Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis

QUOTE(Sonatina @ 2006 05 14, 17:37)
Padažą perku Maximoj smile.gif  Mums šiam patiekale prieskonių netrūksta, na bet jei mėgstate aštriau ar sūriau, tai aišku galima vištieną paprieskoniuoti...

nu zinok neperskaiciau kur pirkt ta padaza, tai , tundra, nuvariau pirma i iki, ten troskintuva nusipirkau, bet kadangi neradau to padazo, variau i rimi, ten neradus nusipirkau surio ir vistienos biggrin.gif galiausiai i maxima, tik joje kaip tycia nebuvo:D tuscia vieta, dar paklausiau kad gal atveztu, tai sake nebera!!!O as prisizadejus uosviams vakariene ir tt, tai kazkokio kitokio jogurtinio radau, tikiuosi gausis, bo poto raudonuosiu:D
Atsakyti
Kepiau stai tokia bulviu apkepele. Senokai ja kepiau, tai mano seimyna kapojo cepsedami rolleyes.gif

Patiekalui reikia: bulviu, svogunu, surio, pieno ar grietineles

Bulves nuskutu ir supjaustau (grezineliais, siaudeliais, skiltelem, kaip kam labiau patinka rolleyes.gif ) apslakstau aliejumi ir ir pabarstau prieskoniais.
Svogunus supjaustauir pakepinu aliejuje iki geltonumo.
sudedu bulves i kepimo skarda, ant virsaus uzdedu kepintus svogunus ir pabarstau suriu, uzpilu pienu(grietinele) ir uzdengiu folija, statau i orkaite ikaitinta iki 180 laipsniu 20 min, po to atidengiu ir dar 20 min palaikau orkaitej

Skanaus! 4u.gif essen.gif
Atsakyti
bonda, RUDNOSIUKAI buvio tiesiog thumbup.gif

pateikiau ant sventinio stalo vyro gimtadienio proga. biski rizikavau, nes tai buvo tik pirmas kartas, bet viskas pavyko. ir buvo labai skanu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(valiute @ 2006 07 31, 08:37)
Vakar pietmums kepiau tokia baklazanu apkepele ax.gif

Paemiau 2 gan didelius baklazanus, supjausciau juos isilgai labai plonai, pabarsciau druska ir palikau 1 val. nuvarveti sultims. Isplakiau 2 didelius kaiusinius, pamirkiau plakinyje baklazanus, apvoliojau dziuveseliuose ir kepiau aliejuje. Isemusi is keptuves ant serveteliu nuvarvinau aliejaus pertekliu. I kepimo skarda sluoksniais dejau baklazanus, uztepiau plonai pomidoro padazo, pabarsciau smulkiai tarkuotu parmezanu ir t.t., paskutinis sluoksnis turi buti surio, kepti ikaitintoj orkaitej iki 180 laipsniu 20-30 min.

PS. druskos nereikia

Skanaus 4u.gif

Labai jau skaniai atrodo, reikės būtinai išbandyti šį receptą thumbup.gif
Dar pagalvojau, kad gal būtų visai nieko jeigu viską sloksniuojant įdėčiau šiek tiek pakepinto faršo ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Sonatina @ 2006 05 14, 17:40)
Siūlau paragauti mūsų mėgiamo patiekalo smile.gif

user posted image


as siandien isbandziau si Sonatinos patiekaliuka, ir ka - galiu pasakyti galima pirstukus apsilaizyti 4u.gif 4u.gif

o labiausiai patiko tai, kad mazai terliones prie sio patiekalo reikia mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(myliu_Ryga:) @ 2006 08 08, 17:17)
vaje, kaip viskas cia skaniai atrodo- mergaites- o ka daryti jei orkaites neturiu?
ka?
patarkite?
smile.gif

labai daug ką kas kepama orkaitėj galim kept keptuvėj, ant lėtos ugnies. kai pati be orkaitės gyvenau, kūgelį kepdavau keptuvėj ir picą ir dar visokius patiekalus. Ir dabar užkepu sūriu pvz. dažnai ne orkaitėj o keptuvėj ar didesniam inde, kurį galim statyt ant ugnies mirksiukas.gif
Atsakyti
ACIU ACIU ACIU uz patiekala "Kepenys karaliskai" tikrai labai skanu.... thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(seima @ 2005 03 20, 21:32)
kazkaip jau kelis kartus is eiles man varskes apkepas neisejo...kazkaip isskystejo labai..vos ne sriuba liko...nors atrodo dedu kaip visada varskes,kiau,cukraus,manu...gal manu per mazai?ar kas negerai? g.gif

man ir ta pati problema buvo, bet vat is vienos drauges isgirdau, kad reikia ne manu kruopas deti, o manu kose isvirti doh.gif bet irgi, paistenk, nei labai skysta nei labai tirsta isvirti cool.gif liuksiskai gaunasi drinks_cheers.gif
Atsakyti
blush2.gif Sugalvojau kept rudnosiukus - kaip tik visko turiu. Bet.. blush2.gif kaip gi daryti ta farsa "kaip kotletus". Gal galit kuri staigiai atrasyti, nes vat vat jau ir vakarienes laikas.. SOS blush2.gif

Rudnosiukai thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Gavosi laaabai skanus ir grazus thumbup.gif
Aciu 4u.gif
Atsakyti
Vistienos slauneliu chasseur (nenumanau kaip lietuviskai.. g.gif )

Jums reikes: (gaminant ~4 asmenims)

2 saukstu sviesto
8 vistos slauneliu (bet gali buti bet kuri kita vistos dalis smile.gif )
400g grybu (as naudojau pievagrybius bet manau butu dar skaniau su misko grybais.. o dar skaniau imaisius kokia sauja dziovintu.. lauksim rudens mirksiukas.gif )
2 svogunu (nepjaustykit labai smulkiai - taip skaniau ir graziau bigsmile.gif )
1 riekeles cesnako (sutraiskom)
2 saukstu miltu
2 puodeliu vistienos sultinio
1/3 stiklines raudono vyno
1/3 stiklines pomidoru piure (atsargiai nepadauginkit nes padazas gausis rugstus..)
druskos
pipiru

Istirpinti sauksta sviesto dideliame puode, sudeti slauneles (vienu sluoksniu) ir vartaliojant pakepinti kol paruduos (bent 5 min). Isimti is puodo, nudziovinti popieriniais ranksluosciais.

I puoda sudeti grybus, nuolat maisant pakepinti ant vidutines ugnies, kol graziai paruduos. Isimti is puodo.

Sudeti likusi sviesta, svogunus, cesnaka. Maisant pakepinti apie 5-10 min, kol graziai paruduos. Sudeti miltus, pakepinti ant vidutines ugnies dar apie 1min. Supilti sultini, vyna ir pomidoru piure. Gerai ismaisyti. Uzvirinti ant vidutines ugnies.

Uzvirus padazui sudeti vistienos slauneles ir grybus. Sumazinti ugni, troskinti apie 15min (puodas uzdengtas). Veliau nudengti puoda ir maisant pavirti dar apie 15min. Jeigu padazas per daug nusenka - ipilti sultinio arba vyno.

Pabaigoje pagal skoni iberti druskos ir pipiru.

Patiekiant papuosiame svieziai sukapotais kmynais.. (as neturejau ax.gif )


Skanaus
essen.gif
user posted image
user posted image

nepykit nelabai moku graziai nufotografuoti.. ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo garbane: 17 rugpjūčio 2006 - 19:32
Makaronai lasisos padaze

Jums reikes: (4 asmenims)

400g makaronu (kriauklyciu)
1 sauksto sviesto
6 svogunu laisku
2 riekeliu cesnako
1 sauksto miltu
1 stiklines pieno
1 stiklines grietines
1 sauksto citrinos sulciu
425g konservuotos lasisos
1/2 stiklines svieziai sukapotu petrazoliu
druskos
pipiru

Isvirti makaronus.

Makaronams verdant paruosti padaza:
puode istirpinti sviesta, sudeti supjaustytus svoguno laiskus ir sutraiskyta cesnaka. Pakaitinti ant nedidelies ugnies apie 3min kol svogunas suminkstes. Sudeti miltus, pakepinti dar 1min.
Atskirame inde ismaisyti piena, grietine ir citrinsos sultis. Supilti i puoda. Gerai ismaisyti. Misini pakaitinti ant vidutines ugnies apie 3min. Jis turi uzvirti ir sutirsteti.
Sudeti susmulkinta lasisa ir petrazoles. Pakaitinti apie 1min. Isjungti ugni, sudeti makaronus ir gerai ismaisyti.
Pagal skoni pasudyti ir papipirinti

p.s. vietoj lasisos galima naudoti tuna

skanaus cool.gif

Labai lengvai paruosiama, laaabai skanu ir nepaprastai sotu.. desertui vietos dazniausiai nelieka.. blush2.gif biggrin.gif

user posted image

O vat graziai pateikt as nemoku, tai toks jausmas kad toj nuotraukos kalejimo maistas doh.gif biggrin.gif Bet kvepia tai labai skaniai mirksiukas.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo garbane: 18 rugpjūčio 2006 - 14:01
Šiandien kepiau RUDNOSIUKUS thumbup.gif . Šeimyna dar nespėję suvalgyt, klausė, kada dar kepsiu essen.gif .
Papildyta:
Padruške, juk tu Norvegijoje gyveni mirksiukas.gif . Ten žuvies daug yra thumbup.gif . Tie RUDNOSIUKAI turėtų gerai gautis ir iš žuvies faršo bigsmile.gif . Paeksperimentuok ax.gif . Paskui mums nufotkink photo.gif ir parašyk mirksiukas.gif .
Lauksiu drinks_cheers.gif .
Atsakyti