Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis

Baklažanų liežuvėliai su sūriu

user posted image

2 vidutinio dydžio baklažanai
100 g majonezo
50 g smulkiai tarkuoto sūrio
2 skiltelės česnako
smulkiai supjaustyti bazilikai, petražolės
aliejus kepimui
druska
popieriniai rankšluoščiai arba servetėlės

baklažanus supjaustyti išilgai nestoromis riekelėmis. Abibarstyti baklažanus druska ir palikti pusvalandžiui. Druska barstome ne dėl kartumo - dabar jau nėra karčių baklažanų rūšių, o dėl to, kad kepant mažiau įsidertų riebalų.
Tuo metu padaryti padaryti sūrio padažą - sūrį sutarkuoti smulkia tarka, sumaišyti su majonezu ir česnakais.
Baklažanus nusausinti servetelėmis ir kepti įkaitintame aliejuje kol gražiai paruduos. Nusunkti ant popieriaus. Karštus aptepti padažu ir pabarstyti žalumynais.
Skanaus smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Glacee: 20 spalio 2006 - 17:33
BONDA nu tie tavo RUDNOSIUKAI tai tikrai thumbup.gif ,vakar turejau sveciu tai gaminau juos tai visiems labai patiko thumbup.gif
Atsakyti
Pagaminau RUdnosiukus savo pipiro gimtadienio šventės svečiams. Visi liko labai nustebinti mano kulinariniais sugebėjimais tongue.gif super receptukas thumbup.gif
Atsakyti
Čalikušu
Ačiū smile.gif

Cukinijų blyneliai su pievagrybiais

200 g valytos cukinijos
100 g pievagrybių
2 skilteles cesnako (arba tiek, kiek jums patinka)
mažas kiaušinis
1 - 2 šaukštai miltų
druska, pipirai
aliejus kepimui

Cukiniją sutarkuoti smulkia tarka (kiek stambesne, nei bulvių), kiek nusunkti, taip pat sutarkuoti česnaką. Pievagrybius sutarkuoti morkine tarka (kiek stambesne, nei buvo tarkuotos cukinijos). Sumaišyti su kiaušiniu, vienu šaukštu miltų. Jei bus labai skysta, pridėti dar miltų. Kepti mažus blynelius, patiekti su grietine smile.gif
Skanaus smile.gif
Atsakyti
Mama_Tania
smile.gif 4u.gif
Skanu-skanu smile.gif Štai mano šios dienos variantas smile.gif

O čia falafelis čia
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Glacee: 29 spalio 2006 - 20:31
Wild Flower blynukai labai skanus thumbup.gif valgem su grietine tai isvis niam niam..o darbo tai labai mazai blush2.gif aciukas!!!
Atsakyti
Aurute nutas - turkiški žirniai, avinžirniai. Atrodo šitaip user posted image Aš perku Maksimoje, Peter Mueller firmos, ant pakelio parašyta "Garbanzos" smile.gif Iš jų dar yra daromas humusas, taip pat puikiai tinka salotoms, sriuboms, net išvirus šiaip su druskyte - geriau nei čipsai smile.gif - puikus produktas smile.gif
Atsakyti
Praetą savaitę dariau, štai tokį patiekalą ax.gif 4u.gif

Tešlai reikės:
200ml pieno
25g mielių
30g sviesto ar margarino
1 kiašinio
1 vidutinės virtos bulvės
cukraus, druskos
miltų

Įdarui reikės:
4 vidutinių svogūnų,
200g karšto rūkymo kumpio
1 didelio pomidoro
1 mocarelos sūrio rutulio
2 valg. šaukšto pomidorų padažo

Paruošimas:

Užkaitinti pieną, jame ištirpinti sviestą, įberti druskos, cukraus, persijuotus miltus. Indelyje ištirpinti mieles su šiltu pienu ir cukrumi, palaikyti šiltai kol jos pradės kilti ir supilti į tešlą, įdėti sumaltą bulvę, šmaišyti, užberti ant viršaus dar miltų ir pastatyti šiltai kildintis. Prieš pabaigą supilti išplaktą kiaušinį.

Kol tešla kila, ruošiame įdarą... Supjaustyti kubeliais svogūnus ir pakepinti aliejuje, supjaustyti juostelėmis kumpį ir įdėti į jau apkepusius svogūnus, dar keletą min pakepinti, sudėti pamidorų padažą ir išjungti viryklę. Pomidorą užpilti verdančiu vandeniu keletai sekundžių, nulupti odelę, išimti sėklas ir supjaustyti kubeliais, mocarela (naudojau su prieskoniais) taip pat supjaustyti nedideliais kubeliais.

Tešlą padalinti į dvi dalis ir plonai iškočioti, vieną lakštą pakloti ant skardos ir sudėti keptus svogūnus su kumpiu, ant viršaus suberti mocarelą ir pomidorus, uždengti kitu lakštu ir kraštus kruopščiai užsukti, kad kepant neišbėdtų įdaras. Pašauti į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę 30 min.

Skanuuuu thumbup.gif Vyras įvertino 10 su + essen.gif:


user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo valiute: 02 lapkričio 2006 - 12:35
Šiandien pietums dariau vištienos toškinį:
apie pusę kg vištienos filė
stiklinė vištienos sultinio
svogūnas
pora morkyčių
saldžioji paprika
stiklinė konservuotų ananasų
keli salierų kotai
truputis aliejau ar sviesto
citrininių pipiriukų
petražolių

Supjaustyti morkytes, papriką, salierų kotus ir svogūniuką.
user posted image
Ant puodo dugno aliejuj ar svieste ( man su sviestu skaniau) 5 minutes pakepinti morkas, sudėti likusias daržoves ir maišant pakepinti dar 5 minutes. Užpilti sultiniu ir patroškinti kol morkytės suminkštės. Tuo metu pakepinti ant sviestuko ar aliejaus vištienos juosteles
user posted image
Vištieną kartu su ananasais sukrėsti į puodą, pagardinti citrinpipiriais ir dar trupučiuką patroškinti. Ir pabaigoj įberti šviežių smulkintų petražolių.
user posted image
Mes valgėm su ryžiais. Labai švelnus ir skanus troškinukas smile.gif
Atsakyti
Siūlau vieną greitą, skanų ir paprastą recepčiuką. Tik nuotraukų jau pagaminto nebeturiu, nespėjau nupaveiksluoti blush2.gif

Iš tų produktų kiek aš dėjau, išėjo kažkur 5-6 žmonėm porcijos. Ir nemažos.

REIKĖS:
apie 500 g faršo (naudojau kalakutienos, nes nėra toks riebus)
1 indelio konc. kukurūzų
1 indelio konc. žirnelių
1 indelio didelių raudonų pupelių (jei neklystu, imaiu amico)
2 žalių ir vienos raudonos paprikos (spalvas emiau tokias, nes geltoni buvo jau kukurūzai)
ir padažo. dėjau toki, koks nuotraukoj, bet siiap esmės didelės neturi, tiek ,kad šis skanus.
i mėsą šiek tiek prieskonių.

ir su kuo nori valgyti - makaronai arba ryžiai.

padazas
user posted image

dar kepa:
user posted image


o eiga labai paprasta - sudėjau mėsą ir prieskonius, užpyliau vandens, patroškinau apie 10 min, tuom pat metu reikia užkaisti makaronus arba ryžius.
tada i mėsą sudėti visas daržoves, papriką prieš tai supajusčius amžais kubeliais, ir dar patroškinti apiue 5-8 min, bet nereikia kad paprika būtų minkšta, ji turi būti traški. i pabaigą supilti padažą. ir dar kelias min patroškinti. Bendrai gaunasi apie 20-25 min. daugiau ir nereikia, na tol, kol mėsa isškepa.

dėti i lėkštę ryžius ar makaronus ir užpilti mėsa.
Daržovės pagal skonį ir improvizaciją mirksiukas.gif
Atsakyti

Siandien su vyru gaminome "Makaronus lasisos padaze" pagal Garbanes recepta thumbup.gif Tik vietoj konservu dejom sviezios gabaleliais pjaustytos lasisos, be to, kai suberem visas recepte nurodytas petrazoles ir svogunlaiskius, patiekalas isejo zymiai "zalesnis" negu nuotraukoj. Na labai mums patiko.
Aciu autorei uz toki saunu receptuka 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*Saulyte @ 2006 11 09, 10:43)


pagarba puslapio autoriui bigsmile.gif vien tik už išradingumą 10 balų thumbup.gif ...


Prieš kelias dienas kepiau lietinius pagerintus blynus (3 kiaušiniai, šaukštas tirpinto sviesto, miltai, stiklinė pieno) su šampinjonų ir cukinijų įdaru. Proceso neverta aprašyti, viskas kaip dukart du. Kepami blynai, atskirai patroškinami smulkinti šampinjonai, cukinijos, šiek tiek svogūno. Įdaras dedamas į blyną, kuris perlenkiamas.

user posted image


user posted image
Atsakyti