Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis

QUOTE(Aurute @ 2006 10 07, 13:33)
Aš kalakutienos faršą perku "Arvi". Nei karto jokių kaulų gabaliukų neradau.


Man irgi yra pasitaike nusipikrt paukštienos faršo su kauliukais, tai dabar perku vištienos, kalakutienos filė ir pati susimalu (tiksliau, susikapoju su kombainu)
Atsakyti
Jautienos guliašas su cukinijomis
(Originalus receptas su troškintais agurkais)

4 porcijoms:

3 svogūnai,
750 g jautienos guliašo,
3 VŠ aliejaus,
2 VŠ pomidorų padažo (ne kečupo!),
125 ml raudonojo vyno,
Druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų (na, kas juos mals… :-P),
500 g cukinijų (agurkų),
200 ml grietinėlės,
2 VŠ miltinio padažo (kiek supratau sausame pavidale, bet aš nedėjau),
½ raudonosios paprikos (aš dėjau dvigubai daugiau, kad nenusivoliotų likęs gabaliukas ).

Gaminimas:
Svogūnus supjaustyti pusžiedžiais. (Na, gal nepyksit, jei tokius dalykus kaip „svogūną nulupkite...“ praleisiu?..  ).
Mėsą iki apskrudimo apkepti aliejuje, tada sudėti svogūnus ir toliau kepti. Pasūdyti, įberti pipirų (aš šioje stadijoje dar įbėriau pusiau aitrios paprikos miltelių), įdėti pomidorų padažo, supilti vyną (aš raudonojo neturėjau, tai ėmiau baltąjį) ir apie 250 ml verdančio vandens. Uždengti ir troškinti apie valandą ant silpnos ugnies. (Na, jei norite duoti darbo žandikauliams kramtant guminę jautieną, galite ir trumpiau.  ). Bet pasistenkite nepamiršti, kad ji troškinasi, nes gali tekti vandens papildomai įpilti. Tada sudėkite supjaustytas cukinijas (nestoras riekutes, perpjauti kryžmai- trikampiukais tokiais) ir vidutinio dydžio kubeliais supjaustytas paprikas. Troškinti dar apie pusvalandį. Galiausiai supilti grietinėlę ir pašildyti. Gali tekti sutirštinti miltais, jei padažas bus labai skystas. Aš stengiausi nepilti daug vandens ir vietoje grietinėlės (nes jos neturėjau) įdėjau porą šaukštų jogurtinio salotų padažo (tiesa, gaminau per pusę mažesnį kiekį), todėl man padažas skystas nebuvo ir tirštinti nereikėjo. Kai viskas dar kartą užburbuliuoja, nuimame nuo ugnies ir uždengus leidžiame truputį pastovėti, kad skoniai susigertų.
Jei naudosite agurkus, tai juos reikia perpjauti išilgai pusiau ir išėmus sėklas supjaustyti gabaliukais.

Aprašymas gavosi ilgas dėl mano komentarų, bet guliašas gaminasi labai lengvai (tik truputį ilgai. Bet kas gi skuba sekmadieniais... wink.gif ).
Buvo tikrai skanu!

Hm, niekaip nepavyksta nuotraukos įkelti. g.gif Tai dabar gavosi, kad kaip ir ne į tą temą parašiau... doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo smike: 08 spalio 2006 - 16:47
QUOTE(Aurute @ 2006 10 06, 19:23)
Ko gero RUDNOSIUKAI - pouliariausias šios temos receptas    thumbup.gif  . Man jis irgi pats šauniausias  4u.gif . Gaminau iš įvairaus faršo: kiaulienos, mišraus su jautiena, vištienos, net iš žuvies. Ir kiekvieną kartą labai šauniai pavyko. Visi valgė ir džiaugėsi  user posted image  .
BONDAI medalis už šį receptą  first.gif . Bent jau mano šeimyna paskyrė pioneers.gif


Labas vakarėlis. O kur rasti tų RUDNOSIUKŲ receptą.
Atsakyti
QUOTE(darzelis @ 2006 10 11, 18:54)
Labas vakarėlis. O kur rasti tų RUDNOSIUKŲ receptą.

Perversk temą nuo pradžios iki galo. Dar daugiau receptų rasi.
Atsakyti
stai parasysiu ir cia 4u.gif
siandien valgem stai toki patiekaliuka:

supjasciau tris bulbes grezineliais ir isklojau skardos dugna (pries tai skarda siek tieksutepiau aliejum), at bulviu sudejau sluoksni farso (paprieskoniuoto), sutepiau plonai majonezo, paskui pabarsciau morkytem trintom per burokine tarka, pabarsciau svoguniukais smulkiai supjaustytais, supjausciau pievagrybius ir irgi pabarsciau, paskui supjausciau pomidora griezineliais ir isklojau.galiausiai viska aptepiau majonezu (kad nepradetu degti virsus) ir i orkaite. 30-4-minuciu 180laipsniu ir viskas. labai skanu thumbup.gif

ir stai kas gavosi
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pacific: 12 spalio 2006 - 17:37
QUOTE(Pacific @ 2006 10 12, 18:36)
siandien valgem stai toki patiekaliuka:

ir stai kas gavosi

Labai puikus receptas thumbup.gif . Ir visai nesudėtingas 4u.gif . Kepsiu būtinai drinks_cheers.gif .
Atsakyti
QUOTE(bonda @ 2006 07 16, 15:29)

, http://i29.photobuck...udnosiukai1.jpg[/img

Valgom su darzovem user posted image ar su kuo patinka 4u.gif


Labas. O ką jūs ten dedat į skardą? Ar aliejaus pilti reikia.
Atsakyti
QUOTE(Pacific @ 2006 10 12, 18:36)
stai parasysiu ir cia  4u.gif
siandien valgem stai toki patiekaliuka:

supjasciau tris bulbes grezineliais ir isklojau skardos dugna (pries tai skarda siek tieksutepiau aliejum), at bulviu sudejau sluoksni farso (paprieskoniuoto), sutepiau plonai majonezo, paskui pabarsciau morkytem trintom per burokine tarka, pabarsciau svoguniukais smulkiai supjaustytais, supjausciau pievagrybius ir irgi pabarsciau, paskui supjausciau pomidora griezineliais ir isklojau.galiausiai viska aptepiau majonezu (kad nepradetu degti virsus) ir i orkaite. 30-4-minuciu 180laipsniu ir viskas. labai skanu  thumbup.gif

ir stai kas gavosi


Atrodo, kad čia labai skanu bus, todėl būtinai išbandysiu šį receptuką... wub.gif Man čia ant nakties prisikaičius, pilvas urzgia, o dabar valgyti - tai būtų katastrofa, jau ir taip dietos reikėtų pasilaikyti, bet Jūs tikros šaunuolės, kad tiek receptukų žinot... Tuoj vyras mane ant rankų nešios... blush2.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Pacific @ 2006 10 12, 17:36)
stai parasysiu ir cia  4u.gif
siandien valgem stai toki patiekaliuka:


ir stai kas gavosi


thumbup.gif atrodo fantastiškai, įsivaizduoju, kad ir skonis toks pat wub.gif tik galbūt gamindama tokį patiekalą svogūnus ir morkas atskirai pakepčiau.. patirtis rodo, kad jie kartais lieka pusžaliai ax.gif ypač kaip kepdavau: faršas išdėliotas skardoje nedideliais paplotėliais, ant viršaus - pakepti svogūnai su morkom, ir užbarstyta sūriu essen.gif
Atsakyti
QUOTE(Virdzinija @ 2006 10 12, 23:37)
thumbup.gif atrodo fantastiškai, įsivaizduoju, kad ir skonis toks pat  wub.gif tik galbūt gamindama tokį patiekalą svogūnus ir morkas atskirai pakepčiau.. patirtis rodo, kad jie kartais lieka pusžaliai  ax.gif ypač kaip kepdavau: faršas išdėliotas skardoje nedideliais paplotėliais, ant viršaus - pakepti svogūnai su morkom, ir užbarstyta sūriu essen.gif

siaip galima ivairiai improvizuot mirksiukas.gif na as morkytes pabarstau taip, kad nebutu vientisas sluoksnis ir svoguniukai taip pat. tadel tikrai iskepa mirksiukas.gif
Atsakyti
patarkit koks suris geriausiai tinka kepimui??? g.gif kuris gerai lydosi yra tamprus mirksiukas.gif
Atsakyti
Na, mergaitės, jus tai tikros šaunuolės 4u.gif Jau kiek čia receptukų gerų suradau thumbup.gif Net seilė ištyso beskaitant tongue.gif Būtinai gaminsiu. Viską iš eilės tongue.gif Ačiū labai 4u.gif
Atsakyti