Kokosu piena naudojau is skardines.
Pirkau maximoje per išpardavimą...
Šiandien pietums gaminau superlengvą ir skanų patiekalą- rekomenduoju.
Menkė su imbieru, soja ir svogūnų laiškais1 VŠ smulkiai sukapoto šviežio imbiero,
4 svogūnų laiškai (susmulkinti),
1 skiltelė supjaustyto česnako,
2 menkės filė gabalai,
Saujelė sukapotų kalendros lapelių,
2 VŠ sojų padažo light (dėjau kokį turėjau ir nesukau galvos ),
Žiupsnelis cukraus,
2 VŠ vandens,
1 VŠ sezamų aliejaus (neturėjau, tai ėmiau sėmenų aliejų).
Pasiruošti du folijos lakštus, į kuriuos tilptų žuvies gabalai.
Sumaišyti svogūnų laiškus, česnaką ir imbierą iš šią masę suberti ant folijos (po pusę kiekio ant kiekvienos). Ant viršaus uždėti žuvį ir apibarstyti ją kalendra. Soją, vandenį, aliejų ir cukrų sumaišyti ir užpilti ant žuvies. Viską sandariai užvynioti ir kepti apie 10-12 min. 240 ºC orkaitėje. Tiekti toje pačioje folijoje uždėjus citrinos griežinėlį.
Aš valgiau su bulvėmis ir šviežių daržovių salotomis.
Patiekalas genialiai paprastas, bet labai skanus ir lengvas. Idealiai tinka vakarienei.