Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis

mama labai skaniai kepa vištos gabalėlius orkaitėje ax.gif
reikės vištos ketvirčių, vištienos prieskonių, druskos, cukraus, česnako 5-6 skiltelių.
česnaką išspausti ir į kiekvieną vištos gabalėlį įtrinti česnaką, prieskonius, cukrų, druskytę. palikti kad pasimarinuotų, skaniausia kai per naktį pastovi smile.gif gerai įkaitinti orkaitę, pašlakstytą aliejum sudėti vištą ir kepti kol rudai apskrunda. kartas nuo karto įpilti į skardą vandenuko, kad labai nespirgėtų višta.
valgyti su balta mišraine, arba ryžių mišraine. bent man labai skanu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(jurqutee @ 2006 09 05, 19:36)
mama labai skaniai kepa vištos gabalėlius orkaitėje  ax.gif
reikės vištos ketvirčių, vištienos prieskonių, druskos, cukraus, česnako 5-6 skiltelių.
česnaką išspausti ir į kiekvieną vištos gabalėlį įtrinti česnaką, prieskonius, cukrų, druskytę. palikti kad pasimarinuotų, skaniausia kai per naktį pastovi  smile.gif gerai įkaitinti orkaitę, pašlakstytą aliejum sudėti vištą ir kepti kol rudai apskrunda. kartas nuo karto įpilti į skardą vandenuko, kad labai nespirgėtų višta.
valgyti su balta mišraine, arba ryžių mišraine. bent man labai skanu  ax.gif

Na cukraus tai niekda nedėjau į vištieną... Rekės išbandyti.
Kaip kepu višteiną orkaitėje aliejaus nepilu. Pilu obuolių sulčių thumbup.gif ir nepagailiu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(kregzde @ 2006 09 05, 21:56)
O geras, natūralių ar iš pokelių? O ji iškepa ar išverda tada? blush2.gif

Pilu natūralias obuolių sultis, nesladintas. Tas tikras rūgštokas sultis.
Vištiena neverda, įpilu daugiau nei reikėtų aliejaus, tiek kad apsemtų ne daugiau kaip trečdalį vištienos gabaliukų.
Atsakyti
Jei galima ir aš pasidalinsiu savo receptuku 4u.gif Jo aš nežinojau, o jūs gal būsite išbandžiusios ax.gif

Pavadinimo šitas patiekalas neturi, tai aš jį pavadinsiu ryžių ir bulvių plovu smile.gif

Reikės:

5 bulvių;
pakelio ryžių;
kario;
bulvių prieskonių;
česnako poros skiltelių;
Džiovintų krapų;
Aliejaus;

Bulves susipjaustome mažais kubeliais, dedame į keptuvę, užpilame aliejaus, apibarstome išvardinatais prieskoniais, užspaudžiame česnako.

user posted image

user posted image

Ir kepame kol iškeps smile.gif

user posted image

Tada nepamirštame įdėti į katilą ryžių ir juos išvirti. Nepamirškime šiek tiek kario ir druskytės ax.gif

user posted image

Kai bulvės iškepa, o ryžiai išverda... Tada... ryžius suberiame į keptuvę, dar užbarstome šiek tiek kario ir pakepiname...

user posted image

Tikrai labai skanu 4u.gif Galime patiekti su pomidorų, agurkų salotomis. Pasirinkti įvairius padažus bigsmile.gif


user posted image

Atsakyti
Paragaukite, tikrai skanu mirksiukas.gif Jeigu labai mėsos norisi, galima irgi priderinti. Manau turėtų būti skanu su faršo gabalėliais, arba kepintomis dešrelėmis ax.gif

O skonio perteikti nemoku deja biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Nerytė @ 2006 09 07, 16:38)
man irgi kazkaip nesiderina arba bulves arba ryziai

drinks_cheers.gif nors tarkim portugalu virtuveje kai kurie patiekalai pateikiami su dvigubu garnyru: ryziai + bulves g.gif
Atsakyti
o kas cia nesiderina g.gif ir tas, ir tas angliavandeniai... taip, kad dar ir kaip derinas bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Lalaa @ 2006 09 01, 11:57)
O cia mano kotletai is vistienos file  mirksiukas.gif  jau kokius 4 metus jos kepu, visada pavyksta, o ir skanus  thumbup.gif

user posted image


oi mes šituos irgi kepam drinks_cheers.gif nuostabūs blyniukai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Mama_Tania @ 2005 09 10, 23:07)
Vištienos filę 30 min. marinuojame vyne. Skardą paslakstome aliejumi. Į kepimo skardą sudedame vištienos filę, pabarstom prieskoniais, ant viršaus uždedame išvirtus su prieskoniais ir sumaišytus su majonezu ryžius, pabarstome tarkuotu suriu.

nu vien zodz gaminau sita kepsni tik is kiaulienos ir ryziai be maniojezo bet vistik gavos thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
ir dar rudnosiukus thumbup.gif thumbup.gif
mergytes jau recepteliai jusu thumbup.gif thumbup.gif vyras mano liko suzavetas wub.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(PaMeL @ 2006 09 14, 17:55)
nu vien zodz gaminau sita kepsni tik is kiaulienos ir ryziai be maniojezo bet vistik gavos thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif
ir dar rudnosiukus thumbup.gif  thumbup.gif
mergytes jau recepteliai jusu thumbup.gif  thumbup.gif vyras mano liko suzavetas wub.gif  wub.gif

aciu blush2.gif o dar galima majoneza maisyti su grietine - bus dar skaniau thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(kregzde @ 2006 08 25, 16:49)
Cukinija/ agurotis įdarytas faršu
user posted image

Gaminau as sita patiekala, tik biski improvizavau, kepiau orkaitej, aptepusi lydytu sureliu (kita karta apibarsciau tarkuotu suriu) abu kartus gavosi labai skaniai thumbup.gif essen.gif
Atsakyti
QUOTE(kregzde @ 2006 08 25, 17:49)
Cukinija/ agurotis įdarytas faršu

Paruošiu faršą kaip ir kotletams, bet kietesnį, tai aš dedu kiaušinį, pipirų, druskytės, smulkiai pjaustyto česnako. Leidžiu šiek tiek pasimarinuoti, bet nebūtinai.

Nulupu cukiniją arba agurotį, supjaustau gana stambiom riekėm ir išskobiu vidų. Sudedu į tų riekelių vidų paruoštą faršą.

Gautus kepsniukus apkepu aliejuje, kad šiek tiek paskrustų.

Sudedu į puodą su smulkiai pjaustyta morkyte, užpilu vandeniu, kad vos semtų ir patroškinu su sultinio kūbeliu, pora šaukštu grietinės ir smulkintomis petražolėmis.

Valgau su grietine. Galima ir su pomidrų padažu ar bulvių koše, arba šviežiais pomidorais.

Skanaus 4u.gif


O aš biški kitaip darau (neverdu, netroškinu, o...)-->

Cukiniją supjaustyti griežinėliais (nelabai plonais), išskobti jų vidų, išimti sėklas. Pabarstyti druskos. Į skyles įdėti jau paruošto faršo. Ant viršaus užpylti majonezo + ketčupo (galima majonezas + ketčupas+ kiaušinis, ar baigiant kepti ūždėti sūrio sumaišyto su majonezu). Viską į orkaitę.

Skanu ir nesudėtinga
Atsakyti