Baklažanų liežuvėliai su sūriu
2 vidutinio dydžio baklažanai
100 g majonezo
50 g smulkiai tarkuoto sūrio
2 skiltelės česnako
smulkiai supjaustyti bazilikai, petražolės
aliejus kepimui
druska
popieriniai rankšluoščiai arba servetėlės
baklažanus supjaustyti išilgai nestoromis riekelėmis. Abibarstyti baklažanus druska ir palikti pusvalandžiui. Druska barstome ne dėl kartumo - dabar jau nėra karčių baklažanų rūšių, o dėl to, kad kepant mažiau įsidertų riebalų.
Tuo metu padaryti padaryti sūrio padažą - sūrį sutarkuoti smulkia tarka, sumaišyti su majonezu ir česnakais.
Baklažanus nusausinti servetelėmis ir kepti įkaitintame aliejuje kol gražiai paruduos. Nusunkti ant popieriaus. Karštus aptepti padažu ir pabarstyti žalumynais.
Skanaus
BONDA nu tie tavo RUDNOSIUKAI tai tikrai ,vakar turejau sveciu tai gaminau juos tai visiems labai patiko
Pagaminau RUdnosiukus savo pipiro gimtadienio šventės svečiams. Visi liko labai nustebinti mano kulinariniais sugebėjimais super receptukas
Čalikušu
Ačiū
Cukinijų blyneliai su pievagrybiais
200 g valytos cukinijos
100 g pievagrybių
2 skilteles cesnako (arba tiek, kiek jums patinka)
mažas kiaušinis
1 - 2 šaukštai miltų
druska, pipirai
aliejus kepimui
Cukiniją sutarkuoti smulkia tarka (kiek stambesne, nei bulvių), kiek nusunkti, taip pat sutarkuoti česnaką. Pievagrybius sutarkuoti morkine tarka (kiek stambesne, nei buvo tarkuotos cukinijos). Sumaišyti su kiaušiniu, vienu šaukštu miltų. Jei bus labai skysta, pridėti dar miltų. Kepti mažus blynelius, patiekti su grietine
Skanaus
Ačiū
Cukinijų blyneliai su pievagrybiais
200 g valytos cukinijos
100 g pievagrybių
2 skilteles cesnako (arba tiek, kiek jums patinka)
mažas kiaušinis
1 - 2 šaukštai miltų
druska, pipirai
aliejus kepimui
Cukiniją sutarkuoti smulkia tarka (kiek stambesne, nei bulvių), kiek nusunkti, taip pat sutarkuoti česnaką. Pievagrybius sutarkuoti morkine tarka (kiek stambesne, nei buvo tarkuotos cukinijos). Sumaišyti su kiaušiniu, vienu šaukštu miltų. Jei bus labai skysta, pridėti dar miltų. Kepti mažus blynelius, patiekti su grietine
Skanaus
Wild Flower blynukai labai skanus valgem su grietine tai isvis niam niam..o darbo tai labai mazai aciukas!!!
Aurute nutas - turkiški žirniai, avinžirniai. Atrodo šitaip Aš perku Maksimoje, Peter Mueller firmos, ant pakelio parašyta "Garbanzos" Iš jų dar yra daromas humusas, taip pat puikiai tinka salotoms, sriuboms, net išvirus šiaip su druskyte - geriau nei čipsai - puikus produktas
Praetą savaitę dariau, štai tokį patiekalą
Tešlai reikės:
200ml pieno
25g mielių
30g sviesto ar margarino
1 kiašinio
1 vidutinės virtos bulvės
cukraus, druskos
miltų
Įdarui reikės:
4 vidutinių svogūnų,
200g karšto rūkymo kumpio
1 didelio pomidoro
1 mocarelos sūrio rutulio
2 valg. šaukšto pomidorų padažo
Paruošimas:
Užkaitinti pieną, jame ištirpinti sviestą, įberti druskos, cukraus, persijuotus miltus. Indelyje ištirpinti mieles su šiltu pienu ir cukrumi, palaikyti šiltai kol jos pradės kilti ir supilti į tešlą, įdėti sumaltą bulvę, šmaišyti, užberti ant viršaus dar miltų ir pastatyti šiltai kildintis. Prieš pabaigą supilti išplaktą kiaušinį.
Kol tešla kila, ruošiame įdarą... Supjaustyti kubeliais svogūnus ir pakepinti aliejuje, supjaustyti juostelėmis kumpį ir įdėti į jau apkepusius svogūnus, dar keletą min pakepinti, sudėti pamidorų padažą ir išjungti viryklę. Pomidorą užpilti verdančiu vandeniu keletai sekundžių, nulupti odelę, išimti sėklas ir supjaustyti kubeliais, mocarela (naudojau su prieskoniais) taip pat supjaustyti nedideliais kubeliais.
Tešlą padalinti į dvi dalis ir plonai iškočioti, vieną lakštą pakloti ant skardos ir sudėti keptus svogūnus su kumpiu, ant viršaus suberti mocarelą ir pomidorus, uždengti kitu lakštu ir kraštus kruopščiai užsukti, kad kepant neišbėdtų įdaras. Pašauti į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę 30 min.
Skanuuuu Vyras įvertino 10 su + :
Tešlai reikės:
200ml pieno
25g mielių
30g sviesto ar margarino
1 kiašinio
1 vidutinės virtos bulvės
cukraus, druskos
miltų
Įdarui reikės:
4 vidutinių svogūnų,
200g karšto rūkymo kumpio
1 didelio pomidoro
1 mocarelos sūrio rutulio
2 valg. šaukšto pomidorų padažo
Paruošimas:
Užkaitinti pieną, jame ištirpinti sviestą, įberti druskos, cukraus, persijuotus miltus. Indelyje ištirpinti mieles su šiltu pienu ir cukrumi, palaikyti šiltai kol jos pradės kilti ir supilti į tešlą, įdėti sumaltą bulvę, šmaišyti, užberti ant viršaus dar miltų ir pastatyti šiltai kildintis. Prieš pabaigą supilti išplaktą kiaušinį.
Kol tešla kila, ruošiame įdarą... Supjaustyti kubeliais svogūnus ir pakepinti aliejuje, supjaustyti juostelėmis kumpį ir įdėti į jau apkepusius svogūnus, dar keletą min pakepinti, sudėti pamidorų padažą ir išjungti viryklę. Pomidorą užpilti verdančiu vandeniu keletai sekundžių, nulupti odelę, išimti sėklas ir supjaustyti kubeliais, mocarela (naudojau su prieskoniais) taip pat supjaustyti nedideliais kubeliais.
Tešlą padalinti į dvi dalis ir plonai iškočioti, vieną lakštą pakloti ant skardos ir sudėti keptus svogūnus su kumpiu, ant viršaus suberti mocarelą ir pomidorus, uždengti kitu lakštu ir kraštus kruopščiai užsukti, kad kepant neišbėdtų įdaras. Pašauti į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę 30 min.
Skanuuuu Vyras įvertino 10 su + :
Šiandien pietums dariau vištienos toškinį:
apie pusę kg vištienos filė
stiklinė vištienos sultinio
svogūnas
pora morkyčių
saldžioji paprika
stiklinė konservuotų ananasų
keli salierų kotai
truputis aliejau ar sviesto
citrininių pipiriukų
petražolių
Supjaustyti morkytes, papriką, salierų kotus ir svogūniuką.
Ant puodo dugno aliejuj ar svieste ( man su sviestu skaniau) 5 minutes pakepinti morkas, sudėti likusias daržoves ir maišant pakepinti dar 5 minutes. Užpilti sultiniu ir patroškinti kol morkytės suminkštės. Tuo metu pakepinti ant sviestuko ar aliejaus vištienos juosteles
Vištieną kartu su ananasais sukrėsti į puodą, pagardinti citrinpipiriais ir dar trupučiuką patroškinti. Ir pabaigoj įberti šviežių smulkintų petražolių.
Mes valgėm su ryžiais. Labai švelnus ir skanus troškinukas
apie pusę kg vištienos filė
stiklinė vištienos sultinio
svogūnas
pora morkyčių
saldžioji paprika
stiklinė konservuotų ananasų
keli salierų kotai
truputis aliejau ar sviesto
citrininių pipiriukų
petražolių
Supjaustyti morkytes, papriką, salierų kotus ir svogūniuką.
Ant puodo dugno aliejuj ar svieste ( man su sviestu skaniau) 5 minutes pakepinti morkas, sudėti likusias daržoves ir maišant pakepinti dar 5 minutes. Užpilti sultiniu ir patroškinti kol morkytės suminkštės. Tuo metu pakepinti ant sviestuko ar aliejaus vištienos juosteles
Vištieną kartu su ananasais sukrėsti į puodą, pagardinti citrinpipiriais ir dar trupučiuką patroškinti. Ir pabaigoj įberti šviežių smulkintų petražolių.
Mes valgėm su ryžiais. Labai švelnus ir skanus troškinukas
Siūlau vieną greitą, skanų ir paprastą recepčiuką. Tik nuotraukų jau pagaminto nebeturiu, nespėjau nupaveiksluoti
Iš tų produktų kiek aš dėjau, išėjo kažkur 5-6 žmonėm porcijos. Ir nemažos.
REIKĖS:
apie 500 g faršo (naudojau kalakutienos, nes nėra toks riebus)
1 indelio konc. kukurūzų
1 indelio konc. žirnelių
1 indelio didelių raudonų pupelių (jei neklystu, imaiu amico)
2 žalių ir vienos raudonos paprikos (spalvas emiau tokias, nes geltoni buvo jau kukurūzai)
ir padažo. dėjau toki, koks nuotraukoj, bet siiap esmės didelės neturi, tiek ,kad šis skanus.
i mėsą šiek tiek prieskonių.
ir su kuo nori valgyti - makaronai arba ryžiai.
padazas
dar kepa:
o eiga labai paprasta - sudėjau mėsą ir prieskonius, užpyliau vandens, patroškinau apie 10 min, tuom pat metu reikia užkaisti makaronus arba ryžius.
tada i mėsą sudėti visas daržoves, papriką prieš tai supajusčius amžais kubeliais, ir dar patroškinti apiue 5-8 min, bet nereikia kad paprika būtų minkšta, ji turi būti traški. i pabaigą supilti padažą. ir dar kelias min patroškinti. Bendrai gaunasi apie 20-25 min. daugiau ir nereikia, na tol, kol mėsa isškepa.
dėti i lėkštę ryžius ar makaronus ir užpilti mėsa.
Daržovės pagal skonį ir improvizaciją
Iš tų produktų kiek aš dėjau, išėjo kažkur 5-6 žmonėm porcijos. Ir nemažos.
REIKĖS:
apie 500 g faršo (naudojau kalakutienos, nes nėra toks riebus)
1 indelio konc. kukurūzų
1 indelio konc. žirnelių
1 indelio didelių raudonų pupelių (jei neklystu, imaiu amico)
2 žalių ir vienos raudonos paprikos (spalvas emiau tokias, nes geltoni buvo jau kukurūzai)
ir padažo. dėjau toki, koks nuotraukoj, bet siiap esmės didelės neturi, tiek ,kad šis skanus.
i mėsą šiek tiek prieskonių.
ir su kuo nori valgyti - makaronai arba ryžiai.
padazas
dar kepa:
o eiga labai paprasta - sudėjau mėsą ir prieskonius, užpyliau vandens, patroškinau apie 10 min, tuom pat metu reikia užkaisti makaronus arba ryžius.
tada i mėsą sudėti visas daržoves, papriką prieš tai supajusčius amžais kubeliais, ir dar patroškinti apiue 5-8 min, bet nereikia kad paprika būtų minkšta, ji turi būti traški. i pabaigą supilti padažą. ir dar kelias min patroškinti. Bendrai gaunasi apie 20-25 min. daugiau ir nereikia, na tol, kol mėsa isškepa.
dėti i lėkštę ryžius ar makaronus ir užpilti mėsa.
Daržovės pagal skonį ir improvizaciją
Siandien su vyru gaminome "Makaronus lasisos padaze" pagal Garbanes recepta Tik vietoj konservu dejom sviezios gabaleliais pjaustytos lasisos, be to, kai suberem visas recepte nurodytas petrazoles ir svogunlaiskius, patiekalas isejo zymiai "zalesnis" negu nuotraukoj. Na labai mums patiko.
Aciu autorei uz toki saunu receptuka
QUOTE(*Saulyte @ 2006 11 09, 10:43)
pagarba puslapio autoriui vien tik už išradingumą 10 balų ...
Prieš kelias dienas kepiau lietinius pagerintus blynus (3 kiaušiniai, šaukštas tirpinto sviesto, miltai, stiklinė pieno) su šampinjonų ir cukinijų įdaru. Proceso neverta aprašyti, viskas kaip dukart du. Kepami blynai, atskirai patroškinami smulkinti šampinjonai, cukinijos, šiek tiek svogūno. Įdaras dedamas į blyną, kuris perlenkiamas.