Aš šiandien gaminau lašišą šiaip nieko ypatingo, receptas paprastas lašiša pasūdžiau ir išvoliojau miltuose ir kepiau, kai iškepė pašlaksčiau citrinos sultym ir patiekiau su bulvėm bet galima ir su ryžiais prie žuvies labai tinka morkų su majonezu ir trupučiu česnako salotos
Aš šiandien pietums dariau karbonadą, apvoliotą sūrio drožlėse skanu
QUOTE(xmarx @ 2006 11 08, 23:40)
Siandien su vyru gaminome "Makaronus lasisos padaze" pagal Garbanes recepta Tik vietoj konservu dejom sviezios gabaleliais pjaustytos lasisos, be to, kai suberem visas recepte nurodytas petrazoles ir svogunlaiskius, patiekalas isejo zymiai "zalesnis" negu nuotraukoj. Na labai mums patiko.
Aciu autorei uz toki saunu receptuka
Aciu autorei uz toki saunu receptuka
Malonu kad patiko Kiek pamenu tai neturejau as petrazoliu pakankamai tada
Rituxx, lašiša atrodo tiesiog nepakartojamai!
Tik man, kepant žuvį, nuolat kyla nesklandumų: miltai nubyra į kepimo aliejų ir virsta karčia tešla, o žuvis subyra :
Tik man, kepant žuvį, nuolat kyla nesklandumų: miltai nubyra į kepimo aliejų ir virsta karčia tešla, o žuvis subyra :
QUOTE(Virdzinija @ 2006 11 11, 01:51)
Tik man, kepant žuvį, nuolat kyla nesklandumų: miltai nubyra į kepimo aliejų ir virsta karčia tešla, o žuvis subyra :
1. kad miltai nenubyrėtų, juos reik nukratyt, kad būtų tik šiek tiek pavilgyta juose
2. būtina sąlyga, žuvį kept jau įkaitusioje keptuvėje ant įkaitusio aliejaus ir žuvies nevers tol, kol jau matysis, kad iškepus apačia
Papildyta:
QUOTE(lineva @ 2006 11 12, 16:10)
kepamos žuvies kvapas, tai
aš lašišos niekad nekepu nes ir kvapas nekoks, ir mum su vyru labiau patinka virta man yra žymiai skaniau virta garuose arba šiaip virta, prie jos darau padažą: aliejus, citrinos sultys, garstyčios, kaparėliai
QUOTE(starbee @ 2006 11 12, 18:51)
aš lašišos niekad nekepu nes ir kvapas nekoks, ir mum su vyru labiau patinka virta man yra žymiai skaniau virta garuose arba šiaip virta, prie jos darau padažą: aliejus, citrinos sultys, garstyčios, kaparėliai
Dar lašiša puiki kepta folijoje .
QUOTE(Isila @ 2006 11 13, 17:26)
o kaip gaminai?
QUOTE(mutantė @ 2006 11 14, 09:24)
Man irgi idomu kaip gaminama
Daroma labai paprastai: karbonadas atmušamas ir ištrinamas prieskoniais, pagal skonį: su česnakais(aš dariau be jų), pipirais, druska arba vegeta, aš naudojau tradicinius lietuviškus prieskonius mėsai SantaMaria.
Išplakamas vienas kiaušinis, pamirkomas jame karbonadas ir apvoliojamas tarkuotame sūryje (vietoj džiūvesėlių). Kepti aliejuje, kaip paprastą karbonadą...
P.S. Geriausiai kepti tefloninėje keptuvėje, nes sūris gali prilipti
Skanaus :
Nežinau tiksliai ar šitam skyrelyje skaičiau, pora receptukų, bet noriu padėkoti už rudnosiukų receptą - puikiai ir greitai gavosi, o ir labai skanu. Ypač vyrui labai patiko.
O kitas patiekalas lietiniai su dešrelėmis Tik aš dar dėjau svogūnus, pievagrybius ir sūrį Dabar labai dažnai juos valgom, labai pamėgom
O kitas patiekalas lietiniai su dešrelėmis Tik aš dar dėjau svogūnus, pievagrybius ir sūrį Dabar labai dažnai juos valgom, labai pamėgom
Šiandien kepiau faršo laivelius įdarytus grybais ir pateptus majonezu
QUOTE(Lalaila_Vln @ 2006 11 21, 08:15)
o grybus dedam i vidu ir uzdengiam farsu ar ant virsaus tik majonezas dedamas?
gal padaromi tokie tipo laiveliai, į vidų dedami pakepinti grybai su svogūnais, o ant viršaus sūris (gal su majonezu). Ar atspėjau ?
QUOTE(Čalykušu @ 2006 11 21, 09:39)
Valiut, ataik greičiau ir paporink kaip ti daryt
Nu nepagalvojau, kad kils tiek klausimų
Tai gi receptas:
500 g. faršo sumaišyti su 1 kiaušiniu, 1 smulkintu svogūnu, 3 skiltelėmis smulkinto česnako, 2 valg. šaukštais majonezo, 1 valg. šaukštu miltų ir prieskoniais.
Įdarui: 300 g. pievagrybių(galima kitus grybus) pakepinti su 3 vidutiniais svogūnais, į pabaigą padruskinti.
Ant skardos sudelioti faršą, viduje padaryti "duobutę", į ją dėti grybus, ant viršaus šaukštelį majonezo, kepti 200 laipsnių įkaitintoj orkaitėj apie 20-25 min
gaminau vakar karbonadus apkeptus su suriu.bei dariau garnyra zirneliai morkos keptos ir salotas poras obuolys ir agurkas.viskas pasakiskai.vyras patenkintas isisiepes valge. aciu uz saunias idejas
Papildyta:
beje labai skania misrainyte valgiau.kukuruzai is indelio,tunas,svogunas ir sumaisom su majonezi.lebai skanu
Papildyta:
beje labai skania misrainyte valgiau.kukuruzai is indelio,tunas,svogunas ir sumaisom su majonezi.lebai skanu