Iš manęs menka kulinarė, bet ir aš susigundžiau giriamus rudnosiukus pabandyti... Labai skanu ir tikrai paprasta pagaminti Nors faršas gavosi labai minkštas bet tikrai neištižo įdėjus karštą įdarą. O sūrį uždėjau pradžioje, jis labai skaniai sukepa va -
QUOTE(Doti @ 2006 08 22, 16:50)
Iš manęs menka kulinarė, bet ir aš susigundžiau giriamus rudnosiukus pabandyti... Labai skanu ir tikrai paprasta pagaminti Nors faršas gavosi labai minkštas bet tikrai neištižo įdėjus karštą įdarą. O sūrį uždėjau pradžioje, jis labai skaniai sukepa va -
Ir aš vakar išbandžiau rudnosiukus.
Tikrai labai skanūs gavosi
Garbane, nu bandžiau tavo makaronus su lašišos konservais, tai labai skanu , tik nežinau kodėl mano padažas gavosi skystas? Tu rašei, kad turi sutirštėti
Nufotkinau, bet neturiu fotoshopo, kad sumažinčiau nuotrauką, o puošiau su pomidoro skiltelėm, citrinos riekelėm ir petruškom (sumeistravojau ale gėlytę) , tu irgi kitą kartą pabandyk ir nebus kaip kalėjimo maistas (pati taip minėjai), bus kiek žaismingiau
Ačiū už receptuką
Nufotkinau, bet neturiu fotoshopo, kad sumažinčiau nuotrauką, o puošiau su pomidoro skiltelėm, citrinos riekelėm ir petruškom (sumeistravojau ale gėlytę) , tu irgi kitą kartą pabandyk ir nebus kaip kalėjimo maistas (pati taip minėjai), bus kiek žaismingiau
Ačiū už receptuką
Kregzdes makaronai. Skanaus.
To recepto as nebandziau, radau internete. gal kuri isbandysite ir pasakysite ar skanu
Receptas keturiems lašišos steikams, dviems daliname kiekius per pusę.
Bazilikų sviestui reikės:
15 šviežių bazilikų lapelių
3 skiltelės česnako
1/4 arb.š. kajeno pipirų
125g nesūdyto sviesto
keli lašai citrinų sulčių
druskos ir pipirų
Viską sumalame, sumaisome.
Gabalą lašišos ( steiką, arba, kaip šiuo atveju, file ) krauname ant folijos, pasūdome, papipiriname.
Per vidurį lašišos dedame kaupiną šaukštelį paruošto sviesto, užkrauname viską pomidorų griežinėliais ( receptas sako, kad dėti tik du, bet jie labai skanūs, kai iškepa ), griežinėliu citrinos ir lauro lapeliu. Sveikų lauro lapelių nebuvo, tiko ir smulkinti.
Folijos kraštus užlankstome ir užsandariname. Krauname į 160C orkaitę ir kepame 25-30 minučių.
Garnyrui - ryžiai, tinka baltas vynas, nors, kaip prie lašišos, tiks ir raudonas beaujolais ar merlot.
Receptas keturiems lašišos steikams, dviems daliname kiekius per pusę.
Bazilikų sviestui reikės:
15 šviežių bazilikų lapelių
3 skiltelės česnako
1/4 arb.š. kajeno pipirų
125g nesūdyto sviesto
keli lašai citrinų sulčių
druskos ir pipirų
Viską sumalame, sumaisome.
Gabalą lašišos ( steiką, arba, kaip šiuo atveju, file ) krauname ant folijos, pasūdome, papipiriname.
Per vidurį lašišos dedame kaupiną šaukštelį paruošto sviesto, užkrauname viską pomidorų griežinėliais ( receptas sako, kad dėti tik du, bet jie labai skanūs, kai iškepa ), griežinėliu citrinos ir lauro lapeliu. Sveikų lauro lapelių nebuvo, tiko ir smulkinti.
Folijos kraštus užlankstome ir užsandariname. Krauname į 160C orkaitę ir kepame 25-30 minučių.
Garnyrui - ryžiai, tinka baltas vynas, nors, kaip prie lašišos, tiks ir raudonas beaujolais ar merlot.
turejau kukuruzu kruopu, tai pabandziau likviduot. gavos visai idomi karsta zakuske.
polenta arba mamalyga
225g kukuruzu kruopu,
100g sviesto,
1 l vandens,
2 saujos tarkuopo parmezano,
ziupsnelis druskos
uzverdam vandeni, pasudom, supilam kruopas ir intensyviai maisom kol mase pasidarys klampi. tada dar padidinam ugni ir 15 min verdam, nepamirsdami pamaisyt. toliau sudedam sviesta, tarkuota parmezana, viska permaisom ir isverciam i staciakampe forma mazdaug 15 cm plocio. sulyginam virsu, kad kose susipresuotu. tada atsaldom ir isverciam ant lenteles. supjautom pailgom juostelem, kad skerspjuvy mazdaug gautus kvadratas. kiekviena juostele perveriam mediniu iesmeliu ir apkepam svieste ant keptuves ar grilio.
padazas: pakepam 2 smulkiai pjaustytus svogunus su trupuciu alyvu aliejaus, tada dedam saujele pjaustyto sviezio baziliko, 5-8 blenderyje smulkintus dziovintus pomidorus ir blendery isplakta nedidele dezute konservuotu pomidoru. viska truputi paverdam. pagal skoni dedam druskos, cukraus.
siaip kukuruzu kruopu koses nesu megeja, ale sita zakuste man patiko. labai patiko padazas, manau ji galima naudot prie kokiu bulvyciu free, cipsu, makaronu ar kitu zakuskiu.
polenta arba mamalyga
225g kukuruzu kruopu,
100g sviesto,
1 l vandens,
2 saujos tarkuopo parmezano,
ziupsnelis druskos
uzverdam vandeni, pasudom, supilam kruopas ir intensyviai maisom kol mase pasidarys klampi. tada dar padidinam ugni ir 15 min verdam, nepamirsdami pamaisyt. toliau sudedam sviesta, tarkuota parmezana, viska permaisom ir isverciam i staciakampe forma mazdaug 15 cm plocio. sulyginam virsu, kad kose susipresuotu. tada atsaldom ir isverciam ant lenteles. supjautom pailgom juostelem, kad skerspjuvy mazdaug gautus kvadratas. kiekviena juostele perveriam mediniu iesmeliu ir apkepam svieste ant keptuves ar grilio.
padazas: pakepam 2 smulkiai pjaustytus svogunus su trupuciu alyvu aliejaus, tada dedam saujele pjaustyto sviezio baziliko, 5-8 blenderyje smulkintus dziovintus pomidorus ir blendery isplakta nedidele dezute konservuotu pomidoru. viska truputi paverdam. pagal skoni dedam druskos, cukraus.
siaip kukuruzu kruopu koses nesu megeja, ale sita zakuste man patiko. labai patiko padazas, manau ji galima naudot prie kokiu bulvyciu free, cipsu, makaronu ar kitu zakuskiu.
QUOTE(kregzde @ 2006 08 23, 12:40)
Kaip atrodo tai ne esmė, svarbu, kad skanu Rekomenduoju
Man tai makaronai labai patinka,o vyrui ne tai daznai sau verdu, bet su zuvim dar nebandziau reikes isbandyti
Siandien dariau is vistienos krutineles kotletus, gavosi kaip visada tik as dar ant virsaus sau dedu keleta gabaliuku persiko ar ananaso, o siandien obuolio ir siek tiek surio irgi skanu
QUOTE(kregzde @ 2006 08 22, 17:43)
Garbane, nu bandžiau tavo makaronus su lašišos konservais, tai labai skanu , tik nežinau kodėl mano padažas gavosi skystas? Tu rašei, kad turi sutirštėti
Nufotkinau, bet neturiu fotoshopo, kad sumažinčiau nuotrauką, o puošiau su pomidoro skiltelėm, citrinos riekelėm ir petruškom (sumeistravojau ale gėlytę) , tu irgi kitą kartą pabandyk ir nebus kaip kalėjimo maistas (pati taip minėjai), bus kiek žaismingiau
Ačiū už receptuką
Nufotkinau, bet neturiu fotoshopo, kad sumažinčiau nuotrauką, o puošiau su pomidoro skiltelėm, citrinos riekelėm ir petruškom (sumeistravojau ale gėlytę) , tu irgi kitą kartą pabandyk ir nebus kaip kalėjimo maistas (pati taip minėjai), bus kiek žaismingiau
Ačiū už receptuką
Na, labai keista kal padazas skystas.. gal per trumpai virinai? as paprastai verdu neziuredama i laikrodi - svarbu kad sutirstetu.. o gal puodas uzdengtas buvo (turi buti atidengtas kad dalis skyscio igaruotu)? arba lasisos konservai slapi? nes maniskiai tai praktiskai be jokio skyscio..
o nuotraukoj tikrai labai graziai atrodo! pabandysiu ir as panasiai padailint del kalejimo maisto tai cia maniskio pokstas - jis visas koses taip vadina
QUOTE(garbane @ 2006 08 23, 13:17)
Na, labai keista kal padazas skystas.. gal per trumpai virinai? as paprastai verdu neziuredama i laikrodi - svarbu kad sutirstetu.. o gal puodas uzdengtas buvo (turi buti atidengtas kad dalis skyscio igaruotu)? arba lasisos konservai slapi? nes maniskiai tai praktiskai be jokio skyscio..
Aha, buvau uždengusi, tai gal todėl
Lalaa, Cili, nu kaip skaniai viskas atrodo , aš jau nespėju ir neturiu tiek laiko, kad viską spėčiau išbandyti, o taip norisi
QUOTE(Doti @ 2006 08 22, 15:50)
Iš manęs menka kulinarė, bet ir aš susigundžiau giriamus rudnosiukus pabandyti... Labai skanu ir tikrai paprasta pagaminti Nors faršas gavosi labai minkštas bet tikrai neištižo įdėjus karštą įdarą. O sūrį uždėjau pradžioje, jis labai skaniai sukepa va -
o man kazkodel is farso istekejo visas sultinys ir "rudnosiukai " gavosi sausoki... Bet siaip jau skanus patiekaliukas
pabandžiau rudnosiukus vyras persivalgęs guli lovoje, pilvo nepatempia labai skaniaibuvo. tik įdaras buvo labiau su grybais nei su daržovėm
QUOTE(kregzde @ 2006 08 24, 09:15)
tikrai todel norint tirsto pazado negalima uzdengt! gi jis pro dangti neisgaruos..