mama labai skaniai kepa vištos gabalėlius orkaitėje
reikės vištos ketvirčių, vištienos prieskonių, druskos, cukraus, česnako 5-6 skiltelių.
česnaką išspausti ir į kiekvieną vištos gabalėlį įtrinti česnaką, prieskonius, cukrų, druskytę. palikti kad pasimarinuotų, skaniausia kai per naktį pastovi gerai įkaitinti orkaitę, pašlakstytą aliejum sudėti vištą ir kepti kol rudai apskrunda. kartas nuo karto įpilti į skardą vandenuko, kad labai nespirgėtų višta.
valgyti su balta mišraine, arba ryžių mišraine. bent man labai skanu
QUOTE(jurqutee @ 2006 09 05, 19:36)
mama labai skaniai kepa vištos gabalėlius orkaitėje
reikės vištos ketvirčių, vištienos prieskonių, druskos, cukraus, česnako 5-6 skiltelių.
česnaką išspausti ir į kiekvieną vištos gabalėlį įtrinti česnaką, prieskonius, cukrų, druskytę. palikti kad pasimarinuotų, skaniausia kai per naktį pastovi gerai įkaitinti orkaitę, pašlakstytą aliejum sudėti vištą ir kepti kol rudai apskrunda. kartas nuo karto įpilti į skardą vandenuko, kad labai nespirgėtų višta.
valgyti su balta mišraine, arba ryžių mišraine. bent man labai skanu
reikės vištos ketvirčių, vištienos prieskonių, druskos, cukraus, česnako 5-6 skiltelių.
česnaką išspausti ir į kiekvieną vištos gabalėlį įtrinti česnaką, prieskonius, cukrų, druskytę. palikti kad pasimarinuotų, skaniausia kai per naktį pastovi gerai įkaitinti orkaitę, pašlakstytą aliejum sudėti vištą ir kepti kol rudai apskrunda. kartas nuo karto įpilti į skardą vandenuko, kad labai nespirgėtų višta.
valgyti su balta mišraine, arba ryžių mišraine. bent man labai skanu
Na cukraus tai niekda nedėjau į vištieną... Rekės išbandyti.
Kaip kepu višteiną orkaitėje aliejaus nepilu. Pilu obuolių sulčių ir nepagailiu
QUOTE(kregzde @ 2006 09 05, 21:56)
O geras, natūralių ar iš pokelių? O ji iškepa ar išverda tada?
Pilu natūralias obuolių sultis, nesladintas. Tas tikras rūgštokas sultis.
Vištiena neverda, įpilu daugiau nei reikėtų aliejaus, tiek kad apsemtų ne daugiau kaip trečdalį vištienos gabaliukų.
Jei galima ir aš pasidalinsiu savo receptuku Jo aš nežinojau, o jūs gal būsite išbandžiusios
Pavadinimo šitas patiekalas neturi, tai aš jį pavadinsiu ryžių ir bulvių plovu
Reikės:
5 bulvių;
pakelio ryžių;
kario;
bulvių prieskonių;
česnako poros skiltelių;
Džiovintų krapų;
Aliejaus;
Bulves susipjaustome mažais kubeliais, dedame į keptuvę, užpilame aliejaus, apibarstome išvardinatais prieskoniais, užspaudžiame česnako.
Ir kepame kol iškeps
Tada nepamirštame įdėti į katilą ryžių ir juos išvirti. Nepamirškime šiek tiek kario ir druskytės
Kai bulvės iškepa, o ryžiai išverda... Tada... ryžius suberiame į keptuvę, dar užbarstome šiek tiek kario ir pakepiname...
Tikrai labai skanu Galime patiekti su pomidorų, agurkų salotomis. Pasirinkti įvairius padažus
Pavadinimo šitas patiekalas neturi, tai aš jį pavadinsiu ryžių ir bulvių plovu
Reikės:
5 bulvių;
pakelio ryžių;
kario;
bulvių prieskonių;
česnako poros skiltelių;
Džiovintų krapų;
Aliejaus;
Bulves susipjaustome mažais kubeliais, dedame į keptuvę, užpilame aliejaus, apibarstome išvardinatais prieskoniais, užspaudžiame česnako.
Ir kepame kol iškeps
Tada nepamirštame įdėti į katilą ryžių ir juos išvirti. Nepamirškime šiek tiek kario ir druskytės
Kai bulvės iškepa, o ryžiai išverda... Tada... ryžius suberiame į keptuvę, dar užbarstome šiek tiek kario ir pakepiname...
Tikrai labai skanu Galime patiekti su pomidorų, agurkų salotomis. Pasirinkti įvairius padažus
QUOTE(Nerytė @ 2006 09 07, 16:38)
man irgi kazkaip nesiderina arba bulves arba ryziai
nors tarkim portugalu virtuveje kai kurie patiekalai pateikiami su dvigubu garnyru: ryziai + bulves
o kas cia nesiderina ir tas, ir tas angliavandeniai... taip, kad dar ir kaip derinas
QUOTE(Lalaa @ 2006 09 01, 11:57)
O cia mano kotletai is vistienos file jau kokius 4 metus jos kepu, visada pavyksta, o ir skanus
oi mes šituos irgi kepam nuostabūs blyniukai
QUOTE(Mama_Tania @ 2005 09 10, 23:07)
Vištienos filę 30 min. marinuojame vyne. Skardą paslakstome aliejumi. Į kepimo skardą sudedame vištienos filę, pabarstom prieskoniais, ant viršaus uždedame išvirtus su prieskoniais ir sumaišytus su majonezu ryžius, pabarstome tarkuotu suriu.
nu vien zodz gaminau sita kepsni tik is kiaulienos ir ryziai be maniojezo bet vistik gavos
ir dar rudnosiukus
mergytes jau recepteliai jusu vyras mano liko suzavetas
QUOTE(PaMeL @ 2006 09 14, 17:55)
nu vien zodz gaminau sita kepsni tik is kiaulienos ir ryziai be maniojezo bet vistik gavos
ir dar rudnosiukus
mergytes jau recepteliai jusu vyras mano liko suzavetas
ir dar rudnosiukus
mergytes jau recepteliai jusu vyras mano liko suzavetas
aciu o dar galima majoneza maisyti su grietine - bus dar skaniau
QUOTE(kregzde @ 2006 08 25, 16:49)
Cukinija/ agurotis įdarytas faršu
Gaminau as sita patiekala, tik biski improvizavau, kepiau orkaitej, aptepusi lydytu sureliu (kita karta apibarsciau tarkuotu suriu) abu kartus gavosi labai skaniai
QUOTE(kregzde @ 2006 08 25, 17:49)
Cukinija/ agurotis įdarytas faršu
Paruošiu faršą kaip ir kotletams, bet kietesnį, tai aš dedu kiaušinį, pipirų, druskytės, smulkiai pjaustyto česnako. Leidžiu šiek tiek pasimarinuoti, bet nebūtinai.
Nulupu cukiniją arba agurotį, supjaustau gana stambiom riekėm ir išskobiu vidų. Sudedu į tų riekelių vidų paruoštą faršą.
Gautus kepsniukus apkepu aliejuje, kad šiek tiek paskrustų.
Sudedu į puodą su smulkiai pjaustyta morkyte, užpilu vandeniu, kad vos semtų ir patroškinu su sultinio kūbeliu, pora šaukštu grietinės ir smulkintomis petražolėmis.
Valgau su grietine. Galima ir su pomidrų padažu ar bulvių koše, arba šviežiais pomidorais.
Skanaus
Paruošiu faršą kaip ir kotletams, bet kietesnį, tai aš dedu kiaušinį, pipirų, druskytės, smulkiai pjaustyto česnako. Leidžiu šiek tiek pasimarinuoti, bet nebūtinai.
Nulupu cukiniją arba agurotį, supjaustau gana stambiom riekėm ir išskobiu vidų. Sudedu į tų riekelių vidų paruoštą faršą.
Gautus kepsniukus apkepu aliejuje, kad šiek tiek paskrustų.
Sudedu į puodą su smulkiai pjaustyta morkyte, užpilu vandeniu, kad vos semtų ir patroškinu su sultinio kūbeliu, pora šaukštu grietinės ir smulkintomis petražolėmis.
Valgau su grietine. Galima ir su pomidrų padažu ar bulvių koše, arba šviežiais pomidorais.
Skanaus
O aš biški kitaip darau (neverdu, netroškinu, o...)-->
Cukiniją supjaustyti griežinėliais (nelabai plonais), išskobti jų vidų, išimti sėklas. Pabarstyti druskos. Į skyles įdėti jau paruošto faršo. Ant viršaus užpylti majonezo + ketčupo (galima majonezas + ketčupas+ kiaušinis, ar baigiant kepti ūždėti sūrio sumaišyto su majonezu). Viską į orkaitę.
Skanu ir nesudėtinga