Jautienos guliašas su cukinijomis (Originalus receptas su troškintais agurkais)
4 porcijoms:
3 svogūnai,
750 g jautienos guliašo,
3 VŠ aliejaus,
2 VŠ pomidorų padažo (ne kečupo!),
125 ml raudonojo vyno,
Druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų (na, kas juos mals
:-P),
500 g cukinijų (agurkų),
200 ml grietinėlės,
2 VŠ miltinio padažo (kiek supratau sausame pavidale, bet aš nedėjau),
½ raudonosios paprikos (aš dėjau dvigubai daugiau, kad nenusivoliotų likęs gabaliukas ).
Gaminimas:
Svogūnus supjaustyti pusžiedžiais. (Na, gal nepyksit, jei tokius dalykus kaip svogūną nulupkite... praleisiu?.. ).
Mėsą iki apskrudimo apkepti aliejuje, tada sudėti svogūnus ir toliau kepti. Pasūdyti, įberti pipirų (aš šioje stadijoje dar įbėriau pusiau aitrios paprikos miltelių), įdėti pomidorų padažo, supilti vyną (aš raudonojo neturėjau, tai ėmiau baltąjį) ir apie 250 ml verdančio vandens. Uždengti ir troškinti apie valandą ant silpnos ugnies. (Na, jei norite duoti darbo žandikauliams kramtant guminę jautieną, galite ir trumpiau. ). Bet pasistenkite nepamiršti, kad ji troškinasi, nes gali tekti vandens papildomai įpilti. Tada sudėkite supjaustytas cukinijas (nestoras riekutes, perpjauti kryžmai- trikampiukais tokiais) ir vidutinio dydžio kubeliais supjaustytas paprikas. Troškinti dar apie pusvalandį. Galiausiai supilti grietinėlę ir pašildyti. Gali tekti sutirštinti miltais, jei padažas bus labai skystas. Aš stengiausi nepilti daug vandens ir vietoje grietinėlės (nes jos neturėjau) įdėjau porą šaukštų jogurtinio salotų padažo (tiesa, gaminau per pusę mažesnį kiekį), todėl man padažas skystas nebuvo ir tirštinti nereikėjo. Kai viskas dar kartą užburbuliuoja, nuimame nuo ugnies ir uždengus leidžiame truputį pastovėti, kad skoniai susigertų.
Jei naudosite agurkus, tai juos reikia perpjauti išilgai pusiau ir išėmus sėklas supjaustyti gabaliukais.
Aprašymas gavosi ilgas dėl mano komentarų, bet guliašas gaminasi labai lengvai (tik truputį ilgai. Bet kas gi skuba sekmadieniais...
).
Buvo tikrai skanu!
Hm, niekaip nepavyksta nuotraukos įkelti.
Tai dabar gavosi, kad kaip ir ne į tą temą parašiau...