo
2 šaukštai medaus
prieskoniai
karis
pakelis (125g) ryžių
Vištienos krūtinėlę supjaustau šiaudeliais, apvolioju su kiaušinio baltymu ir krakmolu. Pabarstau vištienos prieskoniais ir dar kariu. Viską dedu į labai įkaitintą ir su daug aliejaus keptuvę. Kol vištiena skrunda, kepa ir t.t. susipjaustau šiaudeliais papriką. Kai jau vištiena normaliai apkepus, dedu tas paprikas. Tada pasiruošiu "padažiuką" - įpilu virinto vandens (nedaug), sojos padažo (apie 2 šaukštus) ir du šaukštus medaus. Ir viską pilu į keptuvę. Tada kepti belieka 5 min..tiksliau ten jau troškinas, nes skysčio daugoka
Prie vištienos - ryžiai su kario prieskoniais
siandien dariau - nerealiai skanu tik dar i padaziuka puse citrinos sulciu pyliau. nerimavau, kad busiu persistengusi, bet buvo pats tas. vyras tai pirstukus tiesiogine to prasme laize, sake geriau, nei kinieciu restorane taigi labai aciu uz tokius skanumynus
QUOTE(Rimulinka @ 2006 11 26, 11:31)
Viskas šiandien ragausiu šitą receptą netseilė bėga negaliu
gali majonezą sumaišyti kartu su grietine, bus skaniau
QUOTE(Aurute @ 2006 11 26, 16:02)
iš tikrųjų labai labai skanu
Be komentaru (manau nereiks) .
SKANIU SVENCIU MAZYLIAMS !!!!!
O gal visgi pakomentuosiu.
Pirmam paveikslelyje baravyku kotai daryti is vistienos krutineles, grietines ir kiausinio (padaryti kotelius ir troskinti svieste arba virti vandenyje).
Eziuku spygliai virti (siek tiek maziau nei ryziu kosei, kad butu kietoki).
Visciuku galvytes padarytos is bulviu koses ir apvoliotos kietai virto ir sutrupinto kiausinio trynyje.
SKANIU SVENCIU MAZYLIAMS !!!!!
O gal visgi pakomentuosiu.
Pirmam paveikslelyje baravyku kotai daryti is vistienos krutineles, grietines ir kiausinio (padaryti kotelius ir troskinti svieste arba virti vandenyje).
Eziuku spygliai virti (siek tiek maziau nei ryziu kosei, kad butu kietoki).
Visciuku galvytes padarytos is bulviu koses ir apvoliotos kietai virto ir sutrupinto kiausinio trynyje.
QUOTE(M & G @ 2006 11 29, 15:20)
O iš ko yra tų raudonų ir rudų grybų galvos?
Niu gi raudoni grybai - pomidorai, o rudi - slyvos
QUOTE(Scarlett @ 2005 03 03, 17:53)
куриные котлетки по-министерски
Котлетки готовятся очень быстро
СОСТАВ
500г куриного филе, 1 яйцо, 2~3 ст ложки майонеза, 1 ст ложка крахмала, соль, перец, при желании 1 зубчик чеснока
Куриное филе (филе - куриная грудка без кожи и костей) порезать очень маленькими кубиками.
Яйцо размешать с крахмалом и майонезом. Посолить и поперчить. При желании добавить продавленный через пресс чеснок.
Смешать получившийся соус с порезанной курицей.
Сковородку с маслом поставить на средний огонь.
Массу выкладывать ложкой на сковородку
После того, как нижняя сторона поджарится, огонь убавить, котлетки перевернуть и дожаривать под крышкой.
Котлетки готовятся очень быстро
СОСТАВ
500г куриного филе, 1 яйцо, 2~3 ст ложки майонеза, 1 ст ложка крахмала, соль, перец, при желании 1 зубчик чеснока
Куриное филе (филе - куриная грудка без кожи и костей) порезать очень маленькими кубиками.
Яйцо размешать с крахмалом и майонезом. Посолить и поперчить. При желании добавить продавленный через пресс чеснок.
Смешать получившийся соус с порезанной курицей.
Сковородку с маслом поставить на средний огонь.
Массу выкладывать ложкой на сковородку
После того, как нижняя сторона поджарится, огонь убавить, котлетки перевернуть и дожаривать под крышкой.
dabar ta skanesta kepu ziuresiu kas gausis
nors skaniai kvepia- atrodo
Papildyta:
jau viena iskepta kotletuka paragavau tai skanumelis gardumelis laukiu MB kol grys tai ziuresiu ar pagirs, nes man tai skonis pasaka , pirstus galima apsilaizyt
o ten tie visokie grybukai, tai ne man - nesu jau tokia gera kepeja
QUOTE(valiute @ 2006 11 20, 19:15)
VALIUTE,
o zirneliai kaip ten "apdoroti"- keptuvej patroskinti su kokiu nors sviestu?
QUOTE(valiute @ 2006 11 20, 18:15)
gaminau, laaaaaaaaaaabai patiko ir man ir MB ačiū už receptuką kadangi aš sūrio mėgėja, tai ant viršaus vietoj majonezo dėjau sūrio
QUOTE(saulyte24 @ 2006 12 01, 17:46)
dabar ta skanesta kepu ziuresiu kas gausis
nors skaniai kvepia- atrodo
Papildyta:
jau viena iskepta kotletuka paragavau tai skanumelis gardumelis laukiu MB kol grys tai ziuresiu ar pagirs, nes man tai skonis pasaka , pirstus galima apsilaizyt
o ten tie visokie grybukai, tai ne man - nesu jau tokia gera kepeja
nors skaniai kvepia- atrodo
Papildyta:
jau viena iskepta kotletuka paragavau tai skanumelis gardumelis laukiu MB kol grys tai ziuresiu ar pagirs, nes man tai skonis pasaka , pirstus galima apsilaizyt
o ten tie visokie grybukai, tai ne man - nesu jau tokia gera kepeja
o šitą šedevrą, tai labai senai gaminu, mama kažkadaise išmokė sakyčiau ekonomiškas ir labai gardus patiekalas
QUOTE(b3b @ 2006 12 01, 19:36)
VALIUTE,
o zirneliai kaip ten "apdoroti"- keptuvej patroskinti su kokiu nors sviestu?
o zirneliai kaip ten "apdoroti"- keptuvej patroskinti su kokiu nors sviestu?
Manau, kad zirneliai tiesiog sumaisyti su majonezu... Nors galiu ir apsirikt...
As tai daznai taip darau, kai pritingiu normalias salotas pjaustyt - atsidarau konservuotu zirneliu, nuvarvinu, sumaisau su majonezu, dar pabarstau pipiriukais - skanu ir per 1 minute